Databáze strojvůdců MSTS

nebulus: Moc nemáš pravdu, lebo jazdenie je to prečo tam idú a prečo tam ešte kopa z nás stále je. Ale tí čo to nerobia nevidia podmienky v depách, nevidia sociálne podmienky a nevidia to ostatné čo sa tejto roboty týka. A zbadajú to až vtedy, keď budú jazdiť sami na vlastnú zodpovednosť a to už je neskoro. Ja som chcel tiež jazdiť od malička, tiež som bol sfanatizovaný. Aj teraz, keď vezem rýchlik sám, tak neni nadomňa a som vo svojom živle. Ale jednoducho tá daň za to je privysoká. A kopa mne podobných to už vzdala.

Dráčik: Presne to som mal na mysli, že pracovné a sociálne podmienky sú ako pred 30 rokmi. Ešte keď si uvedomia všelijaké úžasné neplatené prestoje, ktoré tvoria niekedy viac času ako samotná jazda, tak si ani moc nezajazdia. :D

122 030-0 napsal:
plukas napsal:
LuděkD napsal:
plukas napsal:
Martens: Věřím, i přesto doufám, že mi to vyjde ..
Zdravotním požadavkům vyhovuješ?
Jinak ti přeju, aby ti to vyšlo.

Jo jo zdravotně ano, tedka už jen psychotesty
Taky jdu delat 8.8. psychotesty a zdravotne jsem na tom dobre aspon tedy podle lekaru :D.

Jaký sou ty psychotesty a ty zdravotní?
Nevím, jaký budou za pár let, ale krom toho zraku bych asi prolezl určitě.
S tím zrakem mám vadu půl dioptrie. Takže ta nejmenší která existuje.

Naposled editoval moderátor:
E499_2002 napsal:
Jaký sou ty psychotesty a ty zdravotní?
Nevím, jaký budou za pár let, ale krom toho zraku bych asi prolezl určitě.
S tím zrakem mám vadu půl dioptrie. Takže ta nejmenší která existuje.
Tak zdravotni tam je ORL, ocni, krev(glukozu zjistujou nebo co uz si to nepamatuju)+moc(PH), EKG, EEG, neurologie, psycholog, psychiatr a to je snad vse. A psychotesty dam vedet az je udelam.
2 plukas: Tobe taky hodne stesti, 30.7. pujdu jeste s kamosem do depa vyplnit nejaky ten formular a reknou nam co a jak a kde ohledne tech psychotestu.

Chlapi, mám na vás otázečku. Kdo je z Vás fíra nebo pomocník fíry a jak zvládáte ty horka? Kdo jezdí s 471 nebo podobně, tak toho se neptám.
Nebojte se podělit o své zážitky. :)

E499_2002 napsal:
Chlapi, mám na vás otázečku. Kdo je z Vás fíra nebo pomocník fíry a jak zvládáte ty horka? Kdo jezdí s 471 nebo podobně, tak toho se neptám.
To si zvykneš. Musíš se vysvléci jen do tranýrek, na zem lavór s vodou, kam si dáš nohy. Do oken, pokud nejsou stínítka (rolety), tak jsme tenkrát lepili Rudé Právo (mělo velkou plochu). Trochu to luftuje průvanem okny. Ve vratné stanici je vhodné jít do vozu a tam vyčkat na odjezd.
Ale to hlavní, vypnout si topení.
Jednou jsme v parném vedru střídali denní směnu (na ose ve Vršovicích) Odstupující fíra si stěžoval, "dnes tady bylo horko jak v pekle". Střídající mu řekl: "tak proč si nevypneš topení na stanovišti :lol: " Měl to zapnuté natvrdo na maximum (bez termostatu) :lol: :lol: :lol: Radiátory nažhavené do červena.... :lol: :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
E499_2002 napsal:
To si zvykneš. Musíš se vysvléci jen do tranýrek, na zem lavór s vodou, kam si dáš nohy. Do oken, pokud nejsou stínítka (rolety), tak jsme tenkrát lepili Rudé Právo (mělo velkou plochu). Trochu to luftuje průvanem okny. Ve vratné stanici je vhodné jít do vozu a tam vyčkat na odjezd.
Jednou jsme v parném vedru střídali denní směnu (na ose ve Vršovicích) Odstupující fíra si stěžoval, "dnes tady bylo horko jak v pekle". Střídající mu řekl: "tak proč si nevypneš topení na stanovišti :lol: " Měl to zapnuté natvrdo na maximum (bez termostatu) :lol: :lol: :lol: Radiátory nažhavené do červena.... :lol: :lol: :lol:

Tak to je dobrý :D A s tím lavorem nevím, co bude dělat v zatáčkách atd.
Na čem převážně jezdíte?

E499_2002 napsal:
Na čem převážně jezdíte?

Zbyněk jezdí převážně na kole,již není v činné službě u železnice.

Martens byl rychlejší.

Martens napsal:
E499_2002 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
E499_2002 napsal:

Na čem převážně jezdíte?

Dneska už jenom na kole :lol:

A předtím?

Ještě otázečka pro fíry. Jak to děláte s WC?
Vím, že dnes už jsou na některých lokomotivách pevné WC, ale...
Na jednom fóru sem psal, že není od věci mít ve strojovně prázdný kýbl třeba od oleje a jak se Vám bude chtít na ''velkou'' budete tam mít obtisknuý krásný kolečko od oleje :D

Už jsem to zažil. Chci na Bobině umýt okna a ze zvyku, že denní směna nechá ve strojovně kbelík s čistou vodou, popadnu kýbl a vyhoupnu se na madla pod okny. Namočím kartáč a obsah rozetřu po oknech. Až mohutný smrad mi poví, že v kýblu nebyla čistá voda.
Velká na 451, to jistilo wc ve voze. Záchod jsme si ale museli udržovat. Jednou jsem iniciativně natřel zelenou barvou, která nám z něčeho zbyla ,pročurané záchodové prkénko a záchod kličkou zamknul než oschne barva. Ale průvodčí dostal nějaký řídký příval s hustým běháním a záchod si odemknul....... :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Už jsem to zažil. Chci na Bobině umýt okna a ze zvyku, že denní směna nechá ve strojovně kbelík s čistou vodou, popadnu kýbl a vyhoupnu se na madla pod okny. Namočím kartáč a obsah rozetřu po oknech. Až mohutný smrad mi poví, že v kýblu nebyla čistá voda.
Velká na 451, to jistilo wc ve voze. Záchod jsme si ale museli udržovat. Jednou jsem iniciativně natřel zelenou barvou, která nám z něčeho zbyla ,pročurané záchodové prkénko a záchod kličkou zamknul než oschne barva. Ale průvodčí dostal nějaký řídký příval s hustým běháním a záchod si odemknul....... :lol:

Tak to je drsný.

Já mám zase v Brně strejdu co jezdil chvíli na 110, ale nejvíce na Sergejích s nákladníma vlakama. Jednou měl taky řídký případ, ale nebylo kde běhat, tak vždycky po několika km zastavil celý vlak a musel odběhnout.
Teď nedávno o prázdninách sem se s ním za viděl a došlo na jeho zážitky z dráhy. Jednou, jak měl po službě v depu mu jeden fíra co už dost dlouho jezdil na dáze vyprávěl, jak jel s nějakým rychlíkem ráno v takový mlze, že nebylo vidět víc jak 1m před sebe a když dojel k návěstidlu musel vylézt ven z kabiny a vyšplhat po tech příčkách a podívat se co tam vůbec svítí. :D

E499_2002 napsal:
Jednou, jak měl po službě v depu mu jeden fíra co už dost dlouho jezdil na dáze vyprávěl, jak jel s nějakým rychlíkem ráno v takový mlze, že nebylo vidět víc jak 1m před sebe a když dojel k návěstidlu musel vylézt ven z kabiny a vyšplhat po tech příčkách a podívat se co tam vůbec svítí. :D

No ja neviem, ale vsetkemu verit netreba. Keby bola viditelnost 1m tak na tom metri ked zbada navestidlo nezastavy ani keby sa na hlavu postavil. Po prejdeni navestidla tam uz mozes pozerat akurat tu cervenu. A ked bola vyditelnost tak ze by stihol zastavit, tak by bolo vidiet aj ten navestny znak.
Ono sa mi nechce verit ze sa vlak trepal takou rychlostou ze hned jak sa vynorilo navestidlo zhmly na 1m zastavil vlak. To tam pri kazdom navestidle pri rychlosti 10 km/h slahal rychlobrzdu???

AirVolk napsal:
No ja neviem, ale vsetkemu verit netreba. Keby bola viditelnost 1m tak na tom metri ked zbada navestidlo nezastavy ani keby sa na hlavu postavil. Po prejdeni navestidla tam uz mozes pozerat akurat tu cervenu. A ked bola vyditelnost tak ze by stihol zastavit, tak by bolo vidiet aj ten navestny znak.
Ono sa mi nechce verit ze sa vlak trepal takou rychlostou ze hned jak sa vynorilo navestidlo zhmly na 1m zastavil vlak. To tam pri kazdom navestidle pri rychlosti 10 km/h slahal rychlobrzdu???

To máš pravdu, ale ber na vedomie ten fakt, že musel vidieť návestné značky blížiacej sa predzvesti a potom možno aj vchodovej návesti.

Back
Nahoře