Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyněk Šemora: Já jsem MSTS instaloval na 2 notebooky, oba to byly Asusy a vše jelo v pohodě. Dokonce první na co jsem instaloval MSTS a vaši trať byl notebook a to právě Asus. Je ale pravda, že jsem možná vychytal ty, na kterých jelo v pořádku a až teď jsem narazil na jeden, kde nejede. Potom ale zůstává otázka: Proč tu samou chybu vyhazuje i Age of Empires II a proč se tak děje jen u her od Microsoftu?

Vasek: Co to je za ovládání, smím-li se ptáti?

Jinak ještě jeden poznatek. Mám v notebooku nakopírovanou složku z Program Files z počítače s MSTS. Jediný problém, pokud nepočítám to, že nemůžu pracovat v editorech protože to není nainstalované a toho, že se neuloží nastavení kvůli absenci registrů, je to, že nefungují JAKÉKOLI brzdy. Jinak MSTS takto funguje bezchybně. Vadí mi ovšem ty editory, protože rád experimentuji ;-) (obzvláště s tvorbou aktivit).

Snad budu už dnes večer moudřejší po tom, co vyzkoušíme vypnout jednu grafiku v BIOSu.

No jo. MSTS se nemůže jen tak od někoho nakopírovat, ale musí se normálně korektně nainstalovat.
A pamatuji si si že jsem také měl od někoho Age of Empires II, také jsem to jen nakopíroval někam na hardisk a ono to fungovalo. :D.
Tak tady poradit opravdu nelze a doporučuji si korektně nainstalovat originál MSTS. Pak bude vše OK.

Zbyněk Šemora: O to mi taky jde! Vše si korektně nainstalovat! Jen se bavím o tom, že instalace MSTS i Age of Empires II mi nahazují tu stejnou chybu. Popřípadě se omlouvám, pokud jsem předešlý příspěvek špatně zformuloval.

Jinak co se týče funkce MSTS na notebooku, nevidím žádný problém proč by to nemělo fungovat. Na mém předchozím Asusu to šlaplo naprosto bez problémů, byl tam akorát problém s MSTS vs Vista, ale po přechodu na win 7 vše šlapalo naprosto dokonale. Nyní vlastním notebook od Dellu a také naprosto bez problémů, veškeré ovládání funguje jak má...

Pavlík, Vasek, Zbyněk Šemora:

:D !!!VOLEJTE SLÁVA A TŘI DNY SE RADUJTE!!! :D

Děkuji Pavlíkovi za super nápad. Ve tři hodiny u mě byl jeden taťkův známí a vyřešil ten problém s instalací. Bylo to přesně tak, jak to řekl Pavlík a Vasek. Aby však další, kteří by mohli mít podobný problém věděli:

Stačí v Ovládacích panelech ve Správci zařízení v Grafických adaptérech zakázat integrovanou grafickou kartu. Poté stačí notebook restartovat, nainstalovat MSTS opět otevřít Správce zařízení, integrovanou grafickou kartu povolit a restartovat.

Děkuji všem za rady.

No. A nyní mám doufám už poslední otázku. Mám už MSTS nainstalované. Dají se nějak vyřešit problémy s nefunkčními brzdami?

Naposled editoval moderátor:
No tak to jsme moc rádi, že jsme mohli pomoci. Ta nefunkčnost brzd - máš na mysli, že ti nefunguje to tlačitko na tvém notebooku, jak zde psal Zbyněk?

Ano. I když mačkám tlačítka, která jsou nastavená na brzdy, nic se neděje (jak vlakovou tak lokomotivní). Objevila se navíc ještě jedna věc. Ovladač výkonu reaguje až na druhé nebo třetí zmáčknutí klávesy.

No já ti nevím, ale tohle nevypadá na problém se systémem, vím že s ovládáním jsem se pral pod vistou, ale na sedmičkách jsem žádbý problém s ovládáním nezaznamenal, funguje standartní nastavení MSTS tady vlaková brzda klávesy § ů a loko ) ú

Klávesnice na noteboocích Asus mají opravdu tento problém. Vždy, když jsem reinstaloval MSTS musel jsem nastavení klávesnice potvrdit a uložit. Jinak brzdění vlakovou brzdou bych musel dělat myší. Po zamčení nastavení s příchodem BIN máme utrum.
Řešení bych viděl, kdyby někdo předefinoval nějaké vzory ovládání. kde by se použily jiné klávesnice, jako například to měl bob57 logické ovládání na numerické klávesnici. A dát ke stažení různé vzory nastavení. Pak pokud někdo bude mít problém s klávesnicí by si stáhl jiné uspořádání. Nadefinovat si to sám je jen pro velmi pokročilé uživatele. Já sám jsem si na to ještě netroufnul.
Někde tady na fóru jsem našel tento návod:
Už je to hezkých pár verzí1.7 zpět, co Džordž šikovně pověsil všechny monitory najednou na ctrl+num4 !

Co se týká přemapování kláves, tak nyní nesmíš v msts už vůbec použít prostředí simulátoru na definice ! Máš dvě možnosti:
1.použít definiční soubory.iom, které se nakopírují přímo instalátorem binu a jsou již Džordžem nadefinované na výchozí nastavení msts+rozšířené o přidané funkce nebo
2.sám si editovat příslušné definiční soubory.txt a ty poté překonvertovat na soubory.iom.

Podle verze OS a train.exe lze konverzi provést v příkazovém řádku některým z příkazů

iomconvunicode.exe /c_electric.txt c_electric.iom
iomconvunicode -text c_electric.txt c_electric.iom

Pokud nechceš text vypisovat, můžeš si pro příkaz vytvořid dávkový soubor.bat: vytvořit nový textový soubor ve složce GLOBAL, do něj zapsat výše uvedený text a soubor uložit s příponou .bat místo .txt.
Poklepem na soubor se provede příslušná dávka, v jednom souboru mohou být najednou obě verze příkazu a vykoná se jen ta, která je právě proveditelná vzhledem k verzi.
Pokud chceš mít kontrolu, jestli se příkaz provedl, zapiš ještě příkaz pause a pak se zobrazí výsledek - okno příkazového řádku zůstane otevřeno:

iomconvunicode.exe /c_electric.txt c_electric.iom
pause
iomconvunicode -text c_electric.txt c_electric.iom
pause
Po dalším stisku kterékoliv klávesy se okno zavře ( 2000,XP,2003).
Pro win9x se zavře jen tehdy, pokud se doplní ještě další poslední řádek s příkazem
exit

Stejným způsobem lze postupovat pro všechny definiční soubory
c_diesel.txt
c_electric.txt
c_steam.txt
common.txt
editor.txt
Do posledních dvou nedoporučuji vrtat a nechat je ve verzi nastavené Džordžem.
Pravidla:
Před jakoukoliv změnou vždy původní funkční soubory zazálohovat !!!
Pokud něčemu opravdu nerozumím, nevrtám se v tom !

Zbyněk Šemora: Člen fóra Ronoath mi posílal již předefinované soubory *.iom. Bohužel jejich použití v MSTS problém nevyřešilo.

Zdravím vás! Dnes jsem instaloval kamarádovi na téměř čistou instalaci Windows 7 Ultimate MSTS včetně Bin, tratě 321, TBP a dalších drobností. Jenže co se nestalo - při dvojkliku na ikonku Train Simulator, celí natěšení, že už se po nějaké době sveze, vyskočilo okno s hláškou: "Train Simulator requires hardware acceleration". A s tímto si nějak nevíme rady. Mohl by eventuálně někdo poradit?

Jinak chápu, že se zásadně nedoporučuje provozovat MSTS v širším spektru na notebooku, jenže tady momentálěn jiná možnost neexistuje. Konkrétně jde o stroj Fujitsu Siemens s 2GB RAM a procesorem AMD Turion 64x2 2.0GHz.

Předem moc děkuji za případnou pomoc!

Silnice není závodní dráha napsal:
vyskočilo okno s hláškou: "Train Simulator requires hardware acceleration".

Ovladače ke grafice. Win má k některým grafikám jen 2D ovladače (neboť na práci se systémem to stačí). Stáhni si ovladače od výrobce.

Zbyněk: Toto už se připravuje. Já jsem si ty iomy upravil, mám to již připraveno na stránkách, jen musím přes FTP nahrát soubor iomů a to mi přes současné připojení nefunguje - je tu jakýsi firewall. Proto koukni na mé stránky, v sekci "časté dotazy uživatelů" je to připraveno, popřípadě přes SZ dej vědět, co by si tam ještě dopsal.

Podařilo se mi docílit toho, že MSTS registruje zmáčknutí kláves (děkuji Ronoathovi), s brzdami to sice nic neudělá, ale to není ten největší problém. Pokud zkusím brzdy ovládat "ručně" (myší) jakmile myší přestanu táhnout nebo pustím levé tlačítko myši, brzda se sama vrátí do polohy 0%.

Tak to je velké varování pro všechny, kdo si chce kupovat pro MSTS notebook. Asus určitě nebrat a neškodila by nějaká rubrika od zkušených profiků, kteří počítače prodávají nebo testují, které modely pro MSTS nejsou vhodné.
Taxi, nechceš něco podobného založit ? Stále varuješ co nekupovat, ale končí to v propadlišti dějin a lidi jsou stejně nepoučitelní. Cena je supr, tak to koupím a pak se mlátím do hlavy, do čeho jsem to dal vešeré úspory.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak to je velké varování pro všechny, kdo si chce kupovat pro MSTS notebook. Asus určitě nebrat a neškodila by nějaká rubrika od zkušených profiků, kteří počítače prodávají nebo testují, které modely pro MSTS nejsou vhodné.
Taxi, nechceš něco podobného založit ? Stále varuješ co nekupovat, ale končí to v propadlišti dějin a lidi jsou stejně nepoučitelní. ...

Zbyňku, presne tak, ľudia sú nepoučiteľní, kopa z nich pojedla múdru kašu a každá rada im je zbytočná.
Napriek tomu môžem do FAQ umiestiť zopár tipov na vzorové PC pre MSTS a 3ds max.
Bohužiaľ ľudia tak či tak nepočúvnu, pretože ... ... ... šak vieš sám, škoda reči.

Dobrý den chtel bych se zeptat mám Windows 7 a když nainstaluju train strore tak pres to nespustim žádnou trať předem dekuji za odpověď

Dobrý den,
mám nově nainstalované WIN 7 64bit. Ze stránek Blackwolfa jsem si stáhl aktivitu Os 5909/14. Můj problém je v tom že zhruba po 1 minutě hraní kdy se objeví druhá zpráva v aktivitě mi simulátor zamrzne po jejím potvrzení. Vše mám nastaveno podle desatera. Mohl by mi někdo prosím poradit co s tím? Děkuji BOBBY

Bobby napsal:
Dobrý den,
mám nově nainstalované WIN 7 64bit. Ze stránek Blackwolfa jsem si stáhl aktivitu Os 5909/14. Můj problém je v tom že zhruba po 1 minutě hraní kdy se objeví druhá zpráva v aktivitě mi simulátor zamrzne po jejím potvrzení. Vše mám nastaveno podle desatera. Mohl by mi někdo prosím poradit co s tím? Děkuji BOBBY

Ještě to upřesním: MSTS se zasekne a hned spadne do Windows bez jakékoliv hlášky.

Back
Nahoře