Ladeni 230, 240, 242

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
holla,
u cabu 230 je drobná chybka - při přechodu přes 40% výkonu se ovladač nevrátí do středové polohy, ale všechny tři "kliky" zůstává v levé poloze. Jinak ten nový eng je moc fajn - dobrá práce, jako vždy :)

Ja osobne som skúšal len 240 a myslím, že oproti predchádzajúcim verziám je o dosť popredu.
Chcem sa opýtať: ako je to s ladením r. 242? Ktorá je posledná verzia ladenia?

Zdravím,

je možné pokladať ladenie týchto strojov za finálne ? Brzdí ich len zmena nastavenia max. tlaku kompresorov z 8 na 10 Barov ? Nechce sa mi totiž čakať na ich vypustenie v TBP a keďže už teraz nemám problém tento tlak nastaviť, rád by som si engy rozklonoval do trainsetu, avšak bol by som nerád, ak by ešte malo dôjsť k zásahom do engu okrem kompresorovej časti a tak by som engy musel rozklonovať nanovo. Pekný deň.

V aktuálním trainsetu jsem u 242 našel chybu, kterou jsem zde reportoval už u řady 230 (tam už ji - zřejmě autor - opravil). Při 40% výkonu je v cabu 30x za sebou stejná poloha ovladače.
Dál bych se chtěl zeptat (případně navrhnout úpravu), jestli je reálné, aby jednotlivé stupně byly nastavené právě tak, jak jsou v současnosti. Osobně bych očekával nějakou "plynulejší" návaznost.

Notch ( 0.04 0 Dummy )
Notch ( 0.041 0 Dummy )

Notch ( 0.05 0 Dummy )
Notch ( 0.051 0 Dummy )

Notch ( 0.08 0 Dummy )
Notch ( 0.081 0 Dummy )

Notch ( 0.1 0 Dummy )
Notch ( 0.101 0 Dummy )

Notch ( 0.12 0 Dummy )
Notch ( 0.121 0 Dummy )

Na těch 5% výkonu je to v pohodě, ale pak to vzroste skokově na 8% (což je fest nárůst) a pak "jen" na 10% (což je pod očekávání málo). Tedy nejdříve o 1%, pak o 3 a pak zase několik stupňů o 2%. Takovýchto skoků 2 - 3% je tam více, ale výrazněji se to projeví jen při těch nízkých rychlostech, kdy jsem schopný "vyletět" na nadproudovku a ono i bez toho to na ampérmetrech nevypadá nejlépe. Je to takto děláno úmyslně, protože je to reálné, nebo je reálnější, aby jednotlivé stupně následovaly "předvídatelněji"? Pokud je to současné správné, pak jen dobře, pokud by se to dalo ještě doladit, jsem toho schopný sám, nebo jistě i ZSR. Ne že bych byl zase až takový hnidopich, ale v mé domovině jezdí z elektrik v podstatě jen tato škodovácká série, tak ji mám tak nějak rád.
Jestli jsem si správně všiml, tak je zde několik fírů, kteří mají s těmito lokomotivami zkušenosti, tak kdyby mi sem dali nějakou ucelenou odpověď (nebo ZSR), byl bych vděčný.

Kontoler u 230 jsem opravil já a je v aktualizaci 7.2. Byl tam překlep v jednom čísle. U 242 je špatně na shuntech, má to chodit stejně jako u 240. Volant zatlačit a 4 polohy vpravo ne kvedlání jako je tomu nyní.
Jinak rozjezd vlaku je opravdu těžký a nelze nasadit 300 z místa, jak jste zvyklí z Pikovláčku. Proud je nutné si hlídat. Hold se učte krokovat pomalu a každý stupeň si vychutnávejte. Pak nebudou žádné proudové skoky. Dle testerů, co na tomhle jezdili, ladění odpovídá reálu.

V nové aktivitě od pana Šemory jsem přišel na zajímavou věc. Zkuste stisknout klávesu 5 (pohled z mašiny) a podívejte se, jak pantograf neustále cvičí. Ve všech jiných pohledech je vše v pořádku... spíš jsem ale jen objevil Ameriku. ;)

Tohle vysvětlil b57 v mé návštěvní knize:
Dan
dobry vecer, prave zacinam projizdet Aktivitu Vysocina a vysiml jsem si, ze na nove ladene 240.013 pri pohledu z leveho okynka (5) vyjizdi sberac porad nahoru a dolu. Zrejme chyba animace....netusim. Asi je to spis poznatek pro jejiho autora, ale nevim kdo to je

b57 reaguje:14.1.2009 (18:49)X Levý pohled je "interní" a při použití komplet modelu.s se tento ukazuje i s animacemi. Lze to napravit jednoduše změnou umístění pohledu o pár cm ke středu, takže na smetáky pak již nebude přes "římsy" vidět (v.eng).

Pěkný den,
co myslíte, bude se hodit :?:

http://skura.msts.cz/img/242281_1.jpg
http://skura.msts.cz/img/242281_2.jpg
http://skura.msts.cz/img/242281_3.jpg
http://skura.msts.cz/img/242281_4.jpg

424c4d9a3e4129db44451c79e7813cf3.jpg

Naposled editoval moderátor:
Určitě se bude hodit :) Ale poziční světla bych šoupnul trochu výše - ten "piškot" začíná kousíček na přechodu krémová x červená.

Párádní model, okamžitě tady v Plzni nafotím fotky na skiny a hned začnu skinovat aby jsem měli na Vysočinu a na 183.

Neviem, kde je zrada, ale po tom, čo som vložil 2 engy 240 s EDB a bez mi okamžite pri štarte padá MSTS. Po ich odstránení všetko funguje v poriadku.

Asi bude chyba někde mezi klávasnicí a židlí. Tato lokomotiva je v mé aktivitě Pannonia a nikdo ještě nehlásil problém. Kromě jednoho, že když dal při rozjezdu z Bratislavy s 15 vozovým rychlíkem z místa 100% výkonu, divil se, že mu mašina v tunelu ve stoupání úplně zastavila. :-)))))))))))))))

Takže chyba je u mňa, nájdená a vyriešená. No stále by ma zaujímalo, či engy na predposlednej strane sú aktuálne a ak nie, kde bude zverejený final ?

Ahojte ja som si stiahol kab od Arwyho a k nemu bol eng myslim na 240004
To ide v pohode
Ale ked ten cab dam na iny napr. 240034 tak mi to vobec nejde ako na 240004 a volant stale je zatoceny vlavo...ked prekopirijuem z eng 240004 dake veci tak mi uz rusen 240034 v hre vobec neukaze??

Chcem proste to aby to fungovalo aj na inych rusnoch ako je v 240004

Diky

Somatko napsal:
To ide v pohode
Ale ked ten cab dam na iny napr. 240034 tak mi to vobec nejde ako na 240004 a volant stale je zatoceny vlavo...ked prekopirijuem z eng 240004 dake veci tak mi uz rusen 240034 v hre vobec neukaze??

Diky
Pokud chceš použít eng i na jinou mašinu, tak ho musíš také přejmenovat na mašinu, na kterou to dávaš, jak přímo ten eng, tak i uvnitř engu.

alcapone napsal:
Somatko napsal:
To ide v pohode

Diky
Pokud chceš použít eng i na jinou mašinu, tak ho musíš také přejmenovat na mašinu, na kterou to dávaš, jak přímo ten eng, tak i uvnitř engu.
Diky za radu uz to ide súúper :D:D:D

Back
Nahoře