bob57_cz napsal:
Myslel jsem si to .
A ještě jedno: MSTS je na stejném oddíle, kde jsou i Windows ?
OS je XP32/64 Vista 32/64 ( jiný ) ?
netsocka napsal:
MSTS mám na stejném oddíle kde mám Windows a XP32/64
Vzhledem k tomu, že nevíš, co můj dotaz znamená, předpokládám nejpoužívanější XP32 ( ani už nepátrám jestli HOM nebo PRO ).
Takže zjednodušeně. Pro někoho možná šokující znovuodhalení chyby.
Souborový systém NTFS firmy MS používaný již drahnou řádku let má při "
neurčité nedobré konstalaci hvězd" snahy k sebepoškozování.
V jeho tabulkách se ztrácí informace o obsazeném prostoru záloh a indexů.
( Opět jako minule může opozice tvrdit, že to u LBA není možné apod. Zbytečná polemika - praktické důkazy hovoří pro mne.)
Největší podíl na této vadě má pravděpodobně vysoká fragmentace disku znásobená špatnou systémovou správou swapu = pagefile.sys = virtuální pamětí.
Jak se proti tomu
chránit ?
1. nedovolit, aby systém spravoval swap automaticky. To znamená vyhradit mu pevně definované místo na disku.
Toho lze dosáhnout dvěma způsoby:
A. Samostatný vyhrazený oddíl jen pro swap ( jako je tomu v Linuxu ) případně též pro TEMP/TMP
B. Na defragmentovaném disku nejprve swap úplně zrušit, znovu defragmentovat a teprve pak znovu swap povolit na pevně definované velikosti prostoru o velikosti min=max=2000( nebo jiné číslo přibližně dvojnásobek fyzické paměti, ne více než 3GB/3600 )
2.zajistit pro svůj OS dostatek fyzické paměti, RAM512 je opravdu nedostatečné a s bídou obhospodaří nějakou kancelářskou aplikaci.
1024 je pro msts na XP chudým minimem, 2048 je slušný kompromis,( více jak 3GB pro OS32bit již nevyužitelné-neadresuje, pro 64bit možno mnohem více.... )
3.Svoje data, která nemusím mít nutně ve
své chráněné složce dokumentů jako nepřístupná pro ostatní členy rodiny atd. nebudu syslit na systémovém oddíle, ale přesunu je na jiný oddíl a pokud nemám speciální důvod pro formátování NTFS, tak si tento oddíl naformátuji na
FAT32.
Sem patří i celý msts.
Na tomto oddíle nebudou moci XP provádět svoje "kejkle" s uživatelskou správou a tudíž před uživatelem nebudou moci nic "zatajit" a schovat do systémové oblasti něco omylem, což na NTFS bohužel občas činí. 
:salut: