Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Pawlik napsal:
Zbyňku, zdá se mi, že Richard se jen slušně zeptal, nikdo tady po tobě nechce heroické výkony nebo aby jsi si zkazil oči.
Myslím, že jsi zbytečně podrážděný! Mimochodem, do monitoru čumím 12 hodin denně.
Pawlíku, vžij se do situace. Já opravdu poslední měsíce makám jen se ze mě kouří a jak se blíží čas, kdy jsem slíbil aktualizaci tak vidím, že vše opravdu nezvládnu. A průběžně o tom píšu, že prioritní pro vydání aktualizace je krajina a zbytek se dotvoří v další aktualizaci. Proto mi nepřipadá jako slušný dotaz, že je škoda, že nestihnu i vísky kolem. To se opravdu nedá. Kdo takový stav nezažije, tak nemá šanci pochopit.
O víkendu jsem sice stihnul doma vyprat, v neděli uvařit rodinný oběd, ale vysát prach už ne. A kdyby se pejsek v noci nepoblinkal v předsíni, tak jsem ani nevytřel dnes ráno podlahu. A to vše jen proto, že se snažím udělat pěknou vánoční aktualizaci. Mám já to zapotřebí ? Není lepší se na vše vykašlat? Jak se v tomto fóru dočtu jinde, tak stejně mou trať nikdo nejezdí až na pár domácích jednotlivců.:(

Já Zbyňka docela chápu, protože jsem se také před časem dostal do podobné situace. Když jsem si kdysi stanovil termín dokončení s tím, že jsem jej veřejně slíbil a nedařilo se mi tak, jako jsem si představoval a naplánoval, byl jsem z toho nervózní a špatný a vadilo mi kde co. Byl pošmourný předjarní týden a já si musel vybrat starou dovolenou a týden jsem seděl u RE denně přinejmenším 5 hodin a ty zbylé jsem trávil chystáním a úpravou objektů. To za pár dnů člověk cítí oči, zadek i pnutí za krkem. Již nejsme žádní mladíci (=já a Zbyněk). Zbyněk nám chce dát vánoční dárek a vánoční dárek v lednu - to není tak nějak ono. Sousto je velké. A tak se snaží.

Až bude hotovo a budeme si projíždět trať někde mezi Žďárem a HB, už si nikdo nevzpomene na Zbyňkovy neuvážené výroky, aktivitáři se chopí nových úseků a život půjde dál. A Zbyňkovi bych přál, aby pak našel v sobě tu sílu, a pořádně si odpočinul a doplňoval ty domečky a lidičky jen tak hodinku denně, aby nevyšel z cviku. A pokud to dokáže, předpovídám, že se tu objeví hlasy: A pane Šemora, není to škoda, takhle odpočívat, mohl byste udělat ještě úsek Brno - Olomouc, HB - Pardubice, .....

PS: Když jsem tehdy dílo dokončil, poslal jsem aktualizaci k otestování. A od jednoho z testrů mi přišel zhruba takovýto mail: Kdyby se nad tratí létalo vrtulníkem, tak by bylo potřeba....... A k tomu příloha ve Wordu - hustě popsaná stránka A4. V tu chvíli měl štěstí, že mi to nedonesl osobně.

Zbyňku, ty z toho děláš větší vědu než to je. Když jsem dělal nějaké objekty do aktualizace a nestíhal jsem, byl jsem vystresovaný.
A ptáš se přesně: ,,Mám já to zapotřebí?". Odpověď zní: ,,nemáš". Nikdo z nás. MSTS děláme ve svém volném čase a měl by to být relax, ne další povinnost v uspěchaném světě. Pokud nevydám třeba do půl roku tolik slibovanou 122, nikdo mi nemůže říct ani popel a tak to taky beru.
Je spousta jiných věcí, kvůli kterým mám špatný spánek, ale MSTS už mezi ně dávno nepatří a patřit nesmí.
Ty jsi Richardovi odpověděl stylem, "neotrvujte, nezkazím si oči, co byste vlastně ještě vůbec chtěli". Kdyby jsi napsal, že den má jen 24 hodin, to by byla jiná káva.

Zrovna tak nikdo nezpochybňuje tvoje zásluhy a práci. Tedy já bych si to s tebou nevyměnil ani za milión.
Ale po výroku o rozdávání karet nečekej žádné chvalozpěvy, to jsi opravdu přepísknul.

Zbyněk Šemora napsal:
Mám já to zapotřebí ? Není lepší se na vše vykašlat? Jak se v tomto fóru dočtu jinde, tak stejně mou trať nikdo nejezdí až na pár domácích jednotlivců.:(
Osobne jazdím tvoju trať veľmi rád a teším sa na každú aktualizáciu.
S pozdravom passion.

Ja takisto jazdím tvoju trat velmi rád a je mi jedno kedy ktora aktualizacia bude. Zvlášť sa teším na túto, lebo obrazky vyzeralú fantasticky.
PS: Každy jeden den hrám tvoju trať a vychutnávam si tú nádhernu krajnu

Zbynku, ja tvoju trat tiez jazdim rad, lebo aspon takto sa mozem pozriet napr. do Hlavniho Nadrazi v Prahe v cele lokomotivy.

Ahoj Zbyňku, nevím kdo Tvoji trat jezdí a nebo nejezdí,ale je mi to úplně jedno.Já tuto trat jezdím a nemá to chybu i Tvoji práci si velice vážím a nejenom já(fandí ti i ty co nejsou registrovaný na fórum)a proto do dalších prací na trati BP mi nezbývá než popřát mnoho úspěchu v další tvorbě.S pozdravem Radek.

Já se přidám do diskuze.

Na zbyňkově trati si cením jedné převeliké věci a tou jsou sklony. Opravdu se pan Šemora snaží byť i sebemenší sklon postavit. To je dobře a přispívá to k realitě.
Dle screenů z vysočinské tratě je i krajina hodně kvalitní. Velikou část na tom sehrálo použití modelů náspů.
Co se týče globalu BP, tak to vítě, že jeden global pro všecky tratě by byl dobrý, ale teď už se nedá nic dělat. Budeme mít minimálně dva. Některým lidem, jak je vidno, činí opravdu veliké potíže ten global před spuštěním tratě přejmenovat. Tomu nerozumím. Je to práce nanejvýš na minutku.

Pane Šemora tu aktualizaci si tolik neberte. Já také několika lidem slibuju skiny, stále to odkládám, vytvořilo to mezi námi trošku nesváry, ale nemá cenu si tím otravovat život. Prostě nemám náladu, tak nedělám.
Vánoce bych nejraději neslavil. Ono popravdě to je zase jeden podfuk církve. Už dříve v dávných dobách se slavil slunovrat a církev, aby lidi tak nějak domutila slavit krista udělala Vánoce na tento den, čili já budu slavit slunovrat.
Chci tím říct, že Vánoce vůbec nejsou nějakým významným svátkem, takže když nebude aktualizace tak se nic neděje. Raději si počkám na kvalitní práci => hotový úsek Brno - Kolín. Nemá cenu jezdit kus po zelený placce. Myslím, že už asi aji Vy jste to tu psal kdysi v jiné souvisloti.
Prostě aktualizace bude až bude.

souhlasím s Čoudou,je úplně jedno, jestli aktualizace bude o týden dřív,nebo o měsíc později.Pro mě je směrodatná kvalita práce a né datum vydání.Ale hlavně a to pro všechny!!! děláte to pro radost a né proto,aby jste se tady hádali jak malí kluci,kdo je velitel MSTS.Důležité je,aby vás ta práce bavila a né aby vás uhonila.Myslím, že o tom ta tvorba do msts je.

Já si taky myslím,že když bude aktualizace později,tak mi osobně to nevadí,protože to bude velmi kvalitní úsek.

Trať BP jsem si zamiloval, šíleně se těšim na aktualizaci... Pan Šemora je borec a já před nim smekam klobouk....

Jsem v MSTS relativně nováček, ale co mě přesvědčilo (asi před rokem) si ho koupit, byly právě screeny z BP. Samo MSTS nebyla až taková bomba, ale to co ho dělá nepřekonatelným je práce pana Šemory (a dalších) (a MSTS bin, abych nekřivdil). Obdivuji nadšence, co si dokážou ukrojit z volného času a vyblbnout se s tím do takových detailů.

A docela chápu, že občas povolí nervy, jsme jenom lidi. I normálně musí být ta stavba pěkná "pakárna", když vás ještě tlačí čas tak tuplem.

Pane Šemora, ať se Vám daří (nejen v tvorbě BP) a pokud to nestihnete do Vánoc, ručím Vám za to, že se na Vás nikdo zlobit nebude. Všichni se těšíme a tohle čekání bude určitě stát zato.

PS: Mám takovou fintu - pokud se nedají stihnout Vánoce, začátek nového roku je minimálně stejně významný den, a to i z pohledu mnoha náboženství (zatímce Vánoce jsou, navíc ještě převzatý, křesťanský svátek). No a ještě máte fóra v tom, že každé náboženství má svůj nový rok někdy jindy, takže pokud to nestihnete na 1.1. dle našeho, pořád můžete nový BP vydat na nový rok čínský, judaický... :D

Ne že bych to někomu přál ale na jednu stranu je to dobré že se aktualizace nestihne, poněvadž budu moci stihnout vydat aktivitu právě pro tuto trat ještě před aktualizací . Jinak přeji hodně pracovních uspěchů při tvorbě. PS: považuji tuto trat za jednu z nejlepších

brabino napsal:
Ne že bych to někomu přál ale na jednu stranu je to dobré že se aktualizace nestihne, poněvadž budu moci stihnout vydat aktivitu právě pro tuto trat ještě před aktualizací . Jinak přeji hodně pracovních uspěchů při tvorbě. PS: považuji tuto trat za jednu z nejlepších
Neni to blbost? Vždyť hned, jakmile přijde aktualizace, bude tvoje aktualizace nesjízdná!!!

klimi napsal:
brabino napsal:
Neni to blbost? Vždyť hned, jakmile přijde aktualizace, bude tvoje aktualizace nesjízdná!!!
Pokud všechny trasy povedou někudy, kde pan Šemora nehýbal kolejemi, tak by snad měla být aktivita sjízdná i po aktualizaci. Ještě poznámka k datu aktualizace: pravoslavní slaví Vánoce až 6.1.:wink:

Ahoj vsichni kecame tady o vsem moznem ale nikdo z nas se nepozastavil nad velikosti souboru u nove aktualizace ja vim jeto nedulezite ale typnu si ze to bude poradnej balik az se nam z toho zatoci hlava doporucuji kouknout na skreny od Honzy Svece,uz ted muzu s klidem rict panove nase komunita bude mit nefalsovane stastne a vesele svatky plne prekvapeni rozbalovat budem hodne dlouho to mi verte skoda akorat ze sou o tohle ochuzeni damy ty se v teto komunite moc nevyskytuji ja znam jestli dobre pocitam dve jsou to mlade holky s italske komunity MSTS to sem odbocil mej te se a teste se nazdar pegaus.

Jan Švec:
Tedy Honzo, klobouk dolů, to je bomba. V létě jsem projezdil Hradec Králové na kole křížem krážem a do detailu všechna místa na screenech poznávám.

klimi napsal:
brabino napsal:

Je mi jasné že po aktualizaci budu muset udělat nějáké upravy ,ale nemůžu si dovolit nepracovat nebo spíše netrenovat ponevadž jsem začátečník ;)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře