Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Chlumec nad Cidlinou - Nové Město nad Cidlinou ...

96d90d3989bc9f4f3eb4c8ff5d0a6b7f.jpg
e23e63803c110c6c9faffe08bc79ea08.jpg
9dcc7123ea4fdf044c3fd3a8d9dcae8d.jpg

další screeny budou během dne na mých stránkách...

Naposled editoval moderátor:

Honzo, je to nádhera. I ten sedlák u Chlumce je na svém místě :D. Když se dívám na Nové Město, musíme ještě poprosit Pawlíka o sloup s delšími výložníky.
Já bohužel se svou 251 ještě nejsem ve stádiu, jak jsem Ti chlumeckou trať předával, tak ani žádné obrázky vydávat nemohu. Ale do vánoc relativně času dost. Chci Tí poděkovat za perfektní stavebnici náspů a ty krátké kousky, které jsi mi dodělával používám denně. Alespoň Tě nemusím rušit, že ještě něco potřebuji.

Chtěl bych na tomto místě pochválit i Zbyňka, se kterým jsme si dali slezinu namísto Bohumína. Koukal jsem se na rozdělanou 251 a obdivuji jeho pečlivost a trpělivost. Někdy v září jsem se nechal provézt po 251 Regionovou a když jsem viděl ty terénní poměry, například z jedné strany sráz, pak trať, kousek vedle potok, vedle něj silnice a hned další sráz, tak prvně, co mne napadlo, bylo "no toto bych stavět nechtěl".

Právě bez modelů náspů je postavit 251 nebo podobné tratě téměř nemožné.
Zde je pár ještě hodně syrových fotek. Jen pro představu. Se stromy pak pohled bude jiný a zkrz stromy taková vyhlídka všude nebude. Jen ten hrad Pernštejn by byl vhodný originál. Na tu dálku stačí krabice v podobě kulisy a 2 km viditelnost.
be417713b0ec7bc528370118f19e1a4a.jpg
1541743259ad35be00617234034c7a09.jpg
e7eae8de9647e4cbb59d86b0030896a5.jpg
0bd50fb3985d7e4e54102a7ea5d411d1.jpg
78abf46d14058bbe6b1f6869abc2f8e2.jpg
a388fcb97cfefd19bb3e36d249824d1f.jpg
1000bee613d69f63bcc6af18190ed0e9.jpg
aa26d5c1765cde202162a1056d67b7c9.jpg

Tak to je parádička, Zbyňku. Dívám se, že bys tam využil kromě náspů nové zářezy. Budu to trať, na které se jejich použitelnost nejlépe ukáže.
Ale budou se určitě vyrábět jen na míru, podle aktuálních potřeb. Protože těch verzí by bylo nekonečno. Nějaké náznaky zářezů budu mít i kolem Chlumce, ale tam budou jen mělké a navíc půjde spíše jen o jednostranné verze, z druhé strany bude násep. Např. viz. foto.

ec9e66029b8634c8acc6b76107c82f42.jpg

Promiňte žese ptám tak blbě, ale toto je pokračování trati Bratislava - Praha nebo se z toho vyklube úplně nová trať ??

Děkuji

peršink napsal:
Promiňte žese ptám tak blbě, ale toto je pokračování trati Bratislava - Praha nebo se z toho vyklube úplně nová trať ??

Děkuji

Vše bude součástí tratě při vánoční aktualizaci ;)

Jednostranné zářezy, pokud nejsou nízké nejsou problém, ale problém jsou na jednokolejkách zářezy oboustranné. To v MSTS z terénu vydlabat nelze. Na fotkách, co jsem ukázal, tam zářezy dělat jdou. Ale bude hůř.

Musím říct, že si vedete naprosto skvěle
020 i 251 vypadají úchvatně. Doufám, že mi počítač tu krajinu rozdýchá :D:DMožná by se i k vánoční aktualizaci hodil vánoční dárek v podobě nového počítače :D.

Ramon Juan napsal:
Musím říct, že si vedete naprosto skvěle
020 i 251 vypadají úchvatně. Doufám, že mi počítač tu krajinu rozdýchá :D:DMožná by se i k vánoční aktualizaci hodil vánoční dárek v podobě nového počítače :D.
Poradit by si s tím snad počítač měl. Snažím se na zátěž PC při stavbě myslet: žádné hluboké lesy, žádná hustá zástavba domů, v pozadí jen kulisy a jednoduché objekty, odstupňované LOD... Navíc je to jednokolejka a nejsou tam velké stanice. Ale ještě to budu testovat.
Každopádně bych chtěl znovu připomenout, že na dobrém hardwaru strašně záleží. Takže je to někdy dilema, jestli stavět jednoduchou krajinu, která bude pro všechny teď dobře hratelná nebo si s tím zrovna vyhrát a doufat, že si uživatelé s horším PC časem koupí něco nového.
Před 1.5 rokem jsem koupil notebook za 22.000Kč a na něm je i Hradec v náročných aktivitách bez problémů hratelný. Nevím, jestli je to dobrým procesorem, grafikou nebo něčím jiným, možná vším dohromady. Chci tím říct, že nejde o nereálné sumy a můžete mít výborný požitek z jízdy. Ale chce to asi i dobře vybrat.

Ramon Juan napsal:
Možná by se i k vánoční aktualizaci hodil vánoční dárek v podobě nového počítače :D.

No určitě by se Zbyňkovi nový PC hodil, tak už začni šetřit-vánoce tu jsou za chvíli :P

Stav prací:

Doma už mám téměř vymalováno, tak brzy bude víc času na MSTS i o víkendech :D.

Jinak práce na krajině pokračují a jsem někde před Bystřicí nad Pernštejnem. Je to tady hrůza. Stále se opakuje násep - zářez a tak dokola až do zblbnutí :D. Škoda že oboustranné zářezy nejdou tak pěkně na jednokolejkách vyhladit.
Až se dokopečkuji do Žďáru, tak se osadí silnice a tím krajina dostane finální tvar. Proto až do té doby žádnou vegetaci osazovat nemohu. Vypadalo by pak vše mnohem lépe.;-)
e0a9d4de59969ca89b7cff644b662968.jpg
66012d163782a36d7345ea86bd531686.jpg
8ecbd8ec5900f26a6e132d4d6ff3e3d2.jpg

Zbyněk - Velmi pěkné! Jen bych mítsto přejezdníku před Doubravníkem dal variantu od Deteria. On má černou tabuli ve skutečnosti a Deteriův model také. Ale jinak se mi to moc líbí!

Jasně. O Deteriově přejezdníku vím, má být funkční, ale jaksi nevím, jestli mi jej dával nebo mi o něm jen vyprávěl. Hold v tom mám nepořádek. Do finálu jej rád vyměním.
Jinak zajímavý úsek bude tobogán u Bystřice nad Pernštejnem.
S pracemi jsem skončil pro dnešek za předvěstí do Bystřice od Žďáru.
Tam už krajina není tolik dramatická, ale také bude pěkná.
ed71ea4343ffc012602e613e4ee846b4.jpg
3f0f084515d162f9be893390d20e4c03.jpg
9778b4fc2801f0f6baf7064204071252.jpg
369a6c0ff0c2e30a401ed1c34b8eca33.jpg

Dnes jsem postoupil do Rozsoch. Podle zářezu zde dříve bylo nádraží o dvou kolejích. Jenomže když ze stanice udělali zastávku, koleje už nekopírují původní trať a celkem mi zkomplikovali tvarování krajiny. U peronu jsem mohl použít speciální násep od Honzy Švece, ale dál byla třeba jiná improvizace. Ale nakonec se to nějak uplácalo :D
5bfdf5fd290cb8bfa88f51797c1949de.jpg
2f0d73ed53541b0ed5187f99451f5e13.jpg

Ty obrázky krajiny v předchozím příspěvku vypadají fantasticky.
Tak to má být, nejdřív byla krajina a pak si tu prokousala cestu trať náspy a zářezy.

Zbyněk - Začínám věřit tomu, jak jste dříve říkal, že trať 251 bude jiná. Začíná se to tak naplňovat. Opravdu se mi to líbí a tak, jak jsem vám dříve nevěřil, tak těď věřím. Asi by měla nastat omluva z mé strany, jak jsem znehodnocoval Vaši práci.

Ale já si ještě počkám na krajinky :-D

Ta krajinka je opravdu děs. Kolikrát to ani nebaví. Až dojedu do Žďáru, tak zase mohu cestovat zpět a osazovat silnice a cesty. Opět se tvary kopečků v okolí trochu pozmění k lepšímu.
Někdy člověka napadají šílenosti, jestli by se tady dala zvednout rychlost. Podle poloměrů oblouků, z Tišnova až před Borač, kde začíná R200 by se mohlo jezdit 80km/h a z Bystřice směr Rozsochy první tři kilometry klidně 100 i více (R1000). Pak kousek 60 a jsme zase na R200. :D Jinde by to už asi nešlo. Těch rovinek se tady jinde moc nevyskytuje. Ale otázka je, jestli by se investice do zrychlení dopravy vyplatila.
Ale na lokálkách se přesto zrychluje. Šakvice - Hustopeče, tam kde jsou betonové pražce se jezdí 60 a Zaječí - Hodonín se má místy jezdit 70.

Mezi Rovne Divišov a Olešnou buď bylo nebo mělo být nějaké další dvoukolejné nádraží. Dokonce i cedule počítaly s dvěma kolejemi. Dvoukolejné těleso pokračuje ještě za levý oblouk a je i v další rovince.
Neví někdo, co tady bylo nebo mělo být?

V tomto úseku je také další zajímavý oblouček objíždějící údolí mezi kopci.
Aby bylo traťové těleso vidět, opět bylo nutné změnit denní hodinu, aby vylezly stíny. Trochu to i zkresluje.
a97510a3a720090042e7785d1d2e962f.jpg
9e3c35796b80945548a550653e91fb6a.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře