Kde a ako vziať objekty pre stavbu tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.222-7
  • Datum začátku Datum začátku
[split] Objekty pre staviteľov tratí

Mám malou otázečku, kde se dají sehnat X tracks v3.9 s těma starodávnýma výhybkama?

Na stránkách jednoho z autorů modelů objektů jsem se dočetl:

"Veškeré modely na těchto stránkách jsou majetkem autora. Není možné modely umistit na jiné webové stránky.!! Stažením archivů s těmito podmínkami souhlasíte."

Nu, mám to brát moc vážně? Když použiju jeho objekty do tratě a tu pak s jeho modely umístím na web, v podstatě jsem porušil jeho podmínku, se kterou jsem ovšem stažením souhlasil. A tak mne napadá otázka: Proč vlastně autoři umísťují na web modely s takovými podmínkami?

Stavět trať zabere spoustu času a autoři objektů je snad tvoří pro tyto tratě. A nemohou po stavitelích chtít, aby investovali další čas na to, aby se s nimi domlouvali na tom, zda je mohou použít či zda mohou udělat drobné úpravy jejich textur, aby lépe zapadly do kolorytu tratě.

A pokud to náhodou autor modelů myslel tak, že si nepřeje, aby někdo zveřejňoval jeho modely na svých stránkách a ještě pod svým jménem, tak to tam měl takto napsat rovnou. Bez obecných a nepříliš jasných formulací.

JiříkTK napsal:
...Nu, mám to brát moc vážně? Když použiju jeho objekty do tratě a tu pak s jeho modely umístím na web, v podstatě jsem porušil jeho podmínku, se kterou jsem ovšem stažením souhlasil. A tak mne napadá otázka: Proč vlastně autoři umísťují na web modely s takovými podmínkami?...
Myslím, že si to nepochopil. Autor zrejme myslel, že nikto si nemá tie modely dávať na web k downloadu samostatne. Ak je model súčasťou trate, navyše nekomerčnej, určite nemá nič proti použitiu pri stavbe a distribúcii spoločne s traťou. Spomínané obmedzenie sa týka len na download samostatných objektov z iných, než autorových stránok. Mohol by si bližšie špecifikovať, o ktoré objekty a ktorého autora sa jedná, nech sa k tomu vyjadrí on sám

Tax napsal:
Myslím, že si to nepochopil. Autor zrejme myslel, že nikto si nemá tie modely dávať na web k downloadu samostatne. Ak je model súčasťou trate, navyše nekomerčnej, určite nemá nič proti použitiu pri stavbe a distribúcii spoločne s traťou. Spomínané obmedzenie sa týka len na download samostatných objektov z iných, než autorových stránok. Mohol by si bližšie špecifikovať, o ktoré objekty a ktorého autora sa jedná, nech sa k tomu vyjadrí on sám

Já bych to takto chápal, kdyby se neobjevilo pár reakcí na screeny na mých stránkách. Dotyční, jejichž jmého jsem nikdy neslyšel, se ohánějí autorskými právy (určitě cizími) kvůli takovým blbostem, jako že jsem nějakou červenou chalupu přebarvil na hnědo. .... Nechci to více rozvádět, je to jen můj povzdech nad situací.

[split] Objekty pre staviteľov tratí

Rád bych udělal i brány, odpojovače, napínáky atd, ale nevím, kam dřív skočit. Zbyňkovi už asi měsíc slibuji most do Čelákovic, do toho mi chybí stanice Praha - H. Počernice a Praha - Vysočany, Stará Boleslav a Dřísy - to minimálně.
A to jsem se teď na odreagování vrhnul na jednu větší věc, ale to je na déle.

No ona citace je z mých stránek a je to myšleno tak, že modely nesmíte
samostatně umisťovat na stránky, samozřejmě jsem nemyslel, že by nebylo možné model uložit do archvivu s tratí, to je povoleno.
Také ale nechci, aby se původní archiv, umisťoval jinam než je teď, tedy na mých stránkách. děkuji

Pawlik napsal:
ale nevím, kam dřív skočit.
zajímavé je, že Msts je koníček, nikam nás nehoní, nikdo nás nehoní a přesto nikdo z aktivních neví kam dřív skočit. Už mě to leze na bednu. nedávno jsem si řekl dost! budu dělat v klidu jak chci já a jestli někdo něco chce, tak si bude muset počkat. já nejsem robot. Jen tím chci říct, že by se to s MSts nemělo přehánět a člověk by si měl také najít nějakou tu chvilku pro sebe, zajít někam s kámošema a tak. ne jenom sedět u simulátoru a tvrdit já nestíhám. a makat a makat a v padesát si všimnout dyť já jsem u toho proseděl celé mládí..... Mno sry za Of topic, ale tohle se tu ještě neřešilo :lol:

Čouda napsal:
Pawlik napsal:
ale nevím, kam dřív skočit.
zajímavé je, že Msts je koníček, nikam nás nehoní, nikdo nás nehoní a přesto nikdo z aktivních neví kam dřív skočit. Už mě to leze na bednu. nedávno jsem si řekl dost! budu dělat v klidu jak chci já a jestli někdo něco chce, tak si bude muset počkat. já nejsem robot. Jen tím chci říct, že by se to s MSts nemělo přehánět a člověk by si měl také najít nějakou tu chvilku pro sebe, zajít někam s kámošema a tak. ne jenom sedět u simulátoru a tvrdit já nestíhám. a makat a makat a v padesát si všimnout dyť já jsem u toho proseděl celé mládí..... Mno sry za Of topic, ale tohle se tu ještě neřešilo :lol:
mas pravdu taky jsem si dal par mesicu mensi oddych a prospelo :-)

Objekty pre staviteľov tratí

Zdravím, jestli vám zde můžu představit mojí první maličkost, co jsem kdy dokončil jsou součásti k elektrifikaci tratí. Nevím, jestli to má cenu něčím se chlubit, protože po zjišťování HW nároků na trať BP a podobně to je nepoužitelný model. Jedná se díly "support" a "suspension". Časem a když bude zájem se můžu pustit do rozšíření a nebo začít už s užitečnějším modelařením třeba i primitivních vagónů, ale spíš budov, se kterými ještě nemám zkušenost.

Polygony:

Support Center -> 560poly - OBRÁZEK
Suspension Center -> 590poly - OBRÁZEK

Re: Objekty pre staviteľov tratí

heme napsal:
Zdravím, jestli vám zde můžu představit mojí první maličkost, co jsem kdy dokončil jsou součásti k elektrifikaci tratí. Nevím, jestli to má cenu něčím se chlubit, protože po zjišťování HW nároků na trať BP a podobně to je nepoužitelný model. Jedná se díly "support" a "suspension". Časem a když bude zájem se můžu pustit do rozšíření a nebo začít už s užitečnějším modelařením třeba i primitivních vagónů, ale spíš budov, se kterými ještě nemám zkušenost.

Polygony:

ja bych je klidne pouzil PC mi zatim staci
hh mam stejny pocet prizpevku jako moje milovana trat :D sry za spam

Re: Objekty pre staviteľov tratí

heme napsal:
Zdravím, jestli vám zde můžu představit mojí první maličkost, co jsem kdy dokončil jsou součásti k elektrifikaci tratí....

Výložníky vypadají pěkně, nabízím jen jedno malé srovnání - můj kompletní sloup pro dvojkolejnou trať má 572 polygonů.
Nabízí se úvaha, jestli je vůbec vhodné dělat příliš detailní modely, když se kolem nich uživatel jen prožene. Navíc moje zkušenost říká, že oku více lahodí osmihranný válec se "smoothem", než dokonalý model izolátoru o mnoha polygonech, které se pak na vzdálenost nad 4; 5 metrů stejně slejí na neidentifikovatelného "cosi".

Objekty pre staviteľov tratí

No když jsem byl ještě fanouškem Trainzu, podobné (stejné) díly byly vytvořeny jedním německým autorem. Já jsem se rozhodl rozšířit jeho sadu a když jsem přešel k vám na MSTS, dá se říci, že jsem to pustil k vodě. Nicméně pokud bude zájem, jsem schpen s radostí to nějak za vaší pomoci dodělat - myslím tím, jak je vhodné model vyexportovat pro stavitele tratí, jestli každou část zvlášť, nebo co nejvíce dohromady, ať s tím nemají tolik práce a podobně. Moc rychle mi to nejde, protože přes týden jsem na intru bez PC a mám čas jen někdy o víkendu. 5ekněte si, jestli mám pokračovat nebo nikoliv.

To množství polygonů určitě nebude problém stáhnout na nižší číslo. Souhlasím s Pawlikem, že kolem toho jen profrčíme a nic nevidíme, je to nepodstatá věc. :wink:

To heme a Pawlik
tady bych se přiklonil na stranu Pawlika. Pokud budeš dělat model nějakého stroje nebo vagónu, tak se tam nechá pohrát s detailama jen proto, že si přepneš kameru na tvůj jedoucí objekt a můžeš se jím kochat. :lol: Objekty v trati je něco jiného, tam kolem nich profrčíš a sbohem.

Mimochodem jedna otázka nejen pro vás dva, ale pro všechny: Kdo jste schopen a ochoten nafotit nějakou měnírnu, aby se nechal zahodit ten strašnej červenej (tuším že italskej) model, který Zbyněk používá? Hlavně se nehlaste všichni najednou!! :lol: :lol: :lol:

Ve středu se mohu stavit v Čelákovicích, už dlouho mám na temnější měnírnu spadeno. Personál je tam podle informací signalisty do 13 hodin, tak snad se zadaří.

Back
Nahoře