Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Autor je Michal Thuma. Pracoval na něm tři měsíce. Ano. Ten most mne tak fascinoval, že jsem cítil jako povinnost dostavět zde koleje, bez ohledu na své plány.

Model má ale moc světlé textury oblouků. Dnes jsem na něj koukal in nature v Braníku a má je o dost tmavší. Model samotný vypadá perfektně. Přesnost uvidím až ho osadím.

VáclavS napsal:
Model má ale moc světlé textury oblouků. Dnes jsem na něj koukal in nature v Braníku a má je o dost tmavší. Model samotný vypadá perfektně. Přesnost uvidím až ho osadím.

V souvislosti s mostem IQ ( který je opravdu perfektní ) jsem se chtěl zeptat, jestli tam bude nějak naznačeno ( či dokonce dokočeno ) branické nádraží. Přeci jenom, to ještě v BP nemáme, abychom se z tak vysokého mostu koukali na další nádraží.

Naposled editoval moderátor:

Branické nádraží by bylo i pro tratě ČK, kde jsem udělal koleje z Krče. Napřed by ho ale musel někdo vymodelovat.

No - Stavědlo II přímo pod mostem jsem si už udělal, trafostanice už je taky, St.I rozpracované ( pravda - kostku zvládne každý, že :-)) a staniční budovu včetně skladu jsem si taky kdysi ve slabé chvilce nafotil ....

Nádraží Braník bude samozřejmě také vybudováno, je to v trase. Podklady z Krče už mám.
Jen si nyní musím srovnat priority, protože mám jinde plno restíků. Na druhou stranu jsem rád, že budu mít hotovy komplet pražské spojky, alespoň tedy to co je pod dráty. Semmering zase budete mít od Václava.
Jinak pražské spojky považuji za nejtěžší stavbu do MSTS a mám pocit, že jsem měl víc štěstí, že mi to všude plus minus vyšlo. Ještě mě čeká jedno strefování mezi Osekem a Hradcem. Pak to samé přes Přerov. Není nad to stavět koleje jen dopředu :-)

A jak to vypadá, když v Břeclavi nasněží tolik, kolik naposledy nasněžilo tak před dvaceti lety?
(zimní textury právě dokončeny během vodkaparty za opakovaného poslechu Allegro con fuoco Antonína Dvořáka z last.fm (mimochodem, doporučuju (to last.fm, ale Dvořáka taky) uh eeh, myš mám umaštěnou od špeku, přes kouř nevidím na monitor, zezadu mi furt někdo cpe jointa a přes rameno mi všichni "tyvoe vláčky!", tak to budu mít zas co vysvětlovat teda... :eek:) Čumim že jsem dokázal vykonat tolik činností... a asi ještě čumět budu. Jestli budu mít co být a tak vůbec, no to je fuk... puk.

Pq1bx87r.jpg aV1cuh9S.jpg aV1csTRS.jpg aV1cueFJ.jpg

Už chybí jenom ten Gumotex a BORS s parkovištěm busů (břeclavský dopravní podnik)

A ještě jak to vypadá v Poštorné mé rodné, okolo které je možné se svézt v aktivitě ZŠ Hurvínek:

Sídliště, kde jsem prožil své útlé mládí, s klasickou urbanistickou žlutou základní školou... kde jsem prožil část svého útlého mládí:

Pq1bxi60.jpg

Jakási štěrkovna či kýho šlaka, využitá pravděpodobně během stavby sídliště v 80. a na počátku 90. let, už sice nestojí, ale na základce se tam skvěle hrálo na vojáky, občas nějaká ta rozbitá hlava a tak... pozůstatky papundeklových domečků momentálě zabydleny kdoví kým, ale kvasí to tam slušně. Vlevo záběru Poštoranské keramické závody PKZ, které si v budoucnosti určitě zaslouží vlastní model, vpravo vodojemy, ze kterých jsem takřka odkojen.

aV1ct0li.jpg

A ještě jednou to sídliště, jedna z těch králíkáren má rodná.

gxFgsDJ.jpg

Ueeh tak už vás nechám spát.

Zdeněk

Adnedz napsal:
.... uh eeh, myš mám umaštěnou od špeku, .....
Jen aby jsi mi neumastil koleje. Za Charvatskou začíná pěkný stoupák a mohly by prokluzovat nápravy.:D
Budeme se těšit.
Já nyní dodělám náspy z Krče k mostu IQ a ze Smíchova, pak mám dodělávky na krajině z Vysočan do Horních Počernic. A rád bych konečně zkusil položit ty koleje z Oseka do Hradce, jak stále o tom mluvím. Ať máme ucelenou trať z Prahy do HK. Jen se na to potřebuji trochu naladit. Pak by mohla být veřejná aktualizace.

Konečně začala cyklosezona, tak v týdnu na MSTS už moc času nemám. Něco jsem ale udělal dnes dopoledne a to strefoval se s Modřankou pod most inteligence. Je to hlavolam, ale nakonec se podařilo. Video sice na Vranné nemám, ale série fotek co mám trochu pomohla. Pohledy už jsou totožné s fotkama. Pak už dodělat terén a už se to bude rýsovat k obrazu reálnému. Roman Šubrt dodal tunelové tubusy r300m, modelář M Thuma dodal další budovy do Chuchle, tak už to hold budu muset trochu dotvořit včetně Radotína.
Komplikace byly se změnou kilometrovníků z Krče do Bráníka. Nemohl jsem se tam dopočítat protože je tam posun asi o 400m.:D
584f25b4ee64d71947eb312c5c0858bd.jpg
71f2a5b042743fb7e0374cb1c338f895.jpg
e5b63709721a69ca75440b550ea8e03f.jpg
Jinak do TBP mimo jiné přibude Taurus - naladěný od ŽSR.
68714538f7f34303be806ba4780a17ac.jpg

Velikonoční volno bylo víc relax než tvorba do MSTS, alespoň jsem si ujasnil vlobu bourat / nebourat.
Když jsem stavěl propojku odbočka Tunel - Praha Krč, stále mi to nevycházelo na sklony. Samozřejmě Krč - Bráník také mám trochu mírnější sklon a někde místo 10 promilí jen 2.5. Abych se pod most IQ dostal ve správné výšce. Zkrátka nádraží Praha Krč mám moc nízko. Do toho mne naštvalo konstatování T Kanky, že Čekačky ve Vršovicích mám blbě. A já se s tím před lety tolik trápil. Oprášil jsem podklady a z Vršovic mám první sklon v km 1.2. Co je od 0 tam psáno není. Proto jsem koleje vedl souběžně s ranžírem. A pak se nemohl v Záběhlicích strefit nad silniční podjezd. Byl jsem moc nízko.
Tak jsem se do toho pustil. Čekačky jsem dal do roviny, pěkně na násep a trať klesá až za výhybkou v tom km 1,2. Napojil jsem se někde u souběhu s tratí od Vršovic os. Samozřejmě to výškově nevychází a trať až do Krče bude potřeba o hodně zvednout a tím se vše srovná až na most IQ a Bráníka. Prověřil jsem sklony od Vršovic os a také bych se měl dostat do nové výšky. Není to žádná sranda.
Díval jsem se na jediné video co mám od Malešic do Vršovic os na VHS a nezřetelně, když se soustředím na Čekačky, tak tam v jednom okamžiku blikne vysoký násep těchto kolejí.
Asi bych měl udělat obrázek, jak mi to vyšlo, protože jestli po několika dnech práce, které na opravy padnou, mi někdo napíše, že to mám stále blbě, tak už je to na harakiri. Vždyť já žil dva roky v přesvědčení, že vršovický ranžír mám dobře.
Takže jsem zvládnul podnáspování jen asi do km 1,5, dál trochu posunu koleje dál od kolejiště ONJ, protože z kvalitnějších Google map jsem zjistil, že násep a mosty jsou dvoukolejné. Už jsem si i vzpomněl, když jsem jezdíval po Záběhlické ulici na kole a z Googla je to naznačeno, že je tam betonový obloukový viadukt a to i přes potok Botič, takže je asi 120m dlouhý. Takový nemáme, budu muset poprosit Romana Šubrta.
Takže asi tolik. Nic nového, ale oprava starých věcí. Člověk něco plánuje, ale skutečnost je jiná. Ještě by se hodilo video z auta po Jižní spojce, abych viděl, jak vede silnice vzhledem k trati.
Když jsem tudy jel naposledy na lokomotivě, to už je tak dávno a to vlastně Jižní spojka byla maximálně jen na papíře.

