Kde a ako vziať objekty pre stavbu tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.222-7
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Objekty pre staviteľov tratí

Aha, tak to si budu muset Dvoukolejku pořádně prohlídnout. Zatím se mi do toho nechtělo, mám v ní docela malé FPS. :-)
Děkuji za nasměrování.

Abych upřesnil, autor je Nebulus a tenkrát tohle dělal pro nádraží typu Týniště nad Orlicí. Takže by to mělo být v aktualizaci BP z těch dob, pokud BP nemáš.

Pozor, oba dva používáte jiné nástupiště. JiříkTK ho má mírnější, širší a hlavně jiné barvy. Spíše se hodí to co má JiříkTK do Týniště. Ještě by to chtělo k dokonalosti rezavou kolej. Teď jsem projížděl PT23 a tam jich je dost.

Zdravím!
Mám problém s návěstidlem Začněte/Ukončete práci pluhu. Dám ho do trati, do oken se zapíší souřadnice ale objekt tam není. Je tam ale není vidět. Nevíte prosím někdo co s tím? Díky
S pozdravem
Hynďa

Vím. Také jsem na to úplně stejně zíral. Deterio tam nechal viditelnost 0m.
Takže otevřít ve wordpadu soubor s modelem, pokud je komprimovaný, dekomprimovat a najít řádek:
dlevel_selection ( 0 )
Pak nulu přepsat například na 800 (metrů).
Uložit a zase zkomprimovat.
Nebo napiš email a já Ti potřebné soubory pošlu. Už si nepamatuji, který z nich byl takto špatně.

Tak to by mě v životě nenapadlo. Díky moc za radu.
S pozdravem
Hynďa

Zdravim, chcem sa opytat ci existuju nejake modely nasypov ktore sa daju downloadnut, ak ano tak kde.

Stáhni si poslední aktualizaci BP. První modely ale byly už dříve a to v dobách kdy se dodělával finál DNV - Bratislava. Ale pokud máš trať BP, tak to máš komplet. Pak si z toho vytáhnout model, všechny textury, zapsat si to do ref a je to.
Samostatně ke stažení myslím nejsou. První verze dělal Nebulus a vše dokončil Honza Švec.

Zbyněk Šemora napsal:
Stáhni si poslední aktualizaci BP. První modely ale byly už dříve a to v dobách kdy se dodělával finál DNV - Bratislava. Ale pokud máš trať BP, tak to máš komplet. Pak si z toho vytáhnout model, všechny textury, zapsat si to do ref a je to.
Samostatně ke stažení myslím nejsou. První verze dělal Nebulus a vše dokončil Honza Švec.

Trat BP mam len neviem aky nazov maju tie modely nasypov :eek:

Naposled editoval moderátor:

Když si chce člověk vyhledat vhodné modely, opravdu mu nezbývá, než obětovat nějakou tu hodinu a procházet si jednotlivé tratě např. programem Shape View a zapisovat si názvy vhodných modelů a pak si je z tratí vytáhnout. V Česku či na Slovensku se lze zeptat, ale u většiny zahraničních tratí ne.

JiříkTK napsal:
Když si chce člověk vyhledat vhodné modely, opravdu mu nezbývá, než obětovat nějakou tu hodinu a procházet si jednotlivé tratě např. programem Shape View a zapisovat si názvy vhodných modelů a pak si je z tratí vytáhnout. V Česku či na Slovensku se lze zeptat, ale u většiny zahraničních tratí ne.
Preto svoje výtvory pre staviteľov tratí dávam k downloadu na web, a to aj v prípade, keď boli postavené adresne pre jednu jedinú konkrétnu trať. Bohužiaľ je ich veľmi málo. Mates a Michal učinili to isté. Ale hľadať a snoriť po všelijakých fórach a kukať, kde to kto dal na rapidshare či podobné úložište to nie je šťastná voľba, ako ani lustrovanie desiatok zahraničných či domácich tratí.

Šťastná volba to není, ale člověku nic jiného nezbývá.

JiříkTK napsal:
Šťastná volba to není, ale člověku nic jiného nezbývá.
Jedna možnosť je, ovšem je za tým more práce: osloviť autorov objektov, vykuchať trať a šupnúť no na verejný, dostupný web aby to bolo použiteľné a dostupné pre každého.
Ak to niekto pripraví, priestor poskytnem, aj upravím k tomu účelu web.

IceMcLaren napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Trat BP mam len neviem aky nazov maju tie modely nasypov :eek:
Postup je velmi jednoduchý.
1.Otevřít editor tratí
2.proletět a hledat objekty, které nemám.
3.označit a pravé tlačítko myší, kde zjistím název modelu. Mám otevřený totalCMD a rovnou objekt vyhledám a zkopíruji do aktualizace.
4.vybraný objekt otevřu v shapeprohlížeči a tam zjistím pod záložkou Textures, jaké model potřebuje textury a opět zkopíruji. Samozřejmě zkontroluji ještě noční a zimní verze.
5.vyrobím si ref dle svého třídění
To je vše. V případě náspů to máš velmi jednoduché. Najít jeden a pak podle názvu jsou vedle ostatní kombinace a textury jsou u všech ty samé.
Pokud si někdo myslí, že je to složité, tak ať si modeluje sám. Já to takto dělám například u všech modelů. co mám od Lubomíra. Než by si přidělával celé dny práce s výpisy, raději mi poslal placku a už si nějak poraď. Myslím, že je to správné. Kdo neumí vytáhnout objekt z jiné trati nebo se mu jen nechce, tak většinou nemá na to, aby svou rozpracovanou trať finálně dokončil.

PS. Ještě jsem zapomněl. Hledej výraz "nasyp" (slovensky)

Nebo Kosacuv patent: :idea:
Zkopirovat vsechny objekty, textury a ref soubor z cizi trati, postavit svou trat, projet Track Reportem, seznam prebyvajicich objektu si zkopirovat do souboru delete.txt v adresari shapes a pak pouzit prikaz (v adresari SHAPES):

for /F %i in (delete.txt) do del %i

No a nepouzite objekty jsou fuc :D
HINT: To same ze musi zopakovat v adresari textures s prebyvajicimi texturami. :wink:

PS: doporucuju zkouset pouze s kompletni zalohou trati!!! Aneb vzdy se muze neco podelat...

Proboha, nedovedu si představit, že bych postupoval takto. To pak člověk vůbec nemá přehled, jaké objekty má k dispozici. Potřebuju li další strážní domek, hledám cíleně strážní domek. Nejprve na CD se staženými objekty, pak třeba v the.train.de, u didiho2004 a v poslední řadě v tratích.
Výše uvedený postup je ale vhodný pro úplné začátečníky, ale pak musí použít nějakou malou českou trať (Vlečka, Jednodlaždice), kde je jen pár MB základních objektů včetně vegetace a také nějaké textury terénu.

Dakujem za rady vsetkym, presiel som si aj niekore trate ale po prezreti odpovedi na foru som len dal hladanie nasypov a uz som nasiel vsetko co som potreboval v tratiach, ktore mam doma. Niekedy staci tak malo :) Este raz diky :D

JiříkTK napsal:
Proboha, nedovedu si představit, že bych postupoval takto. To pak člověk vůbec nemá přehled, jaké objekty má k dispozici. Potřebuju li další strážní domek, hledám cíleně strážní domek. Nejprve na CD se staženými objekty, pak třeba v the.train.de, u didiho2004 a v poslední řadě v tratích.
Výše uvedený postup je ale vhodný pro úplné začátečníky, ale pak musí použít nějakou malou českou trať (Vlečka, Jednodlaždice), kde je jen pár MB základních objektů včetně vegetace a také nějaké textury terénu.
Já to dělám stejně jako Kosac (akorát že objekty mažu ručně) a to jsem do složky s tratí naházel objekty z trati BP, Luhačovice a 240. Taky jsem dřív přidával objekt po objektu ale tímhle stylem bych nepostavil nic. Bylo to děsně zdlouhavé.

Hynďa napsal:
Já to dělám stejně jako Kosac (akorát že objekty mažu ručně) a to jsem do složky s tratí naházel objekty z trati BP, Luhačovice a 240. Taky jsem dřív přidával objekt po objektu ale tímhle stylem bych nepostavil nic. Bylo to děsně zdlouhavé.
Ono je to asi tak. Pokud chci začít stavět svou trať, tak skutečně je nejlepší použít komplet složky už z existujících tratí. A pak asi po maximálně roce práce, kdy bude dílo zralé ke zveřejnění, tak si to manuálně pročistím, aby například 80km dlouhá trať neměla zbytečných 3 giga. Pokud přidám další objekty do už vyčištěné trati, tak už musím jet podle varianty 2, každá jednotlivý objekt si vyhledat. Dá to podstatně méně práce než nové čištění od zbytečných objektů.

Nechcem byt zly, ale tato vasa diskusia sa hodi skor sem: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/941

Tuto by to malo byt o objektoch do trate a nie o sposoboch stavania..

Back
Nahoře