Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Láďa 2 napsal:
chci se zeptat zda by bylo možný udělat na kryse páku "+1,0,-1", alespoň takhe zjednodušeně, prostě to přiblížit reálu. ježdění na procenta je takový divný.
na týhle čím dál lepší trati to bez krys nejde a kontroler a stupňovitej brzdič by tomu hodně pomoh.
vůbec tomu nerozumim tak se ptám možná blbě :wink:

Napiš mail a něco Ti pošlu, co se trochu podobá reálu.

Peknú nedeľu.
Dnes som ukončil práce na druhej verzii mojej aktivity.Boli tam nejaké chyby na ktoré ma p.Šemora upozornil.Zároveň sme sa dohodli že pri stupni náročnosti aktivity "Stredná" budem v mojích aktivitách tolerovať prekročenie rýchlosti o 5 km/h,pri tažkej o 1 km/h.Aj v tejto aktivite som uplatnil niekoľko poistiek ako napr.predčasný odchod,alebo to že ukončovací bod sa aktivuje keď správne zastavíte vo všetkých staniciach.Tu som to oproti aktivitám R 670/671 trocha uľahčil,pretože obdržíte správu že ste v stanici XY zastavili správne a tým sa zvýši úroveň aktivácie ukončovacieho bodu o 1.Súčastne od dnešného dňa začnem upravovať consists súbory mojích aktivít,pretože je tam more chýb.

Boli by ste za, aby sa rušne 162 - 363, 150 - 151 osadili prevodníkom "tlak/napätie" to jest, pri brzdení priebežnou brzdou by rušeň atomaticky brzdil EDB tak ako v reále? Má to ale háčik a to, že potom nebude možné EDB ovládať páčkou EDB (bude úplne nefunkčná).

Arwy napsal:
Boli by ste za, aby sa rušne 162 - 363, 150 - 151 osadili prevodníkom "tlak/napätie" to jest, pri brzdení priebežnou brzdou by rušeň atomaticky brzdil EDB tak ako v reále? Má to ale háčik a to, že potom nebude možné EDB ovládať páčkou EDB (bude úplne nefunkčná).
No ona solo EDB se hodí pro udržování rychlosti z kopce, vlakovou brzdu nejde nastavit tlak a nechat to brdit třeba půl hodiny. To by se vyhřály obruče kol. Také je otázka co to udělá s brzdícím účinkem. Při součinování vlakové a EDB brzdy jsem dosáhl vyššího účinku brzdění. Já bych spíš i uvítal nové stanoviště na 150/350 na úrovni 362. Prostředí v kterém člověk ztráví celé hodiny služby dělá hodně. :D
Také se jedná o to, jak to hráč pozná, že nebrzdí jen vzduchem ale i současně EDB. Jedná se o to, aby celkový efekt stál za námahu

Arwy napsal:

Převodník je dobrá věc, ale v reálném provozu. V MSTS jsem pro samostatnou EDB, právě na udržování konstantní rychlosti v táhlých klesáních je ideální. Ono je to tak i tak špatné, když uděláš převodník, nebude samostatná EDB a opačně. Reálného stavu zřejmě nedocílíme.

pád do win

Neví jestli je chyba na mé straně ale když jedu směrem z Pardubic na Brno tak mi to kousek před Brnem spadne do win. Nevím co mám dělat prosím poraďte

Inac v Narocne sluzbe me nejaky blbec vypravci nechava stat na vjezdu. Asi je tam brzo pudu vzbudit. Troubim jak vul a nic :))) asi se porouchalo zabzar :))))
Ale vazne. Je v poradku, ze me v Rudolticich uz nestavi po odlozeni toho Mericiho vlaku? mam postaveno i k souprave a mohu hned odjet. Expres nedorazil a Os taky ne. Mozna prave diky tomu me to tedka zarazilo na tom vjezdu

Takze podaril se me kuriozni screen. :)
http://www.zelpage.cz/TEMP/michawel/msts.jpg

Pochazi z aktivity narocna sluzba a je to letecky :D snimek stanice Trebovice v Cechach. Vlevo dole vidite IC 143 Odra a zhruba uprostred je Os z Rudoltic do Pardubic. Jen pripomenu ze vy jako hrac jste v tom Os. :)
Cili jak jsem vyse napsal, stoplo me to diky tomu IC. Ktery tam stoji a civi :))) Takze to bude asi chyba a nikoliv vlastnost. :)

I takhle se to da v Trebovicich videt. Upozornuju ze opet stojim na vjezdu nekolik set metru od tohoto mista :)

Naposled editoval moderátor:
michawel napsal:
Inac v Narocne sluzbe me nejaky blbec vypravci nechava stat na vjezdu. Asi je tam brzo pudu vzbudit. Troubim jak vul a nic :))) asi se porouchalo zabzar :))))
Ale vazne. Je v poradku, ze me v Rudolticich uz nestavi po odlozeni toho Mericiho vlaku? mam postaveno i k souprave a mohu hned odjet. Expres nedorazil a Os taky ne. Mozna prave diky tomu me to tedka zarazilo na tom vjezdu

Kuriozní screeny jsou sice pěkné, ale to je vtip? Schválně jsem šel do editoru a jak osobák, tak expres Odra jedou vpořádku a projedou jako první Rudolticema.

Vtip, ale ne ode mne :))))))
Od MSTS :_) Proste se to takhle stalo :) Jsem se dobre pobavil :D

Zbyněk Šemora napsal:
Arwy napsal:
No ona solo EDB se hodí pro udržování rychlosti z kopce, vlakovou brzdu nejde nastavit tlak a nechat to brdit třeba půl hodiny. To by se vyhřály obruče kol. Také je otázka co to udělá s brzdícím účinkem. Při součinování vlakové a EDB brzdy jsem dosáhl vyššího účinku brzdění. Já bych spíš i uvítal nové stanoviště na 150/350 na úrovni 362. Prostředí v kterém člověk ztráví celé hodiny služby dělá hodně. :D
Také se jedná o to, jak to hráč pozná, že nebrzdí jen vzduchem ale i současně EDB. Jedná se o to, aby celkový efekt stál za námahu

Ono to funguje tak, že vlak brzdí priebežne a mašina brzdí súčastne EDB. Pozná sa to jednoducho a to podľa zvuku EDB a aj manometer brzdových válcov sa naplňuje. Úprava je veľmi jednoduchá. V praxi sa brzdenie čisto EDB na vlaku bez použitia priebežnej brzdy veľmi nepoužíva, i keď to predpis V15 v podstate káže (nebezpečenstvo roztrhnutia vlaku pri rýchlej zmene účinku EDB = stlačenie a následné roztiahnutievlaku).
To udržovanie rýchlosti, mne sa celkom páči, keď pri jazde na spáde pribrzďujem a odbrzďujem = aspom nejaká činnosť pri rýchlikoch :lol:

jak vam beha ta aktivita od Mirce? Ja dojedu do Trebove, dal nic jizdni rad neukazuje, zmizi kilometry, nevite, co s tim?

michawel napsal:
Takze podaril se me kuriozni screen. :)

Pochazi z aktivity narocna sluzba a je to letecky :D snimek stanice Trebovice v Cechach. Vlevo dole vidite IC 143 Odra a zhruba uprostred je Os z Rudoltic do Pardubic. Jen pripomenu ze vy jako hrac jste v tom Os. :)
Cili jak jsem vyse napsal, stoplo me to diky tomu IC. Ktery tam stoji a civi :))) Takze to bude asi chyba a nikoliv vlastnost. :)

I takhle se to da v Trebovicich videt. Upozornuju ze opet stojim na vjezdu nekolik set metru od tohoto mista :)

Screeny sú naozaj kuriózne,keď som ja išiel NS tak ma zastavilo na vchodovom.Potom prešla Odra a osobák a v pohode som išiel ďalej.Jedna otázka - ako si to odfotil s takej výšky?Je to naozaj dobrý pohľad a krajina vypadá úplne inak ako pri pohľade 4.

jirka napsal:
jak vam beha ta aktivita od Mirce? Ja dojedu do Trebove, dal nic jizdni rad neukazuje, zmizi kilometry, nevite, co s tim?

Tak toto si neviem vysvetliť,tak sa mi zdá že km zmiznú pretože ďalej už nemáte žiadnu zastávku a po odchode sa v políčku "ďaľšia zastávka" objaví to isté ako bola posledná zastávka,v tomto prípade by to malo vyzerať nasledovne:

Česká Třebová 6.19.00 6.23.00
Česká Třebová 6.19.00 6.23.00

Ak problémy pretrvávajú tak skús aktivitu resetnúť,prípadne reinstal aktivity.Ja som to testoval a všetko bolo OK.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře