Trať Trnava - Kúty

Brzda1: Hezké modely, ale nezdržuje Tě to od stavby vlastní tratě? Mě při modelování objektů a stavby tratě zároveň by stavba šla ještě pomaleji než Tomáši Volejníkovi (nic proti tobě Tomáši).

Naposled editoval moderátor:
VáclavS napsal:
Brzda1: Hezké modely, ale nezdržuje Tě to od stavby vlastní tratě? Mě při modelování objektů a stavby tratě zároveň by stavba šla ještě pomaleji než Tomáši Volejníkovi (nic proti tobě Tomáši).
Ahoj,
otázka je, co je lepší. Jestli stavět pomaleji ale se vším všudy, tj. krajinou, objekty, atd. nebo rychleji tak, že výsledkem jsou desítky, či stovky kilometrů položených na holé pláni (někdy ani to ne).
Je to samozřejmě věc názoru ale podle zájmu aktivitářů předpokládám, že první varianta je oblíbenější.

Koncovému uživateli to ale musí být úplně jedno, jaký má stavitel postup. Já mám vyzkoušeno, že nejlepší je nejprve položit přesně koleje v celém plánovaném úseku, osadit návěstidla a všechy značky kolem kolejí. Pod koleje položit náspy a až teprve potom tvarovat krajinu. Po té silnice a budovy a nakonec vegetaci. Pokud dám vegetaci hned, tak už v trati nic neosadím, protože s hodně stromy má simulátor tendenci okamžitě padat. Také je lepší soustředit se na jeden úkon, protože pokud přeskakuji z místa na místo, práce jdou pomaleji. A pokud vydám pracovní aktualizaci, která už bude pěkně vytvarovaná a zastavěná, snad se najde i modelář, co nějaké další originály vymodeluje. I když být soběstačný, také není špatné.

Ja som zvolil postup, že to tvorím na hotovo, kedže pokladám koľaje aj budovy podľa GPS, musím aj budovy mať v skutočných mierkach a na skutočných miestach, lebo inak mi nesedí trať, takže všetky objekty, ktoré sú súčasťou koľají, teda vedú do nich vlečky atď. musia byť na svojich miestach a preto si ich staviam aj sám, Či to trvá dlho, alebo nie..............budovy okolo trate a najzaujímavejšie miesta budú vymodelované hneď pri pokládke koľají, zvyšok dotvorím nakoniec. a tu mám dačo nové....Sladovne TT..zaujímavá budova....................

Súhlasím aj s Brzdom aj so Zbyňkom ale rozdiel je ten, že Zbyňek stavia obrovskú aglomeráciu, v ktorej býva x užívateľov, teda aj ochotných modelárov, Brzda stavia štreku, kde je od Trnavy na každú stranu plus mínus 40 km, nikoho miestneho /ak niekto je/ to neinšpiruje, tak je ako staviteľ čo sa týka originálnych modelov odkázaný sám na seba , preto mu jeho spôsob stavby slúži ku cti, nakoľko riešiť naraz RE a 3ds je fakt sila, na toto treba kopec času, chuti a odhodlania.Tento postup obdivujem.

Zbyněk Šemora napsal:
Koncovému uživateli to ale musí být úplně jedno, jaký má stavitel postup.
Ja si myslím, že ani veľmi nie, mňa osobne by nebavilo jazdiť aktivitu, kde napr. vyrazím zo stanice xy, ktorá je komplet hotová, idem cca 40-50 km dokončenou krajinou a potom 80 km Sahara, to je podľa mňa o ničom, ale keď to niekomu vyhovuje samozrejme mu jeho názor brať nemôžem.

jáj, vždy sa tak nasmejem, keď niekto napíše. .."hádejte, kde to je?"...tak hádejte, kde je ten posledný screen.......pomôcka, kto by nevedel, nech si to prečíta hore na budove..............tie chýbajúce písmená na budove sú D a E.
[/quote]

Ako rodený "trnavčan" len zírám
Je to pravda, že je to veselšie keď vieme kade jazdíme.:):);)

Teraz je jeden po hlavnej oprave:
http://zeleznica.railnet.sk/modules/xcgal/displayimage.php?pid=2658&fullsize=1

duuso napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ja si myslím, že ani veľmi nie, mňa osobne by nebavilo jazdiť aktivitu, kde napr. vyrazím zo stanice xy, ktorá je komplet hotová, idem cca 40-50 km dokončenou krajinou a potom 80 km Sahara, to je podľa mňa o ničom, ale keď to niekomu vyhovuje samozrejme mu jeho názor brať nemôžem.
Ty jsi to nepochopil. Je samozřejmost, že se nic nebude zveřejňovat s holou loukou. To by byl stavitel sám proti sobě. Jedná se jen o správný pracovní postup. Má to jen nevýhodu, že hodně dlouho po zahájení stavby to vůbec není na screeny ke zveřejnění. :D

Zbyněk Šemora napsal:
duuso napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ty jsi to nepochopil. Je samozřejmost, že se nic nebude zveřejňovat s holou loukou. To by byl stavitel sám proti sobě. Jedná se jen o správný pracovní postup. Má to jen nevýhodu, že hodně dlouho po zahájení stavby to vůbec není na screeny ke zveřejnění. :D
Máte pravdu oba. Jen s tou jedinou vyjímkou, že duuso pochopil, že jsem nepsal o postupu jednotlivých prací při stavbě. :D

Zbyněk Šemora napsal:
duuso napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Zbynku, pochopil, len sem tam ma udiví, keď tu nájdem dajaký screen, kde sú položené dve koľaje a jedna výhybka a autor sa pýta, kde to je....pardón, ešte tam bývajú aj stromy..ja sa nuikam neponáhľam, mám čas a nechce sa mi potom celú trať prerábať, tak pekne skladám doradu, mi to tak vyhovuje, je to vec názoru a každý postup má niečo pre aj proti. Vzhľadom na to, že skladám na mieru aj násyp pod kolaje typický pre tú či onú lokalitu, nemôžem oddeliť trať od krajiny a vracať sa k tomu, takisto koridorové steny neskladám po kusoch 50 metrov, ale sú v kuse aj polkilometrové dĺžky na mieru aj s oblúkami.robím na tom úplne sám, takže o termíne dokončenia sa nevyjadrujem a nikto ma ani tlačiť nemôže. Postavil som už okolo 300 objektov len do trate okolo Trnavy, čo je asi aj dosť a potrebujem ich aj viac..postupne.A ďalej, každého, kto niečo robí len tak si vážim..........ani mňa nikto neplatí, robím na tom pre zábavu...takže........pochopil.ok?

Já jsem ale odpovídal Duusovi. Nemyslel jsem, že by nějaký stavitel položil jen koleje a takto to dal mezi uživatele. To si může dovolit až teprve potom, když dělá aktualizaci a mimo jiné položil i koleje novým směrem. Tohle se už oddělit nedá. Jen v tom byl ten rozpor.
Jinak všechna čest novému staviteli, který kromě stavění trati stíhá i modelovat pěkné objekty. To zasluhuje obdiv.

Ještě dodatek. V internetových komunikacích člověk píše v určitém smyslu, ale snadno jiný uživatel to chápe ve smyslu jiném. A pak tady vznikají rozepře.
Díval jsem se na původní příspěvek od Tom Kanky, na který jsem reagoval a důvod byl ten, že neznám žádného stavitele, který by vydal stovky kilometrů nové trati bez okolní krajiny.
Citace:
otázka je, co je lepší. Jestli stavět pomaleji ale se vším všudy, tj. krajinou, objekty, atd. nebo rychleji tak, že výsledkem jsou desítky, či stovky kilometrů položených na holé pláni (někdy ani to ne).

RE: brzda1
Omlouvám se za zasírání vlákna!

Zbyněk Šemora napsal:
.....neznám žádného stavitele, který by vydal stovky kilometrů nové trati bez okolní krajiny.
Sliboval to svého času Pavel14, a to tuším z Plzně do Berouna bez krajiny a velikost 400 MB

Tom Kanka napsal:
RE: brzda1
Omlouvám se za zasírání vlákna!

neber to ako zasieranie vlakna, ber to ako podnet na diskusiu a ja si myslím, že v pohode...........ved na to tu je a keby nebolo takých, nič sa tu nedozviem a v podstate je tu takto skoro všetko, co potrebujem, takže pohoda.

Back
Nahoře