Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, takže jsem na to přišel, nechápu jak je to možné, dělal jsem následující, Nainstaloval jsem základní MSTS, pak češtinu, bin, a překopíroval jsem program files můj simulátor se vším všudy, no a jen tak náhodou jsem otevřel nastavení kláves ve hře a ona funkce Shift+H tam vůbec nebyla nadefinována, což nechápu, nikdy jsem do nastavení kláves v MSTS nezasahoval. Tkže jsem dal obnovit standartní nastavení a světla jedou. Ale, měl bych jiný dotaz, Spustím přes Trainstore aktivitu na trati Ztracená Old, což je trať, kterou by mi měl PC načíst takřka okamžitě, ale chyba lávky. MSTS se mi okamžitě spustí, zadám aktivitu, ale i volnou jízdu, načítá se mi trať s tím, že se tahaá terén do paměti, tam to tak 30s stojí a pak se trať načte s tím, že je to celé zdechlé a po cca 2 vteřinách se to už chová standartně. Když vypnu aktivitu, tak než se mi zobrazí protokol, mám tak minutu černou obrazovku, neví někdo čím to může být? No a abych se tu jen neptal, včera jsem zjistil jednu záludnost Win7. Nešlo mi na GK nastavit zachování poměrů stran, takže jsem měl na širokoúhlým monitoru MSTS roztáhlý, i když to moje GK pod Win XP normálně uměla, tak pod sedmičkama bylo ono zatržítko v nastavení GK zachovat poměr stran šedé. No a pomohlo toto:
1. Spustit MSTS, a nastavit největší rozlišení, jaké mi nabídnul.
2. Vypnout MSTS a nastavit monitor na rozlišení, jaké mi nabídnul MSTS, pak v tomto rozlišení otevřít ovládací panel GK a ajhle zatržítko šlo nastavit, takže jsem nastavil Zachovat poměr stran.
3. Opět nastavit monitor na své rozlišení a spustit MSTS a otevře se v požadovaném zachování poměrů stran.
Dan

Dane, já měl podobný problém, ale řešení se spouštěním MSTS nesouvisí, respektive není třeba jej do tohoto problému tahat.
Klepnout na plochu, vlastnosti, rozlišení monitoru a o jeden puntík jsem rozlišení zmenšil. Pak v jiném okně, kde jsem měl otevřený ATI Catalyst se takto aktivovalo zatržítko pro zachování poměru stran, OK a pak jsem rozlišení obrazovky vrátil zpět na maximum. Sice v Catalystu volba dodržení poměru stran opět šedá, ale po spuštění MSTS jsem už OK.
Jen nutno poznamenat, že při šachování s rozlišením v MSTS je nutné reinstalovat MSTS BIN, jinak je možné, že MSTS bude nestabilní. I nahlédnutí do nastavení MSTS má na svědomí přepsání nějakých hodnot v registrech. Vyzkoušeno. Ale když budeš reinstalovat BIN, čti co zatržítkuješ, aby jsi nedopadl jako Pikku, který si přepsal vlastní průhledné monitory a pak mi to celou slezinu v Praze, kdykoli šel kolem mne, vyčítal :D

Při instalaci Binu nejsou standardně GUI zatržené,nejsou zatržené ani volby zvuku,takže bych se přikláněl k chybě mezi klávesnicí a židlí.

Zdravím, tak jsem zjistil možná již objevenou věc, ale dám to sem taky. Když jsem dal v kompatibilitě train exe Win7 a spustil MSTS, tak jsem měl na trati Ztracená Old FPS 6, jakmile jsem zadal Win 98, FPS se o něco zvedlo, ale když jsem dal Win 95, vše funguje bez chyby. Dokonce jsem dle zdejšího návodu rozchodil TrainStore i s Češtinou, ale vždy při otevírání mi vyskakuje tato chyba:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img88.imageshack.us/img88/1898/chybatrainstore.jpg
Ale na funkci programu to nemá žádný vliv.
Dan

Ahoj Dane. Jdi na mé stránky a stáhni si u Trainstore update pro W7. Funguje, vyzkoušeno. Takhle jsem rozdejchal Banánovi na slezině jeho Trainstore na novém notebooku.

Jinak kompatibilitu se starší verzí nezatrhávat, žere to FPS. K čemu tato volba slouží, netuším. Možná jiný SW to rozchodí. Ale já to zatím nikde nezatrhl. Pro SW, který korektně nechodí v sedmičkách používám XP.
Vždyť já si kvůli vypalování DVD koupil k novému počítači nějakou lehčí verzi NERO 10 a s hrůzou jsem zjistil, že zde nejde ani nastavit rychlost vypalování ani počet kopií a nenašel jsem ani jak bych si nějaký scénář pro vypalování uložil. Konkrétně to potřebuji pro má DVD. Takže zatím zlatá XP s NERO 6, který funguje pro mé potřeby na míru. Zkusil jsem jej nainstalovat v sedmičkách do virtuálního XP, ale nevidím tam vypalovací mechaniku. Možná to jen ještě neumím. :D
Takže doporučuji staré počítače s XP ještě nevyhazovat. Na hry sice už nemusí vyhovovat, ale jako pracovní stále mohou sloužit.

Pánové zdravím, takže MSTS mi už pod Win 7 jede se vším a už se pilně věnuji nové aktivitě, ale narazil jsem na shodný problém jako tomu bylo pod Win XP a to s tímto nastavením:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img2.imageshack.us/img2/7185/001efl.jpg
Jenže, pod Win 7 jaksi tato možnost není, nevíte prosím někdo, jak ji někde nahradit či upravit, protože mi oět kreslí zvuky u MSTS.:(
Dan

Neůmřeně dlouhé načítání MSTS - FPS = 7

Dobrý večer pánové,

mám poměrně veliký problém, teď se Vám ho budu snažit osvětlit a budu doufat, že mi někdo, někdo znalejší spíše v PC než v MSTS poradí.

Mám notebook Asus K52JC(takže můj problém rozhodně nespočívá ve slabém počítači). Měl jsem Win7 x64 bit. MSTS bylo nestabilní co se týče FPS jednou bylo nahoře(40-50) jednou dole (10). Tak jsem si asi před týdnem řekl, že už na to nemám nervy a že si nainstaluju k Win7 i XP. Samozřejmě, že to tak lehce nešlo protože se musí první naformátovat HDD, protože to Win7 mají ošetřené aby se neinstaloval starší Win. Takže jsem se s tím pral, používal jsem bootovací CD, které mají jakoby vlastní OS s utilitkami k formátování HDD, nešlo to. Tak jsem si půjčil od známého věc, která mi umožní s mého interního HDD udělat externí. Tak jsem můj HDD vytáhl dal k taťkovi na noťas, tam jsem disk C: naformátoval. Disk "D" jsem tam samozřejmě nechal(neformátoval jsem ho). Takže konečně spokojený si instaluji XP. Co se nedozvím, na můj notebook nejsou ovladače pro XP! takže to už jsem pěnil...zkoušel jsem celý den ten systém nějak obalamutit, ale beznadějně. Takže jsem to zase smazal, nainstaloval Win7 a že si s MSTS pohraju tak aby to bylo idealní. Včera jsem zapnul MSTS a FPS pěkný v defaultní hře = 60. Potom FPS začlo zase kolísat, tak že udělám radikální změny. Zkoušel jsem jiné ovladače na grafiku, měnit různá nastavení grafiky, zkoušel jsem změnit nastavení BIOSU. Furt nic, pak jsem si stáhnul aktivitu, že si zahraju aspoň na chvilku a půjdu spát. No a tak to začlo...FPS nešlo víš než nad 7. Hra neuvěřitelně dlouho načítá ( kolem 8 - 9 minut, a NENI TO TÍM, ŽE TAM MÁM HODNĚ AKTIVIT) Prostě už si nevím rady, 3x jsem přeinstalovával WIN, zkoušel jsem 3 různé verze, měnil jsem to x32 i x64 ale je to pořád stejné. Ještě na podotknutí, ono možná důležité podotknutí :D od té doby co jsem se rypal v těch bootovacích CD tak mi zmizel disk D. Teď když nainstaluju WIN, tak musím vždy do správy disku a přiřadit písmenko, ale stejně se to začalo sekat až včera. Problém s diskem byl od neděle.

Budu rád za každou radu.

šeba: MSTS je takzvane nechcem sa nikoho dotknúť ale hlúpy program. Všetci si myslia že ked nakúpia počítače a notebooky za niekolko desať tisic a neviem ako nadupaný tak mu bude aj v Prahy ukazovať Fps 60. NIE JE TO TAK! ja hrám msts na obyčajnom notebooku a nesťažujem sa treba sa vedel pohrať stým. Fps je náchylná na všetky možné zmeny v procesoch a pod. zaleží na vela veciach kroté Msts brzdia. Moj notebook ingrovaná grafika Intel GMA procesor INtel COre Duo 2x 2,10 Ghz a nejakáá ta 4 GB rám a HDD na 5600 otáčkach Windows Vista x64. prisposobil som si MSTS. a MSTS ide na 90% bez pádu! Nesnaž sa MSTS nakopnuť na plný výkon :) ja som stiahol maximálnu viditelnu na 1000m to mne stačí veť aj tak v dialke su holé lúky. A Fps mám v stanici 25 pri jazde 35 a to stačí nie?? čo dosiahneš tým že budeš mať všade Fps 60?? MSTS túto hodnotu nikdy nedá v zastavanej trati :) ak sa mýlim tak ma opravte aj ja sa rád učím tolko moje postrehy z 3 ročného hrania MSTS :)
áá ešte skús si stiahnut program Game Booster. program slúži na zastavenie nepotrebných aplikácií a podobne uvolní procesor ram a hdd :)

Naposled editoval moderátor:
Candy: nepochopil si mě zcela, nejde mi o to abych měl FPS 60, nekupoval jsem notebook kvůli MSTS. Jde mi o to, že mi to jelo na nějaké hodnotě na koridoru, např 40, potom (i kdybych stál) tak fps jde minimalně na polovinu a seká se to, toto mě štvalo. Teď si na druhou stranu říkám, že bych to chtěl zase zpátky protože tech 7 FPS, to je strašné :D. O to mi jde, že to potřebuju dostat zpátky a nevím jak. Přitom jsem to přeinstalovával a všechno možné a pořád nic.
ještě abych se úplně přesně vyjádřil tak MSTS je celé jakési zpomalené..

Šeba napsal:
Candy: nepochopil si mě zcela, nejde mi o to abych měl FPS 60, nekupoval jsem notebook kvůli MSTS. Jde mi o to, že mi to jelo na nějaké hodnotě na koridoru, např 40, potom (i kdybych stál) tak fps jde minimalně na polovinu a seká se to, toto mě štvalo. Teď si na druhou stranu říkám, že bych to chtěl zase zpátky protože tech 7 FPS, to je strašné :D. O to mi jde, že to potřebuju dostat zpátky a nevím jak. Přitom jsem to přeinstalovával a všechno možné a pořád nic.
ještě abych se úplně přesně vyjádřil tak MSTS je celé jakési zpomalené..

Ahoj. No já měl FPS na 7 i u Ztracené Old, sedmičky mám chvilku, takže nevím, zda poradím dobře, ale mně pomohlo mít v train exe kompatibilitu windows XP a FPS mi vyletělo nahoru, jakmile jsem dal win7 spadlo to opět dolů.

Dan J.: Vo Vistách to neplatí to som osobne testoval reakciu a neviem dokonca či vy alebo niekto spomínal že na windows 98 zapnuť kompabilitu ale to som už nepustil. Vista jednoznačne bez kompability. Ja jazdím na mem:3072 a všetko ok.

Seba: tak sa ospravedlnujem zle som pochopil :D

Co myslíte, který procesor bude pro MSTS lepší?

INTEL Core 2 Quad Q8300 čtyřjádro 2,5 GHz, 1333MHz FSB, 2x 2MB cache

nebo:
Intel Pentium Dual-Core E5700 dvojjádro 3,00GHz, 2MB cache, 800MHz FSB

Čtyřjádro je dražší zhruba o 1800,-

Novou desku kupovat nechci, musí mi stačit ta, co mám Asus P5KPL-AM/PS. A starý procesor je Intel Celeron CPU E1400 @ 2.00GHz, 512kb cache, 800MHz FSB. Tento procesor se moc na MSTS nehodí.

Jo a OS je samozřejmě Windows7 Ultimate x86.

Díky za odpověď. Ale já si spíš myslím, že pro MSTS je lepší výkon (GHz) jednoho jádra procesoru než počet jeho jader. Pro další užití PC samozřejmě 4jádro.

WIn7 64bit mi hlási na Aceit tuto hlášku : unable to create Direct3D device. Neviete co s tým ? Ostatne Direct X hry bežia bez chyby.

Pavlík: Intel Pentium Dual-Core dvojjádro 2.1GHz a MSTS je na neutrále ani nepadá ani nejde nejako extremne dobre na hry sa skor odporúčaju AMD precesory. Ale tak to je len moj názor. Intel je procesor výkonný, ale na kancelárske potreby nie na hry.

CANDY napsal:
Intel Pentium Dual-Core dvojjádro 2.1GHz ...
.... hry sa skor odporúčaju AMD precesory. Ale tak to je len moj názor. Intel je procesor výkonný, ale na kancelárske potreby nie na hry.

Tak toto je názor hodný doby pred xxx rokmi, na míle vzdialený od reality. Platilo to v dobách P4 a jeho ekvivalentov, možno ešte ako tak pri prvých dvojjadrových procesoroch ako D805, D820 ...
Jedinou nevýhodou Intelu je vyššia cena, ale na druhej strane nie sme tak bohatí, aby sme kupovali lacné veci. Naproti tomu AMD dnes nemá seriózneho dvorného výrobcu základných dosiek :cool: :rolleyes: musí sa spoliehať na súdruhov z MSI, Asus, Gigabyte - i ked posledne menovaný výrobca je fakt dobrý, nuž ale predsa je to mimo vlastného chlievika.

Intel Dual Core je dolnej časti výkonovej a cenovej hladiny procesorov a určite nie je v stave porovnávať ho napr. s AMD Phenom, ak chceš rovnať, porovnávaj nové i3 - i7 Sandy Bridge, tam sa AMD nechytá ani v grafike, ani v pamäti, ani v databázach, konkurovať môže iba cenou.

PS: Môj kolega hovorieval, že somárovi sú aj drevené hodiny dobré :cool:
Inak Packard-Bell stavil u profesionálnych PC na AMD a dnes je kde ? V prdeli - pod jeho značkou dnes vyrába a predáva Acér

Back
Nahoře