Fana Staněk
Provozní technik
Jsou užší, tak to zkresluje. Pražce daleko od sebe mívali Maďaři. Ale dneska nevím, už jsem tam dlouho nebyl.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
On ten editor na fotkách různými pohledy zkresluje perspektivu. Ale spíš otázka byla myšlena i tak, když se dělá nový model kolejiva, jestli nešlo pražce víc nahustit. podle skutečných rozměrů. Anebo je to správně a je to jen optický klam, že jsou pražce dál od sebe než v reálu?Vzdálenost betonových i dřevěných pražců je stejná, a to standartních 60 cm.
Na SŽ je to uvedeno např. zde: https://www.spravazeleznic.cz/docum...1dd-38db-4ae8-af16-b5af22bac298?download=trueOn ten editor na fotkách různými pohledy zkresluje perspektivu. Ale spíš otázka byla myšlena i tak, když se dělá nový model kolejiva, jestli nešlo pražce víc nahustit. podle skutečných rozměrů. Anebo je to správně a je to jen optický klam, že jsou pražce dál od sebe než v reálu?
Ono se to zdá, navíc když se díváš z pozice fíry sedíš níž, a zdají se být blíž u sebe.On ten editor na fotkách různými pohledy zkresluje perspektivu. Ale spíš otázka byla myšlena i tak, když se dělá nový model kolejiva, jestli nešlo pražce víc nahustit. podle skutečných rozměrů. Anebo je to správně a je to jen optický klam, že jsou pražce dál od sebe než v reálu?
Naprostý souhlas, dokonce když jsem prvně viděl konkrétně ty koridorové, tak jsem zkoumal, jestli ty švele fakt nejsou každý jako 3D model.... To je snad jedna varianta modelů, kde se to povedlo vymodelovat a pomocí vrstev a alfa kanálů opticky vytáhnoit na 3D. ...
A nebylo by lepší, ty pražce udělat v plnoceném 3D, když už to upravujete, němci to takto dělali, aby to běželo v MSTS, v OR již není potřeba tak moc šetřit polygony.Naprostý souhlas, dokonce když jsem prvně viděl konkrétně ty koridorové, tak jsem zkoumal, jestli ty švele fakt nejsou každý jako 3D model.
Ale jde to i jednodušeji - zrovna tak jdou udělat i podkladnice a podložky, a tím odstranit zbytečné polygony. Celý fór je v kombinaci textur, kdy se dá opticky dosáhnout dojmu 3D.
Každý nemá nadupanou "Káru" (PC), aby to makalo do plna, teď jsem testoval rozdíl mezi DB_Tracks a klasickým kolejivem a na nabušeném PC je rozdíl 13 - 23FPS, více ve vlákně 090A nebylo by lepší, ty pražce udělat v plnoceném 3D, když už to upravujete, němci to takto dělali, aby to běželo v MSTS, v OR již není potřeba tak moc šetřit polygony.![]()
Nebylo.A nebylo by lepší, ty pražce udělat v plnoceném 3D, když už to upravujete, němci to takto dělali, aby to běželo v MSTS, v OR již není potřeba tak moc šetřit polygony.![]()
Tím pádem nechápu na co to celé předělávat, maximálně dodělat jen pár chybějících dílů, jinak je DB Track vyhovující.Nebylo.![]()
Máme sice výhybky z českého prostředí, ale chybí spoustu dalších modelů (např. Sccissor nebo Y3d, Y3dB a jiné). Ty vymodelované mají ale chyby, tím nemyslím přehozené textury zrovna u výhybek, kde si někdo nedal řádnou práci s tou správnou texturou (traťové pražce namísto výhybkových). To už sice pomalu opravuji a doufám, že najdu všechny. Zajímalo by mě, kdo tyto 3D výhybky dodělával.Tím pádem nechápu na co to celé předělávat, maximálně dodělat jen pár chybějících dílů, jinak je DB Track vyhovující.
A kdo co chce předělávat?Tím pádem nechápu na co to celé předělávat, maximálně dodělat jen pár chybějících dílů, jinak je DB Track vyhovující.