Grafika, ovladače, swap a jiné

Zdarec pánové,
prosím poraďte, mám nainstalovaný MSTS v 64 bit Windows 7 na notebooku HP-Probook 4730s s grafickou kartou ATI RADEON HD 6490 M, 1GB a můj problém je ten, že nevím jak grafiku správně vyladit aby MSTS vypadalo při aktivitách opravdu pěkně. Dle člověka který má MSTS nainstalované na podobně výkonném PC mám grafické zobrazení ve hře o hodně horší než má on sám. Je prý důležité mít grafiku správně přednastavenou aby v MSTS vynikly všechny detaily tak jak je žádáno. U mne jsou třebas budovi a vlastně celá okolní krajina tak zvláštně rozostřená a "kostičkovaná" i přes správné nastavení ve hře viz. návod od pana Šemory. Děkuju za každé rady a postřehy. ;-)

MarfyE34: ahoj skúšal si filtrovanie? a zdá sa mi že ked chceš mať eknú grafiku definuje sa to v ceste podobne ako :mem súbor ale niesom si istý...

Díky za reakci, prosím můžeš mě blíže popsat co se myslí tím filtrováním??? Vím že třebas pro Win-XP je tady někde na stránkách podrobný obrázkový návod jak správně nastavit grafiku pro MSTS, tak něco takového bych potřeboval i já pro Win-7 ;)

Dobrý den.
Mělo by to být "anizotropní filtrování" a to se nastavuje na ovladači grafické karty. A ještě je tam "vyhlazování hran".

Díky, jen se mě opravdu nedaří v žádném okně Win 7 najít menu, kde bych ono filtrování a vyhlazování mohl nastavit, nemá někdo nějaký typ??? Díky.

já to mám v xp dole na liště (nvidia) možnost nastavovat, u tatíka zase stačí na ploše pravým tl. myši a mimo to se nabídne i nastavení gr. karty(7 win), je to různé, no uvidíme:P

Zdravím, měl bych jeden dotaz ohledně nastavení poměru sran na grafický kartě. Jelikož mám novou sestavu
základní deska je asus s integrovaným připojením grafické karty přez HDMI a VGA.
Tato deska podporuje novou technologii a to že grafická karta je integrovaná přímo v procesoru. ( Intel core i3-2125 cpu 3.30GHz )
LCD mám připojený zatím přez VGA a zatím nikde sem nenašel jak to vyřešit.
Možná to půjde až po připojení přez kabel HDMI ale ten zatím nemám.. snad se najde někdo kdo by s tím měl zkušenosti..

Děkuji předem za odpověď S pozdravem Kučera Michal

Nenapísal si, aký monitor máš. Vo FAQ je výslovne uvedené, že to na analógu nefunguje okrem pár málo monitorov, ktoré hardvérovo podporujú zmenu formátu. Potrebuješ DVI alebo HDMI, alebo monitor, ktorý sa dá takto nastaviť. Napr. Samsungy to vedia takmer všetky. U ostatných je bez DVI problém.

No to sem blbec asi přehlídl :)
Ale sem ten co většinou hledá a pak se ptá. Jinak teda zítra si jedu asi koupit HDMI kabel a bude po problému :) monitor je Beng FullHD 24" u kterýho ten poměr stran nastavit nejde no.
ještě jednou díky za upozorněni a za radu :)

Zdravím chcem sa spýtať po dlho dlho skúšaní reinštalovaní a pod som konečne msts dostal do VARU! Bez pádu bežne FPS na šírej trati je tých 30... v stanici 11FPS (to používam pohlad 2) ale jedna vec ma stále trápi a to... hrany. Proste nech robím čo robím nejde to. nastavovanie v GK skúšal som filtrovanie dať až na 16x ale stále nič vyhladzovanie hrán som dal a) na spracovanie softwarom ...b) nastavenie aplikácie

Skúšal som aj preinštalovať directX s 11 na 10... no MSTS stále nič... budem sa asi museť zmieriť s blikajúcimi kolajnicami a deravými drotami a stlpy TV...

grafika: mobile intel(R) 4 series express chipset family (integrovaná)

DAKUJEM za nejaké rady.

myslel som si aj ked je stara už 4 roky tak pozerám na stránke nejake Update aj Biosu aj grafick=ho čipu tak uvidíme... ale dík za reakciu ..

To vypadá na nějaký už pěkně fousatý NTB pro kancelářské použití. Tady máš určitě smůlu a nějaké to nastavování bude k ničemu. V jakém rozlišení ti MSTS běží?

no má ten notebook 3 roky ovládače mi ukazuje z roku 2009... no je to taký kancelársky ... on bol vlastne kupovaný do školy... a msts mi ide na 1024 x 768 32 bit... notebook mi síce podporuje 1280 x 800 ale to msts nepodporuje... ale dakujem za ohlasi.

Zdravím příznivce msts.Mám dotaz ohledně joysticu mám ho od xbox 360 a chtěl bych si ho připojit k msts,poradí mi někdo jak na to,případně stručný návod.Děkuji všem co mi pomůžou

Ak má ten joystick USB konektor tak to normálne pripojíš k pc. No a aby si to rozumelo s MSTS budeš potrebovať platený program xpadder, ale keď sa posnažíš dá sa stiahnuť aj zadarmo lebo do verzie 5.6 to bol freeware. Citujem z jednej stránky: "Xpadder simuluje stisky kláves a pohyby myší s použitím gamepadu. Môžete hrať akúkoľvek hru na PC s mizernou alebo žiadnou podporou joysticku." Môžem ti potvrdiť, že to funguje, lebo sám to takto mám urobené akurát to hrám cez gamepad. Teraz sa chystám prirobiť si na tie páčky na gamepade kontrolér ako v reále :)

Radek napsal:
Zdravím příznivce msts.Mám dotaz ohledně joysticu mám ho od xbox 360 a chtěl bych si ho připojit k msts,poradí mi někdo jak na to,případně stručný návod.Děkuji všem co mi pomůžou

A jsi si naprosto jistý že že ten joystick splňuje pravidla pro HUD k normálnímu počítači? Já si to vůbec nemyslím.....

Back
Nahoře