JiříkTK napsal:
...Byla to doba, kdy byla u nás ještě železnice železnící, teď už to není ono.
Spíš bych doporučil film Kalamita, kdy ten fíra v dopravní kanceláři vzpomíná na jinou dobu, kdy pan strojvedoucí byl pan Někdo. A to bylo asi za první republiky. Právě v tomto filmu bylo názorně ukázáno, jaká byla úroveň tehdejšího ČSD, úvodem filmu v jídelním voze počínaje.
Já v té době žil a ta hesla pila krev každému včetně soudruhů. Tenkrát zkoušeli i lepit na okna v kabině ruské a české vlajky. V Praze měli soudruzi smůlu. Tam kde to vylepili, fíry to bylo strháno, protože to odporuje bezpečnosti provozu, strojvedoucí musí vidět na trať. A nikdo neřekl ani popel. Hesly polepená nádraží včetně svítící rudé hvězdy byly jen Východní Čechy. Jinde to tak okaté nebylo. Maximálně na nějaký svátek rozvinuli transparent. Asi oskenuji nějaké fotky a dám do nějakého vlákna, aby mladší věděli, o čem je řeč. Ale budete se divit, většinu fotek z historie mám bez hesel. Takže kromě východočechů, ostatní mohli vesele mašinky fotografovat a filmovat bez rušivých elementů v podobě jásavých nápisů. I za totality bylo fotografování na železnici dovoleno. Přesné znění za jakých podmínek, vyšlo pro tyto fandy v časopisu Železničář. Bylo to zhruba stejné jako současně.
Já zde reagoval proto, že na ta nesmyslná hesla mám nějakou alergii a zamávalo se mnou, jak se tomu tady tleská.
Co se týká současných reklam a poutačů, také mi to vadí, ale je tady podstatný rozdíl. Současné reklamní plochy neoslavují žádný totalitní režim nebo diktátora.
A právě v MSTS máme prostor udělat si prostředí klidu. Bez totalitních hesel, graffiti a současných reklamních poutačů. Respektive, když už se s tím nechce retušovat, tak takové věci zminimalizovat.