Eng, wag - ladění vozidel všeobecně

RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Miran: žsr ji ladil. Mělo by to být v pořádku stejně jako šestikolo. Spíš bych to viděl na prokluz šestikulky nebo špatné ladění 131.

Miran napsal:
Keby, keby....
no a co se pokusit tu 131 naladit podle skutečnosti? Myslím, že je tady co zkoušet a učit se. A dost, nebudeme tady zasírat vlákno OT.
Jen to ne. Pokud jsem na té mašině nikdy nejezdil, těžko mohu posoudit, jak se má chovat. Ladění podle teoretických hodnot je jen první půlka práce. Příčina nemusí být v lokomotivě, ale může být přibrzděný nějaký nevyladěný vůz. Doporučil bych vyzkoušet jiné lokomotivy a pak se uvidí. Já bych místo dvojčete zkusil dvě lokomotivy 130, za ty ručím, že se chovají dost reálně.
Jenomže příčina také může být v BIN. Všechny mašiny ve vlaku přece táhnou jen do BIN 1.70819. Pokud mám BIN 1.8, tak táhne jen první lokomotiva ve vlaku. Viz moje aktivita Topírna noc, kdy se zapřáhne konvoj lokomotiv. U mého doporučovaného BIN táhnou všechny lokomotivy, ale u 1.8 vše musím táhnout jen tím malým puklíkem.
Ustřihni to tady prosímtě a dej do vlákna ala Přípřeže a postrky v MSTS. Mě samotného by to zajímalo, jak se to ve jmenovaných Binech skutečně chová. S tím mají zkušenosti určitě aktivitáři.

Zbyněk Šemora napsal:
U mého doporučovaného BIN táhnou všechny lokomotivy, ale u 1.8 vše musím táhnout jen tím malým puklíkem.
Zbyňku, testoval jsem šestikoláka s 30 vagony uhlí od Pikka a s postrkem OKD 770. Zkoušel jsem na osmičkovém binu, ve kterém mi postrk vůbec nefungoval, ale na tebou doporučeném binu funguje bezvadně. Takže, pokud budu vydávat nějakou nákladní aktivitu, tak jenom budu testovat v sedmičkovém.

Postrk na binu 1.8051 funguje, jen si musíte uvědomit, při kolika procentech jde do prokluzu. Mám postrk na Orlici, nově na Sp1953 a všude mě mašina pomáhá.

Nebo si jen myslíš, že funguje? Jasně, že se nepředpokládá 300 z místa, ale rozjíždím zodpovědně. Já mám právě vyzkoušené, když najedu na nějakou lokomotivu v 1.8, tak táhne jen jedna. Jestli je tomu jinak, pokud vstoupí do hry obě mašiny současně nebo se dá něčím výkon aktivovat/deaktivovat, netuším. Proto mě zajímají názory aktivitářů, kteří tohle určitě testovali. Já osobně jsem postrky nikde nepoužíval s vyjímkou posunu, kde platí bin 1.70819 táhnou všechny lokomotivy ve vlaku, u 1.8 táhne jen ta, ve které sedím.

Zdravím mám takýto problém - vytvoril som si aktivitu kde idem na 131 + 20 easov plných rudy a +postrk dalšia 131 hore zo Spišskej Novej Vsi do Žiliny kde sú velké stúpania medzi Spišský Štiavnik-Gánovce a Poprad-Štrba na 131 veducej sa hore kopcom nevyšplhám bez toho aby som mal na ampérmetri 0.9 kA čo je nereálne a pripadá mi to že postrková 131 sa len vezie :( ale akonáhle zastavím v kopci (čo nieje problém :D ) a prepnem sa na zadnú 131 a začnem vlak tlačiť tak zrazu nieje problém sa držať na 0.4 kA a tlačiť vlak aj rýchlosťou 70 km/h ale ide to len zo zadnej keď znova zastavím a prepnem sa na prednú tak znova to isté musím mať výkon 90% aby som sa pohol .

Neviete my niekto poradiť čo mám spraviť aby som mohol ovládať z prednej dvojičky aj postkovu ?? Vopred Ďakujem

Naposled editoval moderátor:
skoro napsal:
.....Neviete my niekto poradiť čo mám spraviť aby som mohol ovládať z prednej dvojičky aj postkovu ?? Vopred Ďakujem

No,řekl bych,že odpověď máš v příspěvku od ZŠ nad tvým dotazem. Místo binu 1.8 tam hoď nějaký z 1.7 a bude po problému.Stačí jen trochu číst...

Zbyněk Šemora napsal:
.....Já mám právě vyzkoušené, když najedu na nějakou lokomotivu v 1.8, tak táhne jen jedna..... kde platí bin 1.70819 táhnou všechny lokomotivy ve vlaku, u 1.8 táhne jen ta, ve které sedím.

A možná te tím, že mašiny se na mě napojujou, tedy jsou v provozu. Něco jiného asi bude, když se já napojím na mašinu. Pak by mělo platit, přestup na loko, popřípadě zvednout zběrač, zařadit směr a přestup zpět na loko v čele.

Zdravím,
měl bych dotaz ohledně nastavení engu pro řídící vozy. Vytvořil jsem soupravu :

1. Řídící vůz ,eng od el.lokomotivy umístěné na konci soupravy,ale s nastaveními :

MaxPower ( 1kW )
MaxForce ( 1kN )
MaxContinuousForce ( 1kN )

2. 5x vůz ČD Bmz

3. El.lokomotiva s nastavením engu :

MaxPower ( 7000kW )
MaxForce ( 300kN )
MaxContinuousForce ( 300kN )

Jestliže tedy chci soupravu /el.lokomotivu vzadu/ ovládat z řídícího vozu,vyšší rychlost než 50 Km/h z toho "nedostanu". A to ještě trvá cca.5 minut.
V případě,že je lokomotiva v čele soupravy,je vše v pořádku /200 km/h za cca.4 minuty/.

Ještě dodávám,že diagnostika hlásila vždy vše řádně odrbržděno.

Bude tedy zádrhel v tom engu řídícího vozu ? Musí se v něm ještě něco upravit ?

Předem děkuji za jakékoli tipy a rady.

David

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Davide,

u toho řídícího vozu musíš do MaxPower napsat nějakou hodnotu a s tím je třeba laborovat tak, aby vlak měl stejný rozjezd, ať už je řízen z mašiny nebo řídícího vozu. U 943 je tuším 5kW, u 914 jsem dospěl k hodnotě 30kw

Jacek napsal:
Ahoj Davide,

u toho řídícího vozu musíš do MaxPower napsat nějakou hodnotu a s tím je třeba laborovat tak, aby vlak měl stejný rozjezd, ať už je řízen z mašiny nebo řídícího vozu. U 943 je tuším 5kW, u 914 jsem dospěl k hodnotě 30kw

Nazdar Jacku,
děkuji za tip. "Nastřelil" jsem tam napoprvé 25 kW a už to šlape. Další laborace typu co to bude dělat s budíky v řídícím voze apod. budou následovat po dovolené.;)

David

Napriek tomu by ma zaujímalo, prečo je to tak. Predsa vyššia verzia by mala mať vlastnosti predchádzajúcej zachované :roll:

Zklamu tě, neplatí to, pokud sedíš v dieslu a napojí se na tebe elektrika, elektrika ti pomáhá, viz Orlice a nově Sp, u té dokonce mi pomáhá i zadní hydra. Bohužel elektrika elektrice nepomůže, to jsem zjistil nově u opraveného nákladu do Opatovické elektrárny. Samozřejmě loko musí na tebe najet, jinak to nejde. Netestoval jsem přesednutí do zadní, zda to pomůže.

Ještě co mě napadlo, je to, když se napojí elektrika, zkusit stáhnou a zvednout zběrač, zda to nepomůže.

orlov napsal:
Napriek tomu by ma zaujímalo, prečo je to tak. Predsa vyššia verzia by mala mať vlastnosti predchádzajúcej zachované :roll:
Platilo by to tehdy, kdyby byl Bin vyvíjen standardním způsobem a byly u něj zdrojové kódy.

Bin byl vyvíjen přímou editací v assembleru s tím, že Džordž byl vázán několika omezujícími podmínkami a navíc i na tak složitý simulátor to byla cesta k tomu, že novinkou v nové verzi mohl nechtěně zrušit či znefunkčnit již hotové funkcionality.

To Alcapone:
Pepiku, v nové verzi BIN opravdu postačí jen přesednout do dieslu, to pak táhne jedna báseň. Ale když jsem zastavil v Ostravě-Bartovicích neplánovaně (bouchla vezetka), tak byl problém na světě, protože z Bartovic do Kunčic je velký stoupání a to ani 770 nepomůže. Takže ano stačí nový BIN, ale platí tu jiná pravidla.

Osobně bych tedy na ty aktivity, kde mám postrk volil sedmičkovou verzi binu.

Martens napsal:
orlov napsal:
Platilo by to tehdy, kdyby byl Bin vyvíjen standardním způsobem a byly u něj zdrojové kódy.

Bin byl vyvíjen přímou editací v assembleru s tím, že Džordž byl vázán několika omezujícími podmínkami a navíc i na tak složitý simulátor to byla cesta k tomu, že novinkou v nové verzi mohl nechtěně zrušit či znefunkčnit již hotové funkcionality.
Citát zo stránky MSTS BINu: ( v žltom obdĺžniku )

Verze jsou kumulativní ( každá novější obsahuje všechny předchozí změny)
před instalací nové verze starou podle návodu odinstalujte

Back
Nahoře