Trať CR_310

Ad Richard :

cituji: Jeden Global pro všechny tratě je v dnešní době naprosto nemožné

Možné to je. Mezinárodně uznaváný X-Track verze 3.20 je ten systém pod kterou Trať 310 funguje bez problému. Kolem tohoto problému se kupí mnoho mýtů a legend, které sice mají jakžtakž reálný základ v chybách, které se u uživatelů vyskytly, ale mnohdy nesprávnou analýzou problému byli těmito uživateli nesprávně označeny jako chyby související s funkcí GLOBAL. Stále platí : čím více GLOBALů - tím více problémů.
To že v souvislosti s tratí 310 se používá odkaz na Tygyho GLOBAL tratě 090 je jen proto že je téměř shodný s mezinárodním GLOBAL XTrack 3.20 a je to v současné době nejlepší odkaz kam začátečníky odkázat ve změti českých GLOBAL systémů.

Richard napsal:
Jeden Global pro všechny tratě je v dnešní době naprosto nemožné a proto by bylo dobré, aby ke každé trati byl k dispozici i kompletní global, určený právě pro tuto trať.
Já mám osobně zkušenost, že jediné tratě, které v mém PC bez chyb snesou společný global, jsou tratě BP a Luhačovice.
Rozhodně by se dal počet globalů značně zredukovat. Jenomže to by se muselo mnozí stavitelé, kteří si do globalu vkládají modely i textury, chytit za nos a tyto modely a textury přestěhovat do tratí. Pak by se dalo dosáhnou toho, že by řada tratí jela místo pod svým vlastním specifickým globalem pod standartním Xtrack 3.20
Ale to se tu už mnohokrát řešilo a pokus o vytvoření univerzálnějšího globalu pro řadu tratí udělal nedávno Petr Novák. Tento univerzálnější (ne univerzální!) global je i ke stažení. Vlákno si nepamatuju, zkus funkci "hledej".

Doplním JiříkaTK - vlákno je zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2283 .Práce na Globalu byly prozatímně pozastaveny,byl jsem požádán o pomoc v něčem jiném.

Naposled editoval moderátor:
No tak příspěvek se mi kamsi ztratil , tak ho napíšu znovu. Na stránkách je ke stažení aktualizace trati od J. Harkabuse a já jsem přidal 2 skiny místních vozidel.

Kuba napsal:
Jestli budeš mít zájem, můžu nafotit naší opavskou 742 449, 714 014 a určitě se časem bude hodit 799 a ještě pár naších krabiček 810.
Tak 449 už asi nestihnu, jelikož půjde co nevidět bohužel do šrotu
A jestli v pátek bude příznivé počasí, něco z foťákem vyklouzlím, mám totiž topírenský, nikdo v depu nebude, tak na to budu mít klid a čas.

Kuba:
to je po nějaké nehodě, že půjde do šrotu?

Jacek napsal:
Kuba:
Shořel mu generátor, trakčák , no prostě celá elektrika je v . Akorát prý SM by se měl nechat a měla by ho dostat 742 205, to je ta co před cca rokem hořela u Vávrovic a ta by pak měla přijít do Opavy právě místo té 449. Na výpomoc proto přišla z Hanákova 714 016, která od nás odešla při změně GVD a za ty 4 měsíce ji daly Hanáci pěkně co proto, ale kluci ji na dílně spraví a pak si ji zase vemou do Hanákova, tak jak to dělají vždycky.

Kuba napsal:
Jacek napsal:
Kuba:
Shořel mu generátor, trakčák , no prostě celá elektrika je v . Akorát prý SM by se měl nechat a měla by ho dostat 742 205, to je ta co před cca rokem hořela u Vávrovic a ta by pak měla přijít do Opavy právě místo té 449. Na výpomoc proto přišla z Hanákova 714 016, která od nás odešla při změně GVD a za ty 4 měsíce ji daly Hanáci pěkně co proto, ale kluci ji na dílně spraví a pak si ji zase vemou do Hanákova, tak jak to dělají vždycky.
Hanákov? To je jako Olomouc?

Zdravím,
tak se dnes podnáspovala štreka z Opavy východu do Opavy-Komárova a při ověření poloh náspu v zimě se přišlo na jistý neduh se zobrazováním koridorových kolejí.Jak je vidět na obrázcích níže,například úseky v obloucích jsou zobrazovány bez jakéhokoli "rozmazání",ale například u 250-ti metrových kolejí je to se zobrazením o poznání horší.
Tento jev se sice vyskytuje i při jízdě v létě,ale není to taková hrůza.V zimě je to ale podstatně zřetelnější.
Nepředpokládám,že bych měl např. zádrhel v nastavení grafické karty,takže kde by mohl být zakopán pes ? Může to být např. v textuře či modelu dané koleje apod. ?
Je mi jasné,že mi bude někým doporučeno 250-timetrové úseky nahradit pěti padesátimetrovými,ale přeci jen to neřeší prvotní problém. :cool: Ke všemu ještě nemám ani zjištěno,zda se tento jev náhodou nevyskytuje i u těch "padesátek".;)

Předem tedy děkuji za vyzkoušení tohoto jevu na vašich počítačích s případné sdělení zjištěných skutečností.;)

David

Správné zobrazení koleje v oblouku
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/kolej_1.jpg

A dva příklady přechodu mezi správným a rozmazaným zobrazením 250-timetrové koleje
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/kolej_2.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/kolej_3.jpg

David Hájek napsal:
Zdravím,
tak se dnes podnáspovala štreka z Opavy východu do Opavy-Komárova a při ověření poloh náspu v zimě se přišlo na jistý neduh se zobrazováním koridorových kolejí.Jak je vidět na obrázcích níže,například úseky v obloucích jsou zobrazovány bez jakéhokoli "rozmazání",ale například u 250-ti metrových kolejí je to se zobrazením o poznání horší.
Tento jev se sice vyskytuje i při jízdě v létě,ale není to taková hrůza.V zimě je to ale podstatně zřetelnější.
Nepředpokládám,že bych měl např. zádrhel v nastavení grafické karty,takže kde by mohl být zakopán pes ? Může to být např. v textuře či modelu dané koleje apod. ?
Je mi jasné,že mi bude někým doporučeno 250-timetrové úseky nahradit pěti padesátimetrovými,ale přeci jen to neřeší prvotní problém. :cool: Ke všemu ještě nemám ani zjištěno,zda se tento jev náhodou nevyskytuje i u těch "padesátek".;)

Předem tedy děkuji za vyzkoušení tohoto jevu na vašich počítačích s případné sdělení zjištěných skutečností.;)

David
A není na vině nastavení textures v modelu? Zkus si pomocí programu ffeditc_unicode.exe přeložit příslušný model do textové podoby, podívej se do vzniklého souboru a najdi něco takovéhoto:
textures ( 2
texture ( 0 0 -1 ff000000 )
texture ( 1 0 -1 ff000000 )
)
a zkus to změnit na:
textures ( 2
texture ( 0 0 -3 ff000000 )
texture ( 1 0 -3 ff000000 )
)
Potom to stejným programem přelož zpět a vyzkoušej.

Zdravím Mirane
a děkuji za tip.Toto jsem konzultoval před časem už i s Jackem,ale problém se zobrazováním to nevyřešilo.Pomohla jen jediná věc - nahradit 250-timetrové úseky stometrovými a padesátimetrovými.;) V příští aktualizaci již bude vše v pořádku.
Jinak mi příjde,že tady plaším vždy jen já a všem ostatním vše funguje bez problémů. ;)

David

David Hájek napsal:
Zdravím Mirane
a děkuji za tip.Toto jsem konzultoval před časem už i s Jackem,ale problém se zobrazováním to nevyřešilo.Pomohla jen jediná věc - nahradit 250-timetrové úseky stometrovými a padesátimetrovými.;) V příští aktualizaci již bude vše v pořádku.
Jinak mi příjde,že tady plaším vždy jen já a všem ostatním vše funguje bez problémů. ;)

David
No aby ti to nenavýšilo o moc objekty na čtverec. Třeba ve větších stanicích bych koleje spíš šetřil.

Zdravím,
no,s těmi počty objektů na daných čtvercích to zatím není taková hrůza,tak se zatím nic neděje.Uvidíme po osazení vegetace.;)
Jinak,Mates pro "310-tku" /přesněji úsek 321-čky/ vymodeloval parádní podchod pro žst. ... ,však hádejte.:D
Jen napovím,že podchody jsou v úseku Ostrava-Svinov - Opava-východ jen ve třech stanicích.Ostravu-Svinov ještě nemáme,v Opavě-východ takový podchod není,takže ... ??? :cool:

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/podchod.jpg

Zdravím
a ještě se vracím k příspěvku č.130.Níže uvádím citaci části soukromé zprávy od boba57_cz,za kterou mu také děkuji.

David

------------------------------------
... .
Potom zkusil pohnout jedním šoupátkem nastavení kvality grafiky v msts o jeden stupínek zpět z nejlepší na malinko horší a ejhle, grafika jak fotečky bez podtečení textur.
V grafice udělal vlastně něco podobného, co jsi popisoval/ofotil u zvukovky.

Jinak já používám pro zvuky nastavení soundcfg.dat pro všech 5 úrovní cache 100MB,
( Memory Guide 100M) SoundSystem ( , , , 104857600 )
mohu si to dovolit při 4GB-RAM a parametr -mem: 2048.
Platí pro XPP, Vista i Win7, bezproblémové.
Problémy z fora s Vi a W7 neznám, msts na samostatném HDD s FAT32 !
... .

Tak jsem si před několika dny opatřil i třistadesítku a našel čas si ji alespoň trochu projet. Autory musím pochválit, je to hezké a pečlivě udělané. Jen jednu prosbu bych do budoucna měl. Trať by měla obsahovat vše, co je k její činnosti potřeba, tedy i použité zvuky anebo alespoň příslušné sms soubory. Stále existuje řada lidí, kteří nemají nainstalovánu trať BP a ti to musí řešit.

Zvuky (a objekty) jsem si vzal na starost, mám připravený balíček nových zvuků, ale to vše musí počkat až se určitě nebude hýbat s polohou kolejí

ahojte tak ta trat je uplně fajna poznavam to všude :D jsi šikovný Jacku :-P .

P.S. kam mám stáhnou aktualizaci 1 do Cr_310?? Dík

MrMindar napsal:
P.S. kam mám stáhnou aktualizaci 1 do Cr_310?? Dík
Ahoj,
stáhneš ji přesně tak jako základní verzi tratě. Zkrátka po otevření nakopíruješ do X:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator/Routes.

MrMindar:
já ne, trať staví J. Harkabus.

Aktulalizaci rozbal a složku CR_310 přesuň do složky Routes

Back
Nahoře