Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Luky napsal:
To buďme rádi, že při těch 70 a 80tkách v trati BP mezi Brnem a ČTse to sotva stíhá. U pana Šemory jsou ty úseky dělané poctivě tam až na pár vyjímek. V trati BP se rovná téměř každý 1km skutečnému 1km.
To je fuk, že 1 km je 1 km, když MSTS nezobrazuje děj v reálném čase.

Na dráze se nejezdí podle rychlostníků (nemusí se jezdit tolik, kolik je dovoleno), ale zkušený fíra jezdí jen podle jízdního řádu. A když ví, že z Prahy do Kolína u toho a toho vlaku by 10 minut zkrátil, tak nejede 160, ale třeba jen stovkou.
Tak se učte a zkuste jezdit takovou rychlostí, aby jste z té Prahy do Kolína jeli v MSTS plynulou jízdu a zastavili přesně na příjezd dle JŘ. Je to sice nuda, ale takový je reál. Ona i chyba v MSTS je k něčemu dobrá.

Zbyňku souhlasím, když jsme vozili osobáky z Plzně do Prahy a vyjeli jsme včas, bohatě stačilo jet kolem 70 a na jízdní doby to bohatě stačilo. Na mezinárodních expresech se dalo zkrátit i něco přes deset minut. A takových tratí je určitě ještě plno.

Tak dnes skončilo lenošení, vygeneroval jsem terén a začal jsem pokládat koleje směr Chlumec. Sranda byla, že jsem nemohl najít podklady ke stavění, ale asi po hodině hledání jsem je konečně našel. Nejhorší je, že se musím opět s kolejemi strefovat mezi dva body. Doufám, že nedopadnu jak sedláci u Chlumce. :D

Za víkend jsem stihl položit tohle:
368e554e79c7c12a848c83c2dba8d56a.jpg
Ty poslední černé tečky jsou Převýšov. Ještě trať povede kousek nahoru a pak se stočí dolů, kde bude nádraží Chlumec nad Cidlinou.
A teď se můžete sázet, jestli jedu dobře. Také se na sklonech až 10 promile dostávám pěkně vysoko. Hlavně, abych nebyl krátkej, vše ostatní se dá nějak doladit.
Pěkná pakárna byly obloučky kolem rybníku u Choťovic. Bez podkladů by to moc přesně udělat nešlo. Ale za Chlumcem to už bude téměř rovina. Oblouky kolem sedláka a z Nového Města by to už mohlo celkem odsejpat (pokud budu mít dobře namířeno:D)

Naposled editoval moderátor:

Jelikož je zde v poslední době sranda jak v márnici, mám něco pro zasmání:D.
Na trati 505 jsem provedl pokládku kolejí od Hradce Králového do Chlumce a dopadl jsem opravdu jako sedláci u Chlumce :D:D:D Byla by legrace to nějakou šílenou kličkou propojit a doufat, že si toho nikdo nevšimne.
505a.jpg
Ale Chlumec mi dal trochu zabrat. Tam je to hrozně všelijak zakroucené a Hradecké zhlaví je také trochu divoké. Ale myslím, že to vyšlo dobře. Však s Honzou Švecem se už nějak synchronizujeme.
505b.jpg
Jinak chybný průsečík nijak neřeším. Udělal jsem dobře, že jsem souběžně pokládal koleje od Hradce, protože tam se žádné korekce provádět nedají. Ale dle obrázku se řešení nabízí jednoduché. Z Velkého Oseka na Kanín se to nasměruje pod jiným úhlem, celé se to naklopí a musí to vyjít. Sklony, oblouky a stanice půjdou rychle, protože už nic se nebude znovu vyměřovat, ale jednoduše opisovat z druhého počítače.
Takže aktivitáři pozor. Všechny vlaky z Kanína do Oseka bude nutné po další aktualizaci přetrasovat.
Výškově mám rozdíl asi 10m, ale z Chlumce mají jít koleje pěkně do stoupání, tak by to mohlo také vyjít.

Připadá mi to jako polští stavitelé, kteří stavěli nějaký silniční tunel a začali také z obou stran a v posledních fázích zjistili, že se sekli cca o 1 kilometr :D:D:D

Ramon Juan napsal:
Připadá mi to jako polští stavitelé, kteří stavěli nějaký silniční tunel a začali také z obou stran a v posledních fázích zjistili, že se sekli cca o 1 kilometr :D:D:D
To se nestalo, ale je to asi 100 let starý vtip:D
Jenomže pointa, proč jsem ukázal tu mapku, je v tom, aby uživatel viděl, jak "jednoduché" je propojovat souběžné tratě. To samé jsem řešil s úsekem Týniště - Hradec Králové, kdy jsem musel stavět pěkně od Týniště vše znovu pod jiným uhlem, aby vycházelo kilometricky Pardubice - Hradec. Pak to samé Poříčany - Nymburk a z Lysé do Prahy. Pražské spojky byl jeden velký hlavolam a přes Vysočinu jsem také pokládal z Leštiny do Světlé a Okrouhlic na několik pokusů, než to konečně vycházelo.
Takže není to žádná sranda dodělávat každá taková propojení. Ale výsledek určitě stojí za to. To byl i prvotní záměr tohoto projektu, aby se nejezdilo sem tam jen po jedné trati.

Z Chlumce do kopce a kde čoveče. Do Oseka te padák dolu a do HK te skoro rovina. Chlumec je uprostřed esička, tak bych to udělal ostřejší z Nového města a pak z Chlumce dolu do Převyšova opět ostřejší oblouk. I ty oblouky co jsou z Převyšova do Dobšic, by se dala poupravit. Teda myslím, nejsem velký stavitel, ale je divný proč to nevychází. Kde je chyba. V úseku Kolín-VO nebo HK-Pardubice, či Pardubice-Kolín. Pokud se staví přesně podle plánu tak by chyba neměla nastat.

Pojedeme z Chlumce do Oseka. Nádraží je v rovině, respektive v 1,7 promile, což neřeším. Hned za poslední výhybkou do levého oblouku to asi na 200m jde do stoupání 8 promile, dalších 350m trať stoupá 10,3 promile, dalších 200m 8 promile a 8 až deset se to střídá ještě na 1,2 km směrem do Převýšova. Pak se to lomí na dalším kilometru na deset promile klesání. Pak kolem tří promile do kopce a jsme v Převýšově.
Jinak po revizi trati od Odbočky Plačice do Praskačky trať také stoupá až 5 promile a stanice Praskačka je současně nad úrovní dřívějších sloupů TV. Pak je rovina a trať klesá až za Káranicemi přes Nové Město.
Takže rovinka jak to připadá cestujícímu z vlaku to opravdu není.
Proto jsem bez podkladů tuto trať odmítal stavět.
Když jsem dřív stavěl Česká Třebová - Kolín, žádné plány neexistovaly. Měl jsem jen kilometrické polohy návěstidel (TTP), video a plánky stanic v excelu. Na vídeích jsem odpočítával patníky kolem trati od známých oběktů, abych strefil začátky a konce oblouků. Letecké mapy také neexistovaly. A nějaké podrobné výpisy sklonů a poloměrů oblouků, o tom se mi maximálně mohlo jen zdát. Proto dělám současné revize, viz ČT - Pardubice.
Proto je umění se strefovat mezi dva dané body trati. Poslední ořech bude propojení Hodonín - Přerov - Olomouc. Už jen ta vize, že to budu stavět na několik pokusů mě od realizace odrazuje. Ale určitě to nebude těžší než propojení trati přes Vysočinu. Na takové práce je ale nutné nabít stavící baterie na plný výkon.

Zbyněk Šemora napsal:
Ramon Juan napsal:

Zbyňku, budeš se divit, ale stalo se to asi před 2 rokama, ale ne s tunelem, ale s dálnicí....stavěli ji proti sobě a minuli se o 5 km...

A aby to nebylo všechno, tak asi 3/4 roku na to vyprojektovali a postavili u Varšavy želeniční tunel, ale jaksi zapoměli počítat s výškou tratťového svršku, takže se jim tam po položení kolejí nevešel průjezdný profil...

Byl to holt blbý rok

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ramon Juan napsal:

Zbyňku, budeš se divit, ale stalo se to asi před 2 rokama, ale ne s tunelem, ale s dálnicí....stavěli ji proti sobě a minuli se o 5 km...

A aby to nebylo všechno, tak asi 3/4 roku na to vyprojektovali a postavili u Varšavy želeniční tunel, ale jaksi zapoměli počítat s výškou tratťového svršku, takže se jim tam po položení kolejí nevešel průjezdný profil...

Byl to holt blbý rok

Máš pravdu zřejmě jsem si ty kuriózní situace nějak popletl:D

Když už, tak přidám také perličku z naší policejní stanice. Policie si pořídila Antona Avii, ale nevešlo se do vrat garáže. Tak udělali nákladnou rekostrukci. Zvýšili horní příčku vrat a podlahu snížili také o pár čísel, aby tam auto mohlo vjet.
První vrata vlevo.
756c830ef87c56786927e4cb6d3c1d90.jpg
Stálo to nějakou stovku tisíc a až bylo hotovo a slavnostně zacouvali do garáže zjistili, že auto se tam nevejde na délku. :D:D:D

Zbyněk Šemora napsal:
Když už, tak přidám také perličku z naší policejní stanice. Policie si pořídila Antona Avii, ale nevešlo se do vrat garáže. Tak udělali nákladnou rekostrukci. Zvýšili horní příčku vrat a podlahu snížili také o pár čísel, aby tam auto mohlo vjet.
První vrata vlevo.
http://www.semora.cz/a/vrata.jpg
Stálo to nějakou stovku tisíc a až bylo hotovo a slavnostně zacouvali do garáže zjistili, že auto se tam nevejde na délku. :D:D:D

:D:D Tak to si umím domyslet, jakou u vás mají policisté reputaci

alcapone napsal:
Pokud se staví přesně podle plánu tak by chyba neměla nastat.

Bohužel, v MSTS nelze stavět přesně dle plánů. Msts neumí např. přechodnice a proto se musí hledat kompromis. Tím se stává, že se prostě nesejdeš tak, jak by jsi chtěl.

Pokud by si to člověk vyvlaječkoval podle GPS, tak by se mohl strefovat lépe. Ale to by tak musel začít stavět od začátku. V roce 2003 ale tato metoda byla v plenkách. Ale i tak to není 100% přesné a korekce určitě budou nutné. Přechodnice se dají dorovnat pomocí dynamické koleje. Ale stačí nepatrná odchylka v délce oblouku a za rovinkou například 10 km je už odchylka v řádech kilometrů. (pokud se staví jen podle plánků a podkladů a opticky porovnává podle leteckých map). Není to žádná sranda stavět souběžné tratě.

prosim vas poradte mi niekto s Trainsetom BP, stiahol som updaty az po 7 ale masiny mi nejdu prosim poradte co musim este stiahnut

lokotrain napsal:
prosim vas poradte mi niekto s Trainsetom BP, stiahol som updaty az po 7 ale masiny mi nejdu prosim poradte co musim este stiahnut

Špatně položená otázka....jak ti mašiny nejdou? Nezobrazí se v simulátoru? Musíš si udělat soupravy...vše je podrobně popsáno tady

takže Trainset BP sa neda stiahut iba kupit ? Mam kamaratou ale s nimi sa vecinou radim iba o trainz oni MSTS nehraju.
Amazon napsal:
lokotrain napsal:

Špatně položená otázka....jak ti mašiny nejdou? Nezobrazí se v simulátoru? Musíš si udělat soupravy...vše je podrobně popsáno tady

Napíšem to jasnejšie,
mám trať 321 a hcel som si stiahnuť dake aktivity.Ale všetky potrebujuu trainset BP.Tak som ho zacal stahovat.Stiahol som az po update 7.Chcel som vykusat ci funguje.Ale keď spustim hocijaku masinu s trainset BP napise ze nelze nahrat soubor s modelem.

a víš proč Ti nejde ? V podstatě sis odpověděl sám. Protože stahuješ pouze UP-DATE, nebo-li aktualizaci dat, nikoliv celý trainset. Pouze pár novinek je tam vždy kompletních, ale jinak je to o aktualizaci již stávajících věcí. Proto se tomu říká aktualizace. Pokud nechceš kupovat DVD s tratí a trainsetem, zasedni k PC a vyhledávej si na netu potřebné modely a stahuj co to dá. Pak si to sám nainstaluj a věř mi, že to ještě není zdaleka konec. Myslím, že to DVD se Ti bohatě vyplatí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře