Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
stargate napsal:
Zdravím,mám jeden dotaz ohledně aktivity,kterou tvořím..mám už vše hotové,dokonce sem ji v průběhu i několikrát zkoušel spustit a vše v pohodě..ale když jsem teď dodělal statické vlaky,tak mi to prostě při načítání spadne(jediná hláška,která se objeví je nějaký chybějící SMS soubor,což myslím problém nebude,kvůli kterému to padá)...tak jsem zkusil odstranit určitou část(asi polovinu) statických vlaků a najednou se to opět načetlo(i s tou hláškou o chybějících SMS souborech)..tak se chci zeptat,dá se nějak třeba poznat,které vagóny(jak jsem já usoudil) dělaly ten problém s padáním?abych věděl,které tam teď nemám dávat,protože se mě to nechce po každém jednom vloženém vlaku spouštět a opět vypínat(kvůli docela dlouhému načítání)...nebo jestli je i nějaký program,který by třeba nasimuloval spuštění hry? Díky za radu ;)

Zdravím,já ti můžu pomoci akorát s tím programem jak si chtěl,myslím že by ti pomohl program jménem TrainStore(v cz),dá se stáhnout ze stránky pana Šemory zde máš odkaz http://www.semora.cz/msts/mstssoftware.htm doufám že ti to pomůže,jinak se zbytkem tvých otázek ti moc nepomůžu-přenechám zkušenějším ;)

Tak asi tak ... Trainstore nenasimuluje spuštění simulátoru, jen odlehčí jeho start, a to tak, že vyhodnotí aktivitu a vše, co pro ni není třeba "odklidí" simulátoru z očí a pak až ho spustí. Jen je třeba mít na paměti, že před každou prací s Trainsetem, tedy i úpravou aktivit, je třeba zase vše odložené přes Trainstore pro simulátor zviditelnit.

Pokud jde o Tvůj problém padání, budou za tím na 99% statické vlaky. Extrémně při hře zatěžují počítač. Proto je zkušení aktivitáři používají minimálně, nahrazují je pomalu jedoucími vlaky, které jsou na nádraží jen v době, kdy tudy jede hráč. Na to, že Ti simulátor hlásí chybějící sms soubory, moc nedej, při pádu "z přetížení" hlášky bývají nelogické. Ale nic Ti nebrání si pro jistotu Trainset překontrolovat ConBuilderem, ten chybějící sms odhalí.

Honza napsal:
Tak asi tak ... Trainstore nenasimuluje spuštění simulátoru, jen odlehčí jeho start, a to tak, že vyhodnotí aktivitu a vše, co pro ni není třeba "odklidí" simulátoru z očí a pak až ho spustí. Jen je třeba mít na paměti, že před každou prací s Trainsetem, tedy i úpravou aktivit, je třeba zase vše odložené přes Trainstore pro simulátor zviditelnit.

Pokud jde o Tvůj problém padání, budou za tím na 99% statické vlaky. Extrémně při hře zatěžují počítač. Proto je zkušení aktivitáři používají minimálně, nahrazují je pomalu jedoucími vlaky, které jsou na nádraží jen v době, kdy tudy jede hráč. Na to, že Ti simulátor hlásí chybějící sms soubory, moc nedej, při pádu "z přetížení" hlášky bývají nelogické. Ale nic Ti nebrání si pro jistotu Trainset překontrolovat ConBuilderem, ten chybějící sms odhalí.
Jak jsem říkal přenechám odborníkům(ovi) :cool:

Honza napsal:

Tak Trainstore samozřejmě používám,ale i tak to načítání trvá možná tak 4-5minut,což pokud bych to testoval po jednom statickém vlaku,tak u toho budu sedět ještě hodně dlouho.Ještě mě právě napadlo,jestli tam těch statických vlaků není moc(jestli třeba MSTS nemá nějaké omezení?)..měl jsem jich tam nějak kolem 130-140(je to hodně dlouhá aktivita,i tak je to možná moc)..takže je lepší je nahradit pomalu jedoucími vlaky?asi se nastavuje úroveň výkonu na 1 že ?

stargate napsal:
..takže je lepší je nahradit pomalu jedoucími vlaky?asi se nastavuje úroveň výkonu na 1 že ?
Dá se to udělat třeba tak, že vlaku nadefinuješ kráťoučkou trasu z jednoho zhlaví do druhého a v protřebném místě jej zastavíš vyčkávacím bodem s promyšlenou časovou rezervou na zpoždění. Akorát musíš dávat pozor, aby se Ti vlak vešel mezi počáteční a vyčkávací bod.
PS: Pro 130 statických souprav je to "moc" příliš slabé slovo.

JiříkTK napsal:
stargate napsal:
..takže je lepší je nahradit pomalu jedoucími vlaky?asi se nastavuje úroveň výkonu na 1 že ?
Dá se to udělat třeba tak, že vlaku nadefinuješ kráťoučkou trasu z jednoho zhlaví do druhého a v protřebném místě jej zastavíš vyčkávacím bodem s promyšlenou časovou rezervou na zpoždění. Akorát musíš dávat pozor, aby se Ti vlak vešel mezi počáteční a vyčkávací bod.
PS: Pro 130 statických souprav je to "moc" příliš slabé slovo.

Ok tak díky za rady,už to nějak zkouším předělat,tak snad to tentokrát už půjde bez problémů;) Jinak statické soupravy jsem už zredukoval asi tak na polovinu a nahrazuju je teda trafficama s vyčkávacím bodem ..

Nevím pro jak softwarově náročnou trať tu aktivitu vytváříš, ale v mých tratích (které až tak náročné nejsou) jsem si oveřil, že bez problémů jsou 2 - 3 krátké soupravy stojících vozů na kusých kolejí a u skladišť. V žádném případě ne soupravy jako Bardotka + 20 nákladních vozů nejrůznějších typů.

JiříkTK napsal:
Nevím pro jak softwarově náročnou trať tu aktivitu vytváříš, ale v mých tratích (které až tak náročné nejsou) jsem si oveřil, že bez problémů jsou 2 - 3 krátké soupravy stojících vozů na kusých kolejí a u skladišť. V žádném případě ne soupravy jako Bardotka + 20 nákladních vozů nejrůznějších typů.

No je to pro trať BP,asi 10 hodinová aktivita.A většinou nedávám do stanic víc jak 2 stojící soupravy(pokud se nejedná o nějaký větší uzel jako Praha,Brno atd.),nejdelší soupravu jsem měl o nějakých 20 vagónech(ale stejného typu),jinak většinou dávám tak do 10-12 vozů.

stargate napsal:
.A většinou nedávám do stanic víc jak 2 stojící soupravy(pokud se nejedná o nějaký větší uzel jako Praha,Brno atd.),nejdelší soupravu jsem měl o nějakých 20 vagónech(ale stejného typu),jinak většinou dávám tak do 10-12 vozů.
Všechny takovéto soupravy bych nahradil trafficem, který na tom místě setrvá jen po nejnutnější dobu. A uzly jsou z tohoto pohledu kritická místa. Jako LC by podle mne byly přípustné akorát soupravy, na které se bude hráč přivěšovat a tu a tam nějaký nákladní vagon u rampy či u skladiště a to ještě v malých nádražích..

JiříkTK napsal:
stargate napsal:
.A většinou nedávám do stanic víc jak 2 stojící soupravy(pokud se nejedná o nějaký větší uzel jako Praha,Brno atd.),nejdelší soupravu jsem měl o nějakých 20 vagónech(ale stejného typu),jinak většinou dávám tak do 10-12 vozů.
Všechny takovéto soupravy bych nahradil trafficem, který na tom místě setrvá jen po nejnutnější dobu. A uzly jsou z tohoto pohledu kritická místa. Jako LC by podle mne byly přípustné akorát soupravy, na které se bude hráč přivěšovat a tu a tam nějaký nákladní vagon u rampy či u skladiště a to ještě v malých nádražích..

Jj už na tom pracuju pomalu.Ty LC se kterýma mě to funguje,tam pravděpodobně už nechám nebo je ještě trochu zredukuju a aspoň teda vím pro tvorbu další aktivity jak na to :)

stargate napsal:
Jj už na tom pracuju pomalu.Ty LC se kterýma mě to funguje,tam pravděpodobně už nechám nebo je ještě trochu zredukuju a aspoň teda vím pro tvorbu další aktivity jak na to :)
Raději redukuj so nejvíc. jede o to, že když bude aktivita fungovat Tobě, nemusí ještě fungovat těm, kteří si ji stáhnou.

JiříkTK napsal:
stargate napsal:
Raději redukuj so nejvíc. jede o to, že když bude aktivita fungovat Tobě, nemusí ještě fungovat těm, kteří si ji stáhnou.

Ok pokusím se s tím ještě trošku vyhrát a nechám tam teda jen pár LC a zbytek udělám jako trafficy,pak by to snad mělo jít i všem spustit(doufám:D)

Ahojte mam jeden problem neviem ci sa s tym da daco urobit . Chcem si vytvorit aktivitu pre trat 321 ale ked zapnem mapu tak to hrozne dlho nacita a hrozne seka asi preto lebo mapa je velmo velka . Prosim poradte mi dakto.

Snažím sa do aktivity pridať statický vlak, ale nedarí sa mi. Kliknem na koľaj prevím tlačítkov, vyberiem "Umístit vlak", vyberiem súpravu, dám OK, ale na koľaji ani v hre sa súprava neobjaví. Predtým mi to vôbec nerobilo. Ako to spraviť?:roll:

MSTS333 napsal:
Snažím sa do aktivity pridať statický vlak, ale nedarí sa mi. Kliknem na koľaj prevím tlačítkov, vyberiem "Umístit vlak", vyberiem súpravu, dám OK, ale na koľaji ani v hre sa súprava neobjaví. Predtým mi to vôbec nerobilo. Ako to spraviť?:roll:
Mě to také dělalo ... stahni si jakýsi update na http://johnz.railpage.net/index.php?mode=download&first=8&kat=&lang= (dole , Oprava activity editor )

JiříkTK napsal:
Jmenuje se to Aefix

Aha :eek: Já jsem tento názav napsal pro snadnější vyhledání v seznamu ;-) Stahoval jsem to asi před pěti měsíci a už si nepamatuji jak se to jmenuje :D

Naposled editoval moderátor:
Prpsim vas mam jeden problem staviam aktivitu pre trat dvoukolejka.Ryclik s Dvorca do Kamenneho ujezdu .V Kamennom ujezde bi sa mal vlak rozdeliť a jedna polka by sa vracala naspať do Netomic. A tu je prblem neviem či mˇozem počas aktivity rozdeliť vlak či sa niečo nestane

Back
Nahoře