Statická vozidla do tratí

Chcete vozidla jako objekty v tratích?

• Ano, kdekoliv.

Hlasů: 5 9.8%
  • Jen tam kde stojí ve skutečnosti a nehýbe se s nima.

Hlasů: 18 35.3%
  • Jen tam kde to zbytečně nezabírá kolej, na kterou by se pak mohlo jet.

Hlasů: 16 31.4%
  • Ne.

Hlasů: 12 23.5%

• Hlasovalo členů
    51
  • Ukončená anketa .
Kuba napsal:
Ano, souhlasím že to zdržuje, když bych měl do velkých stanic dávat tolik trafficu co bych chtěl. Proto nevidím problém v tom, dát do velkých stanic na některé koleje vozy jako trvalé objekty + si tam samozřejmě může ještě aktivář přidat trafficu kolik chce.
To je tvůj případ,ale třeba Tommymu66 to ovšem brání v rozběhu po stanici a tak zase on bude proti.Tahle diskuse se opravdu vedla už dávno a jak napsal bob57_cz vyšlo z ní jasné NE.Proto to i nekteří tvůrci tratí berou za uzavřené a statická vozidla do trati tam kam nepatří neumisťují.;)

poison napsal:
Tahle diskuse se opravdu vedla už dávno a jak napsal bob57_cz vyšlo z ní jasné NE.Proto to i nekteří tvůrci tratí berou za uzavřené a statická vozidla do trati tam kam nepatří neumisťují.;)
Názory se mění a výsledky ankety zatím jasné NE neříkají.

No pokud mě zrak nešálí tak to "NE" je i v odpovědi 2. a 3. takže jako NE bych to bral jako hotovou věc.

poison napsal:
No pokud mě zrak nešálí tak to "NE" je i v odpovědi 2. a 3. takže jako NE bych to bral jako hotovou věc.

Opravdu? Pokud se tam podíváš ještě jednou, tak odpovědi 2.a 3. neříkají striktní NE, ale v rámci ano pouze omezují možnosti, kam tyto statické modely umístit ....

Neříkám striktní NE,ale takové NE jaké popisoval třeba Zbyněk.Točna apod. samozřejmě i tam,kde v reále stojí odstavené vraky a soupravy vozů již mnoho let,většinou se jedná o koleje,které nikdy v aktivitě nevyužiješ.

poison napsal:
Neříkám striktní NE,ale takové NE jaké popisoval třeba Zbyněk.Točna apod. samozřejmě i tam,kde v reále stojí odstavené vraky a soupravy vozů již mnoho let,většinou se jedná o koleje,které nikdy v aktivitě nevyužiješ.

No pak ta varianta 2. a 3. není odpověď NE, ale ANO s nějakým ale ....

Nicméně tu zazněl i jeden docela zajímavý názor a to byl Jacek s epochama - tady má bohužel pravdu.....

Martens napsal:
Nicméně tu zazněl i jeden docela zajímavý názor a to byl Jacek s epochama - tady má bohužel pravdu.....
Ale to by se týkalo spíše fikcí. Třeba z trati BP neudělá aktivitář 60. léta ani kdyby se rozkrájel:D

Hynďa napsal:
Ale to by se týkalo spíše fikcí. Třeba z trati BP neudělá aktivitář 60. léta ani kdyby se rozkrájel:D
Nemusíš se krájet. Například Břeclav - Lednice, tam se nic nezměnilo, možná návěstidla v Břeclavi. Tišnov - Žďár, to je také ve starší verzi. Hradec Králové - Choceň je také historie z těch dob. Jinak souvislý jiný úsek asi už nebude. Ale jen tak mimochodem, ty pamatuješ 60. léta? Mě bylo tenkrát kolem 10 let. A z lidí kolem MSTS to už bude také jen pár jedinců. My co jsme v mém věku to už tolik neřešíme. Vždyť MSTS je jen hra a dělat si hlavu z toho, že nemohu docílit kompletního autentického prostředí k určitému datu nemá smysl. Stavět klony tratí dle všech období nebo skinovat modely ve všech nátěrech, které daná mašinka nebo vagónek měli od narození, na to je jeden život opravdu krátký.

Hynďa napsal:
Martens napsal:

Nemusí to být fikce - stačí i aktuální trať, která co do zabzař, budov a dalších může být posazena i do historie -pak je ten problém tedy.
Ale jinak máš pravdu, že v současných aktuálních tratích alá BP nebo 321 s Novým spojením to opravdu nehrozí....

Takže to chce i ze strany stavitele cit, pokud se k tomu odhodlá.

Zbyněk Šemora napsal:
Nemusíš se krájet. Například Břeclav - Lednice, tam se nic nezměnilo, možná návěstidla v Břeclavi. Tišnov - Žďár, to je také ve starší verzi. Hradec Králové - Choceň je také historie z těch dob. Jinak souvislý jiný úsek asi už nebude. Ale jen tak mimochodem, ty pamatuješ 60. léta? Mě bylo tenkrát kolem 10 let. A z lidí kolem MSTS to už bude také jen pár jedinců. My co jsme v mém věku to už tolik neřešíme. Vždyť MSTS je jen hra a dělat si hlavu z toho, že nemohu docílit kompletního autentického prostředí k určitému datu nemá smysl. Stavět klony tratí dle všech období nebo skinovat modely ve všech nátěrech, které daná mašinka nebo vagónek měli od narození, na to je jeden život opravdu krátký.
Myslel jsem to spíš jako příklad že pokud pojedu s 498.0 tak vedle koridorových nástupišť to bude působit spíše jako zvláštní jízda. Ale já to jinak taky rozhodně neřešim. Chci jen říct že když už byste tedy přehlíželi koridorová nástupiště tak MUV s logem ČD se tam dá přehlídnout taky.

Já zase podotýkám, že se mi s Danem J, skvěle spolupracuje. Pokud bude mít Dan jako dvorní aktivitář mých tratí pocit, že bych ty statická vozidla měl odstranit či umístit jinak, udělám to. Jinak není důvod.

Jacek napsal:
Problém u statických vozidel v trati je taky epocha. V trati DVK stojí vněkolika stanicích u remízy MUV 69. To vypadá sice hezky a na tyto koleje by snad ani nebyla potřeba jezdit v aktivitách. Ale pak je problém s aktivitami v jiném časovém období. Na "muvce" je, jestli se nepletu, logo ČD. U aktivit z 80. let by vadilo jen to logo, ale pro období 60. let se už muvka nehodí. Aktivitář by tam mohl postavit VM53, ale nemůže. U vozů na manipulačních kolejích to platí taky

Dvoukolejka má za svým názvem číslo 1987, a to je rok, so kterého je zasazena. Je to proto, že řada s objektů tam použitých ala mlžníky či skupinová návěstidla bylo zavedených přibližně od tohoto roku. Čiliže ta Muvka je tam na místě. A "logo" na ní je ČSD. A má samozřejmě racionalizované textury, protože dávat do tratě takový malý objekt s texturou o velikosti skoro 2MB by bylo nerozumné.

Pokud budete chtít jezdit ve starší epoše okolo roku 1975, počkejte si na Tomovu Dvoukolejku old. V každé epoše byly nejen jiné vozy na tratích, ale i na silnícícj, jiné stavby, jiná návěstidla, jiná signalizace na přejezdech, ...., to je ten důvod, proč se pracuje na jedné traťi paralelně ve dvou epochách.

Ahoj,
jsem toho názoru, že volba umístění statických vozidel by měla být čistě na uvážení stavitele trati. Ten by potom měl při jejich umístění postupovat s ohledem na tvorbu aktivit a dát dostatečný prostor jejich tvůrcům. Podle mne ale např. na ranžíru o deseti kolejích stačí pro aktivitáře koleje tři, kdejaký šturc také nemusí být volný, pokud např. pro posun je jiná vhodná kolej a prázdné depo působí přinejmenším trapně. Mě osobně při aktivitách prázdná nádraží připadají nevěrohodná. Je sice pravda, že v současnosti nijak přeplněná nejsou ale pár vozů u rampy ve stanici, kterou projíždím by vůbec neškodilo - navíc po obou stranách této skupiny by bylo i dost místa pro posun a odstavení, případně dobrání, vozů hráčem (nikde není psáno, že se musí dobírat všechny odstavené vozy!)
S otázkou epochy souhlasím. Pokud stavím trať v nějakém časovém období, měla by tam být (mimo jiné) i odpovídající vozidla. A tak na trati, která je situována do např. osmdesátých let, můžu mít těžko všechno tak, abych pouhým vytvořením provozu toto období posunul jinam. Tak jako na Vysočině 1960 nebudu vytvářet aktivitu pro např. 843, tak nechápu proč bych měl vytvářet aktivitu s Kremákem na koridoru a dělat jako že je to v šedesátých letech. A problém loga na MUVce ve šturcu bych také nebral až tak vážně. Myslím si, že většina uživatelů si toho při jízdě ani nevšimne, tak jako čísla Esa, které jede někde na dvoukolejce proti němu. Když jsem na tomto fóru četl něco v tom smyslu jako že: "jak to že v Olomouci potkal nějakou mašinu, která jezdí přece v Ústí" a že neexistuje aby potkal během aktivity dvakrát stroj se stejným číslem, napadla mě otázka, jestli by to tedy tak nemělo být i s vozy - tedy neexistuje, aby například v soupravě 20-ti Wapů byl každý vůz jiný?
A udivuje mne, že si ještě nikdo ze "strojvedoucích" nestěžoval na označení návěstidel - většina odjezdových ve stanici (ať lichá či sudá) mají stejný štítek - a na hodnoty uvedené na sklonících. To by mně jako fírovi asi mělo vadit víc, ne? Prostě je to všechno o kompromisu a hlavně pro odlišení toho, co je pro mou jízdu podstatné a co je jen kulisa, abych nejezdil po zelé placce.
Ale zpět k anketě. Zatím výsledky tomu, že se to tady před lety probíralo a řeklo se jednoznačně NE!, neodpovídají, takže nechal bych to na uvážení stavitelů.
Napadla mě ještě jedna možnost a to vydat trať bez statických vozidel a zároveň přidat jednoduchý update, kterým by si je případný zájemce do trati doplnil.

Tom Kanka napsal:
.... Napadla mě ještě jedna možnost a to vydat trať bez statických vozidel a zároveň přidat jednoduchý update, kterým by si je případný zájemce do trati doplnil.
To je sice skvělý nápad, i praktické provedení by bylo docela jednoduché, ale pak abychom museli mít zřejmě tratě dvě, jednu bez těch vozidel a druhou s nimi. Abychom si pak mohli vybrat tu správnou pro danou aktivitu.
Druhý problém je v dokonalosti naších modelů. Model malé Muvky (s soubor) má 115 kb, zatímco většina složitějších modelů objektů se vleze do 20 kb. Takže postavit k remíze do většího nádraží dva rezavé štokry a 10 dalších odstavených vagonů by asi nebylo kvůli FPS to pravé ořechové. Všechny nabídky na vytvoření nízlopolygonových vozů z dob ČSD vyšumněly s časem. A třeba do přeskinovávání Kebarkových modelů na verze ČSD, což by bylo určité řešení, se mi moc nechce.

JiříkTK napsal:
Já zase podotýkám, že se mi s Danem J, skvěle spolupracuje. Pokud bude mít Dan jako dvorní aktivitář mých tratí pocit, že bych ty statická vozidla měl odstranit či umístit jinak, udělám to. Jinak není důvod.....
Ahoj, u Dvoukolejky mi vůbec statické modely vozů nevadí. Vše je řešeno s citem a vagóny nezabírají nákladní koleje v nádraží a jsou umístěny ve šturcech a tak podobně. Dokonce v aktivitách k těmto vozům přistavuji i jiné a v chystané aktivitě i něco navíc. Nebudu prozrazovat.:D Hlavní věc, co se mi na DVK líbí a co aktivitáři usnadní spoustu zbytečné práce je popsání daného vozidla na koleji v AE, jak tu píšu o něco výše. Např Jiřík má napsáno kusá 5 a na ni další označení (zelené přeškrtnutí koleje, jak kusá, tak vagon) s názvam vagón, či na trati most.
Samozřejmě ve větších nádražích jako např., 321, BP, Zvolen - Nové Zámky, bych uvítal i vozy na nákladních kolejích. Konkrétně například v takové "megastanici" jakou je Zvolen od Nákladnej až po Osobnu stanicu, tak kdybych tam nasadil na skoro každou kolej traffic, tak nevím, jak bych pochodil.:D:D Pokud "nezaperu" všechny koleje statickými vozy, tak se dají dělat i Mn vlaky, aktivitář se přizpůsobí, vše je o kompromisu. O co mi hlavně jde, je to označení těch vagónů v AE na dané koleji.
S pozdravem Dan.

Tom Kanka napsal:
Ahoj,
jsem toho názoru, že volba umístění statických vozidel by měla být čistě na uvážení stavitele trati. Ten by potom měl při jejich umístění postupovat s ohledem na tvorbu aktivit a dát dostatečný prostor jejich tvůrcům. Podle mne ale např. na ranžíru o deseti kolejích stačí pro aktivitáře koleje tři, kdejaký šturc také nemusí být volný, pokud např. pro posun je jiná vhodná kolej a prázdné depo působí přinejmenším trapně. Mě osobně při aktivitách prázdná nádraží připadají nevěrohodná. Je sice pravda, že v současnosti nijak přeplněná nejsou ale pár vozů u rampy ve stanici, kterou projíždím by vůbec neškodilo - navíc po obou stranách této skupiny by bylo i dost místa pro posun a odstavení, případně dobrání, vozů hráčem (nikde není psáno, že se musí dobírat všechny odstavené vozy!)
Ano, přesně tohle tady celou dobu tvrdím, kde to můžu podepsat?!? Nikde netvrdím, že tam být musí, ale je to anketa, tak jsem řekl svůj názor a ať si to každý přebere jak chce. Takže výsledek je takový, pokud má stavitel potřebu dát statické vozidla, já to budu považovat za plus, pokud ne, pod vlak kvůli tomu skákat nebudu.
Tom Kanka napsal:
S otázkou epochy souhlasím. Pokud stavím trať v nějakém časovém období, měla by tam být (mimo jiné) i odpovídající vozidla. A tak na trati, která je situována do např. osmdesátých let, můžu mít těžko všechno tak, abych pouhým vytvořením provozu toto období posunul jinam. Tak jako na Vysočině 1960 nebudu vytvářet aktivitu pro např. 843, tak nechápu proč bych měl vytvářet aktivitu s Kremákem na koridoru a dělat jako že je to v šedesátých letech. A problém loga na MUVce ve šturcu bych také nebral až tak vážně. Myslím si, že většina uživatelů si toho při jízdě ani nevšimne, tak jako čísla Esa, které jede někde na dvoukolejce proti němu. Když jsem na tomto fóru četl něco v tom smyslu jako že: "jak to že v Olomouci potkal nějakou mašinu, která jezdí přece v Ústí" a že neexistuje aby potkal během aktivity dvakrát stroj se stejným číslem, napadla mě otázka, jestli by to tedy tak nemělo být i s vozy - tedy neexistuje, aby například v soupravě 20-ti Wapů byl každý vůz jiný?
V tomhle mi taky nezbývá nic jiného než souhlasit. Nedávno tady proběhla držková na Čoudu a spol. ohledně podobných skinů akorát z jinou cedulkou a vy tu teď budete řešit, jestli někde v dálce má MUVka na dveřích ČD nebo ČSD. :salut:

Naposled editoval moderátor:
Ono zase to umiestňovanie statických súprav tiež nie je jednoduchá záležitosť, napr. v takej veľkej stanici ako je ZV nákl.st. alebo Nové Zámky je potrebné detailne dotvoriť krajinu a keď tam nie je originál model niektorej budovy tak ju je potrebné vyskladať z väčšieho počtu menších, čo zase nedovoľuje použitie takého luxusu ako sú statické súpravy, určite dá sa to ale v menších staniciach kde je aj menej objektov.Je to ozaj o kompromise a vhodnom umiestnení zo strany staviteľa.

Při dotváření své poslední (remake fiktivní) tratě jsem vzal v úvahu anketu na tomto vlákně a vyřešil jsem to takto: Statická vozidla ano, ale na nedatabázových kolejích. V praxi to mimo jiné znamená, že mnohé kusé koleje jsou zakončeny 20m nedatabázovou kolejí, na které stojí vhodný vagon. Vagony jsem vybíral podle velikosti .s souboru a podle období, do kterého je trať situována.

JiříkTK napsal:
Při dotváření své poslední (remake fiktivní) tratě jsem vzal v úvahu anketu na tomto vlákně a vyřešil jsem to takto: Statická vozidla ano, ale na nedatabázových kolejích. V praxi to mimo jiné znamená, že mnohé kusé koleje jsou zakončeny 20m nedatabázovou kolejí, na které stojí vhodný vagon. Vagony jsem vybíral podle velikosti .s souboru a podle období, do kterého je trať situována.
Ahoj Jirko.
To je přesně ončo. Nezapomeň je prosím pojmenovat jako u DVK. Tam to dokonce žeším tak, že k těm odstaveným (stálým) dodávám i další.;)
Dan.
Ps: toto jek to řeší Jiřík, je přesně ten případ, kdy mi jako aktivitáři statické vozy na trati spíše pomáhají.

Dan J. napsal:
To je přesně ončo. Nezapomeň je prosím pojmenovat jako u DVK. Tam to dokonce žeším tak, že k těm odstaveným (stálým) dodávám i další.;)
Tak toto tentokrát nepůjde, tyto nedatabázové koleje se vůbec nezobrazí v AE. Ale trať je "malá", takže si to půjde pamatovat, anebo přiložím plánek.

Back
Nahoře