Dílna Jirky Tovačovského

dem napsal:
David a spol. Bolo by lepšie keby ste tam do balíkov dali naladené wag súbory. Vyhnete sa podobným otázkam.
Ja automaticky keď niečo modelujem a skúšam do msts beriem od Zbyňka ladené wag súbory. ...

Nazdar Milane,
tak snaha použít wagy odladěné ZSR-em samozřejmě je.;) Tentokrát nám s nimi pomohl Jacek,ale protože se všem "pomocníkům" uvedené vozy chovaly korektně,neměl jsem sebemenší důvod k nedůvěře v jeho dílo.;)
Nicméně,jsme lidé a něco se v nastavení wagu mohlo opomenout.Jak jsem ale psal,Jirkovi,Jackovi a mi vše fungovalo,tak těžko říci,co je či spíše bylo příčinou nekorektního chování vozů o "pegause".
Nastavení spřáhel na 80 cm přepočítávám dle známé tabulky já,tak jestli byl zádrhel v tomto,je chyba u mě.Zmíněné nastavení spřáhel 80 cm totiž nemám jak vyzkoušet /jezdím na 30 cm/,takže jde víceméně vždy o sázku do loterie.:rolleyes:
No,přemítat o možné příčině problémů zde nemá smysl bez důležitých informací jako např.používaný typ spřáhel /30 nebo 80 cm/ apod.Kdyby se zde tedy sešlo více fírů,kterým se Jirkovy vozy ŽSSK Bmeer a Bmpeer rozpojují na výměnách či se prolínají do sebe,dejte vědět.Pokud možno ale uveďte zmíněné podrobnosti.
Kdo se stydí své problémy s uvedenými vozy řešit veřejně,může se ozvat na mou e-mailovou linku důvěry davca@iol.cz .;)

David

Jasne David. Vychádzal som len s toho, že napísal, že mu to pomohlo. Tiež som najskôr napísal , že MOŽNO majú použitý, nie určite. A teda až potom som napísal vám po jeho odpovedi. Pravda je že aj u neho mohla byť nejaká zrada :)

Ahoj všem,

v balíčcích vozů Bmeer a Bmpeer, pokud používáte nastavení spřáhel 80 cm, bude možná chyba tahle ...
Ve wag a sd souborech pro 80 cm jsou chybně hodnoty lokomotivy 363:

chybné údaje
Size ( 3.12m 4.67m 15.47m )
InertiaTensor ( Box ( 3.12m 4.67m 15.47m ) )
ESD_Bounding_Box ( -1.56 0.5 -7.74 1.56 4.667 7.74 )

správné údaje
Size ( 2.88m 4.12m 25.82m )
InertiaTensor ( Box ( 2.88m 4.12m 25.82m ) )
ESD_Bounding_Box ( -1.44 0.5 -12.91 1.44 4.12 12.91 )

Pro spřáhla 30 cm je vše OK a tabulka pro přepočet funguje správně.

Honza

Zdravím
a děkuji Honzovi za nalezení problému.Zkontroloval jsem tedy vše potřebné a přišel na to,že u vozů Bmeer a Bmpeer ve verzi se spřáhly 80 cm došlo k omylu v podobě zkopírování hodnot patřících modelům lokomotiv 362 005 a 362 009.Tak to holt chodí,když se dolaďuje více věcí najednou.:rolleyes:
V trainsetu jsem ale měl soubory se správným nastavením,takže si je můžete stáhnout na adresách http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/97358/zssk_Bmeer_80_cm.rar_1.78KB.html a http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/43989/zssk_Bmpeer_80_cm.rar_1.79KB.html .
Jak psal Honza,převodní tabulka funguje správně a problémy způsobila má nepozornost,za což se všem fandům nastavení spřáhel na 80 cm omlouvám.Jestliže bude s upravenými soubory vše fungovat korektně /nikdo se mi neozve s připomínkami/,požádám Jardu o umístění aktualizace modelů na jeho webu.

David

mallard napsal:
Mohl bych se zeptat jak to vypadá se 151 023. Dík.

Zdravím,
čeká se na "šotouše",který za oblačného počasí perfektně nafotí bočnice a alespoň jedno čelo kvůli doladění podoby a pozic nápisů. Samozřejmě se toho může ujmout kdokoli.Já bych už pak snímky určitě využil.;)

David

http://uloz.to/2756403/151-023-pardubice.zip Tady fotky 151 023 od strany z chladičů večer dodám zbytek. Ty s předponou IMG_ Jsou moje a ty ostatní od Davida Šimona.

Zdravím
a děkuji za poskytnuté fotografie stroje 151 023.Určitě se hodí.Vzhledem k tomu,že má tento stroj monobloková kola,bude třeba provést i větší zásahy do modelu včetně přemapování některých partií.V současné době se ale Jirka věnuje ušlechtilejším věcem než je MSTS,takže si budeme muset na finální model stroje 151 023 počkat. ;)

David

Danc.Simon napsal:
Co bude potřeba podvozky ofotím a pošlu ;)

Zdravím
a děkuji za ochotu.Jakékoli snímky se určitě hodí - či už pro nás nebo i příští generace modelářů.;)
Kdyby se něco podařilo nafotit,dejte vědět na můj e-mail davca@iol.cz .

David

Zdravím ted´ na MSTS nemám čas tak budu potřebovat někoho,:cry: kdo by mi pomohl ofotit podvozky na lokomotivu ř. 151 023-9 at´ mi napíše ne email DancikCD@seznam.cz Děkuji.:)

Ahoj Davide, potřebuješ ještě nějaké foto k 151.023? Pokud ano, tak mi napiš přesně co a já to zkusim přes víkend nafotit, pokud bude 151.023 nasazená do oběhu....

Lukyn-CZ napsal:
Ahoj Davide, potřebuješ ještě nějaké foto k 151.023? Pokud ano, tak mi napiš přesně co a já to zkusim přes víkend nafotit, pokud bude 151.023 nasazená do oběhu....
Ono u každého uživatele je takové kouzelné tlačítko a tam je napsané "SZ", což znamená soukromá zpráva a tvůj příspěvek je přímo vzorový příklad, kdy použít to tlačítko.

Kuba napsal:
Lukyn-CZ napsal:
Ono u každého uživatele je takové kouzelné tlačítko a tam je napsané "SZ", což znamená soukromá zpráva a tvůj příspěvek je přímo vzorový příklad, kdy použít to tlačítko.

Oh... Děkuji za radu Kubo.....

Back
Nahoře