Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, asi se to tu někde už psalo, ale já to nemohu zaboha najít... Vytvořil sem aktivitu, ale při spouštění v MSTS mi to napíše:
"Selhala inicializace manažeru aktivity". Nevíte někdo čim to může být? Díky....

Michal napsal:
Mě se toto děje pravidelně, když hraju aktivitu déle než cca 2 hodiny. PC pak prostě nestíhá. Takže uložím pozici, vypnu simulátor, znovu ho zapnu, načtu uloženou pozici a vesele jedu dál.
To jsem zkoušel,ale je pravda,že jen jsem vypnul simulátor a znovu načetl poslední uloženou pozici(a dělalo to opět)..ale třeba by pomohl restart,tak to dnes ještě jednou vyzkouším znovu ;)

Ještě existuje program AEfix. Ten dokáže vrátit editor do takového nějakého základního nastavení. Sám ho používám pokud se mi AE zblázní.

Zdravím, určitě to tady již padlo, ale rád bych upozornil aktivitáře, aby v názvech souborů důsledně dodržovali nepoužívání mezer.
Jedná se zejména o to, že při nedodržení tohoto nastává na některých PC pády minimálně activity editoru.

Přeji hezký den.
Měl bych jeden takový dotaz, trápím se s posunem ve stanici, jde o takovou věc, když dám v editoru vyčkávací bod na trasu hráče, jen kvůli testu v editoru, poněvač traffic je samozřejmě v testu v AE rychlejší a není korektní s jiným traffic. Stane se něco pokud tam ten vyčkávací bod nechám? Nebo jej pak z trasy hráče odstranit. Ptám se proto, že nechci zbytečně projíždět 45 minut aktivity se zjištěním pokus omyl.:D
Dan

Ahoj Dane,
přesně kvůli stejné věci jsem u pár misí použil čekací bod v trase hráče. Ale v samotné hře to na nic nemá vliv, tak jsem je tam nechal.

Ako je možné, že hoci mám umiestnený CD Servis 2 medzi výhybkou a návestidlom, na návestidle svieti stále zelená a nieje zablokované?

MSTS333: Pravdepodobne si vlak hráča zabral trasu skôr, ako na trať vyrazil CD servis 2. Takže musíš ten servis vyslať trocha skôr.

Servis vyšiel na trať o 14:45 a držaný je tam 15 minút, ja som do stanice došiel okolo 14:53 a na návestidle bola zelená.

To je divné. I kdyby si vlak zabral trasu dřív, než vyrazí srv2, bude na návěstidle stůj. Tohle spíš vypadá, jako by tam ten servis nebyl. Zkontroloval sis v editoru, zda zůstane opravdu stát na čekacím bodě do 15:00? Pokud je čekací bod moc blízko ke konci trasy, srv2 k němu dojede a zmizí.

Vyckavaci bod je priblizne v strede medzi pociatocnym a koncovym bodom. Este ma napadlo, ze niekedy sa mi v MSTS stane ze hoci mam trasu hraca v AE nadefinovanu dobre, tak v hre mi "virtualny posunovac" prehodi vyhybku a idem na inu kolaj, kde navestidlo nieje blokovane. Skusim skontrolovat ci som na dobrej kolaji.

Když je mezi návěstidlem a výhybkou krátká vzdálenost, tak je nutné dát WP hodně blízko k počátečnímu bodu. Ale přímo v editoru se můžeš přesvědčit, jak se servis chová. Pokud tu omílám věci, které jsou Ti dávno známy, tak promiň.

Zdravím, ještě bych zde napsal jednu důležitou připomínku. Pokud někdo tvoří aktivitu a chce poradit s určitým problémem, je důležitá napsat o jakou trať jde. Né všechny tratě se chovají při tvorbě aktivit stejně.;)
Dan

Tvorím si jednu aktivitu pre trať ŽSR 150. Kôli posunu mám na jednej koľaji reverzný bod ktorý mi otočí trasu a nasmeruje na inú koľaj. Prejdem s lokomotívou za reverzný bod, presadnem do druhej kabíny a nasmerovaný som (aspoň podľa AE) cez výhybku na inú koľaj. Lenže v samotnom MSTS sa to zachovalo tak, že po prejdení reverzného bodu som nebol nasmerovaný cez výhybku na inú koľaj, ale späť na koľaj po ktorej som prišiel. Dá sa s tým niečo robiť?

Posunutí RB asi moc nevyřeší. Opět se jedná o vrtoch MSTS se kterým jsem se už taky bohužel setkal. V AE loko pojede normálně do výměny jak má, v reále se výměna nepřestaví. Já si myslím že řešením je pouze změna scénáře.

Back
Nahoře