Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Jestli mi ty skloníky svěříte,tak to zkusím udělat.Materiál od Davida Hájka se nedá odmítat,ten je vždy perfektně připraven

Mates napsal:
Jestli mi ty skloníky svěříte,tak to zkusím udělat.Materiál od Davida Hájka se nedá odmítat,ten je vždy perfektně připraven
Děkuji, vypadá to velmi dobře, ještě lepší než představa, protože tam není tolik zbytečných polygonů.
Osadím a napíšu první dojmy.

... protože tam není tolik zbytečných polygonů ...

Pozrel som si modely skloníkov ktoré ponúka David Hájek na horeuvedenej adrese. Model skloníka má 60 polygónov ale dá sa to urobiť aj s 34 polygónmi pričom kvalita modelu zostane presne tá istá. Takže prípadnému záujemcovi o modelovanie nových skloníkov doporučujem aby zefektívnil tento model. Každý ušetrený polygón je pre MSTS prospešný.

V MSTS (hlavne v tratiach) je veľa modelov hlavne staršieho dáta, ktoré majú veľa zbytočných polygónov. Je to daň vývoju a učenia sa jednotlivých modelárov. Ale keď sa niekto púšťa do novej tvorby je dobré aby nové modely boli už robené efektínejšie.

Kebarko napsal:
..... Každý ušetrený polygón je pre MSTS prospešný.
A totéž platí i o zbytečně velkých i několikaMB texturách objektů.

Pro začátek by pomohlo zkomprimovat některé .s soubory. (Namátkou 3MB cement_zabreh.S - po komprimaci 118kB). Je jich aktuálně celkem 407 ve velikosti 25MB.
To by taky MSTS ulevilo.

Mates má v modelu 34 polygonů plus dva na dekl z druhé strany.
Jinak nejvíc polygonů navíc se naskládá tak, když se v MSTS staví jako z kostek stavbnice. Bohužel, mnohdy to jinak nejde. Určitě i ty mé náspy udělají své. Tady by snad pomohlo, kdyby to pak nějaký modelář sloučil do ucelených jednotlivých objektů, ale to by zase byla další nekonečná práce a výsledek by uživatel nikdy neviděl, kromě číselníku FPS.:D

No já jsem tam nechal tu zadní stranu,aby to nebylo děravý a dalo se to použít i samostatně.Jenomže jsem si neuvědomil,že když se na to přidá sólo zadní deska,tak to bude asi na sobě problikávat,takže ještě budu muset udělat úpravu a smáznout to.Tím se dostanu na 32+2

Zbyněk Šemora napsal:
Rušit rychlobrzdu není řešení. Naopak, ta alespoň upozorní na chyby v trati.
Za každou cenu bych na ní netrval, kdyby bylo místo toho nějaké lepší využití.
Ale ta rychlobrzda dělá právě z MSTS adrenalin. Hráč se alespoň něčeho bojí. Překročím rychlost, něco se stane.

No to je fakt adrenalin. Jel jsem aktivitu v čele se 151001, rozjíždím se v Praze z hlaváku na 40 a při 10km/h prásk rychlobrzda. Já vůl totiž (pro někoho z nepochopitelných důvodů) nepoužívám Track Monitor a při připojování soupravy a přechodu na druhé stanoviště jsem si tak nevšiml, že se mi vynuloval rychlostní limit... Takže hráč aby se bál, i když nic neprovede.

Naposled editoval moderátor:

No to je fakt adrenalin. Jel jsem aktivitu v čele se 151001, rozjíždím se v Praze z hlaváku na 40 a při 10km/h prásk rychlobrzda. Já vůl totiž (pro někoho z nepochopitelných důvodů) nepoužívám Track Monitor a při připojování soupravy a přechodu na druhé stanoviště jsem si tak nevšiml, že se mi vynuloval rychlostní limit... Takže hráč aby se bál, i když nic neprovede.
[/quote]
Jednou se mi stalo v aktivitě den blbec (myslím, že to byla verze trati 80, ale ruku do ohně bych za to nedal) Udržoval jsem max. povolených 120km/h a šel jsem rychle odnést nějaké bebechy do kuchyně, jak jsem se vrátil jel jsem přes 130 a rychlobrzda o sobě nedala znát.. To se krásně dohánělo zpoždění :-)

To je tak, když se nepoužívá doporučená verze BIN :D. Tohle dělají 1.8. U BIN, co se instaluje s tratí jsem se s tímto problémem nikdy nesetkal. Ale při tvorbě aktivit se mohou dělat všelijaké ptákoviny. Ale zase je od věci, aby každý autor svou aktivitu nejprve otestoval a ne dát teoretickou verzi rovnou ven.
Johníík napsal:
Udržoval jsem max. povolených 120km/h a šel jsem rychle odnést nějaké bebechy do kuchyně, jak jsem se vrátil jel jsem přes 130 a rychlobrzda o sobě nedala znát.. To se krásně dohánělo zpoždění :-)
A to právě fíra si nesmí dovolit. Proto je tam dobrá ta rychlobrzda. Ale funguje to mnohdy nevyzpytatelně. Z jednoho stanoviště nic, přejdu na druhou stranu a A hned jsem dostal rychlobrzdou přes prsty, když jsem nejel, jak mám. :D

Zbyňku tvá teorie je hezká, ale má jednu trhlinu. Používám stejnou verzi Bin jako ty. Stalo se mi to na ní poprvé.

Tak jsem osadil nové skloníky z Oseka do Chlumce a nevypadá to špatně. Červené číslo je sice trochu větší, ale zase bude lépe čitelné z vlaku. Uvidíme.
Z Chlumce do Hradce už tolik sklonových změn není, ale také je tam skloníků dost.
Už mne to pronásleduje i ve snech. Na dnešek se mi zdál nějaký horrorový sen, kdy bylo nutné správně přeskládat náspy pod kolejemi ve stanici Nové Město nad Cidlinou. Úplně živě jsem tam řešil bod, kde se lomí sklon trati. Ale proč Nové Město, když jsem včera řešil HK - Plačice. Asi mi už z toho stavění šíbe. :D
Tady je pár obrázků. Na zhlavích jsem hodně řešil autentické sloupy TV. Jinak jak je vidět, práce je ještě hodně:
f2e9c40880e4d6d8273e19e32b10f779.jpg
a8b738e80731e00a3689547cddaea385.jpg
f8fcf6baa4d4ed280fbf976535b074d2.jpg
925f298a909d62d1a57ace39e93de5c8.jpg

Kebarko napsal:
...
Pozrel som si modely skloníkov ktoré ponúka David Hájek na horeuvedenej adrese. ...

Ještě ke skloníkům,
jen bych rád upřesnil,že autorem modelu nejsem já,ale mi neznámý modelář.Narychlo jsem si kdysi "spíchl" jen textury.Jako nemodelář počty polygonů v tomto případě neřeším.Hlavní je,že v trati vše funguje tak jak má.;)

David

Zbyňku, to vypadá přímo luxusně, to bude jednokolejka jak vyšitá.

Skloníky jsou to pěkné a zaradoval jsem se, že je použiju v update Dvoukolejky. Ale je tu jeden problém, některé skloníky mají na jedné straně poměrně stoupání (třeba 17) a na druhé totéž klesání (zase 17). No ale tak to v tratích není, ba ani ve fiktivních. Po velkém stoupání častěji následuje stoupání jiného sklonu či rovina, než přímo klesání a natož klesání stejné velikosti, jako bylo to předchozí stoupání. To by se dalo řešit jedině tak, že se osadí dva skloníky těsně za sebe. Zbyňku, vidím, že jsi je již usazoval, jak jsi z tohoto vybruslil?

Skloník je řešen tak jak Zbyněk požadoval.Jeden model je tyčka a cedulka z jedné strany a druhý model je jenom cedulka (zadní)se stejným pivotem.Takže chvilku vydržte,doladíme a dáme to volně k dispozici

Jirko, však právě o tom byl ten nápad, aby se rychlostník skládal ze dvou dílů. Mates to tak přesně udělal. První půlka má sloupek a jednu stranu cedule a druhá půlka je jen cedule z druhé strany. A tak si nakombinuji co chci.
Jen je sranda s tou druhou půlkou, že je viditelná jen z jedné strany. Osadíš ji a nic nevidíš. Až začněš točit, tak se objeví. Ale na to se dá rychle zvyknout. a na co zbytečné polygony :D

Jinak už mám osázeno novými skloníky komplet z Oseka až do Hradce. To bude jízda. :D
A postupně je budu vyměňovat i jinde.
Mates napsal:
Skloník je řešen tak jak Zbyněk požadoval.Jeden model je tyčka a cedulka z jedné strany a druhý model je jenom cedulka (zadní)se stejným pivotem.Takže chvilku vydržte,doladíme a dáme to volně k dispozici
Když jsi na příjmu, je to perfektní, díky moc. Ten polygon na dílu se sloupkem klidně dej pryč, ta šedá je tam zbytečná a jednostranné skloníky určitě nebudou třeba.

Ač nemám žádné zkušenosti se stavěním,nedá mi to nereagovat že Zbyňku točíš tu druhou půlku.Já jsem dodržel pivot a obrácené otočení,tak jsem měl představu že tam usadíš první půlku,druhou tam jenom hodíš někde poblíž a ve world tomu zkopíruš pozici z prvního a musí to sedět.Tolik moje představa

Aha...tak proto mne to neproblikává. :D
Když musím zarovnat, tak do world jdu, ale s těmi skloníky, abych po každém osazení a srovnání musel s kamerou odletět několik km a vracet se, aby se místo refrešovalo, na to jsem už línej. Ale možná bych zase při tom běhání sem tam něco zhubnul :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře