Trať Trnava - Kúty

Dem, už to neřeš, mě se jednalo jen o připomínku, že u ČSD se dvouramenná jako odjezdová nepoužívala. Byla to připomínka k věci a otázce, jestli něco nesedí. Jestli je to historie nebo současnost, to na věci nic nemění. Brzdu osobně neznám, nevím jestli pracoval na dráze v provozu. Pokud ne, tak snad je normální, když na nějaké nepřesnosti kdokoli, kdo problematiku zná ze své práce, aby poradil. Alespoň já osobně, kdybych byl jen fanda do mašinek, byl bych také rád, kdyby odborné věci se mnou kdokoli konzultoval. A právě Vo tom ten náš koníček je.

Zbyněk Šemora napsal:
Dem, už to neřeš, mě se jednalo jen o připomínku, že u ČSD se dvouramenná jako odjezdová nepoužívala. Byla to připomínka k věci a otázce, jestli něco nesedí.

Bola to pripomienka úplne od veci. To čo si tu začal riešiť ty sa pochopiť vôbec nedá. Nepochopil si ani moje vysvetlenie. Ďalej to neskúšam.....Smer odpad.....

Naposled editoval moderátor:
ty si borec X.sjezd KSČ...to by si tam měl nechat "NA VĚČNÉ ČASY" ...FAKT BOMBA :salut: a tedy PRÁCI ČEST

AlesB napsal:
To teda jo, dvě verze tratě současně, vlastní autentické objekty, spousta československých vozidel, ..... Klobouk dolů.
PS: Jen ty plytké plechové krabice mezi kolejema o pár screenů výš mi tam nějak nesedí.

Už sa teším, keď sa trať dostane na web.... Ja mám najradšej trate v ktorých sú všetky staničné budovy original... Veľmi dobrá práca

JiříkTK napsal:
Igor napsal:
Ja mám najradšej trate v ktorých sú všetky staničné budovy original...
Jo hochu, tak to Ti nezbyde, než též přiložit ruky k dílu.

To máš Jirko úplnú pravdu, nesedí to tam, dajako to prerobím, tým sú naznačené montážne jamy, ale vyzerá to od veci.........po konzultácii s internetom som dopsel k záveru, že bude potrebné na budove depa posunúť zjazd o jeden dopredu, čiže na XI zjazd KSČ..Dôvod? Časové vloženie trate, chce to o 5 rokov viac..........

Druhá varianta je vymyslet ten nápis tak, aby tam nemuselo být číslo sjezdu. Kromě toho sjezd probíhal pár dní, takže bych ho nezdravil na jaře, v létě i v zimě, ale třeba bych tam zdůraznil vedoucí úlohu KSČ, která se neměnila s ročním obdobím.

Jenom taková malá poznámečka: Hesla se psala zpravidla VELKÝMI PÍSMENY a zpravidla žlutě (bíle) na červeném podkladě.

Ahoj Brzda1.
Tak teď mi spadla brada. Já se z toho radostí po..., to je neskutečné. Obě tratě, jak ta současná tak ta retro jsou mistrovským dílem opravdového machra. Klobouk dolů. A nebyl bych to já, abych nepřišel s nějakým nápadem, Jiřík TK potvrdí, když jsem testoval DVK a tak.:D Napadla mne taková zhůvěřilost, když máme různé servisy, jako výpravčí, posunovač atd. tak co tak servis skupinky pionýrů vitající přijíždějící vlak se sovětskýmí soudruhy.:twisted::twisted:
S pozdravem Dan.

To abych se už bál sem chodit. Oslavuje se tady mé nenáviděné období. Kvůli těm ošklivým heslům nešlo pořádně nic fotit, servírovali to téměř všude. Takové pěkné modely a kazit je hesly. Už nám chybí jen stavitel tratí, který bude oslavovat protektorát nebo Slovenský štát a na budovách budou nacistické symboly. A je to také nedávná historie.
Jak by bylo krásné retro, kdyby jezdily jen ty pěkné mašinky krajinou neposkvrněnou symboly KSČ.
Ale když už chcete reál, musíte vymodelovat i popraviště, kde soudruzi likvidovali odpůrce režimu. To se myslím v době X. sjezdu ještě konalo.

To jak pojme své modely je jen a pouze záležitost autora. A komu se to nelíbí nechť si model pro sebe upraví podle svého. A varuji všechny, kdo by se tady chtěli prostřednictvím fóra vyjadřovat k politice, ať je jakákoliv (současná i minulá). Všechny takové příspěvky budou bez milosti smazány. Na politické debaty jsou jiná fóra. Tečka.

To Igor,
třeba se něco naučit a nějaký ten originální model vyrobit. A to jaké máš nejraději trati, tady celkem nikoho nezajímá, ale když už jsi se tak krásně přiznal.... Odkazy na modelovací software, návody a ostatní záležitosti najdeš zde na tomto fóru.

Zbyněk Šemora napsal:
To abych se už bál sem chodit. Oslavuje se tady mé nenáviděné období. Kvůli těm ošklivým heslům nešlo pořádně nic fotit, servírovali to téměř všude. Takové pěkné modely a kazit je hesly. Už nám chybí jen stavitel tratí, který bude oslavovat protektorát nebo Slovenský štát a na budovách budou nacistické symboly....
Ahoj Zbyňku.
Tak na toto musím reagovat. Nic ve zlém, ale železniční historie ČSD po 2. sv. válce je v době Komunismu a pokud chci mít trať z tohoto období, tak tydle věci k tomu patří. Srovnávat tu něco s Protektorátem je trochu silná káva, ale když už jsi u nacistyckých symbolů a tratě umístěné do této doby, tak věř, že tato trať existuje a já s ní mám i trainset s němci na vagónech a tak, koukni sem: http://lord-msts.own.cz/colonel-ryan.php Taky hol historie a se vším všudy. Já doby Komunismu pamatuji i ten zákaz focení a daleko horší peripetie, například s různými zákazy kapel a tak podobně, ale pro mne je to co se týká období železníce nádherná vzpomínka na vozy a rozmanitost železnice, jaká už dnes, ať se to komu líbí nebo ne bohužel není.
S pozdravem Dan.

Co se týče hesel a focení, je situace obdobná a možná i horší, všude kolem nás jsou nejrůznější mnohdy nemožné bilboardy. A vyhnout se jim nejde. A když jsem u toho, tak lokomotiv pomalovaných reklamou na eon či poštovní spořitelnu přibývá, což kdysi v takové míře nebylo.
Co se týče období ČSD, krásně to na Fóru vyjádřil jeden z mladších koelgů. Nevím už který a nevím ani už kde přesně. Ale přiblížně takto: Byla to doba, kdy byla u nás ještě železnice železnící, teď už to není ono.

JiříkTK napsal:
...Byla to doba, kdy byla u nás ještě železnice železnící, teď už to není ono.
Spíš bych doporučil film Kalamita, kdy ten fíra v dopravní kanceláři vzpomíná na jinou dobu, kdy pan strojvedoucí byl pan Někdo. A to bylo asi za první republiky. Právě v tomto filmu bylo názorně ukázáno, jaká byla úroveň tehdejšího ČSD, úvodem filmu v jídelním voze počínaje.

Já v té době žil a ta hesla pila krev každému včetně soudruhů. Tenkrát zkoušeli i lepit na okna v kabině ruské a české vlajky. V Praze měli soudruzi smůlu. Tam kde to vylepili, fíry to bylo strháno, protože to odporuje bezpečnosti provozu, strojvedoucí musí vidět na trať. A nikdo neřekl ani popel. Hesly polepená nádraží včetně svítící rudé hvězdy byly jen Východní Čechy. Jinde to tak okaté nebylo. Maximálně na nějaký svátek rozvinuli transparent. Asi oskenuji nějaké fotky a dám do nějakého vlákna, aby mladší věděli, o čem je řeč. Ale budete se divit, většinu fotek z historie mám bez hesel. Takže kromě východočechů, ostatní mohli vesele mašinky fotografovat a filmovat bez rušivých elementů v podobě jásavých nápisů. I za totality bylo fotografování na železnici dovoleno. Přesné znění za jakých podmínek, vyšlo pro tyto fandy v časopisu Železničář. Bylo to zhruba stejné jako současně.

Já zde reagoval proto, že na ta nesmyslná hesla mám nějakou alergii a zamávalo se mnou, jak se tomu tady tleská.

Co se týká současných reklam a poutačů, také mi to vadí, ale je tady podstatný rozdíl. Současné reklamní plochy neoslavují žádný totalitní režim nebo diktátora.
A právě v MSTS máme prostor udělat si prostředí klidu. Bez totalitních hesel, graffiti a současných reklamních poutačů. Respektive, když už se s tím nechce retušovat, tak takové věci zminimalizovat.

Ahoj Zbyňku.
Ale to si velmi špatně pochopil, tady se netleská komunistickým heslům, tady se tleská reélnosti tratě.:D Jinak v Ostravě bylo těch nadpisů požehnaně a my jsme si z takových hesel jako protetáři všech zemí... dělali srandu, i když ona to zas taková pr..el nebyla. A to ještě nebyl film Pelíšky s hláškou pana herce Kodeta.:D
Dan

Back
Nahoře