Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Šnek napsal:
A co to ztvárnit jako kulisu?Myslím,že se o tom už i u jiných tratí mluvilo.
Kulisa má takisto obmedzeniie vo viditeľnosti. Najlepším riešením by bolo použiť Distant mountains, ovšem to by sa muselo aplikovať hneď pri začiatku stavby trate. V tom to rozsahu to už najskôr nebude schodné riešenie.

To myslím,že nebude.Těžko říct,jestli s tím má někdo větší zkušenosti.

Ahoj Martine.
Mám takovou malinkou drobnůstku, prosbu. Při tvorbě aktivity jsem zjistil, že mi haprují zvuky. To bylo způsobeno opětovným snížením hodnot v Global / soundcfg.dat, po opravě vše v pohodě. tím bych se tě chtěl zepta, jestli to nehceš rovnou zahrnout do aktualizace aby jsme to nemuseli po každé aktualizaci přepisovat. Jde o tento parametr:
-----------------------------------------------------------------
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 1000, 200, 31457280 )
-----------------------------------------------------------------
Dále se mi stalo, že mi ve Vítkovicích začalo vyskakovat, že selhalo načítání sms souborů. P odklikámí xxx hlášek hra nespadla, ale když jsem ji vapnul a znovu načítal tak jo a na podruhé najela i bez vyskakujících hlášek. Divné, kdyby to byla velká stanice, ale OV Vítkovice a to tam nenmám ani traffic.?
S pozdravem Dan.

Tak s sms.soubory mi to dělá v Žilině od Varína,obráceně ne.Myslím,že už se tady na fóru taky o tom mluvilo.

Teda vy jedete, už 1000? já jsem teprve na 800 (Od Jacka na bohumínské slezině)
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
SoundSystem ( 5, 800, 300, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )

Zbyněk Šemora napsal:
Teda vy jedete, už 1000? já jsem teprve na 800 (Od Jacka na bohumínské slezině)
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
SoundSystem ( 5, 800, 300, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )
Zbyňku, tak koukám, že ty tam máš změněných více parametrů a místo 1000 máš 800, což jsem měl taky, a ty další jsou co, jestli se mohu pozeptat? Já si to upravím dle tebe, přeci jen máš více zkušenoctí s MSTS, ale po té změně na 1000 mi MSTS nepadnul ani jednou. :-) Omlovám se za odbočení z tématu přímo k trati. :-)
S pozdravem Dan.

Mě to předal Jacek a něco říkal, že mu to tak poradil Džordž. Já s tímto nastavení jezdil o svátcích, když jsem testoval aktivity a nebyl problém.

to druhé číslo má být velikost zásobníku pro zvuky. Čili mělo by to být asi v souladu s RAM, tzn. aby taky zbylo na něco jiného. RAM mám 1600 MB, takže jsem zkusil dát polovinu a za těch pár měsíců u všech zvuků ve všech tratích bez problémů.

zdar borci.. mohol by mi prosím vás niekto urobiť screeny z úseku, pri prechode vlaku cez Smižany? Je to najväčšia obec na Slovensku a ja v nej bývam.. :D.. keby bol niekto taký dobrý, mám vážny záujem si zakúpiť túto trať a tak by som to chcel vidieť.. nachádza sa to hneď pred SNV zo Smeru na Košice zo Žiliny.. ďakujem :)

Jacek napsal:
to druhé číslo má být velikost zásobníku pro zvuky. Čili mělo by to být asi v souladu s RAM, tzn. aby taky zbylo na něco jiného. RAM mám 1600 MB, takže jsem zkusil dát polovinu a za těch pár měsíců u všech zvuků ve všech tratích bez problémů.
Ale ty jsi říkal, že jsi tato čísla dostal od Džordže. Proto jsem to tak aplikoval. Jinak velikost paměti není druhé číslo, ale to poslední (znamená konkrétně 50MB). Druhé číslo je počet zvuků.

Chlapi zdravím, ono se mi dějě toto, když hodím venkovní pohled, tak slyším zvuky trahaně, jako kdyby byly přes vrtuli helikoptáry. Jacku snad budeš vědět co mám na mysli.;) Dělá mi to, ať už s úpravou toho soundcfg.dat, nebo bez ní a dělá mi to jen u 321 po posl. aktualizaci. Takže si myslím, že to bude něco ve zvucích trati. Pokud dám save, load, tak se mi někdy stane, že to spadne, na podruhé úkol načtu a nasazením traffic v aktivitě to nebude, dělá to i když tam nic nemám. Docela mě to štve, protože 321 je trať dalo by se říct, která mi vede za barákem.:D
S pozdravem Dan.;)

Zdravím, můžete mi někdo poslat na e-mail ten aktuální Soundcfg.dat, ať ho můžu zahrnout do aktualizace?
Děkuji.

Stavitelxx napsal:
Zdravím, můžete mi někdo poslat na e-mail ten aktuální Soundcfg.dat, ať ho můžu zahrnout do aktualizace?
Děkuji.
To je úplně zbytečná práce dávat do aktualizace. Proč?
Jakákoli změna v nastavení MSTS znamená, že uživatel musí reinstalovat MSTS BIN. A tato instalace vždy přepíše tento soubor na svou hodnotu.
Proto já do instalace trati dávám update s názvem global.exe, které se musí instalovat vždy po instalaci BIN. Jenomže Bob57_cz mi soukromě napsal, že to také nemám dobře. Jacek nám to vysvětlil nesprávně.
Špatně tam má to, že v odstavci Memory Guide 30M má hodnoty ne pro 30M, ale pro 50M (poslední hodnota). Pokud by byl problém, tak se vezmě verze z BIN a ve jmenovaných 30M se druhé číslo, které znamená počet zvuků zvětší z 200 na 300. (Já tam teď mám 800)

Zbyňku, já jsem nic nevysvětloval, jen jsem citoval slova Džordže, viz http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/902&page=9
Dodat můžu jen, že důležitá je změna v posledním odstavci. To je nastavení pro nejvyšší kvalitu zvuků, nižší jsem přestal používat.

Naposled editoval moderátor:

Já to tak měl doposud nastaveno, jak psal Džordž. Jenomže dál píšeš, že k číslu 800 jsi se dostal tak, že jsi to uvedl jako polovinu své hodnoty RAM. jenomže to nesouvisí s pamětí ale počtem zvuků. Paměť je to poslední číslo. Já tohle nikdy nijak nestudoval a bral jsem doporučení jiných. Hold Džordž nám chybí.

No, že by to bylo zbatečné, se mi nezdá. Zbyňku divil by jsi se, kolik lidí mi psalo, ohl. změny toho Soundcfg.dat, jednak, když jsem u aktivity uvedl, jak si to přepsat sami, tak že tomu nerozumí a ať jim ten Soundcfg.dat pošlu a jednak před přepsáním, že jim aktivita padá potom už ne. Co jsem si ale neuvědomil, když jsem tu psal výše, jestli by to Martin nezařadil, je, že to instalace Bin přepíše zase nazpět.
Dan.

No já jsem to tak pochopil. Pokud je to množství zvuků (zřejmě sms nebo přímo wav?), nemusí se ta hodnota na nic vázat, těch 800 by bylo dostačujících. Jestli je poslední číslo velikost paměti, dal bych tam nějakou optimální hodnotu, tam by měla být ta polovina RAM

Já se osobně přiznám, že jsem zápisy do tohoto souboru nijak nezkoumal, ale jde o to, že by se tento soubor měl sjednotit a prezentovat jednotně pro všechny tratě.
Mám matné vzpomínky, že to kdysi dávali dohromady Bob57 s Džordžem a výsledek je v BIN. Pak to padalo v jedné mé aktivitě a Džordž doporučil zvětšit parametr počtu zvuků z 200 na 300 v posledním odstavci.
Jackova verze má počet 800 a jinou hodnotu paměti, Dan píše, že má dokonce zvuků 1000.
Aby to měl každý jinak, tudy cesta nevede. Ale to je debata do jiného vlákna.

No já bych měl dvě věci k trati, a sice na budově nádraží Třebovice v Čechách je nápis Řečany nad Labem a v úseku Třebovice v Č - Rudoltice v Č. je už delší dobu přibližně uprostřed úseku použita špatná textura kolejí, nešlo by s tím něco udělat?

Richard napsal:
...v úseku Třebovice v Č - Rudoltice v Č. je už delší dobu přibližně uprostřed úseku použita špatná textura kolejí, nešlo by s tím něco udělat?
Ta kolej tam je správně, takže by s tím nešlo dělat nic.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře