Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
To čo popisuješ v druhom odseku robím pravidelne, ale ešte sa mi nestalo že by mi zle prepísal súbor. Tým nechcem povedať, že sa to v tvojom prípade nestalo.
Čo si pamätám, tak raz mi súpravu vykoľajoval jeden vozeň v súprave keď som prešiel cez jednu konkrétnu výhybku. Ale ak si vozne nemenil, tak neviem.

Reakce na problém s aktivitou EC 271:
Doporučoval bych si zapnout v editoru simulaci onoho místa.
Člověk se může nechtěně seknout, něco špatně udělat a je problém, na který potom kouká jako tele.
Tipoval bych to na nějaký servis, do kterého vletíš.
Již jsem se s tímto problémem setkal u kolegy, kterému jsme testovali s kamarádem jeho aktivitu na jednokolejném úseku tratě BP a za protisměrným vjezdovým návěstidlem jsme dopadli takto, jak na Tvém obrázku. Lokomotiva a zbytek soupravy rozrýpal celou zem okolo.
V editoru pak byl zjištěn na tom místě servis, který se tam nečekaně objevil.
Zkus to a uvidíš. Důvod to mít musí, pokud jak píší kluci, výměna vozů nebyla a problém jinde v předchozím testu nebyl.

Zdravím, tak jsem po letech objevil Ameriku.:D Vůbec jsem netušil jak CB spolupracuje s AE a to už dělám aktivity nějaký čas. Takže to sem píšu pro tvůrce k ulehčení práce, kdyby někdo nevěděl jako já :D :
1. Otevřu aktivitu v AE
2. Otevřu si CB.
A mohu si skládat soupravy v CB, aniž bych složitě skládal vlaky v editoru, přičemž když mám CB spřažen s Shape Viewer a žlutou ikonkou s mašinkou nahoře v CB si mohu podrobně prohlédnout každý vůz, je práce daleko snadnější, soupravu vozů si pojmenuji dle koleje, kde má stát. Příklad: dan_bp_vozy_bratislava_k10, takže hned dle názvu vím kde v AE umístěno. Pak v editoru aktivit dám pravým tlačítkem myší umístit vlak a když mi skočí tabulka výběru soupravy loose con., klidně dám zrušit, tak si AE vytvořenou soupravu v CB načte. Já jsem kdysi dělal soupravy v CB a pak teprve otevíral editor a byla to docela pakárna. Teď dělám tak, že když sáčkuji vozy, tak si otevču leteckou mapu, editor, CB a dělám v reálném čase. To samé SJŘ. a sáčkuji soupravy vlaků přímo do editoru.
Dan

754 067 napsal:
Mně se zdá, že MSTS zkouší mou trpělivost!
Chystám se vydat aktivitu EC 271 "Petrov", je otestovaná a připravená k vydání. Dělal jsem tam však menší změny, tak ji zkouším těsně před vydáním projet a najednou, když vjíždím do Břeclavi, tak mně vlak vždy vykolejí. Na tom stejném místě! Zkouším to z různých ukládaných pozic, ale vždy stejný výsledek - vykolejený vlak! Co s tím? V místě vykolejení jsem nedělal vůbec žádné změny. Tohle se mi před tím nikdy nestalo, a že jsem jel aktivitu snad 15x.
Zde přikládám ještě screen:
http://zelweb.wbs.cz/vykolejeni.jpg
Tak a mně se dneska stalo to samé a ještě k tomu kousek před neslavně proslulým místem železniční nehody ve Studénce, trať 321 pro MSTS. Ale našel jsem příčinu, to samé jako v případě aktivity od 754 067, trasu hráče neblokuje vůbec nic, ale kousek od vykolejení naskakuje traffic (vlak z Kopřivnice, bohužel krátká trasa odbočné tratě) a v momentě náskoku 20:40 mne MSTS doslova katapultoval z výhybky na které jsem zrovna v tu dobu byl. Jako by snad setinu sekundy simulátor "blbě přepočítal situaci" a výsledek byl vykolejení traffic hráče.
Taky zde dávám screen:
31fbabe4425a50cb73322fddb170195c.jpg
Dan

Naposled editoval moderátor:
Zdravím kolegovia. Práve tvorím svoju prvú aktivitu, ktorá povedie aj do Čiech. Viem ale, že sa tam ešte v niektorých úsekoch jazdí po ľavej strane. Viete mi povedať, kde presne ? Alebo sa to už zrušilo ? Vďaka.

Hextall napsal:
Zdravím kolegovia. Práve tvorím svoju prvú aktivitu, ktorá povedie aj do Čiech. Viem ale, že sa tam ešte v niektorých úsekoch jazdí po ľavej strane. Viete mi povedať, kde presne ? Alebo sa to už zrušilo ? Vďaka.

Už ne! Do GVD 2013 se nalevo jezdilo na Ferdinandce mezi Břeclaví a Petrovicemi u Karviné.

Jedu na blok za Os, ten zastaví na zastávce a návěstidlo před zastávkou mi ukazuje "STŮJ", ale přede mnou vidím ten "osobák", neměla by návěst "STŮJ" ukazovat na předchozím návěstidle, takhle jedu ihned za vlakem a krásně na něj vidím. Je to v pořádku nebo mám někde chybu?

754 067 napsal:
Jedu na blok za Os, ten zastaví na zastávce a návěstidlo před zastávkou mi ukazuje "STŮJ", ale přede mnou vidím ten "osobák", neměla by návěst "STŮJ" ukazovat na předchozím návěstidle, takhle jedu ihned za vlakem a krásně na něj vidím. Je to v pořádku nebo mám někde chybu?

Pokud je konec toho vlaku za návěstidlem, jaký by měl být problém? Až zajede konec toho vlaku za další návěstidlo, rozsvítí se mě znak, dovolující další jízdu. Tak by to mělo být vpořádku. F.

Takže v pořádku, mně jen připadalo zvláštní, že na ten vlak tak vidím, to je tak i v reálu?
Jedná se jen o zastávku, ne stanici.

poison: Díky za odkaz.

Samozrejme že je. Ak je to na autobloku, tak môžeš ísť aj proti stoj. U nás je to podľa rozhladu u vás je tuším max 40 km/h (znalejší opravia)

Dobré popoledne,

můžete mi někdo pls poradit, proč po nainstalování poslední verze BP trati nemůžu v editoru aktivit u nové aktivity vyvolat ani u hráče, ani u trafficu plný rozsah Trainsetu? Nabízejí se mi pouze vozidla aktivní aktivity v MSTS, což je cca jen 30 vozidel.
Děkuji za radu. A.

Zdravím, narazil jsem na jeden problém při tvorbě aktivity.
-> jednokolejná trať. Ve stanici čekám se soupravou na vykřižování s protijedoucím osobákem, ten má nadefinovanou trasu až daleko za stanici (za zatáčku, aby zmizel z dohledu) Osobák přijede do stanice, ale odjezdové návěstidlo mi zůstává na stůj a dokonce ne jenom mě, ale kupodivu i osobák má stůj. Takže stojíme oba na stůj ve stanici a oba máme volnou trať... Nad tím mi zůstává rozum stát.. Má někdo podobné zkušenosti a věděl si s tím rady?

Jen pro doplnění: jedná se o stanici Náměšť nad Oslavou, trať 240

Naposled editoval moderátor:
Potrebujem radu..robim aktivitu Os 3751 tusim zo Sumperku do Prerovu a mam tam zalohu 750 lebo 163 v Sumperku padla...otazka je ci v Olomouci by bola loko zmenena alebo az v Prerove

Preto sa pytam kedze niesom z tade...ale sa mi pacila 750 311 tak som ju tam supol lebo 750 sa tam vyskituju podla radenia

Mas pravdu. v Sumperku se 750 objevuji na Os do Zabreha a myslim, ze i na Os z Olomouce pres Sternberk do Zabreha.
A jinak se objevuji 750 na R ze Zabrehu do Jeseniku.

Back
Nahoře