Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

AlesB napsal:
proč Horní ?? - pokud myslím na to co Ty, tak by to měli být Dolní, ale trať je příliš daleko...bohužel

Pokud oba myslíme na to samé (jako že asi ano), potom se omlouvám za překlep. Na videu byly v pozadí záběrů zřetelně vidět sloupy TV a osvětlení... ;)

vypadá to na vjezd na Běchovické nádr. směrem od Prahy. O kousek dál za tratí je Auto Exner, ale není tam vidět

AlesB napsal:
vypadá to na vjezd na Běchovické nádr. směrem od Prahy. O kousek dál za tratí je Auto Exner, ale není tam vidět

Co se týče prodejny Auto Exner, tak ze silnice je vidět přes prodejnu i na trať, a když jsem jel vlakem, tak i opačně je vidět dobře ;)

A vo čem je vlastně řeč? Někdo modeluje Auto Exner? To by majitel mohl i modelářovi sponzorovat :-) Když si spočítá, kolik je v MSTS pařanů a přes Běchovice vedou tratě od dvou stavitelů.....

řeč je o tomhle: http://www.novinky.cz/domaci/175082-romum-v-pocernicich-neni-treba-pomahat-at-si-vse-plati-sami-mini-aktivista.html (....je to jenom část celkového obrazu o dané situaci )
ale už tam nejsou-už se odstěhovali

to Dominik:
ze silnice a na silnici vidět je, ale né ze spodního břehu rybníka kde zřejmě "kempovali"

Dobrý den,
musel jsem přeinstalovat pc, ale při obnově se mi´poškodil aktualizační soubor BP_78 a na stránkách pana Šemory už není k dispozici. Proto bych se vás rád zeptal na možnost jak tento soubor získat. Vlastním DVD v.77 takže my chybí jet ten jeden soubor proto se mi nechce objednávat nové DVD.
Děkuji za odpověď

Na tohle už odpovídám stále dokola. Žádné staré aktualizace nearchivuji, protože je to jen ztráta místa a času. Například Trainset je z těchto dob neaktualizovatelný, proto takové iniciativy nemají smysl. Že si někdo smaže funkční zálohu, i to se stává, ale za "blbost" se platí a v tomto případě to není tak hrozné. V životě se stávají horší věci.
Mě jen vrtá hlavou, že tady máme několikaletého věrného uživatele BP, který pravidelně stíhal aktualizovat, ale sem na fórum napsal svůj první příspěvek.
Sice znám takových několik, kteří z principů nikam nepíší a kvůli takové maličkosti by tento první krok na fórum určitě ze zásady neudělali.

Díky za odpověd, myslel jsem spíš nějákého uživatele, který by aktualizaci měl. Je mi jasné, že to pro Vás nemá smysl skladovat. Proto jsem to napsal na forum, kde oslovím více lidí. No nic, chvíli budu jedit na staré verzí a pak si objednám nové DVD.
P.S. Nejsem ten co s principu či zásady nikam nepíše, co jsem potřeboval vědět, tak jsem v příspěvcích vždy našel. Teď jsem hledal bez úspěchu a proto jsem napsal, maličkost nemaličkost. Příště tedy budu lépe hledat než napíšu. :-)

I přes velké horko se stále pokouším propojit trať přes Chlumec. Odklonil jsem to od Hradce víc nahoru u Dobřenic, aby Chlumec byl asi o km výš na sever. Koleje jsem protáhl až do Převýšova. Při pohledu na mapu by jen stačilo udělat takový v MSTS nemožný chmat. Označit celý úsek z Oseka až do Převýšova a celé to pootočit trochu vlevo. Teď by se oba Převýšovy kryly snad téměř přesně. Tak musím ručně kopat z Oseka a opět provnávat uhel s mapou. Ještě to musím pootočit víc strměji. Takže znovu. Tento úsek je zatím noční můra. Až bude propojeno, bude to důvod k oslavě. Výškově se oba Převýšovy liší asi 10m plus minus autobus. V tom nevidím problém, tohle se dá srovnat na krátkém úseku.
Mám pocit, že mi to stavění jde čím dál obtížněji. Dokud se staví přímo někam do pryč, to je sranda, ale jak se má člověk někde za 60 kilometrů a více znovu s už postavenou tratí znovu potkat, je to mnohdy problém.

Pane Šemora, však vy to zvládnete levou zadní, a taky vám v tom fandím :), jo jinak taková tech. poznámka pro zabezpečováky, a to že v žst. Zaječí nějak zlobí JOPKA :D, s kolegou doděláváme aktivitu ,a když odjíždím ze Zaječí a jelikož se courám za vlakem z Břeclavi tak jedu na stůj , výstrahu někdy i volno a právě v Zaječí, mám stůj, skočí tam výstraha, po chvíli tam skočí posun a po chvílí tam skočí volno, jedná se o Odjezdové návěstidlo ze 2.STK směr Šakvice, přijde mi to také divné, tak jestli je chyba v JOPCE:D či v MSTS ?

MUF: Musel bych se doma podívat jaké aktualizace tam všechny mám ;-) , třeba se tam najdou , ale nvm , nejdříve o víkendu, kdyžtak se mi ozvi na mail a domluvíme se ;-).

muf napsal:
Dobrý den,
musel jsem přeinstalovat pc, ale při obnově se mi´poškodil aktualizační soubor BP_78 a na stránkách pana Šemory už není k dispozici. Proto bych se vás rád zeptal na možnost jak tento soubor získat. Vlastním DVD v.77 takže my chybí jet ten jeden soubor proto se mi nechce objednávat nové DVD.
Děkuji za odpověď

Určitě ho doma mám, až přijdu z práce, kouknu.

Aktualizace BP_78

Pánové díky za nabídky, kolega Radim my jí už poskytl.
Díky za pomoc :-)

vohryz napsal:
Pane Šemora, však vy to zvládnete levou zadní, a taky vám v tom fandím :), jo jinak taková tech. poznámka pro zabezpečováky, a to že v žst. Zaječí nějak zlobí JOPKA :D, s kolegou doděláváme aktivitu ,a když odjíždím ze Zaječí a jelikož se courám za vlakem z Břeclavi tak jedu na stůj , výstrahu někdy i volno a právě v Zaječí, mám stůj, skočí tam výstraha, po chvíli tam skočí posun a po chvílí tam skočí volno, jedná se o Odjezdové návěstidlo ze 2.STK směr Šakvice, přijde mi to také divné, tak jestli je chyba v JOPCE:D či v MSTS ?

MUF: Musel bych se doma podívat jaké aktualizace tam všechny mám ;-) , třeba se tam najdou , ale nvm , nejdříve o víkendu, kdyžtak se mi ozvi na mail a domluvíme se ;-).
Návěstidlo je nalinkované správně, chyba tedy může být přímo v aktivitě.

Dovolím si informovat o stavu prací přes Chlumec nad Cidlinou. Stal se z toho velký hlavolam a kolikrát člověk propadá pesimismu, že to propojení nemá řešení. Z Oseka to už víc uhnout nemohu, to by vypadalo blbě. Tak se klidně může stát, že Převýšov postavím ještě potřetí. Převýšov jsou na mapě vždy ty konce jak tam jsou tři černé tečky (zhlaví)
Kdyby z Kanína nebyla taková dlouhá rovinka, to by se to dalo snadněji zkorigovat, ale dlouhé rovinky jsou průšvih vždy, jako je tomu i od Hradce. Trať Pardubice - Kolín se stavěla podle školního atlasu a mizerného videa. Sice pokládka se dělala podle kilometrovníků, jenomže stačí jiný uhel v oblouku a vše je jinak. Letecké mapy tehdy neexistovaly. Ale budu si s tím hrát, dokud to přesně nesedne. Snad mi MSTS během přesouvání kolejí nehavaruje. To jsou vždy riskantní operace.
Jinak chci poděkovat Pawlíkovi za práce na vývoji pražcové textury. Už to nemá chybu.
a7c5d7fbe97c6e7aaeb54a490a6799d6.jpg
54321ff1c4f493d336a03c8ccdf0540c.jpg
b1ef4c31970b99cf6b4a798909daf388.jpg

Naposled editoval moderátor:

Já bych váš problém řešil následovně:

Použil bych zemské souřadnice. Vím, že souřadnice ve vaší trati neodpovídají skutečným. Proto bych porovnal jak moc se liší souřadnice skutečného Velkého Oseku od toho na vaší trati a to samé bych udělal s Hradcem Králové. Po zjištění rozdílu těchto dvou výchozích bodů zjistíte odchylky ve vzdálenosti od sebe obou stanic oproti skutečnosti a jejich posunutí v 2D prostoru. Pomocí těchto údajů bych vypočítal odchylky souřadnic požadovaných stanic oproti skutečným. Pak již stačí se trefovat na menší vzdálenost nebo si stavění výpočtem dalších bodů na trati zpřesnit potřebnou polohu. Doufám, že jsem se vyjádřil srozumitelně, pokud ne pokusil bych se to upřesnit.

Co to přinese? Určitě se trefíte. Nemusí ale odpovídat kilometrické vzdálenosti jednotlivých mezistaničních úseků.

Přeji co nejméně problémů při pokládce kolejí trati 020 ať již to budete dělat podle čehokoliv.

Oskar napsal:
... Nemusí ale odpovídat kilometrické vzdálenosti jednotlivých mezistaničních úseků.
...
A právě v tom je problém. Kilometrické vzdálenosti odpovídat musí. Jinak bych měl už dávno propojeno.
Raději ani nechci vědět, kde na trati Pardubice - Kolín udělali souzdruzi z NDR chybu, že paralelní větev má s kilometry problémy. Vím o jedné chybě. Když jsem dostavěl Kolín, zjistil jsem někde u Starého Kolína, že mám dvakrát po sobě kilometrovník se stejnou hodnotou. Tak jsem ten kilometr navíc rozdělil do celého úseku ze Záboří s ospravedlněním, že některé starší úseky jsou naopak nepatrně zkrácené. Kdybych to ale tenkrát opravil, tak jsem na tom u 020 o kilometr ještě hůř.
Ale fakt je jeden. Závěrečná bitva s oblouky a kilometry proběhne mezi Choťovicemi a Chlumcem. :D

Opět jsem se trochu přiblížil místu propojení. Podle zbytků kolejí můžete spočítat na kolik to bylo pokusů :D, ale ještě to není ono, protože za Převýšovem by byl nereálný 300m rovný úsek. Takže ještě udělám posun mezi Chlumcem a Převýšovem, aby se stanice dostala víc vpravo a snad už to konečně vyjde.
Makám na tom opět celý týden, ale nejpozději po víkendu snad zahlásím "propojeno".:oops:
f6e6d977eb41bbb916fd6ee6d7c9485e.jpg

Zbyněk Šemora napsal:
Makám na tom opět celý týden, ale nejpozději po víkendu snad zahlásím "propojeno".:oops:
Jen se moc neraduj. Až se ti to povede propojit tak zaručeně se tady najde spousta "odborníků" kteří místopřísežně prohlásí že to máš blbě a pověsí tě na prvním návěstidle nové trati. :D:D:D

Vsadím se, kdybych to kolem rybníka u Choťovic všelijak zakličkoval, aby to nějak vyšlo, tak nikdo by nic nepoznal. Až pak nějaký fíra, co tudy jezdí, by se asi nestačil divit.
Dnes ráno jsem trať ještě posunul výš od oblouku před Choťovicemi (tuto stanici jsem přesunul už po čtvrté:D). Tím jsem se dostal na lepší pozici u Převýšova (ještě jsem tam našel chybu místo jednoho pravého oblouku tam byl levý - při přesouvání je to hned). Pak když ohnu levý oblouk nad Převýšovem až do pravého uhlu, tak už to musí konečně vyjít. Ale to až zase doma. Začíná to být hodně napínavé.
Málem bych zapomněl. Na finální propojení si musím vzít domů lahvinku nejlepšího vína, abych měl správnou motivaci. Dokud nebude přesně propojeno a musí souhlasit kilometry i sklony. A samozřejmě začátky a konce oblouků. (ony sedí i poloměry, jen někde jsem to malinko zkorigoval). Až teprve potom smím lahev otevřít.

Právě jsem začal popíjet dobré víno.

Světe div se. Já už mám 505 propojenou. Korekce jsem musel udělat až od Chlumce, Převýšov jsem si pro velký úspěch třikrát zopakoval, ještě jednou jsem přehodnotil směr od Choťovic a najednou se to začalo rýsovat, že to vyjde.
Hurá. Vyšlo. A světe div se. Mám pocit, že sedí přesně kilometry a začátky a konce všech oblouků a dokonce i výškově to vyšlo. Tak jsem ani nemusl moc lhát.
Teď zálohuji a pak vše doladím a ukážu sem mapku finálu.

Ale bylo to napínavé, všechny zlé síly se spikly proti dostavění. Po obědě jsem si udělal kafe a začal stavět. Položil jsem pár kolejí a padla na mě taková únava, že jsem si musel na necelou hoďku lehnout. Pak mne vystrkal pes a probudil, že se mu roztahuji po jeho posteli. Tak jdu pokládat koleje a znovu mne něco vyhnalo. Tentokrát řídký příval s hustým běháním. Ale do třetice jsem se k počítači připoutal a už jsem jen všelijak přesouval koleje, jako hlavolam, až to konečně vyšlo.
Finál byl doslova akční.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře