Rada pri instalaci Train Simulator

wizards napsal:
Posím muže mi někdo řict co znamenají tyto dvě hlášky?
Děkuji za pomoc
Chybí ti řídící soubory na ovládání zvuků, tohle tady je již popsáno několikrát i s popisem nápravy, tak se tady porozhlédni.

Ještě doplním Mirana - podle názvu jde o soubory, které by měly být s největší pravděpodobností v hlavní adresáři Sound a patří do balíku zvuků k některé z tratí - takže se zkus poohlédnout i po tom, jaké tratě máš a od kterých jsi neinstaloval zvuky.

prosim poradte mi nevim co to po me chce

0e7602b2f7bf6b009dae8f21269f0637.jpg

poradte mi diky

Naposled editoval moderátor:
Pomůže hru uložit a znovu loadnout. Nebo také vyzkoušet opravu do soundcfg.dat v Global dle dnešních příspěvků v trati Martina Stavitele

Ahoj! Při načítání tratě se mi loadování zastaví na "Nastavuji simulator". Nejsem si vědom že bych v trati něco dělal nebo měnil. Neví někdo prosímvás co s tím nebo aspoň kde mohla vzniknout chyba? Díky
Hynďa

Mne to občas robilo Trainsetom,ale neviem či to je u teba práve tým.MSTS si aj tak občas robí čo chce...

Rocker napsal:
Mne to občas robilo Trainsetom,ale neviem či to je u teba práve tým.MSTS si aj tak občas robí čo chce...

Trainsetem to asi nebude. Zkoušel jsem soupryv, které na jiných tratích šli. Zajímavé je že nejde ani editor úkolu ale editor trati beží.

Už jsem to Hynďovi napsal. Tohle dělá seřaďovací návěstidlo nebo samostatný indikátor, které do trati jen vložím, ale nezatrhnu žádnou volbu. Už se mi to stalo dvakrát a jak těžko se to hledalo mezi stovkami čerstvě osazených návěstidel. Ale tenkrát jsem nevěděl, že je to věc jen seřaďovacích návěstidel a samostatného indikátoru.

Ahoj, nainstaloval jsem BP 82,1 i Trainset 7,2, hru spustím (při načítání ve hře mi u něčeho někdy naskočí nějaká chybová hláška u zvuků, že chybí, ale hra se rozjede). Ale nejdou žádné zvuky... Např. na aktivitě Vysočina nejde absolutně nic. Ani při TAB-u jízda proti stůj dovolena, brzdy, akcelerace, nic... Nevíte čím by to mohlo být? U aktualizaci Trainsetu jsem přitom nainstaloval všechny zvuky, které byly uvedené ke stáhnutí, jen jsem nevymazal ty složky, co se tam psalo, ale z toho jsem pochopil, že na hraní by to nemělo vliv, protože se tam píše, že by se ty složky daly ještě někde použít...
Díky!

Panula napsal:
Ahoj, nainstaloval jsem BP 82,1 i Trainset 7,2, hru spustím (při načítání ve hře mi u něčeho někdy naskočí nějaká chybová hláška u zvuků, že chybí, ale hra se rozjede). Ale nejdou žádné zvuky... Např. na aktivitě Vysočina nejde absolutně nic. Ani při TAB-u jízda proti stůj dovolena, brzdy, akcelerace, nic... Nevíte čím by to mohlo být? U aktualizaci Trainsetu jsem přitom nainstaloval všechny zvuky, které byly uvedené ke stáhnutí, jen jsem nevymazal ty složky, co se tam psalo, ale z toho jsem pochopil, že na hraní by to nemělo vliv, protože se tam píše, že by se ty složky daly ještě někde použít...
Díky!
A udělal jsi vše dle desatera které u toho je přiložené ???

Jestli myslíš desatero z Trainsetu, tak kabiny jsem tam nahrál, vozy taky dohrál, zvuky stáhl a nainstaloval i lokomotivy mám. Mám 79,1, takže ty čoudy jsem nestahoval.

U bodu č. 5 jsem neměl ten parametr -mem:512 a v bodě číslo 10 něco jinak zaškrnuté. Jinak zvuky jdou, ale jen ostatní (ostatní vlaky...). Co se týče zvuků loko či celé soupravy, taky ty jsou na nule... Nevím čím to může být, protože jak se znám, tak když to přeinstaluju, tak to bude to samé ne-li horší...

Přeji hezký den.
Vím, že se to tu někde určitě 100% řešilo, ale nějako jsem to nenašel, tedy odpověď.:D Nám nový comp a monitor s rozlišením 1920 X 1200, ale nevím, jak bych měl nastavit rozlišení, abych neměl mašinky roztáhlé do šířky.
Předem díky za radu. Dan.:cool:

Dan J. napsal:
Přeji hezký den.
Vím, že se to tu někde určitě 100% řešilo, ale nějako jsem to nenašel...

Dane, riešilo sa to vo FAQ ... :D Hneď druhé vlákno zhora ...

Pozn.: Kam sme sa to dopracovali, keď už aj starý mazák potrebuje strieborný podnos :cool::rolleyes:

Tax napsal:
Dan J. napsal:
Přeji hezký den.
Vím, že se to tu někde určitě 100% řešilo, ale nějako jsem to nenašel...

Dane, riešilo sa to vo FAQ ... :D Hneď druhé vlákno zhora ...

Pozn.: Kam sme sa to dopracovali, keď už aj starý mazák potrebuje strieborný podnos :cool::rolleyes:
Jejda, já jsem říkal, že jsem to někde viděl. :eek: Díííky, hold i mistr tesař se někdy utne.:D:D:D:D
S pozdravem Dan.:D

Dan J. napsal:
Jejda, já jsem říkal, že jsem to někde viděl. :eek: Díííky, hold i mistr tesař se někdy utne.:D:D:D:D
S pozdravem Dan.:D

Dúfam, že v ovládačoch tvojej VGA je tá zaškrtávacia položka :!:

Dan J. napsal:
Přeji hezký den.
Vím, že se to tu někde určitě 100% řešilo, ale nějako jsem to nenašel, tedy odpověď.:D Nám nový comp a monitor s rozlišením 1920 X 1200, ale nevím, jak bych měl nastavit rozlišení, abych neměl mašinky roztáhlé do šířky.
Předem díky za radu. Dan.:cool:
Ve FAQ to asi nenajdeš. Ono záleží na mnoha okolnostech.
Bohužel, dnes v atomovém věku se nové širokoúhlé monitory prodávají ještě analogové (levnější typy) Tam to nastavíš jen přímo tlačítky na monitoru, pokud to monitor umožňuje, pokud ne, tak máš smůlu.
Pokud máš už normální monitor, který má už kabel do DVI, tak zde se to nastavuje přímo v nastavení grafiky. ATI i nVidie mají v nastavení takové ikonky s obrazovkou a zvolí se volba, kde jsou oříznuté okraje černými pásy. U starších ovladačů je zase například u mého notebooku, zrušit zatržítko "přizpůsobení rozměru obrazu rozměrům panelu"

Zdravím, nastavili jsme to přes kontrol panel nvidia. Už to fachčí. GK, Geforce GTX295.
Díky moc za rady. Jdu instalovat tratě.
Dan

Dan J. napsal:
Zdravím, nastavili jsme to přes kontrol panel nvidia. Už to fachčí. GK, Geforce GTX295.
Díky moc za rady. Jdu instalovat tratě.
Dan
Tak narob z toho screeny, nech to dáme do FAQ :wink:

Back
Nahoře