Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Už som na to prišiel, spôsobovalo to HDV v tom consiste, tak som ho vymenil a teraz to už ide.
Nechápem ale čo bolo zle s tým HDV.

Trainset mám taký obsiahly, že tam je určite kopa bordelu.
Teraz pozerám a vyzerá to tak, že to spôsoboval chýbajúci údaj "name" v engu. Takže problem solved :)
Diky za tvoju snahu pomôcť mi.

Já myslím, že to možné je. Alespoň co se týká zvukových souborů .sms a jejich směrování a .cvf souborů kabin. Potom si člověk odpustí dosti potíží nejen při vlastní tvorbě, ale i při hraní aktivit někoho z kolegů.
Já osobně s tím potíže nemám, protože toto je jednotné a v pořádku.:cool::cool:

Celou dobu při tvoření aktivity mi návěstidla ukazují správně, až při posledních jízdách si návěstidla dělají, co chtějí. Kde může být chyba?
Totiž servis mi blokuje návěstidlo, jakmile zmizí, na návěstidle se objeví volno, v pořádku, ale při těch posledních jízdách mi zmizí servis a návěstidlo povolí jízdu třeba až za dalších dvacet sekund, čím to je? Někdy pomůže dát "TAB", ale to není řešení! Navíc v této aktivitě je třeba, aby návěstidlo ukazovalo přesně v okamžik zmiznutí servisu.

Abych trochu oponoval, tak je pravda, že na obou našich hlavních MSTS tratích jsou místa, kdy si člověk musí doslova "lízat" mozek, jak to udělat. Ale povětšinou se mi dostalo výsledku kýženého. A pokud ne, tak je to většinou nesprávně postavená trasa servisu v kombinaci s časovým plánem.
Tím nechci říct, že by v trati nemohla být nějaká chyba a také se mi stalo, že někde ta návěstidla reagují jinak v téměř shodných momentech, ale většina by v tuto chvíli padla na aktivitáře. :D:D
Tím chci říct, že po konzultaci s někým jiným, v mém případě s Jarinem sem to pak vždy měl dobře. V tuto chvíli jistě platí několik známých přísloví.;);)

Jo je to někdy oříšek, při tvorbě osobáku Tábor - Benešov jsou tři křižování a při každém z nich jsem musel použít jiný způsob. Je to někdy trochu náročnější.

Zdravím, to cuknutí vpřed a volno je hold anomálie MSTS a je to dáno i tím, jak simulátor stíhá, či ne. Ale hodně pomáhá věc sice proti předpisům, ale funguje z 90%. Po zastavení u klacku na stůj odbrzdit jak vlakovou, tak lokomotivní brzdu. Ovšem problém nastane, není li trať v rovině.:D Jinak u tratě BP co se křižování týká pomáhá následující:
Dejme tomu, že začínám aktivitu v 9:00 a křižování mám v nějaké stanici v 9:30, kde já mám přijet v 9:25, odjet v 9:30 a traffic má vjet v 9:27 a odjet v 9:29. Takže musím udělat následující:
1) na zhlaví pro traffic zadat trasu servisu 2 s výchozím časem 8:59 začátek trasy za vjezdovým do stanice ve směru traffic, hned kousek za výchozí bod zadat vyčkávací bod, tak, aby měl traffic volno na vjezdovým cca 2 minuty před plánovaným příjezdem 9:27 a trasu servisu ukončit za výhybkama u odjezdoveho zhlaví v opačném směru (takže za prdelí soupravy traffic, na koleji kde má stavět)
2) Traffic výchozí čas na trati tak, aby vjel do stanice načas a konec trasy až v následující stanici kde se dvojí koleje, jinak nodjede a zůstane viset na stůj.
No a to tak v kostce vše a mně to funguje skoro vždy, jen hold někdy při složitějších křižováních je to o nervy.
Dan

S tou brzdou máš pravdu, opravdu už jsem si toho všiml, že jak uvolním přídavnou, většinou se postaví návěstidlo.

Niekedy sú tie križovania fakt o nervy, neviem aké sú vaše skúsenosti, ale ja mám hlavne problémy s traťou 321. Preto radšej tvorím na BP, aj keď aj tá ma tiež niekedy vytočí.

Minule som na 321-tke tvoril metropola a už ani neviem kde ale nechcelo ma pustiť návestidlo, ani cez tab a pri tom som tam žiadny blok ani nemal. Tak som postupne mazal jeden trafik za druhým a spúšťal som simuláciu. Po x hodinách práce som zistil, že to spôsoboval jeden servis o riadny kus ďalej, ktorý s tým ani nemal súvisieť. Po odstránení tohto bloku ma už návestidlo pustilo.

Já jsem brzdu řešil tak že jsem v čase kdy už má být volno,dal časovou zprávu "V případě že na návěstidle není znak pro jízdu,povol brzdu" nebo tak nějak.Ještě mě napadlo,ale to bylo spíš v případech kdy naopak servis ne a ne blokovat návěstidlo,tak stačilo onomu servisu zadat nějakou počáteční rychlost,aby se hned hnul a pak to šlo :)

Mně se zdá, že MSTS zkouší mou trpělivost!
Chystám se vydat aktivitu EC 271 "Petrov", je otestovaná a připravená k vydání. Dělal jsem tam však menší změny, tak ji zkouším těsně před vydáním projet a najednou, když vjíždím do Břeclavi, tak mně vlak vždy vykolejí. Na tom stejném místě! Zkouším to z různých ukládaných pozic, ale vždy stejný výsledek - vykolejený vlak! Co s tím? V místě vykolejení jsem nedělal vůbec žádné změny.
Tohle se mi před tím nikdy nestalo, a že jsem jel aktivitu snad 15x.

754 067 napsal:
...výsledek - vykolejený vlak! Co s tím? V místě vykolejení jsem nedělal vůbec žádné změny.
Tohle se mi před tím nikdy nestalo, a že jsem jel aktivitu snad 15x.
Ahoj, jediné co mne napadá, nezapnul jsi si náhodou v nastavení MSTS vykolejení vlaku? A co ten náklad vedle? Nemáš tam nějaké křížení přes "angličana"?
Dan
Ps: Jinak je asi den blbec, já jsem se zase rozhodl protáhnout aktivitu Pn 44810 Bratislava - Nedakonice - Přerov (tam byl původně konec) pro BP až do Hranic a další část udělat pro 321, aktivita je dělaná pro GVD 2012 a co myslíš? Včera jsem nasáčkoval celý traffic i s vozy ve stanicích mezi Přerovem a Hranicema. Dneska jsem rozjel test a za Přerovem jsem jaksi zjistil, že traffic jsem spáchal dle GVD 2013.:-P Pka mi neseděly časy, takže teď večer oprava a zítra to jedu celé znova...:D

Naposled editoval moderátor:
Já jsem udělal malou změnu v editoru (ta se však týkala jen posunu trafficu ve zcela jiném místě), uložil aktivitu a opět se projel v úseku Brno-Břeclav a už bez problému. Opravdu nevím, kde byla chyba.
Ale má radost, když vlak nevykolejil, byla obrovská. ;)

Možná byla chyba v tom, že jsem aktivitu ve formátu .apk rozbalil a přepsal všechny soubory aktivity, pak jsem (po opravě v editoru) aktivitu napřed kompletně vymazal a teprve poté rozbalil, mohlo by to být tím?
Že by se některý soubor špatně přepsal.

Back
Nahoře