Zvuky vlaků

Mirane, dovolím si Ti odporovat. TBP 8 u Zbyňka je jen update, to není celý Trainset. 697 MB by bylo na aktuální TBP hodně málo.
Pokud tazatel dodržel posloupnost instalací a všechny instrukce(!!!), které se při instalaci balíčků TBP objeví, měl by mít funkční trainset. Spíše bych stáhl od Jacka balíčky zvuků a provedl jejich novou instalaci do správného adresáře (common.snd). Někde kolem aktualizace 7 TBP totiž došlo ke změnám ve složkách zvuků.
Honza U.

Honzo, ale původní dotaz byl, že uživatel má verzi BP82, takže se jej týká opravdu jen T7 a T8.
Problém bude asi opravdu jen v těch zvucích. Je nutné mít vše aktualizováno T8, kde je směrování do nových složek. Motory a diesely mají společný adresář. Nějaké snd810 už dávno neexistuje. Proto to asi nehraje.

Obecně pro všechny platí, jak píše Kuba, který má nějakou BP19. A jen aktualizuje. Pokud reinstalujete systém, tak si zálohujte poslední funkční MSTS s aktualizovaným trainsetem i tratěmi. Instalovat několik aktualizací po sobě opravdu může vést k chybám a když už takhle nesmyslně aktualizujete, tak to dělejte jak píše Miran. Jednotlivě a vždy otestujte funkčnost. Pokud nepostupujete bez zálohy poslední funkční konfigurace, tak máte ještě možnost objednávky aktuální verze na DVD.

Ale kdo chce aktualizované věci rozchodit za každou cenu, zkrátka musím na to přijít (také jsem takový typ), bez testovacích programů se neobejdete.
Conbuilder. Starou verzi jsem nechal na DVD. Myslím že třetí ikonka je test, tak zatrhněte vozidla a nezapomeňte i test zvuků a kabin. Spustit a budete přesně vědět, proč zvuky nefungují. Přečtete si to z výpisu chyb. Velmi jednoduché.

Ale Zbyňku, však netvrdím nic jiného. Dotaz byl na BP 82+T 7 a postupné aktualizace, jen jsem oponoval Miranovi na příspěvek #38 a pak jsem řekl to, co ty, tedy nové zvuky, protože se migrovalo do sndMlok, sndDlok atd.

Tak přátelé nakonec tedy opravdu pomohlo zaktualizovat všechny zvuky a do Globalu přidat ten soubor. Ještě jednou mnohokráté děkuji. To zas bude prosezelých hodin u PC :-)

To Nyplzet, Honza a Zbyněk
jo je to tak jak píše Honza s oním T8, za přehlédnutí toho že jde pouze o aktualizaci se omlouvám :eek:, přehlédl jsem velikost souboru a už to bylo.

Naposled editoval moderátor:
842.021-8 napsal:
Dobry den, mam dotaz, kde mam nakopirovat chybejici soubor cdvagbex.sms? Diky za odpoved
Ahoj, nikde nic nedokopírovávej, nasměruj si zvuky dle návodu zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1835&page=3 příspěvek 43, akorát cesta směrovaná na vozy a zbytek je rozepsán co k čemu patří v read me u zvuků.
S pozdravem Dan.:cool:

Dan J. napsal:
842.021-8 napsal:
Dobry den, mam dotaz, kde mam nakopirovat chybejici soubor cdvagbex.sms? Diky za odpoved
Ahoj, nikde nic nedokopírovávej, nasměruj si zvuky dle návodu zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1835&page=3 příspěvek 43, akorát cesta směrovaná na vozy a zbytek je rozepsán co k čemu patří v read me u zvuků.
S pozdravem Dan.:cool:

konkretne to dela u vrbamove 843 kdyz s ni jedu solo tak nic, jak povesim 043 tak uz to dla bordel, zvuky jsem preinstaloval a ono nic :/

Tento soubor je součástí složky sound k trati BP. Ale hlavně platí to, co ti napsal Dan.

Pro 842.021-8: "Když sólo, tak nic" ... takže je jasně chyba v 043, ale zajímalo by mne, jakou máš verzi, já mám ve wag korektně směrování současné, tedy Sound ( "../../common.snd/Vozy/CDvuzOs4nEx.sms" ) ... Soubor cdvagbex.sms je součástí složky Sound v hlavním adresáři MSTS, byl českým rozšířením zvuků v dobách, kdy obecné zvuky, ať už z výchozí instalce (např. genpasswagmodern.sms) pro vozy byly směrovány do této složky. Soubor cdvagbex je konkrétně řídící soubor zvuků pro klasický vůz B - externí pohled. Dnes se zvuky vozů převážně směrují do složky Trains/Trainset/common.snd. Zkontroluj si řádek Sound ve voze 043 a oprav podle příkladu uvedeného výše a měl bys mít po problému.
Poznámka: diagnostika takovéto chyby, kterou by Ti přeně popsal při testu vozidla ConBuilder, a její oprava by měla být jednou ze základních dovedností uživatele MSTS a byla tu popsána už mnohokrát ... takže příště "hledej, šmudlo" ... zlaté podnosy jsou drahé ...

Zdravím, zvuky vlaků to jsou, tak to písnu sem:D. Prosím odbormíky přes parní mašinky, nevíte ke kterému z Jackových zvuků sedne nejlépe zvuk lokomotivy ČSD 431.0? Ona ta mašinka má zvuky své, ale v aktivitě mi nejde píšťala a to mne se... Předem díky Dan.

Se mnou asi jebne o zem, az vyresim zahadu cdvagbex.sms tim ze reinstaluju vsechny zvuky a 843 tak zase pro zmenu Personenwagen1.sms stim co? Diky

842.021-8 napsal:
Se mnou asi jebne o zem, az vyresim zahadu cdvagbex.sms tim ze reinstaluju vsechny zvuky a 843 tak zase pro zmenu Personenwagen1.sms stim co? Diky
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/55133/Personenwagen1.sms_14.84KB.html
Odtut si sosni ten soubor a nakopči ho do složky:
C/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator/SOUND

(takhle to mám já,záleží na kterém disku máte MSTS,kdyby třeba na disku D,tak cestabude vypadat takhle:
D/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator/SOUND
:D
cestabude=cesta bude

Pro 842.021-8 resp. mikulenkamartin: to, že nainstaluješ sms soubor sice vyřeší hlášku o chybějícím sms souboru, ale klidně se může stát, že za chvíli budeš psát, že Ti nejdou zvuky, protože sms soubor jen zvuky řídí, vlastní zvuky jsou pak soubory wav.
Cdvagbex ani Personenwagen1 nejsou součástí aktuálních balíků zvuků. Takže bys musel hledat jinde. Proto znovu opakuji, co už Ti bylo řečeno. Zkontroluj si svůj vozový park ConBuilderem se zaměřením na zvuky a tam, kde Ti simulátor nahlásí chybu, oprav přesměrováním na současné zvuky podle typu vozu.

Jen na okraj, pro cdvagbex.sms a Personenwagen1.sms potřebuješ kromě výchozích wav souborů spřáhel z default instalace ještě soubory B_jizda_ex.wav a brzdeni_final_ex.wav ...

Nemáš autorizovanou verzi, ale kombinaci nových zvuků a starých z TBP. Celý obsah složky sndElok smaž a nainstaluj si aktuální zvuky z mých stránek

Mám problém se zvuky. Venku všechno funguje, ale když vlezu na stanoviště, jde třeba motor a nejde houkačka, vylezu ven, pak zase dovnitř nejde motor jde jen píštala. Takto musím ven dovnitř ven dovnitř až se zvuky srovnají. Co stím? Ve volbách mám zvuky na plno. Hardwarovou akceleraci také naplno. Nebude něco v soundcfg.dat?

Ahoj,potřeboval bych poradit s jednou věcí: nefunguje mi venkovní zvuk u lokomotivy v jedné aktivitě,vnitřní jde bez závad.Jde o to že s totožnou lokomotivou jsem již jel dvě aktivity a vše fungovalo jak má.Zkusil jsem ji dosadit do jiné aktivity a opět vše fachá jak má,tak nevím?

PS:V těch aktivitách,kde fungovala začínala na sopravě jako vlaková a tam kde nejdou venkoví zvuky se připojovala na soupravu sama jako traffic,může to být i tím?

Back
Nahoře