Databáze strojvůdců MSTS

hehe

Johníík napsal:
a kolik tak vydělává dipečer? :wink:
a za jakých podmínek zaměstnají?
:?: :?: :?: :?: :?: :?:

Tak to by jsi musel specifikovat toho dispečera, dnes je jich na dráze hafo

Naposled editoval moderátor:
RE: Zaměstnání u ČD

Zdravím,
rád bych se optal,zda některá dobrá duše nemá doma v "šuplíku" platovou tarifní tabulku od ČD Cargo.Přesněji by mne zajímalo rozpětí mezd u tříd 5 až 9.:D
Nevím,možná budou platové tarify shodné i s mateřskou ČD a.s.

Kdyby se tedy zadařilo někomu něco takového najít,předem děkuji za zaslání na davca@iol.cz .

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
rád bych se optal,zda některá dobrá duše nemá doma v "šuplíku" platovou tarifní tabulku od ČD Cargo.Přesněji by mne zajímalo rozpětí mezd u tříd 5 až 9.:D
Nevím,možná budou platové tarify shodné i s mateřskou ČD a.s.

Kdyby se tedy zadařilo někomu něco takového najít,předem děkuji za zaslání na davca@iol.cz .

David
ČDC má zatím stejnou kolektivní smlouvu jako ČD, takže tarifní skupiny a tudiž i platy jsou stejné.
5 - 14 280
6 - 15 640
7 - 16 950
8 - 18 150
9 - 19 460
+ různé příplatky a prémie

Kuba napsal:
ČDC má zatím stejnou kolektivní smlouvu jako ČD, takže tarifní skupiny a tudiž i platy jsou stejné.
5 - 14 280
6 - 15 640
7 - 16 950
8 - 18 150
9 - 19 460
+ různé příplatky a prémie

Nazdar Kubo
a děkuji za informaci.Jak tak na to koukám,zítra si zaletím do banky vyřídit hypotéku na vyhlédnutý dům.:D

David

David Hájek napsal:
zítra si zaletím do banky vyřídit hypotéku na vyhlédnutý dům.:D

David

Ale kolik peněz jim tam těm zlodějům nastrkáš zpátky to raději ani nechtěj vidět.
HANBA JIM!

Čouda napsal:
David Hájek napsal:
zítra si zaletím do banky vyřídit hypotéku na vyhlédnutý dům.:D

David

Ale kolik peněz jim tam těm zlodějům nastrkáš zpátky to raději ani nechtěj vidět.
HANBA JIM!

Čoudo a ty to víš? Zkoušel jsi někdy vyřizovat chyťpotéku nebo kupovat nemovitost? Asi ne a někde jsi to jenom slyšel ve zprávách po večerníčku .....

Čoudo, asi jsi to zřejmě nikdy neviděl a nečetl o tom, ale říká se tomu půjčka a to co platíš navíc, tak tomu se říkají úroky :wink:.

Jinak hypotéka je stále ještě jedna z nejvýhodnějších investic do vlastní nemovitosti, pokud nemáš po ruce zbytečné 2-4 miliony cash. A pokud si počítám to, co mi vrátí stát na daních, tak 40% úroků mám zase doma...

Mimochodem, třeba na pronájmu stejného bytu se v Praze platí stejně, jako bych platil hypotéku, ale na rozdíl od pronájmu mi ta nemovitost říká "pane" a je mým majetkem, zatímco prachy z nájmu končí v kapse majitele bytu.

A žádný finanční ústav Ti jenom tak nepůjčí s nulovým úrokem.

Ale to ještě nemůžeš pochopit, na to jsi ještě malinký ...

Ale až si jednou budeš zařizovat vlastní bydlení, tak těm, kterým dneska spíláš hanbu, budeš ještě děkovat za tak výhodné podmínky.

Martens napsal:
... ale na rozdíl od pronájmu mi ta nemovitost říká "pane" a je mým majetkem, zatímco prachy z nájmu končí v kapse majitele bytu. ...

Zdravím,
s tou hypotékou jsem si při pohledu na platové tarify dělal jen legraci.:)
Jinak jsem v otázce financí relativně "stará struktura".Dodnes totiž nemám zaveden účet a výplatu tak pobírám hotově /zaměstnavatel to u nás stále umožňuje/.A důvod je velmi prostý.Můj plat zdaleka nedosahuje dnes v médiích zveřejněného průměru /tuším něco kolem 23 900,- Kč/ a tak když zajdu na poštu zaplatit nájem /za městský byt/ a dvakrát nakoupím v BILLe,je po výplatě.:) Proto tedy nemám důvod platit nějaké bance za vedení účtu,na kterém se peníze ohřejí zhruba týden.Je to i proto,že nemusím platit žádné paušály,splátky či alimenty /:)/,takže není třeba nic platit bezhotovostně.No a těch pár korun za placení přes inkaso mě zase tak moc nezruinuje.
Martens se zmínil o hypotékách a o tom,že mi v případě jejího využití říká byt či dům "pane".No nevím,já spíše razím myšlenku,že co nemám zaplaceno na 100%,není moje.Je mi ale jasné,že časem příjde doba,kdy bude třeba si nějaké to "lepší" bydlení pořídit.A to by už pak bez hypotéky určitě nešlo.:(
V žádném případě nechci,aby můj příspěvek byl pochopen jako stěžování si na mou ekonomickou situaci.Máme se doma fajn,na hlavu nám neprší,v zimě nemrzneme,hlady nepomřeme a hlavně jsme všichni relativně zdraví.A to je alespoň pro mne to nejdůležitější.Beru to tedy tak,že jsem měl /a prozatím i mám/ v životě velkou kliku.:D

Nechám na moderátorech rozhodnutí,zda nebude vhodnější poslední příspěvky přesunout do nějakého nového vlákna "Ekonomika" apod.:)

David

Ahoj,chtěl bych se zeptat.Nevím jestli to patří zrovna do tohoto vlákna tak snad mě tu nikdo neukamenuje.Nastupuji od 1.11.2008 k českým drahám do Brna jako opravář motorových lokomotiv,tak bych se Vás chtěl touhle cestou zeptat jaké benefity a zaměstnanecké výhody ˇčeské dráhy nabízí

Děkuji mnohokrát s pozdravem Sedlák Tomáš

RE: Databáze strojvůdců MSTS

Tomas Sedlak napsal:
Ahoj,chtěl bych se zeptat.Nevím jestli to patří zrovna do tohoto vlákna tak snad mě tu nikdo neukamenuje.Nastupuji od 1.11.2008 k českým drahám do Brna jako opravář motorových lokomotiv,tak bych se Vás chtěl touhle cestou zeptat jaké benefity a zaměstnanecké výhody ˇčeské dráhy nabízí

Zdravím,
dříve než vás někdo za váš dotaz v tomto vlákně "zdusí" :),zkuste si pročíst vlákno jiné,přímo se věnující dané problematice ... http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/843&page=9&highlight=zam%C4%9Bstn%C3%A1n%C3%AD .
Jinak,jak tak koukám,máme stejný nástupní termín.:D

David

Naposled editoval moderátor:

Někde v jiném vláknu bylo porovnání, co nabízí fírům ČD a co Cargo. ČD byly hodně chudý příbuzný. Jinak deputátní uhlí už asi nebude a Kalousek něco říkal, že navrhne zrušit režijní výhody. :-(. Tak asi zůstane ten obyčejný hadrový ručník, mýdlo značky Pěnka a montérky. V dílnách se fasovala ještě Solvína a boty z kovovou špičkou. Po 20 letech na dráze byl nárok na dědkovskou dovolenou.

Zbyněk Šemora napsal:
... a Kalousek něco říkal, že navrhne zrušit režijní výhody. ...

Zdravím,
jen dodávám,že ten kdo po tuším 1.1.2008 nastoupil do jakékoli dceřiné společnosti ČD a.s. /Cargo apod./,nárok na režijní výhody už nemá.;)
Určitě pomůže také prostudování Kolektivní smlouvy platné pro ČD a.s. a její "dceřinky" - http://www.zvoszct.wz.cz/odk_z_fr2_zakladniho/soubory/pks_08%20.pdf .

David

Back
Nahoře