Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Jak jsem slíbil, posílám pozdrav z práce.
Deska Gigabyte GA-MA78G-DS3H, procesor AMD Phenom II Black Edition 560 přetaktován na 3817 Mhz (save databázového objektu v MSTS za 60 sekund) Pamět 2x2giga osmistovky, WIN XP (1 giga paměti je nevyužito - aby někdo náhodou neupozorňoval :D)
A nouzová grafika ATI Radeon X1900/512, přece krám za 14 tisíc korun nevyhodím :D. Ta integrovaná HD3200/700, po té nic není, hodí se jen pro kancelář.
Spustil jsem specielně pro Vás nechápavé MSTS přes celou obrazovku a pak si hrál s windowsátkem. Shodil jsem jednou do lišty, drželo. Shodil jsem podruhé, drželo. Shodil jsem potřetí a počítač restartoval. :D

Takže hold, kteří z Vás si myslí, že to nedělají některé grafiky, že je to jen rukama, prosím, přijeďte a můžete mi to nastavit :D. Ale myslím si, že zastrčit grafiku do PSIe ještě umím a nainstalovat ovladače také, tam snad není co pokazit. :D
Jinak Taxi, základní deskou to není, protože tato grafika byla doma v desce Gigabyte, kde to padalo vždy. Nyní je tam grafika HD5750 a není problém.
A Petr Novák s parametrem :D Raději nekomentovat, do silvestrovských vtípků máme ještě necelé dva týdny :D Ale pokud jste nepochopil, o co šlo, rád Vám to vysvětlím, ale v jiném vlákně.
Jinak koho zajímá, jak se mi zahřívá procesor, když jsem jej přetaktoval z 3200 na 3800Mhz, tak v klidu mám obě jádra na 29 stupňů a pokud je celý den spuštěný editor MSTS, tak tam mám 39 stupňů. Největší kamna v počítači jsou ta grafika. Ale takto pracovat v editoru MSTS, to je prostě pohádka.

Přeji všem pěkný vstup do nového týdne a nového dne.
Ještě dodatek. Zjistil jsem, že mi nastavení grafiky spadlo do defaultu, proto mi PC nerestartoval hned po prvním shození do lišty :D

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
... když jsem jej přetaktoval z 3200 na 3800Mhz, tak v klidu mám obě ...

No a kocúr je z trúby von. Pretaktovanie je síce pekná vec, ale na úkor stabitlity systému a životnosti procesora.
Teóriu emitovania voľných elektrónov v polovodiči tu rozoberať nebudem, ale vyprávaj čo chceš a mysli si čo chceš, je to tak ako píšem. Ako sa k tomu postavíš ty je mi vcelku jedno.

Jasně, ale tohle je speciální procesor pro taktování. Tento přímo chce být taktován :D Je to psáno i v recenzích, že byl k tomuto účelu vyvinut.
Nepřehřívá se, mám sputěno MSTS, video, mapy a každé jádro má 37 stupnů a tak to zůstane do večera. O takových teplotách se mi u jiných procesorů ani nezdálo. Vždy jsem se blížil k 50.
Systém je stabilní a s tou grafikou mi to shozením do lišty padalo i při defaultním nastavení. Pokud nevěříš, přijeď se podívat, máš to jen 100km :D

Chtěl bych se zeptat zda Win7 64bit nastavit stejně jako v návodech? Zatím jezdím výrazným přískokem, vše pomalejší a při vypnutí jízdy se nevrátím ani do nabídky msts.

Protože špatně nastaveno, nebo "Danovo" chyba. Nastav to jako pro Vistu s několika omezeníma viz wikimsts, kterou někdo přehnaně iniciativní smazal a ani se neobtěžoval návody tam napsané přesunout do fora, ale to je jedno. Tím sem ti spíš chtěl naznačit, že budeš muset hledat po diskuzi...

Na mých stránkách jsou návody, jak instalovat a nastavit prostředí v Sedmičkách. Pak nemůže být žádný problém.
Popisované závady vypadají na nenainstalování MSTS jako správce a zatržení volby "kompatibilita s XP", což je špatně.

Kompatibilita nemá být nastavena! Viz - Nikdy v zástupci nezatrhávat "Režim kompatibility pro XP SP3" V Sedmičkách to pak dělá velké problémy.

klimi napsal:
Kompatibilita nemá být nastavena! Viz - Nikdy v zástupci nezatrhávat "Režim kompatibility pro XP SP3" V Sedmičkách to pak dělá velké problémy.

Já mám win7 a kompatibilitu mám danou na SP2 a žádné problémy mi to zatím nedělá.

Matýsek napsal:
klimi napsal:

Já mám win7 a kompatibilitu mám danou na SP2 a žádné problémy mi to zatím nedělá.

A zkoušel jsi ji vypnout a porovnat FPS?

klimi napsal:
Matýsek napsal:

A zkoušel jsi ji vypnout a porovnat FPS?

Nezkoušel, vyzkouším a dám vědět.
Ta jsem to teď vyzkoušel, mám tam zrovna trať Luhačovice a aktivitu "Manipulák" a FPS mi ukazuje stejně.

Naposled editoval moderátor:
Tomas Lee napsal:
Kompatibilitu mam nastavenou, je jedno jestli SP2 nebo SP3?
Na začátku tohoto vlákna se dočteš, jakou to dělá neplechu, když se zatrhne kompatibilita.
To je tak, když někomu nestačí říct, že oheň pálí, ale musí si to vyzkoušet také :D Proto jsem ty návody sepisoval a zapracoval tam všechny poznatky, které uživatelé nashromáždili.

Návody jsou určitě užitečná věc, jen jsem se mylně řídil podle Vista. Takže potvrzuji, že na Win7 funguje msts bez kompatibility. Diky

To jsem rád, že už to funguje. Jinak já jsem zkusil i Visty bez režimu kompatibility a funguje to už hodně dlouho bez problémů. Tak nevím, proč se tohle tenkrát doporučovalo. Možná pro sichr.

Mám problém win7. Nainstaloval jsem potřebný directx spustil a nainstaloval MSTS Ol. ale napsalo mě to že mi chybí nějáké čáti DirectDraw, Direct3D a nějáké porty textur AGP. Tak jestli nevíte alespoň někdo vy prosím. A když dám start/spustit/dxdiag/zobrazení tak dole mám napsáno:

Funkce rozhraní DirectX
Akcelerace rozhraní DirectDraw: Není k dispozici.
Akcelerace rozhraní Direct3D: Není k dispozici.
Akcelerace textur portu AGP: Není k dispozici.

Tak jestli nevíte co stim. Moje teta to skusí dát ještě jejím synům ti se na to prý podívaj.

Zdravím, tak jsem přeci nezadával ten parametr do zástupce, ale zkusil jsem dát aktualizaci ovladače na grafiku a nějak se nezdařila, tím ale došlo k tomu, že vyskočila hláška, že není správné rozlišení na ploše tedy 1400 - ..něco, a když jsem se kouknul do ovládacích panelů , tak tam to nastavení bylo správné, tedy 1400- něco. Za 4 dny mi píše tatík, že už mu to nespadlo 4 dny a , že zkusil změnit rozlišení v ovládacích panelech na menší a pak znovu na původní(1400- něco) a hláška zmizela ale zmizelo i vypadání msts. No radovali jsme se předčasně, platí to pouze ve volné jízdě, aktivity jsou ale taky lepší ale občas padnou--- tatík má win7 profes. 32 bit( kvůli starejm tiskárnám?? tomu norozumím??) , grafiku intel , 3 Gbit ram, procesor dual- nevím číslo a typ ( Kdo nechápe jukněte o dva listy vzad):D bodrý večer

Zdravím, mám menší problém:
Po instalaci na Win 7 se FPS se pohybuje kolem 10 snímků/s, pokud potkám protijedoucí vlak tak FPS spadne na 2/s a už se neobnoví.
PC je v konfiguraci: dvoujádro 2,3 GHz, 4MB RAM, samostaná grafika 512 MB (notebook). Novější a na grafiku náročnější hry (např LS2011) jedou v pohodě na skoro plný detaily bez kousání. Jsem z toho celkem nakrklej a fakt nevím co s tím. vše nastaveno jak má být..
Zkoušeno na trati BP, nějakej osobák z Brodu na Tišnovku
Pokud se to tu už řešilo tak se omlouvám, ale louskat 20 stran archivu je nad moje síly...

Na fps a stabilitu v sedmičkách je podle nedávných testů používat parametr do zástupce mem:512. Větší hodnota dělá problémy. Jinak zde byl problém s některými grafikami nVidie, které nepodporují staré hry a výsledek je podobné FPS.

Back
Nahoře