Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora napsal:
A přepsat vše. (ne jak tady někdo radil "nic nepřepisovat":D)
Bylo to myšleno jinak :). Myslel jsem, že uživatel doplňuje soubory ze staré aktualizace do již aktuální tratě. :rolleyes:

Ahoj Zbyňku.
Tak jsem dnes při opravování aktivity Historický motorák dorazil se soupravou do Hradce Králové a mohu upřímně konstatovat, že jsem si sedl na prdel. Omlouvám se za poněkud ostřejší výraz, ale to je taková bomba, že s něčím takovým jsem ani nepočítal, tak to jsem zvědav i na Tišnov, ale narozdíl od HK, tam to moc neznám. Jen mohu říct, že od dob tak pžed 2 - 3 lety se tato trať stala opravdovým reálem a skvostem MSTS.

Přeji mnoho úspěchů nejen v tvorbě pro tento simulátor. S pozdravem Dan.:cool:

Naposled editoval moderátor:

Zdravím, tak jsem to projel z K.H. do Ždáru a super. Mám jen dvě malé poznámky:
Staniční budovy v Přibyslavi a v Sázavě u Ždáru budou asi až v přístí aktualizaci, že?
A druhá-v úseku mezi Třebešicemi a Čáslaví jsou dva cinkající přejezdy, ale bez výstražných světel.

A díky moc všem za osvětlení situace v Kutné Hoře.

Dan J. napsal:
Ahoj Zbyňku.
Tak jsem dnes při opravování aktivity Historický motorák dorazil se soupravou do Hradce Králové a mohu upřímně konstatovat, že jsem si sedl na prdel. ....
Dane, HK, to je celé Honzovo Švecovo. Ten obdiv patří tomuto člověku. Já tam "jen" položil koleje. Pak jsme pracovali už oba samostatně, každý na svém písečku. Honza jen měl přísný zákaz sahat na jakýkoli databázový objekt. Až před finálem mi poslal svůj export a já mu opět přizpůsobil koleje.
Asi takovým způsobem se dá pracovat na trati ve dvou, ale vyžaduje to zodpovědné chování obou stran, jinak by nastal totální kolaps.

Jinak zpráva pro ty, kdo si objednali trať do dnešního krátce po poledni. Vše je odesláno, aby se Ježíšek náhodou neopozdil a měl nějakou rezervu. :D
Ale také už jsem hodinu přes čas.
Hurá domů a konečně pohov. Zítra má pošta naštěstí zavřeno.:D

Nazdar vsichni nevim jak vi ale podle me je dneska velmi pochmurny den jak pro vysocinu tak pro celou zeleznici,zajiste ste si vsimli ze panonka se dnes vydava na svoji posledni cestu do bukuresti,strasna to skutecnost je to az k breku a tim padem konci provoz 350 po rameni pres HB a zaroven se tahle trat stava trati regionalni protoze ani v denni a ni v nocni relaci neuvidite zadny mezinarodni vlak,kde sou ty zlate casy kdy tu jich jezdilo nepocitane,myslim si ze panonka by si od nas fandu zaslouzila ne minutu ticha te malo ale rovnou prohnani jak dnesni tak kdykoliv jindy pres vysocinu dekujem nezapomeneme,doprcic jak ja se ted budu dostavat do bukuresti no nic asi pesky,mej te se s pozdravem Pegaus.P:S:vite co me fascinuje zastavovani rychliku v golcove jenikove meste,i zastavka muze plnit sve ucely a byt dulezitejsi nez vedlejsi stanice.

Peagus: Proč taky tahat mezinárodní vlaky přes Vysočinu, když je to lepší mnohem rychleji po korytu? ;)

Možná při nějakých mimořádnostech se tam 350 nebo Taurusy projedou.

klimi napsal:
Peagus: Proč taky tahat mezinárodní vlaky přes Vysočinu, když je to lepší mnohem rychleji po korytu? ;)

To vysvetluj tem kteri tam na nejen na 350 s nima spoustu let jezdili

Pegaus: Té Pannonie je mi taky líto... Ale chystam se ji udělat jako aktivitu, tak se s ní už brzy budeš moct zase projet... ;)
Jinak aktualizace je fantastická!

truskwiec: Jasně, ale ČD nejde (a ani by nemělo jít) o to, aby uspokojila srdce bývalých strojvůdců a šotoušů tím, že bude neustále držet jejich vlaky ve zbytečných úsecích.

Je možné, že nějací vandalové ulradli návěsti "konec nástupiště" ve Žďáru nad Sázavou? Mohla by to traťovka kdyžtak překontrolovat?

Edie napsal:
Je možné, že nějací vandalové ulradli návěsti "konec nástupiště" ve Žďáru nad Sázavou? Mohla by to traťovka kdyžtak překontrolovat?

Zdravím,
no jestli to nebude tím,že návěsti "Konec nástupiště" tam nejsou ani v reálu.;)

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/zdar01.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/zdar02.jpg

Opravdu krásná trať, když jsem si ji projížděl s osobákem tak jsem pomalu zapoměl zastavovat, jak sem se kochal.Připadalo mi jako bych měl půstěné skutečné video z trati. Přeji mnoho zdaru do další práce.

Johníík napsal:
... Jenom by bylo dobré změnit mapu která zobrazuje vaši trať.... Furt se mi zobrazuje že trať 250 je ještě nepostavená :D

Na nových verzích mapek trati usilovně pracuji.. :)

Zbyněk Šemora napsal:
Dan J. napsal:
Ahoj Zbyňku.
Tak jsem dnes při opravování aktivity Historický motorák dorazil se soupravou do Hradce Králové a mohu upřímně konstatovat, že jsem si sedl na prdel. ....
Honza jen měl přísný zákaz sahat na jakýkoli databázový objekt. Až před finálem mi poslal svůj export a já mu opět přizpůsobil koleje.
Asi takovým způsobem se dá pracovat na trati ve dvou, ale vyžaduje to zodpovědné chování obou stran, jinak by nastal totální kolaps.
Nechtěl bych mluvit za Zbyňka, ale možná je to výzva i pro ostatní. Pokud máte svou oblíbenou část tratě, kde už jsou položené koleje, ale krajina Vám připadá nedokončená nebo málo realistická, je šance, že ji můžete pomoci sami takto dotvořit. Samozřejmě to předpokládá Zbyňkův souhlas, který určitě dostanete až po nějaké době spolupráce.
To riziko kolize při spojování práce více lidí tam určitě je. Naštěstí se nám to zatím vždycky podařilo vyřešit.
Mimochodem, jaké máte FPS v Hradci? Myslím jak ve volné jízdě, tak v té aktivitě Seznání. Je to dostatečné? V té aktivitě to bude asi problém. Mě to ukazovalo ve stanici minimum 12, nejčastěji 18-20. Ale mám skoro nový PC, tak můžu být mimo realitu:wink:.

Jan Švec napsal:
Mimochodem, jaké máte FPS v Hradci? Myslím jak ve volné jízdě, tak v té aktivitě Seznání. Je to dostatečné? V té aktivitě to bude asi problém. Mě to ukazovalo ve stanici minimum 12, nejčastěji 18-20. Ale mám skoro nový PC, tak můžu být mimo realitu:wink:.
Mne to ukazovalo v stanici HK pri prvom vjazde do nej FPS 9-10. PC je už trocha obstarožné PIV 3GHz, nová grafika X1650 512MB, 2GB Ram. Viditelnosť nastavená na 1250m, tiene vypnuté.
Práve keď som to skúšal, tak priateľka pozrela na monitor a pýtala sa kde to je. Potom sa spýtala či je v MSTS v HK aj hotel Černigov, kde bola raz ubytovaná. Na jej veľké prekvapenie som ho tam objavil.

Presiel som si ten novy usek...je to hrozne....skoro nikde ziadny domcek semtam len perony alebo stanica bez budovy.......tak to som fakt sklamany.....Skoda casu stamat prechadzat. Neviem preco ale trat 321 je ovela schpnejsia a lepsia.....co uz.....to boloa skoda prace.....

Devilreys napsal:
Presiel som si ten novy usek...je to hrozne....skoro nikde ziadny domcek semtam len perony alebo stanica bez budovy.......tak to som fakt sklamany.....Skoda casu stamat prechadzat. Neviem preco ale trat 321 je ovela schpnejsia a lepsia.....co uz.....to boloa skoda prace.....
Jan Švec napsal:
Pokud máte svou oblíbenou část tratě, kde už jsou položené koleje, ale krajina Vám připadá nedokončená nebo málo realistická, je šance, že ji můžete pomoci sami takto dotvořit. Samozřejmě to předpokládá Zbyňkův souhlas, který určitě dostanete až po nějaké době spolupráce.
To riziko kolize při spojování práce více lidí tam určitě je. Naštěstí se nám to zatím vždycky podařilo vyřešit.
Nechci dělat jednoho banána,ale než napíšeš něco podobného,tak si přečti příspěvky od autora tratě a pak zasedni k počítači a tvoř,ať je trať i díky tvé šikovnosti,nejen psát takovéto příspěvky,ale i modelovat,reálnější a budeš spokojen nejen ty,ale i tací jako ty!!!
Myslím,že Zbyněk odvedl skvělou práci a trať dostala zase trochu jiný nádech než koridorové roviny.

Devilreys napsal:

To si dovolím nesouhlasit Ano, podle zpráv z průběhu stavby jsem se taky bál, že Vysočina bude vypadat jako nedokončená trať, ale když jsem si ji projel tak musím říct že to rozhodně není škoda práce, protože se po ní dá jezdit skvěle už kvůli naprosto dokonalé krajině a hlavně jedná se o nekoridorovou trať se zajímavými sklony. Kdo po této trati jezdí v reálu tak určitě úseky tratě poznává. Prostě domy a další budovy budou v dalších aktualizacích. Třeba úseky u Hradce Králové nebo Praha vypadaly před časem taky tak, ale stačí se podívat jak vypadají dnes. Chce to trpělivost.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře