Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

To pegasus:
Textury kolejiva je možné vyměnit za libovolné jiné (pokud ovšem víš co děláš a jak na to). Kolejivo BP jako takové (tedy modely, jejich indexy a ostatní) je určeno pouze pro stavitele a běžný uživatel si jej v nějaké hotové trati vyměnit nemůže, následuje totiž pád MSTS.

Ahoj vsem ja nikam nepospicham pane Pavle ja se jen normalne zeptal,protoze tyto upravy sou z 90% jen pro stavitele obycejnej uzivatel nevi vetsinou vo co gou,pouze znel odemne dotaz jak si vlozit tyto textury do trate,je mi jasne ze mame dve moznosti jako obvykle,tedy prepsat nebo vymenit a zalohovat jak v trati tak v globalu
dekuji Pegaus.

Jak není na jednokolejce jedu test a je všude kromě vyhybek. Tedy Kompletně na celé 021.

pegaus napsal:
Ahoj vsem ja nikam nepospicham pane Pavle ja se jen normalne zeptal,protoze ...
Já jsem právě reagoval na ten pozdější příspěvek, že vám nikdo neodpověděl. Prostě nebyl, kdo by odpověděl. :)

Pawlik napsal:
Dane, proti zvěřejnění nic nemám a díky za něj, protože vlastní stránky neprovozuji.
Ahoj, no já vlastní stránky taky nemám, jen jsem dal k sobě do vlákna s aktivitama ten odkaz na e disk, co jsi mi poslal.;)
Dan

Dan J. napsal:
Pawlik napsal:
Dane, proti zvěřejnění nic nemám a díky za něj, protože vlastní stránky neprovozuji.
Ahoj, no já vlastní stránky taky nemám, jen jsem dal k sobě do vlákna s aktivitama ten odkaz na e disk, co jsi mi poslal.;)
Dan
Tak to mám dát zatím k sobě.

alcapone napsal:
Dan J. napsal:
Pawlik napsal:
Dan
Tak to mám dát zatím k sobě.
Ahoj Josko, to není marný nápad. Ještě bych asi dal k Vindeboně i radu do read me, jak si upravit ty engy, já jich už dneska přes mejla rozeslal hafo a přímo eng s úpravou na stránky dát nelze, pokud to nepovolí autor.
Dan

Alcapone, já myslím, že by bylo vhodné nejdřív kontaktovat autory použitých textur a poprosit je o svolení
Já na to energii nemám, proto kdo má chuť, může se činit.
Je to vlastně jen formalita, ale myslím, že by se měly dodržovat zaběhnuté zvyklosti.
Ten odkaz na edisk mohl klidně zůstat neveřejný a kolovat po SZ, pak by o nic nešlo.

Pawlik napsal:
Alcapone, já myslím, že by bylo vhodné nejdřív kontaktovat autory použitých textur a poprosit je o svolení
Já na to energii nemám, proto kdo má chuť, může se činit.
Je to vlastně jen formalita, ale myslím, že by se měly dodržovat zaběhnuté zvyklosti.
Ten odkaz na edisk mohl klidně zůstat neveřejný a kolovat po SZ, pak by o nic nešlo.
Ahoj Pawlik.
Nechci zpochybňovat autorská práva, to opravdu ne a jsem zastáncem licenčních podmínek u modelů skinů a tak, ale nedovedu si představit dohledat autory všech textur použitých v určité trati. Myslím že ani Jiřík v DVK nekontaktoval všechny autory objektů (textur), které použil, jestli ano, hluboce se omlouvám.;) Pokud tato věc není využita komerčně, tak si myslím, že by problém nastat neměl, opravdu si nedovedu představit kontaktovat xxx lidí například kvůli jedné textury v trati, to by asi stavitelé zaplakali nad tvorbou a více by psali mejly než stavěli.:D Ale možná se pletu, jako tvůrce aktivit spíš jednám ohledně např. znovuzveřejnění starších modelů vozů, takže do toho zase až tak nevidím.;)
S pozdravem Dan.

Já nějak nechápu, o čem je řeč. Myslel jsem, že o Pawlíkově pražcovém poli. Jenomže čtu, že se jedná a protihlukové zdi, pendolinové rychlostníky,..... Já mám v trati jen pozměněné pražce, jejichž autorem je snad jen Pawlík. Předchozí verze je od Trundy. Jen úplně první koridorové přažcové pole mi poslal Tomi, který myslím jen upravil texturu od Tygyho. Ale aktuálně jezdíme na koridoru také na Pawlíkově textuře. Jsem už z toho volaký zmatený :D

Dan J. napsal:
.... nedovedu si představit dohledat autory všech textur použitých v určité trati. Myslím že ani Jiřík v DVK nekontaktoval všechny autory objektů (textur), které použil, jestli ano, hluboce se omlouvám....
Toto kontaktování není ani z principu možné, spoustu modelů si musíme vytáhnout z jiných tratí, protože řada modelářů je nemá uveřejneny na webu. Samozřejmě, že jsem pro své tratě použil spoustu současných modelů a tudíž jsem zasklíval okna, retušoval posprejované zdi a měnil nápisy. Protože stav drážních objektů v letech 1977-1987 byl přece jen jiný, než v roce 2007. Někteří modeláři objektů mi hubovali, jiní mne za to pochválili.

Zbyňku, já jsem si v BP vytvořil takovou retro variantu, kdy jsem dal některé textury do zálohy a dál je upravil tak, aby trať +/- odpovídala stavu před koridorizací.
To znamená, že jsem do alfy schoval protihlukové stěny, pendolínové rychlostníky, na nástupištích nahradil nové textury starými a všude na koridoru jsou jako sloupy TV použité žebříkáče. Potíž je v tom, že autoři zmíněných textur o tom neví. Ale snad mi hubovat nebudou. :-) Jinak souhlas s Danem. Necháme to plavat, kdyby někdo protestoval, má u mě na slezině pivko.

Zbyněk Šemora napsal:
Já nějak nechápu, o čem je řeč. Myslel jsem, že o Pawlíkově pražcovém poli. Jenomže čtu, že se jedná a protihlukové zdi, pendolinové rychlostníky,..... Já mám v trati jen pozměněné pražce, jejichž autorem je snad jen Pawlík. Předchozí verze je od Trundy. Jen úplně první koridorové přažcové pole mi poslal Tomi, který myslím jen upravil texturu od Tygyho. Ale aktuálně jezdíme na koridoru také na Pawlíkově textuře. Jsem už z toho volaký zmatený :D
Ahoj Zbyňku.
Jak píše Pawlik, udělal takouvou úpravu pro nás milovníky dob minulých a u Grlachu, který je dle GVD 87/88, parádička, aktivitu jsem si s odstupem času projel a úplně jiný pocit, než když jsem ji jel na koridoru.;) Smozřejmě před ubdatem trati se musí textury vyměnit za původní, to je jasná věc.;)
Pawlik napsal:
Zbyňku, já jsem si v BP vytvořil takovou retro variantu, kdy jsem dal některé textury do zálohy a dál je upravil tak, aby trať +/- odpovídala stavu před koridorizací.
To znamená, že jsem do alfy schoval protihlukové stěny, pendolínové rychlostníky, na nástupištích nahradil nové textury starými a všude na koridoru jsou jako sloupy TV použité žebříkáče. Potíž je v tom, že autoři zmíněných textur o tom neví. Ale snad mi hubovat nebudou. :-) Jinak souhlas s Danem. Necháme to plavat, kdyby někdo protestoval, má u mě na slezině pivko.
Ahoj Pawliku.
Na slezině kdyžtak přikoupím i nějaké to pivko já tobě, za ten nádherný pocit z jízdy po raetro BP.
S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:

Aha, tak to jsem opravdu nevěděl o čem se tady bavíte, protože já opravdu tyto věci slyším (čtu) poprvé. (ale také se mohl někdo zeptat, když už to je za hranicemi jednoho uživatele (když už tady řešíte svolení několika textur :D) - to myslím s humorem, protože Pawlík jako modelář BP práva má automaticky). Zajímalo by mě, jak to vypadá.
Také mi napadlo udělat verzi old. Už hodně dávno, ještě když bylo jen Kúty - Brno. Ale opravdu chybí dokumentace. Například plánky stanic, které vypadaly úplně jinak, mechanická návěstidla v Šakvicích, stanice Rajhrad také s mechanikou, hradla. Na trati 260 o nějaký tunel navíc i mechaniky na hlaváku v Praze. Žádné Holešovice,.....
Jenomže, i kdyby byly podklady, na to by člověk musel mít dva životy, aby mohl stavět dvě verze trati. Ruku na srdce, člověk potřebuje dva životy i na stavění jedné trati. Skalní stavitelé určitě potvrdí, že když mají být výsledky, vše ostatní musí stranou.

Zas tak do extremu, bych to Zbyňku nehnal. Opravdu by stačilo to co udělal, Pawlik. A výměna návěstidel a nástupišť je pro tebe hračka. Stejnak si nikdo z nás už přesně nepamatuje, jak to tehdy bylo. I koridor stárne, se podívej dnes jak vypadají koleje na prvních kilometrech stavby. Je fakt, že 260 byla bez elektrifikace, tady by se jenom smazalo TV. Jo byla vůbec 2kolejná.

Zbyněk Šemora napsal:
Ruku na srdce, člověk potřebuje dva životy i na stavění jedné trati. Skalní stavitelé určitě potvrdí, že když mají být výsledky, vše ostatní musí stranou.
A proto jsem se "moudře" rozhodl, že skalním už nebudu. Radost z práce je důležitější, než výsledky a hodnocení druhými. A co se týče retro verze trati BP - no cožpak ji musí dělat zase jen Zbyněk ?? No a nakonec - nestačilo by udělat retro trať 260?
alcapone napsal:
Jo byla vůbec 2kolejná.
Byla.

Naposled editoval moderátor:

Ono to v podstatě mělo zůstat neveřejné, ale když už je to venku, myslím, že nevadí.
Je to takový paskvil, projíždíte stanicemi, kde jsou nástupiště s podchodem, která tam před stavbou koridoru nikdy nebyla, ale aspoň ta nástupiště mají texturu ošuntělého betonu, tu a tam se mihne rychlostník s cifrou 160 a pokud byste očekávali přes každou stanici snížení rychlosti ze 120 na 100 km/h, logicky se také nekoná.
Ale pořád jedete po štěrku, který připomíná bažiny (kde to bylo už si z dětství nepamatuju, možná někde mezi Zábřehem a Olomoucí vedla trať bažinami) a nad vámi se tyčí orezlé sloupy TV z 50. let, které se tváří, že co nevidět spadnou.
Ale pro retro aktivitu je to určitě mnohem větší požitek.
Zbyňku, někde tady byl odkaz na stažení z edisku, myslím, že Dan to má ve svém vláknu v sekci aktivity a tvorba aktivit.

Když jinak nedáte, jednou to zkusím dát dohromady alespoň do nějakých 80. let.
Z Břeclavi do Podivína bylo 120, pak mezi stanicemi 140 až do Vranovic, pak už jen 120 a přes Hrušovany jen 100, ale tenkrát tu byly první koridorové koleje. Nebo ještě zpět, kdy v celém úseku se jezdilo maximálně 100.
V Podivíně a Zaječí byla ruská návěstidla, Šakvice mechanická, Vranovice....to jsem zapomněl, Hrušovany také nevím, Rajhrad myslím mechaniky. Z Brna do Blanska při opravách tunelů se některými úseky jezdilo asi 30 let po jedné koleji. Z Třebové do Prahy bych problém neviděl, jen zrušit estakádu a koleje vést po starém tělese, pak by se museli zapojit modeláři budov a přeskinovat moderní "pragotrony", respektive je mnohde odebrat. Pak dosadit hlavně na Hradecku budovatelská hesla a rudé hvězdy. V čele se SSSR...., K lepším zítřkům.... A na Smíchově na radotínském zhlaví :"Proletáři všech zemí spojte se. Spojené lihovary......" :D. Když jsme na Berounech pendlovali, vždy jsme se zasmáli, jak vtipně umí malý český člověk kombinovat povinná hesla. Byla totalita, ale byla také sranda. Asi je v tom nějaká přímá úměra. Čím víc demokracie, tím méně je mezi lidmi humoru.

Zbyňku v Hrušovanech v té době byla mechanická.Strýc bydlel na vechtru u tehdejší Prefy tak si na to tak trochu vzpomínám.Tuším,že to bylo tak do roku 70.S pozdravem latich.

To vše byla jen taková úvaha. Já budu rád, že do listopadu dokončím Velký Osek - Hradec Králové. (aktuálně podkládám koleje náspy, podjezdy a propustky. Jsem právě z Oseka v Choťovicích :D)
Pak co mám ještě dodělávat ? Praha - Beroun ? 251? To vše je v plánu a ty tři měsíce asi budou málo.
Nějakou historii nebo modernizaci asi necháme do důchodu, až bude víc času.
Kdyby člověk měl dát na přání uživatelů, musel by se strhat a stejně by všem nikdy neměl šanci vyhovět.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře