nevídaná problémová hláška, která vypíná MSTS

Tak tuhle chybu už jsem taky několikrát viděl, dělá mi to pokaždé, pokud se dívám pohledem 2 nebo 3 a třeba na reverzu vyskočí nějaké hlášení. Pokud sedím poslušně v kabině, tak se mi to ještě nestalo. Taky bych rád věděl co se v tu dobu dějě v obvodech PC :D

Amazon napsal:
Tak tuhle chybu už jsem taky několikrát viděl, dělá mi to pokaždé, pokud se dívám pohledem 2 nebo 3 a třeba na reverzu vyskočí nějaké hlášení. Pokud sedím poslušně v kabině, tak se mi to ještě nestalo. Taky bych rád věděl co se v tu dobu dějě v obvodech PC :D

Mě to doteď dělalo jenom občas odeslat zprávu o chybách. Ale teď tohle dělá pokaždé když chci načíst nějakou již opravenou aktivitu...

No mě se tohle již také jednou stalo ale jen jednou,jinak mě to dělá občas,ale při hraní jiné hry,ale abych pravdu řekl u mně je to docela vzácná ale štvoucí hláška,protože spuštěný program vždy po ni hapá.

Zdravím. Zcela běžný jev. Mi to dělá při každém pádu. Už dlouho se mi nezobrazuje klasické okno k "Bilovi". Jestli to dělá v opravené aktivitě, tak je někde něco, co se MSTS nelíbí. Mě to dělá u opravené aktivity pro BP "Historický motorák vždy, když aktivitu uložím, načtu a chci ji znova uložit. Pokud ze hry neodejdu, tak můžu ukládat do zblbnutí a níc.;);) (u trati 150 při stmívaní přechod textur den /noc) Proto už hodně dlouho leží v šuplíku a není vydaána peo posl. ubdate.
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Zdravím. Zcela běžný jev. Mi to dělá při každém pádu. Už dlouho se mi nezobrazuje klasické okno k "Bilovi". Jestli to dělá v opravené aktivitě, tak je někde něco, co se MSTS nelíbí. Mě to dělá u opravené aktivity pro BP "Historický motorák vždy, když aktivitu uložím, načtu a chci ji znova uložit. Pokud ze hry neodejdu, tak můžu ukládat do zblbnutí a níc.;);) (u trati 150 při stmívaní přechod textur den /noc) Proto už hodně dlouho leží v šuplíku a není vydaána peo posl. ubdate.
S pozdravem Dan.

Taky mě napadá, že to mohou dělat nějaká vozidla v trainsetu se kterými si PC neumí poradit. Nejhorší je, mě simulátor nepustí ani do aktivity abych si jí uložil. Prostě zdechcne při načítání a je jedno o jakej jde GLOBAL.

netsocka napsal:
Tak složku saves mám prázdnou a problém je stejný
Jen se pokusím si pro sebe něco upřesnit:
1. máš msts na oddílu s NTFS ? ( nebo FAT32 ? )
2. máš zálohu složky GLOBAL ?

bob57_cz napsal:
Myslel jsem si to .
A ještě jedno: MSTS je na stejném oddíle, kde jsou i Windows ?
OS je XP32/64 Vista 32/64 ( jiný ) ?

MSTS mám na stejném oddíle kde mám Windows a XP32/64

Pánové,
víte co mi tady nejvíce chybí? Totiž přesný popis HW a OS na kterém své jistě milované a hýčkané MSTS provozujete v okamžiku kdy dojde k problému (problémům) které tady popisujete. Má tady kus pravdy bob57_cz, a i jiní znalci HW a MSTS. Já ze své zkušenosti mohu potvrdit jediné, a to pokud budete mít slušně nastavený systém ( zapomeňte na minimální požadavky, které jsou napsány v readme MSTS),tak vám MSTS musí fungovat. Nikdy jsem nezažil bezdůvodné pády do woken, natož do restartu systému. A pokud k nim došlo, nebylo co řešit, neboť jsem někde asi udělal chybu. A za chyby se platí......

bob57_cz napsal:
Myslel jsem si to .
A ještě jedno: MSTS je na stejném oddíle, kde jsou i Windows ?
OS je XP32/64 Vista 32/64 ( jiný ) ?
netsocka napsal:
MSTS mám na stejném oddíle kde mám Windows a XP32/64
Vzhledem k tomu, že nevíš, co můj dotaz znamená, předpokládám nejpoužívanější XP32 ( ani už nepátrám jestli HOM nebo PRO ).

Takže zjednodušeně. Pro někoho možná šokující znovuodhalení chyby.
Souborový systém NTFS firmy MS používaný již drahnou řádku let má při "neurčité nedobré konstalaci hvězd" snahy k sebepoškozování.
V jeho tabulkách se ztrácí informace o obsazeném prostoru záloh a indexů.
( Opět jako minule může opozice tvrdit, že to u LBA není možné apod. Zbytečná polemika - praktické důkazy hovoří pro mne.)
Největší podíl na této vadě má pravděpodobně vysoká fragmentace disku znásobená špatnou systémovou správou swapu = pagefile.sys = virtuální pamětí.
Jak se proti tomu chránit ?
1. nedovolit, aby systém spravoval swap automaticky. To znamená vyhradit mu pevně definované místo na disku.
Toho lze dosáhnout dvěma způsoby:
A. Samostatný vyhrazený oddíl jen pro swap ( jako je tomu v Linuxu ) případně též pro TEMP/TMP
B. Na defragmentovaném disku nejprve swap úplně zrušit, znovu defragmentovat a teprve pak znovu swap povolit na pevně definované velikosti prostoru o velikosti min=max=2000( nebo jiné číslo přibližně dvojnásobek fyzické paměti, ne více než 3GB/3600 )
2.zajistit pro svůj OS dostatek fyzické paměti, RAM512 je opravdu nedostatečné a s bídou obhospodaří nějakou kancelářskou aplikaci.
1024 je pro msts na XP chudým minimem, 2048 je slušný kompromis,( více jak 3GB pro OS32bit již nevyužitelné-neadresuje, pro 64bit možno mnohem více.... )
3.Svoje data, která nemusím mít nutně ve své chráněné složce dokumentů jako nepřístupná pro ostatní členy rodiny atd. nebudu syslit na systémovém oddíle, ale přesunu je na jiný oddíl a pokud nemám speciální důvod pro formátování NTFS, tak si tento oddíl naformátuji na FAT32. Sem patří i celý msts.
Na tomto oddíle nebudou moci XP provádět svoje "kejkle" s uživatelskou správou a tudíž před uživatelem nebudou moci nic "zatajit" a schovat do systémové oblasti něco omylem, což na NTFS bohužel občas činí. :D :salut:

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,

:twisted: Nelze přidat vozidlo 810007 (uid:200001) do světa :twisted:

Co teď :cry:?

Díky,Dominik

Dominik napsal:
Zdravím,

:twisted: Nelze přidat vozidlo 810007 (uid:200001) do světa :twisted:

Co teď :cry:?

Díky,Dominik

Příčin může být víc.
Nestíhá PC - zkusit od save znovu.
Chybný path - opravit.

Máš vozidlo v Trainsetu? Mě několikrát pomohlo vozidlo přeinstalovat.

Back
Nahoře