Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
..tak jsem to testnul s přepsánám parametru na 257 jako jsou ostatní noční objekty. Jakmile dám aktivitu Pendolino (zima - den), tak je změna. Uvedené soubory do už nechce do adresáře Global, ale do Textures/Snow. Když je ignoruji, tak přidedu do Břeclavi bez peronů a nádraží. Tak jsem zkusil zima - noc tu samou trasu a už bylo vše OK. Tak asi nezbude nic jiného, než se podřídit MSTS a nakopírovat požadovaná ace, kam je chce. Tak jsem zvědav, jestli někdo, kdo čte tuhle diskusi příjde na to v čem je zakopán pes.

Díky za předložené návrhy řešení.Zapomněl jsem vám sdělit ,že problémy se objevují při mých aktivitách,poněvadž jiné neprovozuji z důvodu nejednotnosti trainsetu :D .Chybová hlášeni se omezují na výše zmíněná tlačítka "Send Error!" a "Dont SEND" a při neodeslání chyby MSTS spadne do Windows a je konec.Aktualizace mam všechny a soubory mi nechybí,alespoň si o ně MSTS neříká.Všiml jsemsi ,že ke kousání dochází v připadě,kdy se v inkriminované stanici "narodí" traffic.

usoudil jsem, že menší zlo než ace textury kopírovat do Global, je zůstat v dané trati a s parametrem v sd 257 dát neposlušné textury do Textures/Snow. Eventuelně se výhledově mohou tyhle objekty domalovat se zimní čepicí. Projel jsem Pendolinem od Hohenau až do Třebové, ještě testuji i ostatní úseky a vypadá to OK. Těch asi 100 sd souborů zabalím a dám ke stažení. (pár kilo) Kdo už zlobivé textury dal do Global, tak je stačí přesunout do Snow. Ale hlavně použijte denní verze, pokud existuje i noční varianta. Výhledově by to chtělo vydolovat i dřívější textury, které trucují v Global a změnou parametru je požívat pouze v rámci trati.

Jak taková maličkost zabrzdí další stavební práce, ale i to je nutné řešit.

oprava ke stažení

...už je soubor "oprava_SD.zip" ke stažení na mých stránkách (260kilo) a dál postupujte dle návodu. Je tam znovu obrázek se stovkou ACE, totožný s nočními a mnou přepsány sd soubory v Shapes. Nebylo jich 100, ale 290. Přepisování byla "nádherná a velmi zajímavá práce" brrrr. Na uživatelích je, ACE soubory z denních verzí zkopírovat do Textures/Snow. Snad už vše bude OK a já mohu pokračovat se stavbou trati.

:idea: TaKkže jednotlivé parametre, a ako by sa mal objekt chovať:
0 Objekt má jednu textúru v koreňovom adresári. Počasie na objekt nemá vplyv a v noci bude objekt stmavený.
1 Objekt má dve textúry jednu v koreňovom adresári a jednu v adresári SNOW. V noci bude objekt stmavený a v zime bude použitá zimná textúra.
252 Objekt má textúru pre každé obdobie (aj či je/nie je sneh a v noci ) teda vo všetkých adresároch napr. AUTUMN, WINTER, WINTERSNOW, AUTUMNSNOW, SPRINGSNOW (SUMMERSNOW neexistuje :( )...
256 Objekt má dve textúry, jednu v koreňovom adresári a jednu v adresári NIGHT. Automatické stmavovanie funguje iba do doby keď má nabehnúť nočná textúra. Potom je použité najväčšie osvetlenie (ako na obed) a teda textúra musí byť tmavá :idea: :roll:

Toto tvrdia ľudia z Kuju a píšu o tom v techdocs

Ale chcel by som vidieť, ako ľudia z Kuju v tom ich editore robili originál trate z MSTS ( ktoré sa v mnohých ohľadoch na tie naše ani nechytajú...)

úprava označení nástupiští

...dle návrhu od Tomiho z diskuse "aktivity" jsem upravil oblast místa zastavení ve stanicích tak, aby se nepřekrývala s odjezdovým návěstidlem a vznikla tam mezera několik metrů, viz diskuse. Bude to mít od příští aktualizace jeden efekt pro aktivity. Bude nutné načíst Editor úkolů, otevřít libovolnou aktivitu, po hláškách že x je staršího data dejte volbu přepočítat a uložit. To je vše. Tohle nastane vždy, pokud se byť nepatrně hne s označením prostoru pro nástupiště.

Stahování

Jenom jsem chtěl reagovat na to, jak jste se tady bavili o tom stahování aktualizací. Já mám zase docela velký problém, protože od té doby, co je to přes to ftp, tak nestáhnu vůbec nic. Teda alespoň ta 14tá aktualizace mi nejde. Myslím, že ta je první přes ftp, takže mám už asi smůlu a můžu si každý měsíc objednávat nové CD :(! Ale to nevadí. Pana Šemory si vážím a moc mu děkuji, protože staví opravdu skvělou trať a věnuje tomu celý svůj volný čas :)!

Pokud se tyka stahovani tak problem nemam az na to ze neni moc rychle (pro telefon staci, ale kdyz porovnam stahovani aktualizace o 8-10 MB od pana Semory po 50 kb a Snekovu 180 pri cca 500 MB rychlosti 3-4 MB/s tak je to jine kafe :-)
Mam vazny dotaz je samozrejme ze je jeste porad co dodelavat na stavajicim nicmene pomalu by se mela klast otazka kudy tudy dal :-) co treba umistit na stranky anketu ? daly by se dodelat mistni trate na 250 (ovsem kdyz se budou rusit ? ... :-() nebo pokracovat na Znojmo, HB a nebo se vydat dale po 330 ci 300 na Prerov nebo pokracovat na Blavu nebo Viden :-) A nebo uz ma pan Semora uz jasno ? Osobne bych preferoval koridor do Prerova :-) Jeste jeden dotaz lze jiz vytvorene trate nejakym zpusobem spojit (viz 250 s 024 a vznikajici 010 ? takovy Bem z Kutu az do Letohradu hmm :o)

plány do budoucna?

..kudy se bude pokračovat dál? Asi bych žádné ankety nedělal. Je to velmi náročná práce a já pokračuji směrem, na který mám právě chuť. Přerov, Bratislava, Tišnov. Ale je i hodně příznivců neelektrických jednokolejek. Taková 240 Brno - Jihlava by byla bombónek, 33promile stoupání a do ní řvoucí "zamračená"...konec snění. Nic neslibuji ještě je moc práce na 260. Ale doufám, že podobně bude pokračovat i Šnek a své dílo prodlouží dál na Prahu i na Cheb (tam je čtyřznaký autoblok).
Ohledně spojování dvou tratí, to je myslím technicky nemožné. Já jsem sice u 024 velmi blízko, ale pokud bych se dostal do Ústí nad Orlicí, tak to do Letohradu s PaV objekty klidně protáhnu...myslím, že by to byla škoda tuhle odbočující trať ignorovat, když je už zdokumentovaná a postavená.
Ale také by to chtělo i přístup od Českých drah. Taková permanentka (2 osoby) pro tratě, které jsou v MSTS postaveny a mám v plánu stavět, by přispěla k urychlení prací. Myslím, že by ČD nezchudly a naopak by měly materiály pro seznání trati pro strojvedoucí.

560

Přátelé nevím čím to je, ale u jednotek 560 stažených z těchto stránek se mi objevila dosud nepoznaná chyba. Neozbrazuje se mi pohled "1" tedy strojvedoucího a místo kabiny mám šedou plochu s dírama na okna... Přitom cabview který si jednotka bere z adresáře .../common.cab/460 je O.K., u ZSSK 460 mi tentýž jede v pořádku. Je to jen má chyba a mám ji hledat dále, nebo máte někdo stejný problém??? Díkes

kontra:
Zřejmě máš v příslušném *.cvf souboru chybný odkaz na texturu čelního pohledu ( ......front.ace). Zkus zkontrolovat případné překlepy a cestu v úvodní sekci *.cvf (je to ten 2.řádek CabViewFile ).

Laborec425:
Nemůže být problém s ftp způsoben nastavením tvé lokální sítě? Mám chatrnou zkušenost s nastavením jednoduchého proxy serveru, kde je pro zpřístupnění některých protokolů do intranetu (včetně ftp) potřebné povolit a v lokálech konfigurovat čísla portů aspol.

460/560

tyhle jednotky mají kabiny v common.cab/cab460 , zápis v příslušných eng souborech jednotlivých vozidel musí být:

CabView ( ../../common.cab/cab460/cd460.cvf )

Zkontrolujte si tento řádek, hlavně jestli Vám existuje adresář cab460, eventuelně si to přepište. Kabina je original 460 a mám dojem, že dříve jsem používal v názvu cab560

Další pomůckou je Conbuilder, ikonka vpravo vedle diskety.
Tlačítko Engines i Wagons - označit vozidla - Start test.

Tam se Vám přesně vypíše, kde hledat chybu

Dobrý den! Chtěl bych se zeptat. Mám stáhnuté všechny všechny aktualizace kromě té poslední. Všiml sem si že chybí krajina z Letovic do Blanska. Když si to chci projet tak mi to moc nevyhovuje. Doufám že to za chvíli bude ke stažení ten zbytek tratě. moc Děkuji.
Nešlo by vymodelovat originální mosty mezi Břeclaví a Kútama? Vypadalo by to trochu solidněji. Děkuji, váš věrný odběratel!

...pokud si každý bude jen přát a nic pro věc neudělat, tak se stavba neurychlí. Opravdu, nádraží ve Vladivostoku ještě nemám hotové...
Konec legrace, až to bude, tak to bude. Jsem také pouze člověk. Zatim z Blanska do Letovic jezděte v noci. Možná po neděli něco opět dotvořím.

Jo diky, cab na 560 už mi jede, měl jsem to krapet rozvrtaný...:o)
Ještě by mě zajímalo...projeví se nějak v Msts přípřež popř. postrk jiné lokomotivy, i když se, alespoň dle zvuků, chová jako nečinný stroj? Mám na mysli dynamiku jízdy...
Zkoušel jsem totiž v sestavě 853, 3x053, 853 jet z Třebové do Svitav a nevyždímal jsem z toho více než 90-100 km/h.

...90-100 je moc. Já nikdy nechápal proč parní rychlíky z Třebové na Svitavy jely dlouho tak pomalu, říkalo se mezi cestujícími, "máme málo páry". Pak se mi poštěstilo svézt se jako průmyslovák na praxi na rychlíku Třebová - Brno. A viděl jsem to na vlastní oči. Na T478.3, měl tam plný knedlík, kontrolér nadoraz a jelo to něco přes 40km/h. Až za kopcem před Svitavami se vlak konečně rozjel. Ale tenkrát jezdily rychlíky kolem 10 vozů.
Myslím, že tohle složení 853 by moc rychle nejelo také, max tak 50. Hydroaulika je do kopců velmi pomalá. Myslím, že by to chtělo i u 850 stáhnout výkon, aby to bylo reálnější.

Mam dotaz na pana Semoru. Pri tvoreni aktivit mi zejmena v Breclavi a na kusych kolejich v Brne vlaky (ne tedy rizeny) zastavuji pomerne daleko v predu casto prvnimi vozy az mimo nastupiste ... Nejsem si jist zda je problem v souladu konce nastupiste v realu a v editoru, ovsem pomerne dost to kazi dojem, kdyz 560 v Breclavi zastavi u nastupiste poslednimi dvema nebo tremi vozy ... Lze tu sitauci nejak primo vyresit nebo je potreba provest zmeny primo v trati ?
Druhy dotaz bych adresoval vsem p.t. zainteresovanym ... vsechny zvuky a cab loko jsem si presmeroval do commonu (neskutecna prace :-)), ovsem u loko OBB 1016 a 1116 pri presmerovani do commonu hazi MSTS chybu ve cteni radku a funguji pouze pokud je sound nebo cab primo v adresari loko (staci u jedne, v podstate tedy stejny stav jako kdyby to bylo v commonu), nicmene pro formu bych mel v commonu vse, kde muze byt problem ?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře