RE: Zaměstnání u ČD
Martens napsal:
... ale na rozdíl od pronájmu mi ta nemovitost říká "pane" a je mým majetkem, zatímco prachy z nájmu končí v kapse majitele bytu. ...
Zdravím,
s tou hypotékou jsem si při pohledu na platové tarify dělal jen legraci.

Jinak jsem v otázce financí relativně "stará struktura".Dodnes totiž nemám zaveden účet a výplatu tak pobírám hotově /zaměstnavatel to u nás stále umožňuje/.A důvod je velmi prostý.Můj plat zdaleka nedosahuje dnes v médiích zveřejněného průměru /tuším něco kolem 23 900,- Kč/ a tak když zajdu na poštu zaplatit nájem /za městský byt/ a dvakrát nakoupím v BILLe,je po výplatě.

Proto tedy nemám důvod platit nějaké bance za vedení účtu,na kterém se peníze ohřejí zhruba týden.Je to i proto,že nemusím platit žádné paušály,splátky či alimenty /

/,takže není třeba nic platit bezhotovostně.No a těch pár korun za placení přes inkaso mě zase tak moc nezruinuje.
Martens se zmínil o hypotékách a o tom,že mi v případě jejího využití říká byt či dům "pane".No nevím,já spíše razím myšlenku,že co nemám zaplaceno na 100%,není moje.Je mi ale jasné,že časem příjde doba,kdy bude třeba si nějaké to "lepší" bydlení pořídit.A to by už pak bez hypotéky určitě nešlo.

V žádném případě nechci,aby můj příspěvek byl pochopen jako stěžování si na mou ekonomickou situaci.Máme se doma fajn,na hlavu nám neprší,v zimě nemrzneme,hlady nepomřeme a hlavně jsme všichni relativně zdraví.A to je alespoň pro mne to nejdůležitější.Beru to tedy tak,že jsem měl /a prozatím i mám/ v životě velkou kliku.
Nechám na moderátorech rozhodnutí,zda nebude vhodnější poslední příspěvky přesunout do nějakého nového vlákna "Ekonomika" apod.
David