Trať 281

Takže chtěl bych upozornit na přesunutí stránek na http://www.marek-msts.estranky.cz

Takže vás zdravím po delší době prací s terénem.
Hlásím hotovo ze 65 % včetně krajiny.Trať jsem kolejově protáhl do Frenštátu a jak jsem viděl mapu u 321,tak jsem si všiml,že se budeme překrývat.Nicméně mám menší prosbu,pokud by někdo mohl udělat video z úseku 323 (Frýdlant n.O.-Valašské Meziříčí) tak budu rád,já video ze zbytku trati mám,ale ty další úseky mi chybí.
Koleje taktéž potahuji na 303.Zatím jen část kolejově udělaného nádraží ve ValMezu.Video mám z úseku trati 303 (VM-Hulín).O dalším pokračování ještě nemluvím,není jisté.Chystám se také udělat video z trati 324 a nějaké základy budou možná i dále.Je předčasné však dělat rozruch.Hotovo je Frenštát-ValMez a o dalším pokračování ještě uvažuji,ale po dokončení pro mne bude prioritou 303.

A teď jedna chuťovka.Scháním fotografa,který by vyfotil pro 281 obrázek pro load.ace.Samozřejmě jméno zveřejním s veřejným poděkováním.Vyhlašuji tedy soutěž.

Hezký den všem.Marek.

Gajdma napsal:
Takže vás zdravím po delší době prací s terénem.
Hlásím hotovo ze 65 % včetně krajiny.Trať jsem kolejově protáhl do Frenštátu a jak jsem viděl mapu u 321,tak jsem si všiml,že se budeme překrývat.Nicméně mám menší prosbu,pokud by někdo mohl udělat video z úseku 323 (Frýdlant n.O.-Valašské Meziříčí) tak budu rád,já video ze zbytku trati mám,ale ty další úseky mi chybí.
Koleje taktéž potahuji na 303.Zatím jen část kolejově udělaného nádraží ve ValMezu.Video mám z úseku trati 303 (VM-Hulín).O dalším pokračování ještě nemluvím,není jisté.Chystám se také udělat video z trati 324 a nějaké základy budou možná i dále.Je předčasné však dělat rozruch.Hotovo je Frenštát-ValMez a o dalším pokračování ještě uvažuji,ale po dokončení pro mne bude prioritou 303.

A teď jedna chuťovka.Scháním fotografa,který by vyfotil pro 281 obrázek pro load.ace.Samozřejmě jméno zveřejním s veřejným poděkováním.Vyhlašuji tedy soutěž.

Hezký den všem.Marek.
Tady máš jednu fotku, http://fotoalba.centrum.cz/~$8869428~f382a0c75cb717016d8b2813cce8674a/photo.php?pid=17960712&row=w%3Dpl%26uid%3D8869428%26aid%3D492023%26cid%3D0%26sort%3D4%26onpage%3D16%26page%3D1%26offset%3D1
Kdybys mě náhodou vybral, tak si nepřeji abys zveřejňoval mé jméno s poděkováním :D

Takže můžete vybírat,mám souhlas,jen jsem fotografie drobně poupravil,a napsal jsem jméno do rohu,aby bylo jasné,od koho to je.

Takže porovnávejte a load.ace je provizorní,vzhledem k tomu,že zkusím něco nafotit i sám :cool:

Práce pokračujou a dostal jsem se co se týče převyšování terénu někde k Rožnovu,akorát tam prosekám ty stromy,normálně tam až takový les není ;)

Marku ale nechceš nejdřív udělat zástavbu a pak teprve vegetaci? Ten Rožňov zrovna je dost zastavěný. ALe začni terénem, tam není placka ale pěkné údolí.
A Zubří je v oblouku a to dost výrazném. Ty to tam máš rovně.

Naposled editoval moderátor:
VáclavS napsal:
Marku ale nechceš nejdřív udělat zástavbu a pak teprve vegetaci? Ten Rožňov zrovna je dost zastavěný. ALe začni terénem, tam není placka ale pěkné údolí.
Domky a všechno budou dále doplněny.Na jedné straně již jsou,2.ještě počká,
VáclavS napsal:
A Zubří je v oblouku a to dost výrazném. Ty to tam máš rovně.

Tak nevím,jestli půjde nedostatek opravit,právě jsem tam umístil zábrdlí.Střítež je v oblouku,i Hrachovec je v oblouku,ale zrovna Zubří mi tam nějak vypadlo.Uvidíme,možná to v souvislosti na velčku do gumáren,která bude udělaná zřejmě v 1.aktualizaci půjde opravit,ale do té doby,nevím co s tím.Oblouk bych kousek posunul,ale to by mohlo ohrozit zbytek trati.

Pokračuji se stavbou směrem na Střítež.Akorát zhruba 100 metrů mezi Rožnovem a Zubřím,vypadá jak pole pod Vsetínskýma vrchama.Zkusím to poopravit.Při konečném prolítnutí tratě.
Takže jak si můžeme všimnout na obrázku:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr81319_train2009021510532146.JPG

Tak mám oblouk posunut,takže by vlečka teoreticky měla pomoct,pokud ji posunu a kousíček to nafinguju pomocí dynamické koleje.Ten oblouk tedy nebude mít poloměr jako ve skutečnosti,ale pokusím se o to.A pak to nějak fiktivně pomocí dynamické koleje spojit.

Naposled editoval moderátor:
Pokud za Zubřím máš jen koleje, tak se s tím dá celkem snadno šoupat. Horší by bylo kdybys tam měl už i krajinu. Ale Zubří má ten oblouk u peronů a ne až za stanicí. Postačí když ho přesuneš do stanice a pak někde na trati to nenápadně srovnáš do původní osy.

mikulda napsal:
Nemůžeš to dát na net v menším formátu než bmp?

Ak si myslíš že budeš obľúbenejší keď sa budeš za všetko navážať do Gajdmu , len preto že väčšina fóra je negatívne ladená proti nemu tak si na omyle. (alebo máš potrebu si pred niekym šplhnúť?) Ale pokiaľ sa chceš na niekom voziť tak ti odporúčam zájsť do Billi a tam majú takého húpacieho koníka na 10 korunáky. Hoď si tam hneď 3 a vyjazdi sa do sýtosti.

Keď sa ti bmp nepáči tak ho neotváraj, je to snáď jeho vec ako to dá na net........pletieš si konštruktívnu kritiku s buzerovaním.. :!::!:

nebulus napsal:
Dávať obrázky na web vo formáte bmp hraničí s PC negramotnosťou...
1 obrázek je JPG...
Bohužel mi to ulítlo,když vám to tolik vadí tak sorry
Asi máte slabší PC,protože mě to najíždí non problema.
milion napsal:
bmp je zbytecne velke
Neříkal jsem ti,ať tu nic nepíšeš?Kolik minut tomu je...Člověk si jen odskočí do obyváku na horkou čokoládu a ty takhle...

dem napsal:
Keď sa ti bmp nepáči tak ho neotváraj, je to snáď jeho vec ako to dá na net........pletieš si konštruktívnu kritiku s buzerovaním.. :!::!:
Já ho otevřít nechtěl, přesto se mi otevřel (byl vložen přímo do vlákna).
A konstruktivní kritika by v tomto případě vypadala jak?

Mikuda: Tak požádej moderátora nebo přímo Gajdmu, aby změnil screeny na odkazy. Já si ani nevšiml, že to jsou bmp-čka.

Back
Nahoře