Kde a ako vziať objekty pre stavbu tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.222-7
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Kde a ako vziať objekty pre stavbu tratí

Alfold, to je rozlohou taký maďarský BP :D ale prepracovaný do najmenších detailov.Výborná trať, jedna z najlepších.
Homepage: http://rofia.extra.hu/

ahojte poradite mi jak mám dostat do své rozestavěné trate objekty jako napr.: zarážedla či signalizacni stojany moc by jste mi pomohli dekuji predem :oops:

Naposled editoval moderátor:

Máš dvě možnosti: Buď si je stáhneš ze stránek některého z modelářů objektů (do Google třeba "MSTS object") anebo si je vyextrahuješ z některé tratě.

Jo a hlavně dát tam kam patří. ace do textures, s a sd do shapes a to vše také zapsat do refu. Většinou je vše u modelu napsané. Na ostatní info prosím do FAQ.

alcapone napsal:
Jo a hlavně dát tam kam patří. ace do textures, s a sd do shapes a to vše také zapsat do refu. Většinou je vše u modelu napsané. Na ostatní info prosím do FAQ.

dekuji uz vim jak na to moc jste mi pomohli

Je aj tretia možnosť. Vymodeluje si ich.

Ad Michal M.

Na zkopírování objektů z jedné trati do druhé je vhodný program RouteRitter. Má tam funkci "Zkopírovat SHAPES z jedné tratě do druhé".
Nejprve se vybere trať kam budou objekty zkopírovány (CÍL), pak ze které se mají kopírovat (ZDROJ). Objeví se abecední seznam jmen Shapes souborů trati (ZDROJ) kde si myší (+CTRL) vybereme množinu objektů a až je hotovo dáme OK. Nastane chroustání svojí dobou závislé na množství objektů. Tato operace částečně probíhá na obrazovce. Konec oprace není signalizován zřetelně, pozor prosím ať ho ukvapeností nepřerušíte před jeho skončením.

Několik osvědčených zásad:
1) Před zahájením procesu zkontolujte zda-li trať (ZDROJ) má soubor typu *.ref . V poslední době je modní trend tento soubor uživatelům neposkytovat .... :-(
Pokud trať soubor *.ref nemá - nechte si jej vyrobit opět pomocí RR.
2) Také zkontrolujte zda-li *.ref není napsán v azbuce, čínštině či hebrejštině .....
3) názvy souborů, které si chcete "vyzobat" si raději vypište, aby jste se v změti názvu shapes tratě (ZDROJ) vůbec vyznali a vybrali správné objekty .... :-)
4) z bezpečnostních důvodů d o p o r u č u j i jako trať (CÍL) použít prázdnou fiktivní trať - stačí je aby měla:
a) adresář tratě (třeba ABCD)
b) v něm adresáře SHAPES a TEXTURES
c) prázdný soboru typu ABCD.ref pouze s hlavičkou MSTS
Výsledek pak snadno po kontrole zkopírujete do vlastní trati ....

VÝHODY:
a) Kopírování probíhá rychle - zatím jsem nepřišel na nějaké podstatné problémy.
b) Kopírování respektuje *.sd soubory zvolených objektů, tedy přenese VŠECHNY alternativní textury ! ! ! ! !
c) Soubor *.ref je doplněn o všechny Vámi vybranné objekty ! ! ! !
d) Pokud jeden, dva ... objekty chyběly v *.ref souboru trat (ZDROJ) pak je RR vypíše tak, že do názvu zobrazovaného v RE dá název souboru a zařadí ho do skupiny (CLASS) = MISC.

NEVÝHODY:
Zatím jsem žádné nezjistil

pepeQ-2 napsal:
NEVÝHODY:
Zatím jsem žádné nezjistil
Já bych jednu viděl. Neproniknu do toho a nic se nenaučím. A začátečníci by se měli především učit.

Ak môže byť trocha širší ten priepust tak si naštartuj ŽSR130 a niečo také tam máme.Meno je bm_hid....s

Ked to je to Dusan, ze ono treba take uzke:D Vyuzijem aj tie jednokolajne,len aj dvojkolajna verzia by sa hodila. Za ten sirsi vdaka za tip, bude sa tiez hodit;-)

Skús ešte tu:
http://jadro.yofej.hu/downloads.php?cat_id=12
Ja používam väčšinou bežné mostíky a priepusty od maďarského modelára Jadra, pre download klikni na "Letöltés".

Tohto tvaru určite nie, ale celkom pekný poľský model aj s drôtmi je v ŠRT.

Áno, máš pravdu, v poslednej dobe sa aj ja dosť vážne pohrávam s myšlienkou naučiť sa modelovať, len čas hrá proti mne...a ŽSR130 nepustí.

Když tak koukám na Brzdovy screeny, tak se spíše pohrávám s myšlenkou ne učit se modelovat, ale odejít do stavitelského důchodu a už si jen užívat toho, co jsem vytvořil a jezdit a jezdit.

JiříkTK napsal:
... odejít do stavitelského důchodu a už si jen užívat toho, co jsem vytvořil a jezdit a jezdit.

Jirko, preboha len to nie. Ty máš srdce nám takéto niečo vyviesť ?

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře