Grafika, ovladače, swap a jiné

Hekl338 napsal:
V klíči
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Train Simulator\1.0\HWRenderer
zkus hodnotu
video_mode_index nastavit na hodnotu 8 nebo 9
8 by měla být 1600 x 1200 16bit
9 by měla být 1600 x 1200 32bit
Tak na tohle jsem proste lama :lol: Muzu vedet, jak a kde to nastavit? Asi blba otazka, ale nejsem odbornik. Tenhle problem mne take trapi jiz dlouhou dobu, nejvyssi rozliseni mi msts da 1280x1024x32. Dekuji:)
Spusť regedit (editor registru), dej vyhledat výše uvedený klíč a hodnotu nastav.
Pro všechny ostatní: ta hodnota v položce není nic jiného než pořadí položky v nastavení grafiky v MSTS, kdy ta nejnižší položka v nastavení (640x480x16bit) má index 0
Takže není žádné zázračné nastavení na exotické rozměry a nemá cenu tuhle hodnotu dávat větší než 9.

Spusť regedit (editor registru), dej vyhledat výše uvedený klíč a hodnotu nastav.
Pro všechny ostatní: ta hodnota v položce není nic jiného než pořadí položky v nastavení grafiky v MSTS, kdy ta nejnižší položka v nastavení (640x480x16bit) má index 0
Takže není žádné zázračné nastavení na exotické rozměry a nemá cenu tuhle hodnotu dávat větší než 9.
Dik. Nasel jsem, prejmenoval, ale rozliseni mi stejne nenabidne vetsi nez 1280x1024. Navic po kazdem spusteni msts to stejne vrati na hodnotu 7. Bud. tyden uz budu mit noveho compa, mozna na nem to fungovat bude :wink:

Hekl338 napsal:
Dik. Nasel jsem, prejmenoval, ale rozliseni mi stejne nenabidne vetsi nez 1280x1024. Navic po kazdem spusteni msts to stejne vrati na hodnotu 7. Bud. tyden uz budu mit noveho compa, mozna na nem to fungovat bude :wink:

Zaujímavé, robí mi presne to isté.

Zaujímavé, robí mi presne to isté.
Myslim, ze to bude tym, ze rozlisenie LCD, prip. klasickeho monitoru musi tak vysoke rozlisenie podporovat. Moje LCD ma maximum 1440x900, asi preto mi to neumoznuje. Skoda no, u Trainzu je to jednoduchcie, tam sa da do suboru zapisat rozlisenie ake chcem, msts ma len pevne hodnoty.

A zkousel jsi to nastavit v registrech a pak bez nastavovani pustit aktivitu nebo explore route? Takhle mi to totiz funguje na 1600x1200. Pokud skocim do nastaveni, tak vybrat lze jen 1280x1024 a jsem tam, kde jsem byl.
ZSR
P.S. I kdyz mam displej 1680x1050, 1600x1200 se vytvori jako virtualni plocha

zsr napsal:
A zkousel jsi to nastavit v registrech a pak bez nastavovani pustit aktivitu nebo explore route? Takhle mi to totiz funguje na 1600x1200. Pokud skocim do nastaveni, tak vybrat lze jen 1280x1024 a jsem tam, kde jsem byl.
ZSR
P.S. I kdyz mam displej 1680x1050, 1600x1200 se vytvori jako virtualni plocha
Zkousel, to mi hodi rozlisenie automaticky 640x480 Jde mi to pouze na 1280x1024 a roztahnout pomoci full screen na celou obrazovku, je to ale takove "natazene". Jinak mi to doted ani neslo :(

Naposled editoval moderátor:
Na základe pozitívnych skúseností členov fóra som si kúpil grafiku ATI X1650Pro/512MB/AGP. Ale keďže sa pri spustení MSTS musím prepnúť do Win, lebo nejde klávesnica tak sa pri návrate do MSTS počítač reštartuje. V druhej inštalácii MSTS mi klávesnica ide a MSTS funguje normálne, ale pri prepnutí do Win a návrate do MSTS mi to tiež spadne. Ovládače z CD nešli vôbec nainštalovať ( pravdepodobne poškodené CD ), tak som použil ovládače z webu 07.11. Aká verzia ovládačov je vhodná? Prípadne sa neskrýva nejaká zrada v nastavení GK? V iných aplikáciach žiadne problémy nemám.

nebulus napsal:
Na základe pozitívnych skúseností členov fóra som si kúpil grafiku ATI X1650Pro/512MB/AGP. Ale keďže sa pri spustení MSTS musím prepnúť do Win, lebo nejde klávesnica tak sa pri návrate do MSTS počítač reštartuje. V druhej inštalácii MSTS mi klávesnica ide a MSTS funguje normálne, ale pri prepnutí do Win a návrate do MSTS mi to tiež spadne. Ovládače z CD nešli vôbec nainštalovať ( pravdepodobne poškodené CD ), tak som použil ovládače z webu 07.11. Aká verzia ovládačov je vhodná? Prípadne sa neskrýva nejaká zrada v nastavení GK? V iných aplikáciach žiadne problémy nemám.
1.zakázat restart OS při výskytu chyby aplikace ( TP/vlastnosti/upřesnit/spouštění...systému-nastavení/selhání systému - zrušit zatržítko "automaticky restartovat" - OK,OK,OK ).
2. optimalizovat paměť, nastavit pevnou velikost swapu
3. Více instalací msts v témže OSwin je nepřípustné bez správné správy odpovídajících zápisů registrů !
Přepínání mezi instalacemi provádět
a) přejmenováním/přesunutím adresáře %msts% při umístění ve společné partitions
b) záměnou písmene disku ( jen u winNTx ) na různých part se stejnou cestou
c) implementací odpovídajícího souboru registrů *.reg pro konkrétní instalaci msts
Nedodržení těchto zásad má za následek právě výše popsané potíže.

bob57_cz: Chcel by som ešte doplniť že s doterajším systémom a starou GK NX6600 som bez problémov fungoval niekoľko rokov. Reštartovanie systému preverím. Swap mám pevne nastavený na 2GB. Druhá inštalácia je podstate iba kópiu, pretože v skutočnosti je inštalovaná pod druhým OS. Tento OS som spúšťal iba pri nejakých problémoch s primárnym OS a prípadne pri inštalácii apk. Pôvodne bol plánovaný pre lepší chod MSTS, ale bez výraznejšieho efektu.

Re: Grafika, ovladače, swap

Dobrý den.Nevíte někdo,jáký je ideální 3d driver pro MSTS na grafiku GEFORCE 5500 FX a Win XP 2000? Děkuju za radu.

LUBOS BALUS napsal:
Dobrý den.Nevíte někdo,jáký je ideální 3d driver pro MSTS na grafiku GEFORCE 5500 FX a Win XP 2000? Děkuju za radu.
Nezaznamenal jsem žádné potíže s vždy posledními detonátory na dvou PC ani u GF4 ani GF6
( na nové desce mám integrovanou "nic moc" ATI a také noproblem s origo i novějšími drv ).
Pokud to zlobí, podívej se napřed v biosu, jestli nemáš přednastaven pro GK neodpovídající default port/slot ( PCI, AGP, PCIE ).

Díky za radu. A ještě bych se chtěl zeptat kde se do toho biosu dostanu? To už bude všechno.Dík.

Záleží na desce a výrobci BIOSu, já se tam tostavu při POST testech a zmáčknutí klávesy DEL. Ale tu klávesu bys měl najít v manuálu desky.

Edie napsal:
Záleží na desce a výrobci BIOSu, já se tam tostavu při POST testech a zmáčknutí klávesy DEL. Ale tu klávesu bys měl najít v manuálu desky.
Tohle je rada na nic. Jestiže někdo neví ani jak se dostane do nastavení BIOSu své desky, tak tam nemá co dělat a už vůbec tam nemá cokoliv nastavovat, protože je velká pravděpodobnost že tam něco pobacá. Lepší je se s problémem obrátit na někoho znalého ve svém okolí.

Miran napsal:
Tohle je rada na nic. Jestiže někdo neví ani jak se dostane do nastavení BIOSu své desky, tak tam nemá co dělat a už vůbec tam nemá cokoliv nastavovat, protože je velká pravděpodobnost že tam něco pobacá. Lepší je se s problémem obrátit na někoho znalého ve svém okolí.
Jo, to máš pravdu Mirane.

bob57_cz napsal:
LUBOS BALUS napsal:
Nezaznamenal jsem žádné potíže s vždy posledními detonátory na dvou PC ani u GF4 ani GF6
( na nové desce mám integrovanou "nic moc" ATI a také noproblem s origo i novějšími drv ).
Pokud to zlobí, podívej se napřed v biosu, jestli nemáš přednastaven pro GK neodpovídající default port/slot ( PCI, AGP, PCIE ).
Mám nastaveno AGP.

LUBOS BALUS napsal:
Mám nastaveno AGP.
Pokud je ta GK zastrčena do hnědého slotu ( nejspíš jako první pod procesorem ), tak je to AGP správně a přitom by měl být 1.bílý slot hned pod tímto hnědým volný ( některé desky bohužel sdílí některé prostředky slotu AGP a prvního PCI jako rezervovaný pro GK a v tom případě se tento slot neobsazuje jiným zařízením ).
Pokud je ta GK vložena do bílého slotu, tak by to měl být hned ten první a ne jiný, v biosu by pak mělo být nastaveno PCI ( tyto karty se dělaly i pro PCI i AGP stejně jako GF4 ).

RE: Grafika, ovladače, swap

Pánové hezký den.;)
Takže pžišel čas obměnit stávající PC a je to otázkou několika dní. Poněvač nejsem počítačový expert :D zeptám se rovnou zkušenějších harcovníků.:D Chci předejít neoběvujícím se testům v MSTS a tak, Jaká GK, samozřejmě nová bude s MSTS spolehlivě spolupracovat, ať vím, jakou mám do sestavy PC objednat.
S pozdravem Dan.:cool:

RE: Grafika, ovladače, swap

Dan J. napsal:
Pánové hezký den.;)
Takže pžišel čas obměnit stávající PC a je to otázkou několika dní. Poněvač nejsem počítačový expert :D zeptám se rovnou zkušenějších harcovníků.:D Chci předejít neoběvujícím se testům v MSTS a tak, Jaká GK, samozřejmě nová bude s MSTS spolehlivě spolupracovat, ať vím, jakou mám do sestavy PC objednat.
S pozdravem Dan.:cool:

Ahoj Dane,

Pokud vim, tak MSTS ani tak dobrou grafiku nepotřebuje, spíš velký početní výkon, takže CPU určitě dvoujádro a hlavně dostatek paměti.. XP 2GB a Vista 4GB RAMky. S grafikou je to těžký, záleží kolik do ní hodláš investovat :wink:

Back
Nahoře