Trať CR_310

Jarin napsal:
Petr Novák napsal:
Až bude čas,přeložím nové funkce do češtiny i když to je teď už takové kostrbaté,ale pro rychlou práci to stačí.Jinak má Tom pravdu,je to super program. :D

Mám, takový skromný dotaz ty jsi již v tomto programu nějakou češtinu udělal? Pokud vím, je tomu jinak možná se pletu nevím. První češtinu do tohoto programu dělal, kdysi Jirka Polák do vyšších verzí jsem jí dělal já. O tvé češtině nic nevím, tu kterou jsi nabízel některým lidem, zda na fóru byla čeština, kterou jsi dostal ode mne.
Jarine,nějak jsi zaspal dobu.Tu češtinu,co mám od Tebe,byla na verzi 6.x.x.Jenže je už verze 7.1.xx a tam už to nesedí,muselo se to přeložit kompletně znovu a mě s tím pomáhala dcera,která žije pár let v Anglii.Tuhle češtinu jsem nabízel zájemcům,jako autor si to mohu dovolit.Začínám pochybovat,jestli vůbec sleduješ nové verze Route Riteru,pak by jsi tohle nemohl napsat.

Dan J. napsal:
Ahoj Tome. A představ si, že mám u té 310 výkon na 25% a stejně vystřelí jako blesk.:D:D Nechápu sám proč tomu tak je, schválně otevři editora a koukni.;)
Dan
Ahoj,
je mi to jasné, problémy s rychlostí trafficu znám. Moje poznámka nebyla myšlena jako výtka.

Ale zpět k tématu (pokud si dobře pamatuji, šlo původně o trať 310 :) ):
Takže:
1) Na můj problém s vnějšími zvuky v Opavě-východ nemá staniční hlášení ani velikost textur vliv. Problém je v množství trafiku versus mé "zanešené" železo.

2) Komprimace textur pomocí DXT1 pomocí RR proběhla bez problému (zhruba 15 min) a s pozoruhodným výsledkem: Místo původních nějakých 1,13 GB má složka s tratí pouhých 733 MB! Ještě skusím znovu projet Vítání jara, zdali převod nezpůsobil někde nějakou rotyku, ale zatím, co jsem namátkou prohlížel, se zdá být vše OK!
V případě nelezení nějakých "nepřístojností" dám vědět!

Petr Novák napsal:
Jarine,nějak jsi zaspal dobu.Tu češtinu,co mám od Tebe,byla na verzi 6.x.x.Jenže je už verze 7.1.xx a tam už to nesedí,muselo se to přeložit kompletně znovu a mě s tím pomáhala dcera,která žije pár let v Anglii.Tuhle češtinu jsem nabízel zájemcům,jako autor si to mohu dovolit.Začínám pochybovat,jestli vůbec sleduješ nové verze Route Riteru,pak by jsi tohle nemohl napsat.

Neboj se mám nejnovější verzi tohoto programu. Kdo zaspal, dobu jsi, možná ty hlavně máš krátkou paměť nebo si nechceš pamatovat to je již, ale jedno. Co jsem ti dával češtiny, bylo jak do verze 6.x.x. tak 7.1.xx.Pokud ti dcera pomáhala s novou češtinou tak je velice hodná, a buď jenom rád, že máš lepší češtinu než ostatní.

Naposled editoval moderátor:
Tom Kanka napsal:
Ale zpět k tématu (pokud si dobře pamatuji, šlo původně o trať 310 :) ):
Takže:
1) Na můj problém s vnějšími zvuky v Opavě-východ......
A zkoušel jsi upravit v Global / soundcfg.dat tento parametr?

Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 1000, 300, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )

S pozdravem Dan.:cool:

Dan J. napsal:
Ahoj Tome. A představ si, že mám u té 310 výkon na 25% a stejně vystřelí jako blesk
Tu věc jsme mohli zavinit i my stavitelé tratí a to tak, že jsme neošetřili všechny kusé koleje v depech a na vlečkách atd. rychlostníkem - třeba 20. A tak mašina, která "startuje" svou cestu coby trafic na takové koleji, bude postupně zrychlovat až na maximální traťovou rychlost (popřípadě na svou konstrukční - je li tato nižší) až do chvile, než ji umravní první rychlostník, který se jí postaví do cesty. Ta maximální traťová rychlost je v DVK 110, u Zbyňka v BP 200, ......

JÁ VŮL! JÁ VŮL!!!!!!
Z pro mne nepochopitelného důvodu, jsem neměl v systému nastavenou velikost stránkovacího souboru (Že vy jste se v tom zase vrtal, pane doktore? ;) ). A mě bylo divné, že poslední dobou můj Jáchym nějak moc a dlouho přemýšlí!!!!!
Takže moje čtyřjádro zase běhá jako "za mlada" a zvuky fungují korektně. (Rychlost toho Kafemlenku jsem taky srovnal - v AE zrychlení 10.553m/s/s - odpovídá to rychlosti 26 km/h, i když ten start je přesto dost raketový)

Takže mi můžete gratulovat, že jsem zabil téměř celou neděli (původně jsem se chtěl věnovat Dvoukolejce Old) bádáním nad prazvláštními jevy MSTS, abych nakonec přišel na to, jakej jsem debil!!!

Jarin napsal:
Petr Novák napsal:

Neboj se mám nejnovější verzi tohoto programu. Kdo zaspal, dobu jsi, možná ty hlavně máš krátkou paměť nebo si nechceš pamatovat to je již, ale jedno. Co jsem ti dával češtiny, bylo jak do verze 6.x.x. tak 7.1.xx.Pokud ti dcera pomáhala s novou češtinou tak je velice hodná, a buď jenom rád, že máš lepší češtinu než ostatní.
Jarine,to ze mě děláš vola?Verze 7.1x je úplně odlišná od verze 6.x.x a to si odvažuješ tvrdit,že jsi mi dával češtinu na verzi 7.1.x?Co jsi mi naposled něco dával,tak je to více než rok a od té doby ani ťuk.Poslední dobou pozoruji,že cokoliv sem napíšu,hned komentuješ v můj neprospěch,viz ten příspěvek o nastavení kouře u páry.Pokud v tom hodláš pokračovat,udělej si radost,ale já tvoje odpovědi hodlám ignorovat,nebudu ti pro smích.Ostatním se omlouvám za OT,ale na tohle už nešlo nereagovat...

Petr Novák napsal:
Jarine,to ze mě děláš vola?Verze 7.1x je úplně odlišná od verze 6.x.x a to si odvažuješ tvrdit,že jsi mi dával češtinu na verzi 7.1.x?Co jsi mi naposled něco dával,tak je to více než rok a od té doby ani ťuk.Poslední dobou pozoruji,že cokoliv sem napíšu,hned komentuješ v můj neprospěch,viz ten příspěvek o nastavení kouře u páry.Pokud v tom hodláš pokračovat,udělej si radost,ale já tvoje odpovědi hodlám ignorovat,nebudu ti pro smích.Ostatním se omlouvám za OT,ale na tohle už nešlo nereagovat...

Zdravím
a dovoluji si narušit současnou diskuzi takovou,která se přímo týká projektu trati 310.:cool:
Na nedávném bohumínském setkání jsme s Pepou,Jackem a dalšími zainteresovanými pořešili mnoho "drobností" týkajících se stavby trati či tvorby aktivit,takže pracovní aktulizace č.3 nějaké ty novinky určitě přinese.Minimálně to bude upravené kolejiště osobního nádraží žst.Olomouc hl.n.,kde bylo třeba také upravit zaústění tratí od Prostějova,Přerova a Senice na Hané.Se stavbou tratí pomáhají také noví modeláři objektů a také ti,kteří jinak tvoří objekty pro TRS.Všem těmto modelářům tímto děkuji za pomoc.
Pepa již také k páteřní 310-tce zdárně připojil lokálku z Valšova do Rýmařova a musím přiznat,že jde o perfektní práci.;)

David

Ahoj Davide, moc pěkné. Alespoň ten Os 23472 z Opavy do Hradce n/M a Os 23473 zpět do Opavy, nebudu muset projíždět po prázdné krajině.;) Když už zde píšu, neví někdo znalý této tratě, proč Os 23473 po cestě zpět do Opavy stojí v Brance 3 min. myslím, už nevím přesně, s něčím tam křižuje?
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj Davide, moc pěkné. Alespoň ten Os 23472 z Opavy do Hradce n/M a Os 23473 zpět do Opavy, nebudu muset projíždět po prázdné krajině.;) Když už zde píšu, neví někdo znalý této tratě, proč Os 23473 po cestě zpět do Opavy stojí v Brance 3 min. myslím, už nevím přesně, s něčím tam křižuje?
S pozdravem Dan.
Zvýšena frekvence nástupu cestujících, tak aby stihl strojvedoucí všem prodat jízdenku.

jurena1995 napsal:
4aute. Lidi stáhl jsem si tudle trat ale jak jí mám vložit do té hry abych jí mohl hrát?? pls poradte... :(:(:( O:-)
Soubor CR_310.rar otevřeš, pokud používáš WinRar, extrahuješ do X:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator/ROUTES, aktualizace tak samo...

Gajdma napsal:
jurena1995 napsal:
4aute. Lidi stáhl jsem si tudle trat ale jak jí mám vložit do té hry abych jí mohl hrát?? pls poradte... :(:(:( O:-)
Soubor CR_310.rar otevřeš, pokud používáš WinRar, extrahuješ do X:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator/ROUTES, aktualizace tak samo...
Ahoj Marku. A tím vzniká někdy velký problém. Toto sice ano, ale není to nejšťastnější cesta. Já to dělám takto:
Někde bokem si udělám složku, kde trať stahuji tj. Trať 310new, do ní stáhnu základní trať z webu + aktualizace. Pak dám rozbalit zde a teprve pak přesunu trať do Train Simulator/Routes a POZOR, jenutné vědět, zda trať používaá X-Tracks, či nikoliv.
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Gajdma napsal:
jurena1995 napsal:
Ahoj Marku. A tím vzniká někdy velký problém. Toto sice ano, ale není to nejšťastnější cesta. Já to dělám takto:
Někde bokem si udělám složku, kde trať stahuji tj. Trať 310new, do ní stáhnu základní trať z webu + aktualizace. Pak dám rozbalit zde a teprve pak přesunu trať do Train Simulator/Routes a POZOR, jenutné vědět, zda trať používaá X-Tracks, či nikoliv.
S pozdravem Dan.
Lépe je použít souborový manažer,já používám Total Commander a jím rozbalit a přesunout soubory do trati.A zároveň vyskočí volby co a jak chci provést,např.dát přepsat jen starší soubory,tohle ruční přesun nikdy neudělá a mohou nastat problémy.Ty jsem zažil naposled při vývoji uni globalu,kdy bylo zapotřebí udělat hodně rošád s různými adresáři a některými soubory a bez souborového manažeru toto prakticky nelze provést.

čau lidi jak se ta mapa dává do té hry, přes editors and tools?? díky za radu pls pište mi na icq 593191648 a nebo e-mail: jurena.cz@seznam.cz
díky moc. zkoušel sem to sám vykutit a neumím tam dát ani vlaky tak kdyby chtěl někdo mi poradit jak na vlaky a map tam házet tak předdemmoc díky
AHA!!! já myslel že nikdo nenapsal díky moc lidin díky moc hned to jdu vyzkoušet, jnže má tady problém.... já to stáhnu a je to v 310.ace co s tmí mám dělat??

jurena1995 napsal:
čau lidi jak se ta mapa dává do té hry, přes editors and tools??....
Na tomto foru jsou různé návody, kdybys hledal, určitě odpovědi najdeš. Kdyby ti ani toto nestačilo, mám na webu napsaný návod, podle kterého to jde v pohodě zvládnout. Hlavně v klidu, pomalu, nezbrkle a určitě to půjde...

Zdar chlapi.
Vite co je největší havárie u nových příznivců MSTS, že se jim nechce pročítat spousta příspěvků a pak kladou dotazy typu, kam mám onu trať dát. Ne nechci aby to vypadalo, že rýpu, mně osobně taky nekdy prudí, pokud chci něco najít a prokopávám se něčím hodinu a stajně to nenaleznu. (díky tekovýmto dotazům :D) Ale pokud někdo neví, jak rozbalit v PC ace soubor, tak jak mu má člověk pomoct? Navíc to vypadá, že si onen tazatel plete MSTS s TRS. Mapy jsou tam a MSTS funguje úplně jinak a myslím, že rad na tomto fóru co kde nainstalovat je opravdu hodně.;)
Tak skusím poradit takto, doufám že srozumitelně. :D:D:D:D
Takže jurena1995 asi takto: Stáhni trať z webu, Rozbal ji někde bokem a nainstaluj do adresáře v MSTS: Program files/Microsoft Games/Train Simulator/Routes/...ona trať. Global si zálohuj bokem, pod normálním ti to nepojede, stáhni si Global dle návodu u trati a dle něj pokračuj. Toť tak ve zkratce vše.
S pozdravem Dan:cool:

Back
Nahoře