Ahoj,
jsem toho názoru, že volba umístění statických vozidel by měla být čistě na uvážení stavitele trati. Ten by potom měl při jejich umístění postupovat s ohledem na tvorbu aktivit a dát dostatečný prostor jejich tvůrcům. Podle mne ale např. na ranžíru o deseti kolejích stačí pro aktivitáře koleje tři, kdejaký šturc také nemusí být volný, pokud např. pro posun je jiná vhodná kolej a prázdné depo působí přinejmenším trapně. Mě osobně při aktivitách prázdná nádraží připadají nevěrohodná. Je sice pravda, že v současnosti nijak přeplněná nejsou ale pár vozů u rampy ve stanici, kterou projíždím by vůbec neškodilo - navíc po obou stranách této skupiny by bylo i dost místa pro posun a odstavení, případně dobrání, vozů hráčem (nikde není psáno, že se musí dobírat všechny odstavené vozy!)
S otázkou epochy souhlasím. Pokud stavím trať v nějakém časovém období, měla by tam být (mimo jiné) i odpovídající vozidla. A tak na trati, která je situována do např. osmdesátých let, můžu mít těžko všechno tak, abych pouhým vytvořením provozu toto období posunul jinam. Tak jako na Vysočině 1960 nebudu vytvářet aktivitu pro např. 843, tak nechápu proč bych měl vytvářet aktivitu s Kremákem na koridoru a dělat jako že je to v šedesátých letech. A problém loga na MUVce ve šturcu bych také nebral až tak vážně. Myslím si, že většina uživatelů si toho při jízdě ani nevšimne, tak jako čísla Esa, které jede někde na dvoukolejce proti němu. Když jsem na tomto fóru četl něco v tom smyslu jako že: "jak to že v Olomouci potkal nějakou mašinu, která jezdí přece v Ústí" a že neexistuje aby potkal během aktivity dvakrát stroj se stejným číslem, napadla mě otázka, jestli by to tedy tak nemělo být i s vozy - tedy neexistuje, aby například v soupravě 20-ti Wapů byl každý vůz jiný?
A udivuje mne, že si ještě nikdo ze "strojvedoucích" nestěžoval na označení návěstidel - většina odjezdových ve stanici (ať lichá či sudá) mají stejný štítek - a na hodnoty uvedené na sklonících. To by mně jako fírovi asi mělo vadit víc, ne? Prostě je to všechno o kompromisu a hlavně pro odlišení toho, co je pro mou jízdu podstatné a co je jen kulisa, abych nejezdil po zelé placce.
Ale zpět k anketě. Zatím výsledky tomu, že se to tady před lety probíralo a řeklo se jednoznačně NE!, neodpovídají, takže nechal bych to na uvážení stavitelů.
Napadla mě ještě jedna možnost a to vydat trať bez statických vozidel a zároveň přidat jednoduchý update, kterým by si je případný zájemce do trati doplnil.