Trať vede mírně nad silnicí. Zajímavé je že sloupy TV jsou všechny na straně ke spojce, že by příprava na zdvoukolejnění Krč - Čekačky?

Trať z čekaček do Krče neklesá vytrvale, ale chvilku také stoupá (Chodovská - Sliačská, tou Chodovskou si nejsem jistý, možná stoupá už od Záběhlické, s půlkilometrovým vlakem jde prd poznat).
Celé těleso je dvoukolejné, v úseku Záběhlická - Chodovská jsou dvoukolejné brány i trolejové vedení nad neexistující kolejí.
Krč je vyprojektovaná na dvoukolejku, dokonce s nějakou tou štíhlou výhybkou na předjízdnou (tuším že 4.).

mikulda napsal:
Trať z čekaček do Krče neklesá vytrvale, ale chvilku také stoupá ...
Jasně, tady podklady mám, ale celé je to o tom, že musím zvednout celé nádraží Krč. Až mě překvapuje, jak to konečně vyjde snad úplně přesně.
Ale štve mi to. To už je tak, když má člověk při stavění jen poloviční podklady. A zjistit po letech, že je něco špatně, to je pak šílená práce to napravit. Ale teď je klídek, protože mi začala naplno sezona cyklo a MSTS teď musí trochu stranou. Mohl bych sice něco dělat po večerech, ale jaksi touhle dobou už padám na ústa a usínám u televize.
Ale na MSTS alespoň myslím a je vše v pořadí:D.

Dobrý den pane Šemora.
Chtěl bych se vás jen zeptat,kdy bude další aktualizace tratě BP83 a co bude opsahovat.
Předem děkuji za odpověď.

Zbyňku, ty jsi psal,že bys potřeboval nějakou motivaci pro trať Hradec - Velký Osek:D. Tak jsem se začal snažit...
Nějak se mi nedaří vložit sem fotky. Koho to zajímá, tak je najdete na mých stránkách, sekce současné práce.

Jan Švec napsal:
Zbyňku, ty jsi psal,že bys potřeboval nějakou motivaci pro trať Hradec - Velký Osek:D. Tak jsem se začal snažit...
Nějak se mi nedaří vložit sem fotky. Koho to zajímá, tak je najdete na mých stránkách, sekce současné práce.
Honzo, koukal jsem na stavby co tam stavíš a tak jsem si řekl že s tou tratí Osek - Hradec by měl Zbyněk začít co nejdřív, protože ty objekty které stavíš jsou více než dobré, jsou přímo super :)

Pepa z Nuslí napsal:
Jan Švec napsal:
Honzo, koukal jsem na stavby co tam stavíš a tak jsem si řekl že s tou tratí Osek - Hradec by měl Zbyněk začít co nejdřív, protože ty objekty které stavíš jsou více než dobré, jsou přímo super :)
Děkuji za uznání. Další fotky budu dávat průběžně na web. Jinak mi stále chybí fotky stanice Choťovice. Kdyby měl někdo čas... Předem děkuji!

Dobrý deň
Mám taký menší problém s traťou.Nainštaloval som si ju a pred tým som odstránil trate a aj rušne ktore tam boli pôvodne.A teraz je tam už trať BA-Praha ale neide mi to lebo mi vyhadzuje chybi.

Chyba pri cteni vozidla
soubor:
Radek 353

Chyba pri cteni souboru vozidla
Soubor:Trains/Trainset/cd_853/853021.eng
Radek 353

ATD.Tak neviem čo dalej

Chybí ti vozidla v trainsetu, tak si opiš který a najdi na webu...

ja tam mam vsetky vozidla ale aj tak mi to neide.to okno vyskoci tak 200 krat

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře