Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Existují nějaké stránky, kde lze získat schématické plány českých stanic?

Zdravim, jestli by byly potřeba nějaké podklady jako např. schématické plány českých stanic, tak není problém, stačí jen napsat.

duuso napsal:
...aj keď voči tomu koridorovému koľajivu na ŽSR170 mám vážne výhrady...
Nechcem rýpať, to božechráň, ale Martine, všimol si si to alebo nie, alebo si si to nechcel všimnúť ?

duuso napsal:
duuso napsal:
...aj keď voči tomu koridorovému koľajivu na ŽSR170 mám vážne výhrady...
Nechcem rýpať, to božechráň, ale Martine, všimol si si to alebo nie, alebo si si to nechcel všimnúť ?

Jo jo všiml, jen nevím co na to napsat:?:
Jednak to není koridorové kolejivo, to vypadá trochu jinak (viz screeny z Prahy), ale předpokládám, že na trati 170 bys asi raději viděl nějaké kolejivo, které je více "zarostlé".
Z Vrútek po odbočku Dolná Štubňa to není problém, z Banské Bystrice do Zvolena to taky není problém, ale ten 45 km úsek mezi Dolnou Štubňou a Banskou Bystricí musí zůstat tak jak je, tam nejde dát jiná textura kolejiva.
V celém tomto úseku jsou oblouky o poloměru 300 - 350 metrů, což v MSTS nemám, takže všechny oblouky jsou dělané z dynamických kolejí a u dynamických kolejí se nedá nastavit jiná textura.
Šlo by to sice překrýt modelem zarostlé textury, pěkně metr po metru, tak jako se to dělá u koridorových tratí, ale nad tím bych strávil věčnost, to už bych raději podnáspoval celou trať 321:D
Jo kdyby ale někdo objevil způsob, jak změnit texturu u dynamické koleje, pak nebude problém...

Stavitelxx napsal:
...
Jo kdyby ale někdo objevil způsob, jak změnit texturu u dynamické koleje, pak nebude problém...
To umí náš polský kamarád. Jednou mi poslal převedené dynamické koleje na klasické, aby šly měnit pražce z Prahy až do Chocně. Jenomže jak jsem dělal rekonstrukce, tak jsem hodně těchto modelů musel zrušit. Ale aby se nemuselo dlouho hledat, příklady jsou ve stanici Uhersko. To je z dynamických kolejí a mají koridorovou texturu.
Asi to dělá nějaký software, který vytvořil i složku Track_B. Podrobnosti neznám. Vím jen tolik, že dynamická kolej se promnění v kolej klasickou z odkazem na texturu do Shapes, například:
DynaTrax-1463.s
Také bych potřeboval opět opravit rekonstruované úseky a změnit pražce u DK, abych zrušil podložky na koridoru. a například zase na jednokolejkách osadit do některých úseků dřevo.

Martine, v pohode, samozrejme že to myslím v rámci možností MSTS, len toto koľajivo tam najviac bije do očí.

Dobrý den nejde mi stáhnout ze stránek Aktualizace 9, prosím o opravu:) Děkuji

neotryx napsal:
Dobrý den nejde mi stáhnout ze stránek Aktualizace 9, prosím o opravu:) Děkuji

Panáčku, kdyby sis toto vlákno trošku pročetl, dověděl by ses, že Aktualizaci 9 autor odstranil úmyslně z toho důvodu, že se trať začala šířit nelegální cestou přes nějaké warforum či jakého c*pa. Tímhle znemožnil dostat se z verze 8 dále, což je jen dobře. ;-)

No. Nechtěl jsem do toho zasahovat, ale zase tak dobře to není, co ti uživatelé, kteří si zakoupili trať ve verzi nižší? Je pěkné bojovat proti ilegálnímu šíření, ale když tím trpí poctiví uživatelé, tak je to trochu unfér.:?:
S pozdravem Dan.

Ps: nejde o mou osobu, já mám aktualizace všechny, ale jsem právě majitelem starší placky než je 9.;)

Myslím, že Martin má toto důkladně promyšleno a poctivý uživatel a majitel placky ve verzi < 8 tak netrpí. Řekl bych, že když si někdo kdysi dávno pořídil dejme tomu trať verze 7, poté na ni naházel každou aktualizaci v době nepříliš vzdálené jejímu vydání, zároveň si aktualizaci ponechal v záloze na HDD, případně prozíravě zazálohoval na jiné externí médium... Myslím, že i takto lze postupovat a v dnešní (a již poměrně dlouho trvající) době je to problém snad pro minimum uživatelů...

To je tak těžké se podívat o dvě strany dozadu? Konkrétně na Martinův příspěvek 832...

Michal napsal:
To je tak těžké se podívat o dvě strany dozadu? Konkrétně na Martinův příspěvek 832...
:eek::eek::eek: Tak toto jsem opravdu přehlídnul, omlouvám se za zbytečný příspěvek.
Dan

Naposled editoval moderátor:

Aha tak to se omlouvám, toto vlákno nesleduji takže nemám ponětí co se tu dělo, aktualizaci jsem už získal od Martina

ahojte mám prosbu není to tak dávno co jsem si říkal,že jsi asi objednám tuto trat , řekla jsem si proč ne ale hned při kliknutí na odkaz ke stránce trati me to tam nepustí a tan někoho prosím jestli by mi nenapsal cenu a jak si trat onjednat předem dík všem :oops: :oops:

Naposled editoval moderátor:

Chyba nie je len u Teba ale u každého. Nefunguje totižto celá stránka simtrains.eu tým pádom nejde ani Martinova ani žiadne iné podstránky, ani perinakxova ŠRT.

3michal napsal:
Chyba nie je len u Teba ale u každého. Nefunguje totižto celá stránka simtrains.eu tým pádom nejde ani Martinova ani žiadne iné podstránky, ani perinakxova ŠRT.
Martine, proč si nekoupíš svou doménu a svůj prostor. Já to tak už dávno udělal a mám klid. Z DVD placek se to dá utáhnout. V případě simtrains.eu se ukázala nevýhoda vše mít na jednom centrálním místě. Jedna porucha odstaví mnoho projektů.
Mám 2 giga za asi 4300kč na dva roky (správa domény je z toho 711)
Na čerstvé aktualizace to stačí a starší archivy dávám na sponzorované servery nebo je likviduji.
Ale je fakt, kdo nabízí tratě ke stažení zdarma, tak by musel platit víc a nezbývá, než být odkázaný na podobné dotované webové prostory.

Zbyněk Šemora napsal:
Martine, proč si nekoupíš svou doménu a svůj prostor. Já to tak už dávno udělal a mám klid. Z DVD placek se to dá utáhnout. V případě simtrains.eu se ukázala nevýhoda vše mít na jednom centrálním místě. Jedna porucha odstaví mnoho projektů.
Mám 2 giga za asi 4300kč na dva roky (správa domény je z toho 711)
Na čerstvé aktualizace to stačí a starší archivy dávám na sponzorované servery nebo je likviduji.
Ale je fakt, kdo nabízí tratě ke stažení zdarma, tak by musel platit víc a nezbývá, než být odkázaný na podobné dotované webové prostory.

Zbyňku nevím u koho hostujete, ale ta cena se mi zdá obrovsky přemrštěná.
Já platím ročně 500kč za domenu i hosting, nemám sice 2 GB, ale tento problém se dá řešit servery, které se na ukládání dat specializují. Myslím, že by martinovi stačilo zainvestovat max 1000 kč ročně a měl by stránky jako lusk.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře