Grafika, ovladače, swap a jiné

RE: Grafika, ovladače, swap

Zdravím Dane,

Především napiš co máš za sestavu momentálně (základní deska, CPU, paměť, současná GK). Pak se můžeme hnout dál, co a jak by stálo za vyměnění, aby MSTS bylo štědrejší. Víc jak na GK v MSTS samozřejmě záleží na výkonu CPU, poté paměti.

Rozházená obrazovka po naběhnutí MSTS

Ahoj všem! Dokáže mi prosím někdo poradit, v čem je problém? Viz. foto. Už jsem zkusil všemožné nastavení grafiky, ovladače a stále nic! Grafika Radeon HD6500. Toto rozházení se dostaví až v tomto menu. Při úvodním načítání hry, kde jsou zobrazeny ty páry, je vše ok.
Děkuju za radu, Rej

link fotky: http://usr.bandzone.cz/band/ho/horkykafe/gallery/profile.default/257772.jpg

KJ_Ross napsal:
Zdravím Dane,

Především napiš co máš za sestavu momentálně (základní deska, CPU, paměť, současná GK). Pak se můžeme hnout dál, co a jak by stálo za vyměnění, aby MSTS bylo štědrejší. Víc jak na GK v MSTS samozřejmě záleží na výkonu CPU, poté paměti.
Omlouvám se všem, že Vás tady s tím otravuju, psal jsem dotaz v zoufalství, když jsem nemohl stále přijít na to, proč se mi to takto špatně zobrazuje. Nyní je vše ok, koupil jsem předtím totiž novou grafiku Radeon HD3650 a neuměl jí nastavit. Vím, žádnej zázrak, ale lepší než původní Radeon 9600XT. Teď ale k prapůvodnímu problému, proč jsem ji chtěl koupit. Mě prostě štve, když musím zobrazení osekávat, abych mohl jet bez cukanců třeba ze Smíchova na Hl.N. Poraďte mi prosím, na co se mám zaměřit. Asi určitě to bude chtít jiný procesor, než AMD Athlon XP 2600+, což je nějakých 2GHz. Dále mám 1,5GHz RAM, grafika RadeonHD3650. Vše běhá na staré AGP desce Gygabyte GA-7VT600.
Prosím Vás o radu, dřív než zas něco koupím, jako tu grafiku a ono to tím nebude. Myslím že i s původním Radeonem 9600XT by to běhalo stejně. Takže půjde něco a nebo půjde celej comp z balkonu??
Díky, Rej

Naposled editoval moderátor:

Rej napsal:
KJ_Ross napsal:
Zdravím Dane,

Omlouvám se všem, že Vás tady s tím otravuju, psal jsem dotaz v zoufalství, když jsem nemohl stále přijít na to, proč se mi to takto špatně zobrazuje. Nyní je vše ok, koupil jsem předtím totiž novou grafiku Radeon HD3650 a neuměl jí nastavit. Vím, žádnej zázrak, ale lepší než původní Radeon 9600XT. Teď ale k prapůvodnímu problému, proč jsem ji chtěl koupit. Mě prostě štve, když musím zobrazení osekávat, abych mohl jet bez cukanců třeba ze Smíchova na Hl.N. Poraďte mi prosím, na co se mám zaměřit. Asi určitě to bude chtít jiný procesor, než AMD Athlon XP 2600+, což je nějakých 2GHz. Dále mám 1,5GHz RAM, grafika RadeonHD3650. Vše běhá na staré AGP desce Gygabyte GA-7VT600.
Prosím Vás o radu, dřív než zas něco koupím, jako tu grafiku a ono to tím nebude. Myslím že i s původním Radeonem 9600XT by to běhalo stejně. Takže půjde něco a nebo půjde celej comp z balkonu??
Díky, Rej
Každopádně dvoujádrový CPU, tudíž budeš muset koupit i novou základní desku s příslušnou paticí. Pro levnější variantu ti postačí např. AMD Athlon X2 4850 nebo 5000. Nové se daj sehnat do 1700,-. Odpovídající základní deska s paticí už AM2+ do 1300,-. Minimálně 2GB RAM běžícíh na 800 Mhz do 500,-. Grafickou kartu AGP tam bohužel nenapasuješ, ale pro nějakou dobu si vystačíš s integrovanou, těm MSTS nedělá problémy. Doporučuje se mít minimálně 400 - 450 W zdroj.

Zdravím
Mám problém se zobrazovaním terénu v tratích, které dočasně používám (240 + 090 = Stejný Global). Na jiných sem to momentálně nezkoušel. Po loadování úkolu, kdy mě to šoupne ihned do kabiny, terén vidím zhruba jednu vteřinu, pak zmizí a je bílo. Typuji nějaké neplechy v nastavení GK (GF 9500 512 MB DDR3). Pro větší představu přikládám screen. Díky za rady
Ross
http://aktivity-msts.ic.cz/images/textura.JPG

********************************************************************************
Pozn. moderátora: Prosím nevkladať do príspevkov obrázky väčšie než 800x600 pixelov.

Podle mě je to vynechaná aktualizace trati,o tom už psal p.Šemora,aby se nevynechala žádná aktualizace.Mě se to stalo u 090 při výjezdu z Holešovic,měl jsem tam nejednou bílo jako v zimě a dál už zase bylo vše v pořádku.Tady pomůže jen přeinstalace trati.Anebo oprava pomocí Route Riteru.

Svatá pravda Petře. Teď sem zkoušel trať BP a tam je to OK. Takže se vyskytla nějaká neplecha mou nepozorností. Za velký screen se omlouvám.

Tak mám novou grafickou kartu, ale MSTS na ní jede, jako na té předchozí. Měl jsem GeForce 128 MB, teď mám ATI Radeon 9600XT (256 MB). Hry, které mi dříve nešly, mi jdou bez sekání, úplně dobře a MSTS se vůbec nezměnilo. Co s tím? A jaké byste nastavily detaily?

MSTS neumí využívat grafickou kartu a všechno počítá procesorem. Hry využívající grafickou kartu pojedou samozřejmě líp, ale MSTS to nepomůže, to by chtělo upgrade desky.

JM3 napsal v jiném vláknu:

Mám ATI Radeon a nejsou z toho moc moudrej, protože do toho menu tý karty (dle obrázku) se prostě ne a ne dostat. Mám normálně Win XP Home a stolní PC. Co to je analogově zapojeno?

NET. Framework nainstalovaný máš? Je nutný pro ATI Catalyst Control Center. NET Framework najdeš třeba na webu Windows Update, pokud máš legální Windows.

Analogově zapojeno znamená, že je monitor zapojen přes klasický D-SUB konektor.

Pavlík napsal:
JM3 napsal v jiném vláknu:

Mám ATI Radeon a nejsou z toho moc moudrej, protože do toho menu tý karty (dle obrázku) se prostě ne a ne dostat. Mám normálně Win XP Home a stolní PC. Co to je analogově zapojeno?

NET. Framework nainstalovaný máš? Je nutný pro ATI Catalyst Control Center. NET Framework najdeš třeba na webu Windows Update, pokud máš legální Windows.

Analogově zapojeno znamená, že je monitor zapojen přes klasický D-SUB konektor.

Neznám jiné zapojení než klasické. Kvůli windows update mám problémy, protože jsem odinstaloval IE (používám chrome). Win legální mám, tak stáhnu a uvidím

Tak jsem aktualizoval, stáhnul jsem ATI Catalyst control center (CCC) a dostal jsem se k zajímavému problému: Nemám tam tu volbu, která je k dispozici v nápovědě http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/521

Vypadá to podobně, ale místo DVI tam mám vlastnosti monitoru a tam se to nastavit nedá (můžu poslat printscreen, sem ho neumím vložit).

Co s tím, Pavlíku?

JM3 napsal:
Co s tím, Pavlíku?

Tak to ti už zas tak přesně neodpovím. Moje grafická karta je NVidia. Každopádně by to tam někde v nastaveních býti mělo. Případně si pročti toto vlákno od začátku.

Obrázky ulož např. na server sklad.obrazku.cz a pak sem dej odkaz.

Také by bylo dobré napsat přesný typ tvé grafické karty.

Pavlík napsal:
Obrázky ulož např. na server sklad.obrazku.cz a pak sem dej odkaz.

Také by bylo dobré napsat přesný typ tvé grafické karty.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t368057_ATI.JPG1. obrázek[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t368058_ATI2.JPG2. obrázek[/URL]

Na prvním jsou rozdíly v těch tabulkách, na druhém vidíš to, co já ve správci souborů. Stačí, nebo chceš ještě nějaký info?

JM3 napsal:
Tak jsem aktualizoval, stáhnul jsem ATI Catalyst control center (CCC) a dostal jsem se k zajímavému problému: Nemám tam tu volbu, která je k dispozici v nápovědě http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/521

Vypadá to podobně, ale místo DVI tam mám vlastnosti monitoru a tam se to nastavit nedá (můžu poslat printscreen, sem ho neumím vložit).

Co s tím, Pavlíku?
Mám Radeon serie 3800 a ten běží přes digitální rozhraní a ta volba je pak přístupná.Pokud běží monitor přes analog,volba přístupná není.Podle toho jaký máš typ grafiky,která zřejmě digitální výstup nemá,tak ty volby nebudou přístupné.

Petr Novák napsal:
...Podle toho jaký máš typ grafiky,která zřejmě digitální výstup nemá,tak ty volby nebudou přístupné.

Jak zjistím, co na té kartě mám za výstup? A je možné nějak zařídit (jak někdo výše psal) sehnat někde převodník signálu, abych mohl "nahodit" ty černé pruhy?

Podívej se dozadu na tvou grafickou kartu.

9e8ab53131c3c09715ae9d85cc557556.jpg

Pokud tam máš zapojení přes výstup vlevo, pak je to analog d-sub. Pokud máš zapojeno přes výstup vpravo, tak to je digital DVI. Pokud tam to DVI nemáš, tak pak podle mě není šance upravit poměr stran.

Prostřední konektor nic neřeší. To je vstup S-Video (např. z videokamery).

JM3 napsal:
Petr Novák napsal:
...Podle toho jaký máš typ grafiky,která zřejmě digitální výstup nemá,tak ty volby nebudou přístupné.

Jak zjistím, co na té kartě mám za výstup? A je možné nějak zařídit (jak někdo výše psal) sehnat někde převodník signálu, abych mohl "nahodit" ty černé pruhy?
Pokud tam máš ten modrý konektor na výstupu,tak to je analog a s tím nic neuděláš.Převodníky signálu jsou pouze na DVI,to je ten bílý konektor.Jsou převodníky na analog a HDMI.

Back
Nahoře