Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Zbyněk Šemora napsal:Stáhni si poslední aktualizaci BP. První modely ale byly už dříve a to v dobách kdy se dodělával finál DNV - Bratislava. Ale pokud máš trať BP, tak to máš komplet. Pak si z toho vytáhnout model, všechny textury, zapsat si to do ref a je to.
Samostatně ke stažení myslím nejsou. První verze dělal Nebulus a vše dokončil Honza Švec.
Preto svoje výtvory pre staviteľov tratí dávam k downloadu na web, a to aj v prípade, keď boli postavené adresne pre jednu jedinú konkrétnu trať. Bohužiaľ je ich veľmi málo. Mates a Michal učinili to isté. Ale hľadať a snoriť po všelijakých fórach a kukať, kde to kto dal na rapidshare či podobné úložište to nie je šťastná voľba, ako ani lustrovanie desiatok zahraničných či domácich tratí.JiříkTK napsal:Když si chce člověk vyhledat vhodné modely, opravdu mu nezbývá, než obětovat nějakou tu hodinu a procházet si jednotlivé tratě např. programem Shape View a zapisovat si názvy vhodných modelů a pak si je z tratí vytáhnout. V Česku či na Slovensku se lze zeptat, ale u většiny zahraničních tratí ne.
Jedna možnosť je, ovšem je za tým more práce: osloviť autorov objektov, vykuchať trať a šupnúť no na verejný, dostupný web aby to bolo použiteľné a dostupné pre každého.JiříkTK napsal:Šťastná volba to není, ale člověku nic jiného nezbývá.
Postup je velmi jednoduchý.IceMcLaren napsal:Zbyněk Šemora napsal:Stáhni si poslední aktualizaci BP. První modely ale byly už dříve a to v dobách kdy se dodělával finál DNV - Bratislava. Ale pokud máš trať BP, tak to máš komplet. Pak si z toho vytáhnout model, všechny textury, zapsat si to do ref a je to.
Samostatně ke stažení myslím nejsou. První verze dělal Nebulus a vše dokončil Honza Švec.
Trat BP mam len neviem aky nazov maju tie modely nasypov![]()
Já to dělám stejně jako Kosac (akorát že objekty mažu ručně) a to jsem do složky s tratí naházel objekty z trati BP, Luhačovice a 240. Taky jsem dřív přidával objekt po objektu ale tímhle stylem bych nepostavil nic. Bylo to děsně zdlouhavé.JiříkTK napsal:Proboha, nedovedu si představit, že bych postupoval takto. To pak člověk vůbec nemá přehled, jaké objekty má k dispozici. Potřebuju li další strážní domek, hledám cíleně strážní domek. Nejprve na CD se staženými objekty, pak třeba v the.train.de, u didiho2004 a v poslední řadě v tratích.
Výše uvedený postup je ale vhodný pro úplné začátečníky, ale pak musí použít nějakou malou českou trať (Vlečka, Jednodlaždice), kde je jen pár MB základních objektů včetně vegetace a také nějaké textury terénu.
Ono je to asi tak. Pokud chci začít stavět svou trať, tak skutečně je nejlepší použít komplet složky už z existujících tratí. A pak asi po maximálně roce práce, kdy bude dílo zralé ke zveřejnění, tak si to manuálně pročistím, aby například 80km dlouhá trať neměla zbytečných 3 giga. Pokud přidám další objekty do už vyčištěné trati, tak už musím jet podle varianty 2, každá jednotlivý objekt si vyhledat. Dá to podstatně méně práce než nové čištění od zbytečných objektů.Hynďa napsal:Já to dělám stejně jako Kosac (akorát že objekty mažu ručně) a to jsem do složky s tratí naházel objekty z trati BP, Luhačovice a 240. Taky jsem dřív přidával objekt po objektu ale tímhle stylem bych nepostavil nic. Bylo to děsně zdlouhavé.