Editor tratí a vše s ním související

Ovládání

Mohl by sem někdo prosím napsat všechny klávesy které v route editoru něco dělají a napsat co ???

Re: Ovládání

Beatlesák napsal:
Mohl by sem někdo prosím napsat všechny klávesy které v route editoru něco dělají a napsat co ???

A co si přečíst dokumentaci a help?

ty seš nějakej chytrej Mirane

Sice jsi anonym, ale kroť se tady, jasné????
Moderátor

Mám prosbičku.. Postavil jsem si 55km tratě.. umístil jsem tam jeden úsek silnice,a kousnul se mi editor.. Samozřejmě nemám zálohu.. :( Při pokusu načíst trať mi to padne a napíše Chyba databáze silnic.. Nevíte,jestli by to nešlo nějak poupravit ručně v souboru trat.tdb ? Nemůžu nějak poznat,jak si to tu silničku zapsalo,ale budu zatím pátrat.. Škoda tratě,už jsem se těšil jak tam pojedou tři bardotky do kopce s nákladem... :(((

Slexx napsal:
Mám prosbičku.. Postavil jsem si 55km tratě.. umístil jsem tam jeden úsek silnice,a kousnul se mi editor.. Samozřejmě nemám zálohu.. :( Při pokusu načíst trať mi to padne a napíše Chyba databáze silnic.. Nevíte,jestli by to nešlo nějak poupravit ručně v souboru trat.tdb ? Nemůžu nějak poznat,jak si to tu silničku zapsalo,ale budu zatím pátrat.. Škoda tratě,už jsem se těšil jak tam pojedou tři bardotky do kopce s nákladem... :(((

No něco podobného se mi stalo, když jsem si kousek silnice postavil, a pak to zase všechno smazal. Při dalším načtení tratě v editoru se mi objevilo to,co tobě. Buď zkus při výběru tratě kliknout na podrobnosti a tam zaškrtni "Obnovit databázi tratě". Tam někde je, jak jsem to řešil. Silnice si to zapisuje do "trat.rdb", ne tdb. Však se tam koukni. (A ta autodoprava funguje.)

Demex

Nazdárek pánové chci se zeptat dá se někde stahnout Demex?Díky

Moc dík. Už to chodí.. Stačilo "Obnovit databázi tratě" já nevěděl,že něco takovýho existuje.. :rolleyes: A ještě jsem tam musel položit kousek silnice.. Docela se mi ulevilo.. díky :)

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak má obnovit trať: Při normálním načítání do editoru tratí mi napíše chyba databáze a když dám obnovit databázi, tak mě to pošle k Billovi. Co s tím? Prosím poraďte...

A ještě mám jeden problém: začal jsem stavět trať (stanici), vše šlo dobře, udělal jsem si zálohu, pak asi o hodinu později druhou (když jsem je dělal, všechno šlo), potom jsem pokračoval jednokolejnou trať do další stanice, tak asi v polovině mi to nešlo uložit a když jsem obnovil zálohu, tak nejde načíst ani ta. Po načtení trati v editoru mě to ihned aniž bych se pohnul pošle k Billovi a když dám opravit databázi tak to samé. Prosím poraďte mi. Díky

Me se stalo to same kdyz jsem udelal zalohu a zacal stavet dal tak mi to pak zpadlo a neslo opravit tak jsem tam hodil zalohu a nic. tak jsem preinstaloval msts a pak to slo v pohode. tim nechci rict abys ho hned preinstaloval, ale me to pomohlo.

Děkuji mockrát za pomoc. Nechtělo se mi dělat tu trať podesáté... Po přeinstalaci MSTS už to fachá. Ještě jednou moc díky

Objekty

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli nevíte, proč se mi nezobrazujou objekty. Pokud dám na nádraží například 4 osvětlovací stožáry 20m, žádnou chybu to nehlásí, ale pokud si dám prozkoumat trať, tak se ani jeden nezobrazí (i při úkolu). To samé to děje u silnic. V editoru jsou, přejezd se v pořádku zobrazuje i při jízdě, ale silnice nic. (Všechno ostatní kromě těchto dvou věcí (stožáry a silnice) se zatím zobrazuje.) Prosím poraďte. Dík

Re: Objekty

a není ten úsek stavěný přesně podél poledníku či rovnoběžníku ?? Kdysi jsem měl postavený úsek a taky mi objekty mizely .. :?

Petr napsal:
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli nevíte, proč se mi nezobrazujou objekty. Pokud dám na nádraží například 4 osvětlovací stožáry 20m, žádnou chybu to nehlásí, ale pokud si dám prozkoumat trať, tak se ani jeden nezobrazí (i při úkolu). To samé to děje u silnic. V editoru jsou, přejezd se v pořádku zobrazuje i při jízdě, ale silnice nic. (Všechno ostatní kromě těchto dvou věcí (stožáry a silnice) se zatím zobrazuje.) Prosím poraďte. Dík

Xtrack

Ahojte.. Měl bych dotaz.. Neuměl by někdo dát do Xtrack úseky kolejí,které by měli nad sebou falešnou trolej?
Stavím si trať a chtěl bych mít pár kilometrů bez troleje a pár s trolejí.. Zatím to řeším tak,že mám výšku troleje nastavenou na 500metrů.. není vidět a jezdí mi tam elektriky.. Ale kde je trolej je poznat jen podle sloupů u tratě.. Děkuji za odpověd..

Re: Xtrack

Slexx napsal:
Ahojte.. Měl bych dotaz.. Neuměl by někdo dát do Xtrack úseky kolejí,které by měli nad sebou falešnou trolej?
Stavím si trať a chtěl bych mít pár kilometrů bez troleje a pár s trolejí.. Zatím to řeším tak,že mám výšku troleje nastavenou na 500metrů.. není vidět a jezdí mi tam elektriky.. Ale kde je trolej je poznat jen podle sloupů u tratě.. Děkuji za odpověd..

Napiš Okrasovi ( http://www.xtracks.tk , okrasa@xtracks.tk). Ale pochybuju o úspěchu. :lol: Ono upravit hotový model (a jednotlivé úseky trati jsou modely jako každý jiný) bez vlastnictví přísušného 3Ds souboru nelze. Lze vymodelovat jednotlivé úseky TV jako objekty a přidat je nad trať ale není to to pravé ořechové.

Naposled editoval moderátor:

někde v dizkusi bylo popsáno jak si někteří uživatelé (stavitelé) pomáhají úpravou souborů.. Nějak se tam něco přepsalo v určitém kolejivu a kolej se zobrazovala bez troleje.. Bylo to ale hodně pracné ,protože se musel každý kousek položené koleje najít manuálně a přepsat..
Zkus se zeptat Martense ,mohl by vědět kde ten příspěvek skončil (v které sekci).. :wink:

Slexx napsal:

ocelot24 napsal:
někde v dizkusi bylo popsáno jak si někteří uživatelé (stavitelé) pomáhají úpravou souborů.. Nějak se tam něco přepsalo v určitém kolejivu a kolej se zobrazovala bez troleje.. Bylo to ale hodně pracné ,protože se musel každý kousek položené koleje najít manuálně a přepsat..
Zkus se zeptat Martense ,mohl by vědět kde ten příspěvek skončil (v které sekci).. :wink:

Slexx napsal:

Mám takový dojem, že to šlo nějak udělat u statických úseků trati, pokud jsi použil DynamicTrack tak jsi byl v p......
Pokud se mýlím, nechť mne někdo ze stavitelů tratí popraví (pardon, chtěl jsem říci poopraví..) :lol: :lol:

Back
Nahoře