Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně toho, jak mám nadefinovat událost, abych měl maximální rychlost třeba 60 km/h a o kus dál na jiném místě by se to vyrušilo a já mohl pokračovat dále normálně podle traťových rychlostí. Zkoušel jsem to přes úlohu dosáhnout rychlost 60km/h (po překročení by se objevila zpráva úkol ukončen neúspěšně ), ale pak už nevím jak se této úlohy zbavit:(. Potřeboval bych radu zkušenějších...

Předem díky za odpověď

Vytvor si Udalosť ako úlohu a v nej nadefinuj, že pri dosiahnutí rýchlosti 60 km/h bude aktivita ukončená. Nastav jej aktivačnú úroveň na 1.
Potom na mieste kde chceš toto rýchlostné obmedzenie zrušiť si vytvor Udalosť závislú na mieste, kde ako výsledok vyber Znížiť aktivačnú úroveň o 1 a ako udalosť vyber horepopísanú udalosť o dosiahnutí rýchlosti.

Chyba. U rychlostí je nutné nastavit aktivační úroveň výhradně 0, jinak z toho vznikne mišmaš. Není jen omezení na 60, ale existuje rychlostí mnohem víc. A pak v trase vlaku naskládám události na místě a dle potřeby si zapnu rychlost, kterou aktuálně potřebuji, aby nebyla překročena. (zvýšení aktivační úrovně o 1 a až skončí potřeba nebo bude nutné dodržet jinou rychlost, tak zase událostí na místě v jedné záložce snížím aktivační událost a v další záložce aktivuji změněnou rychlost).
A také není nutné ukončovat aktivitu, ale je možné jen napsat zprávu. Ukončení bych si nechal jen na místa, kde by hrozilo vykolejení. Ale to už je volba každého aktivitáře.

Přeji hezký večer.
Nechci zakládat nové vlákno, tak to dám sem. Dnes při testu tratě 310 new mi udělal motorový vůz M131.1203 toto:

Pokud jsem se kamerou vzdálil, textury se opět objevily, stavá se to i někomu jinému? Hurvajs je tušim z TBP, nebo se mýlím?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img269.imageshack.us/img269/2171/m1311023chyba.jpg
S pozdravem Dan.:cool:

Chlapi zdravím, to je sice hezké, to vidím taky, ale dělá to i vám a v čem je tedy zakopaný pes? Že by GK a nebo je to chyba v modelu.:D:D:D
Dan

Dan J. napsal:
Chlapi zdravím, to je sice hezké, to vidím taky, ale dělá to i vám a v čem je tedy zakopaný pes? Že by GK a nebo je to chyba v modelu.:D:D:D
Dan
Ahoj,
jen jsem chtěl demostrovat, že lze vytvořit ještě blbější a zbytečnější odpověď. ;)

Re alcapone - sorry, nic ve zlém!

Dane, nemám nainstalovanou trať 310 new, takže před chvílí M 131.1203 i další hurvínci testováni na Lokálce a žádný problém jsem neměl. Preferuji při jízdách v MSTS éru ČSD, jezdím tedy občas i s "hurvínky" a ani v minulosti jsem podobný problém neměl. Jinak GK jsem měl vždy NVIDIA GeForce, většinou obyčejnou s pasivním chlazením.

Tom Kanka napsal:
Dan J. napsal:
Dan
Ahoj,
jen jsem chtěl demostrovat, že lze vytvořit ještě blbější a zbytečnější odpověď. ;)

Re alcapone - sorry, nic ve zlém!
Pozor, to byla odpověď na Mirana, který neviděl problém. A koukám, že příspěvek je pryč, proto to teď vypadá blbě.

Přeji hezký den.
Už se mi to stalo u více modelů, když jsem tvořil aktivitu a tak bych se chtěl zeptat, jestli někdo neví, co to způsobuje. Jde konkrétně o toto:
Udělám si consists ČSD 411 v AE a všechno jdede. Ale otevču CB a onen consists mi vyskočí jako chybný, otevřu, mašinka tem je, uložím a stane se následující. Po načtení MSTS, ač tam consist je, tak se mi neobjeví v nabídce. V editoru mašinka je a znova jde utvořit con. Pokud dám to, že chci spustit onu soupravu přes Traistore, tak se mi zobrazí toto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img229.imageshack.us/img229/4483/trainstoreproblm.jpg

Takže jakoby nechtěl MSTS přečíst název vozu z eng. Taktéž u několikati aktivit, po spuštění přes TS se aktivita spustí, ale v aktivitě je vlak hráče NEZNAMY, aktivita se normálně spustí, ale o volné jízdě s touto soupravou si mohu nechat jen zdát. Tkže bych chtěl poprosit, zda někdo neví co u lokomotivy opravit?

S pozdravem Dan.

Zababa napsal:
JiříkTK napsal:
I když v trainsetu žádná parní lokomotiva není? Pozor ale, některé starší vagony s parním vytápěním, jsou definovány též jako parní lokomotivy s nepatrným výkonem.

Však ano, tyto vozy jsem všechny taky přesunul z trainsetu pryč, ale bez výsledku. Ještě jsem potom zkusil vrátit do trainsetu jen osvědčenou 423.232 z TBP (to kdyby se AE třeba zase nelíbilo, že po něm chci páru a ona tam žádná není), ale padá to stále a pořád. Ještě jsem zkusil vyměnit několik BINů, přepínat 16/32bit a stále nic... Prostě se můj AE asi rozhodl, že ukončí parní provoz nebo co...:-)

Problém vyřešen, dělal to eng lokomotivy cd_163084, nevím sice proč, ale to je fuk, dal jsem to tedy do cajku a na parní provoz mi AE již nerezignuje.

Trat 180 act. R 969

Hello.
I`ve got a problem with activity R969 on permanent way 180. When I`m arived on railway Klatovy and i`m attach with 754.058 to 242,281 it cast me out of the game.
I tryed to conect on free game with diesel to electrical, again has the same problem.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj. Mám problém s Activity editorem.:( Když v něm kliknu na tlačítko vytvořit nový serves (nebo jak se to jmenuje), naskočí hláška, že program Train Simulator přestal pracovat, a pak jestli chci odeslat zprávu o chybách. Dělá mi to jen trať BP. Dříve vše fungovalo normálně. Setkal se už někdo s něčím podobným?

Nezobrazují se mi zprávy. Nastavil jsem je pro povinné zastavení, ale vlak zastaví a žádná zpráva se nezobrazí. To povinné zastavení platí jen pro lokomotivu nebo pro celou soupravu? A může trafiic tu zprávu zrušit, kdž na ni najede první? Nebo, kde je chyba?

Back
Nahoře