Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Zdravím,

Jak by se Vám líbilo mít "Trat 321" v instalační podobě a né jen v rar formátu?

W302 napsal:
Zdravím,

Aspon za seba poviem ze mne je to jedno. Ja aj ked mam instalacku tak si ju vzdy nainstalujem mimo MSTS a potom postupne presuvam do zlozky z MSTS. Co je pre Vas lahsie.

W302 napsal:
Zdravím,

Já jsem spokojený tak,jak to je,v podobě rar.Je to zase něco jiného,než instalačka např. pana Šemory,taky s tím není tolik práce a máte přehled o tom,co kam dáváte(v raru)

W302 napsal:
Zdravím,

Tak tohle by tu především měl řešit Martin StavitelXXX jakožto autor, nezdá se Ti?

Naposled editoval moderátor:

Zdravím všechny. Od zítřka (středa 21. 10.) se stránky Tratě 321 přesouvají na svou vlastní doménu, tedy http://www.trat321.cz.

W302: Martinovi i mně .rar formát vyhovuje více než .exe, který je potenciálním nosičem virů, takže o něm zatím určitě neuvažujeme...

ahojte mam problem s activitou R601 Ruzin ktory ide na useku Zilina-Košice. Stiahol som ju tu http://www.blackwolf-msts.ic.cz/trat_321.htm Pise sa tam ze je tam potrebny trainset BP update8+par dalsich. Tych par dalsich som postahoval ale ten trainset si stahujem podla chyb ktore mi pisu ze chybaju eng-y vlakov. Stale mi tam ale vypisuje chyba ze chyba ENG zssk_812.033.
Stiahol som si ho asi 3-krat ale ten eng subor mi odtial stale zmizne. Prosim poradte ci sa niekde neda stiahnut trainset BP a dat tam update 8 alebo poradte pls s tym ENG-om na tej 812 diky moc

Trainset BP zatím k downloadu v nějaké použitelné podobě není. Nicméně mělo by se na ní pracovat.

Na trainsetu BP ke stažení nikdo nepracuje (aby tady někdo náhodou nedával mylné informace). Alespoň já o ničem nevím.

Tento model ani pokud vím není součástí trainsetu BP, to, že ti háže chybu může být třeba způsobeno tím, že máš model umístěný v jiné složce než autor aktivity. Pak pomůže jen oprava pomocí vhodného prográmku, např. Conbuilder. Ten umí i zkontrolovat aktivitu a vypíše ti chyby...

Zdravím,

Pokud někdo používá MSTS na Windows Vista, tak bez SP 2 se do instalace nepouštějte. A konkrétně po SP 2 se Windows Vista chová jak WinXP a tudíž všechny tratě co se používají na WinXP pojedou na Vistě bez problému. Jen nezapoměnte Vistu přispůsobyt na výkon. PS: Já používám na Vistě trať 321 a před instalací SP 1 - SP 2 se hra kousala a po instalací SP jede vše bez problému i z těmito parametry:

Procesor: 1.73 GHz
RAM: 1,00 GB
Grafika: Intel 64 MB
Pevný disk: 160 GB
Sestava: Notebook Acer Extensa 5220

faldicek napsal:
Tento model ani pokud vím není součástí trainsetu BP, to, že ti háže chybu může být třeba způsobeno tím, že máš model umístěný v jiné složce než autor aktivity. Pak pomůže jen oprava pomocí vhodného prográmku, např. Conbuilder. Ten umí i zkontrolovat aktivitu a vypíše ti chyby...

to som uz kntroloval a mam to v dobrej zlozke a ako som pozeral v conbuilder tak tak 812 som nikde nenasiel
airsoftak25 napsal:
faldicek napsal:

to som uz kntroloval a mam to v dobrej zlozke a ako som pozeral v conbuilder tak tak 812 som nikde nenasiel

uz som prisiel na problem ale aj tak nechapem som si postahoval vlaky a postupne ako keby mi vymazavalo tie ENG-y

W302 napsal:
Zdravím,

Pokud někdo používá MSTS na Windows Vista, tak bez SP 2 se do instalace nepouštějte. A konkrétně po SP 2 se Windows Vista chová jak WinXP a tudíž všechny tratě co se používají na WinXP pojedou na Vistě bez problému. Jen nezapoměnte Vistu přispůsobyt na výkon. PS: Já používám na Vistě trať 321 a před instalací SP 1 - SP 2 se hra kousala a po instalací SP jede vše bez problému i z těmito parametry:

Procesor: 1.73 GHz
RAM: 1,00 GB
Grafika: Intel 64 MB
Pevný disk: 160 GB
Sestava: Notebook Acer Extensa 5220

To je blbost, MSTS jsem na notebooku s Vistou spustil bez problémů i před vydáním SP 2... A mimochodem, tohle téma se řeší jinde...

prepacte ze zas pisem ale spustim si aktivitu R601 spsuti sa a o chvilu mi pise chyba a vypne mi hru dakujem za radu

To airsoftak25:
Kdy už se konečně vy všichni, co chcete nějakou radu, naučíte taky přesně popsat o co jde?! Třeba si onu chybovou hlášku opsat a napsat její znění do dotazu. Takto položený dotaz je k ničemu. Různých chybových hlášek je v MSTS spousta. A taky se na začátku věty píše velké písmeno, v rozvité větě bývají čárky a na konci tečka případně otazník.

Luky napsal:
Nevím možná se pletu, ale nejvíc chybějících kilometrů chybí v úseku Mosty u Jablunkova - Ostrava.
A také na 330 Přerov - Břeclav.

Ptám se proto, že tyto úseky s dodržováním rychlostí a těžkým EC projedu o dost rychleji, než je zdrávo a to jsem bral v potaz také to, že MSTS neumí pracovat správně s rychlostmi, např. v MSTS jedu 120 a to odpovídá skutečnosti 160 km/h. I přes ten fakt to furt projíždím o dost rychleji.

Ahoj,
Mosty u Jablunkova - Český Těšín je skutečně kratší oproti realitě, dále pak úsek trati 321 ČT - Ostrava-Svinov, jde to porovnat celkem snadno. Stačí 3x stisknout F5, začít v Mostech a porovnat ujeté kilometry, které se zobrazují s kilometry podle GVD.
Na trati 330 se jezdí s náskokem obvykle. Vlaky už mají zpoždění v Bohumíně, takže to do Břeclavi v pohodě doženou. Nedávno měl Sobieski z Bohumína myslím 25 minut a stáhl to do Břeclavi na 12. Podobně jsem cestoval EC 130 Moravia opačným směrem. V Břeclavi ho 10 zdrželi a v Přerově už meškal jen 4 minuty. Jinak reálné to je i na 320, z Čadce měl +8 minut a do ČT přijel 2 minuty s náskokem.Takže je to reálné.

S pozdravem Marek.

Gajdma napsal:
Luky napsal:
...Stačí 3x stisknout F5...

Rozšírená diagnostika (3xF5) je dosť nepresná. Ukáže cca 10% kratšiu vzdialenosť. Najpresnejšie je vyrobiť jednoduchú úlohu z bodu A do bodu B a tam F10 vyhodí vzdialenosť nasledujúcej stanice.
Mal som podobný problém http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1235&page=42 príspevok #838.

Zdravím. Moc se v tom hrabete, za prvé, Martin už tu kdysi xxx krát psal o problému zkrácených úseků na prvotní kořenové trati, za druhé kašlu na počítač a kraviny kolem. Jako zběhlý tvůrce udělám následující: seženu sjř. daného vlaku, nadefinuji trasu a fyzicky projedu, pokud vidím, že je odchylka zkrácení času mezi stanicemi velká, hold musím zapracovat s fantazií co a jak.:D
Dan

Anebo jezdit aktivitu osobáků, tam se zpoždění může objevit. Např. čekání na zpoždění přípojný vlak. Jinak GVD os. vlaků a rychlíků je na 330 dělané ideálně do MSTS.

Luky napsal:
Jediné, kdy tyto tratě píší chybu a padají, je špatná instalace a nebo již už skutečně mnoho aktualizací (v tomto případě není na škodu 1x za 2 roky objednat nové DVD).
Velký omyl. Dovolím si polemizovat, myslím, že tratě do MSTS instalovat umím. To nesouvisí jen s aktualizacemi, taky záleží jaké tratě provozuješ pod jedním global. V jakém ročním období konkrétně na 321 jedeš. Stane se, že sem tam chybí textura (a věř, že to není špatnou instalací;)), kterou jsem si já osobně musel doplmit z jiné tratě atd.. Ale to se tu kdysi řešilo, já pokud zjistím závažnou chybu, píši hned staviteli tratě.;) Pokud se vrátím k aktualizacím, tak největší riziko je to, že má někdo prvotní dílko a 10 akt. a zapomene nainstalovet nějakou z těchto 10 a je o problém postaráno. Zde platí jedna zásadní věc. Mít trať v poslední verzi aktualizace, zabalit a udělat si zálohu na DVD. Pokud mi PC padne, už jen rozbalit onu trať aktualizovanou v poslední verzi, kdy bezpečně vím, že mi jela bez problémů a ne instalovat základ a postupně hafo aktualizací.:D
S pozdravem Dan.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře