Grafika, ovladače, swap a jiné

Od nejakého času mám nasledujúci problém: Grafika ATI 5800 fungovala v MSTS v pohode, ale teraz síce MSTS spustím a funguje, ale nesmiem sa prepnúť do Win. Pri pokuse o návrat do MSTS ovládač GK prestane reagovať a resetne všetky svoje nastavenia na úplné minimum vrátane rozlíšenia. PC potom síce ide, ale MSTS už vôbec nespustím, až po reštarte PC. Ovládač GK mám 6.14.0010.7200. Vzhľadom na dovolenkové obdobie a málo časté zapínanie stolného PC nie som schopný presne určiť kedy problém vznikol, či s novším ovládačom, alebo nejakou aktualizáciou Win XP. uvedený problém znamená že môžem zabudnúť na ladenie kabín a podobných záležitostí:cry:. Ovládač som skúšal preinštalovať ale bez úspechu.

Ano, to sa stáva. PC, resp. Wokná si pri aktualizácii nainštalujú "novšie" ovládače ( spravidla pofušované Malým Mäkkým ) a katastrofa je na svete. Daj tam naspäť originál od ATI - mám pocit, že si CD zabudol u mňa, keď sme ju skúšali. Druhá vec je použiť bod obnovy, nejaký starší od dátumu, kedy to začalo blbnúť.

Zdravím chcem sa spýtať. Problémi z HDD na notebooku by mohol vyriešiť Externý HDD? rozmýšlal som hrať MSTS z disku cez USB pripojenie. Bolo by to možne? načo by som musel prihliadať ?

nebulus napsal:
To je úplně normální jev, někdy to i rovnou restartuje počítač. Mě to nedělá od té doby, co mám repasované (spíš komplet nové :D) počítače s modernějšími procesory.
Ale řešení je jednoduché, pokud potřebuji střídavě chodit do windows. Hra v okně.

CD som zabudol, to je pravda... Spustiť hru v okne som skúsil, ale dal som tam lomítko a parameter nezafungoval. Skúsim to dnes večer znovu.

Vzorové zápisy jsou na mých stránkách nebo v návodech na DVD.
Ale pokud si MSTS instaluji jinam než do Program Files, například oblíbené "hry", tak když parametr doslovně opíši, nemůže to fungovat, protože už tam nesmí být uvozovky, pokud jsou názvy složek jednoslovné. To je nejčastější chyba takypokročilých :D uživatelů, kteří mění cestu instalace do svých vlastních adresářů.
(poznámka: také jsem to donedávna nevěděl, protože v instalacích měním maximálně písmeno oddílu, jinak cesta stejná)

Takže spustenie v okne pomohlo, akurát je otrava to potom zakaždým vyrovnávať aby som mal na monitore celé okno s MSTS.

Tak to už je úděl uživatele. Také mne štve, že musím okno MSTS chytit myší a dát na své místo, ale člověk si zvykne i na šibenici :D .

Mám to o to horšie, že monitor mám 1280*1024 a MSTS tiež v takomto rozlíšení, takže to musím na milimeter presne dopasovať.

To mi je jasné, ale zatiaľ som si povedal že tento Samsung čo mám musí doslúžiť. Nové monitory akosi nemajú požadované multimediálne funkcie

Dobrý den. Dneska při snaze skrátit zpoždění na Ex 147 jsem rozmlátil svůj joystick. Mohl by mi někdo poradit který bych si měl koupit za relativně přistupnou cenu. Přece jenom krokovat na klavesnici jsem si už odvykl. Díky moc za rady.

Já jsem vycházel ze zkušenosti, že nejlevnější kusy jsou pryč - já jsem kupoval poslední :D. A to již před rokem.

Lepší než joystick je gamepad a z jednoduchého důvodu. Má mnohem víc naprogramovatelných povelů. Vejde se tam potom téměř vše, co člověk k ovládání vlaku potřebuje. Zbylo i na klávesu +(1) a pohled z okna :D

To je hezké, ale pro mne jako invalidu ovládajícího PC levou rukou je to jen nerealizovatelný sen :D. Jsem rád za vymoženost jako je joystick.

Back
Nahoře