Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Ondra.H napsal:
Tommy66 napsal:
Měl bych prosbu na znalce provozu. Na těžké PN je přidáván z Čadce směrem na Ostravu postrk. Mohl by mi někdo říct kam až jede? Nikde jsem to totiž nenašel. Děkuji
V plánu řadění nákladních vlaků, je psaný do Mostů u Jablunkova.

Děkuji

Zdravím, vypočítávání jízdního řádu mi trvá strašně dlouho(čekám asi 15 minut a vypočítává se pořád první stanice.)
Tohle mi editor udělal poprvé.Jinak mi editor pracuje správně,nemusím dlouho čekat na načítání trati...
Dělám něco špatně,nebo je chyba jinde?

Někdy se stane, že JŘ nejde vygenerovat vůbec ... někdy stačí posunout výchozí nebo koncový bod trasy, někdy nepomůže nic ...

pat.novak napsal:
Zdravím, vypočítávání jízdního řádu mi trvá strašně dlouho(čekám asi 15 minut a vypočítává se pořád první stanice.)
Tohle mi editor udělal poprvé.Jinak mi editor pracuje správně,nemusím dlouho čekat na načítání trati...
Ahoj. jo děláš. Vyprdni se na přepočítávání v editoru úplně. Traffic zstavuj vyčkávacími body, pokud jej zastavuješ zaškrtnutím stanic, zastavuje stejně debilně, vždy úplně na konci perónu a u trasy hráče si svůj jízdní řád vyplň ručně, přepočítávání aktivit je úplně na hovno (pardón za ono slovo :D) a já jsem to v životě nevyužil a nepoužil. Traffic stejně nezadáváš v celé trase vlaku, takže si v sjř najdeš dostatečný čas, než jej máš potkat a konec dáš za, tak aby jsi jej neviděl zmiznout, no a jak jsem psal, pokud ti má někde zastavit, pak onen vyčkávací bod a tam zadáš vteřiny, jak dlouho má vlak stát a dole si v editoiru spustíš test, kde vidíš kde se v jaký čas vlak pohybuje.
S pozdravem Dan.

pat.novak napsal:
Jednoduchá odpověď. Vlak hráče někde zůstal viset. Napoví, když se v editoru spustí simulace. Příčina může být i taková, že se v aktivitě šibuje s odpojenou lokomotivou, ale simulace jede s komplet soupravou a nevejde se za odvratnou výměnu. Pokud z jakýchkoli důvodů takto potřebuji přepočítat jízdní řád, tak je vhodné jako vlak hráč dát solo lokomotivu. S celým vlakem jsou vypočítané časy stejně extrémně dlouhé.
Ideální stav je začít aktivitu se solo lokomotivou. Pak je možné i využívat simulaci v editoru. Například jsem potřeboval vyzkoušet funkčnost servisů, které blokují návěstidlo vlaku hráče třeba po 10 hodinách hry. Zadal jsem tento čas a spustil simulaci. Vlak hráče tam byl přesně na sekundu. Přitom když simulaci spustím od začátku aktivity, vlak nabere zpoždění i několik hodin.
Ale co se počítání jízdního řádu týká, platí vše co napsal Dan.

Pánové zdravím. Je to k tvorbě aktivity co chystám, tak to dám sem. Chtěl bych poprosit o zlatý podnos.:D :eek: Vím, že bych to asi někde našel, ale nevím kolik času bych tím za... a raději makám na aktivitách, než hledám na webu. Jde mi o mapu tratí, podobně jako je tomu v Českých sjř, nenáte někdo takovou, ale Slovenskou?
http://img404.imageshack.us/img404/9859/map2e.gif
Vůbec nemám zdání pod jakými čísly se nachází Slovenské tratě a odbočky na trati Kúty - Bratislava, tak to už je pro mne úplná španělská vesnice a tak by mi tato mapka velmi usnadnila práci a zároveň doplnila železniční mezery ve vzdělání o provozu na slovenských tratích.:D
S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:
Použil bych klasické B-čko, které tam často taky jezdí, nebo jsem ho tam aspoň taky viděl, a ten je tady: http://ferito-msts.atw.hu/files/ZS_B_508.RAR

Gajdma napsal:
Použil bych klasické B-čko, které tam často taky jezdí, nebo jsem ho tam aspoň taky viděl, a ten je tady: http://ferito-msts.atw.hu/files/ZS_B_508.RAR

Ahoj a díky za radu, právě o tom béčku a jídelňáku jsem věděl, ale nevěděl jsem, že bych je mohl použít do řazení Avaly. Jinak na Train sim Pl jsou taky hodně podobné, neli stejné, akorát SZ:
http://www.trainsim.pl/TrainSim/index.php?dzial=3&pd=13&id=93
Ty jsem chtěl použít původně místo těch ŽS, ale použiji ty co píšeš, když jsi je tam viděl.
Dan

Dan J. napsal:
http://www.trainsim.pl/TrainSim/index.php?dzial=3&pd=13&id=93
Ty jsem chtěl použít původně místo těch ŽS, ale použiji ty co píšeš, když jsi je tam viděl.
Dan
Ty jsou Slovinské, jinak viděl jsem jej tam loni, teďka nevím, do kterého GVD je aktivita zařezena. Ale i letos to furt jezdí různě, ale zase tak často Avalu nevidím, letos jen 2x. Loni asi tak stejně, takže nechci dělat, že to nějak znám.
Jinak to B-čko je pěkný hnus, v životě bych do něj nesedl, ještě že vedle něj bylo Bmz, sice narvané, ale bylo...

Dvojitá trasa vlaku

Čau stala se mi zvláštní věc, na trati 321 jsem si chtěl postavit trasu z Žiliny do Bohumína přes Karvinou,ale v Čadci se samovolně vytvoří druhá trasa která vede souběžně s tou kterou jsem si vytvořil do Českého Těšína a dál přes Havířov,Svinov a Bohumín zpátky do Těšína.Když dám zrušit počáteční bod tak mi zmizí i moje trasa.Zkusil sem to projet ale vlak mi prostě pořád jede z Těšína směrem na Havířov když přehodím výhybku abych jel na karvinou tak za Chotěbuzí mi to končí v reverzním bodě.Vůbec nevím co s tím.

RE: Dvojitá trasa vlaku

No tam je to totiž tak, že když jedeš standardně pravostranně, tak přijedeš od Havířova na Svinov a pokračuješ dál ve směru jízdy směrem na Bohumín a skončíš zpátky v Čadci. Trasa se Ti prostě takhle zatočí. Řešení existuje jednoduché. V místě, kde odbočuješ doleva na Karvinou (předpokládám, že někde v Těšíně), tak zhruba uprostřed mezi poslední výhybku kterou projíždíš proti hrotu a výhybku pojížděnou po hrotu, umístíš koncový bod trasy. Kdybys pořád nevěděl, hodím sem obrázky. Už se to tady ale někde kdysi řešilo a šlo to pochopit bez obrazových podkladů.

Zdravím

chalani potrebujem jednu radu. Pracujem na aktivite pre ZSR150. Ide o nákladný vlak zo Šurian do Kozaroviec. V aktivite chcem spravit aj ulohu, v ktorej hrac postoji v stanici Kalna nad Hronom a bude tam potrebne odpojit posledne dva vozy. Robil som to cez ulohu " Odpojit vozy na pozici " , vybral som presne na ktorej nakladnej kolaji, ktore vozy treba odpojit.
No ale pri teste aktivity som vošiel na nakladnu kolaj, bol som so supravou asi v strede kolaji a zrazu vyskocila správa, ktora sa mala objavit az po odpojeni vozov.
Viete mi poradit, co robim zle? Popripade ako to spravit?

Tady je nutné použít tu druhou úlohu podobného znění. Jak se jmenuje zpaměti nevím, ale vím tolik, že jedna naskočí po vjetí vozidel vlaku hráče, které jsou zapsány v úkolu a ta druhá úloha se aktivuje až po odpojení vozidla od těchto vozů.
To co potřebuješ jsem použil hned na začátku aktivity Topírna noc, kdy po odpojení vozu následuje hláška s připomenutím podložit vůz čubou, aby neujel.

Mal by som takú začiatočnícku otázku na skúsenejších tvorcov aktivít: Niekedy na niektorých tratiach ( ZSR 150, ZSR 130 ) dám na koľaj reverzný bod a keď tam prídem s vlakom, tak na TM vidím ako ten reverz predo mnou stále "uteká", napr. ho tlačím niekoľko sto metrov pred sebou až za návestidlo kde som už ísť ani nemal. Keď som ho v jednej aktivite v AE ma koľaji posunul kúsok ďalej, tak sa mi nerozsvietili návesti na voľno pre môj vlak ani na začiatku trasy. Už som z toho jeleň....

Nebulus: Máš otočný bod moc blízko a souprava se ti tam nevejde. Posuň ho trochu dál a mělo by to jít. Nesmí ti vlak stát na výhybkách.

Odjezd vlaku

Nemůžu si pomoct, ale stále nemůžu přijít na to jak nastavit čas odjezdu vlaku když si tvořím aktivitu.Myslel jsem si že se to nastavuje v okně jízdní řád stejně jako příjezd ale odjezd prostě nejde :( Nevíte jak na to ?

Back
Nahoře